čet maj 12, 2016 3:55 pm
Prasnikar ima vise godina trenerskog staza nego nasi igraci godina, kao i pola uprave. Iskusan, veliki znalac, mnogo paznje posvecuje taktici, misli na sve i rijetko se istupa iz sablona. Osvojio je dosta titula, pored tih s Mariborom, ako se ne varam osvajao je i s Olimpijom. Vodio im je repku, dosao do Lige prvaka i izbacio Lyon u kvalifikacijama, sigurno da nije neki salabajzer kao taj s kojim ga neki porede. Pravo dobar takticar, mislim da je medju najboljima sto se toga tice u zemljama bivse Juge. Prosao covjek sito i reseto u fudbalu. Ja iskreno mislim da nije najbolji izbor za nas, on mi je vise covjek za neki instant uspjeh, napraviti ce on nesto i ide dalje. Pitanje je da li mi to trazimo. Bolje je dovesti nekog mladjeg trenera s vizijom, nekoga ko ce biti dugo na nasoj klupi i ko ce postaviti jake temelje. Mislim da bi to bila mnogo bolja opcija, trener koji zna s mladim igracima, koji ce spojiti tu djecu s ovim nesto iskusnijim i napraviti dobru pricu zajedno s upravom i navijacima. Imamo prostor za to, lijepu atmosferu i treba iskoristiti. Bolje korak po korak ka stabilnosti, nego nesto na silu i onda opet nazad.