Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 22, 2016 4:03 pm

Kao prvo Dejan Nikolić koji je obećao titulu ničim izazvan, i koji je bio zadužen za dovođenje igrača mora podnijeti ostavku, jer jbg njegova je odgovornost najveća. Kao drugo ja igrače ne bih dirao prije dolaska novog trenera, njega bi upoznao sa svim informacijama oko dešavanja u svlačionici, i on je taj koji će biti odgovoran, pa je red i da odluči koji mu igrač treba ili ne treba. Imamo finu pauzu oko reprezentativnih obaveza da se bar djelimično upozna sa igračima i situacijom. Kao treće za vrijeme pauze bi ekipu odveo negdje, uzeo im telefone, i krenuo istjerivati mahalu iz njih. Kao četvto zamjenio bih trenera golmana, jer je i to jedan od najvećih mahalaca, takođe sklonio bih i tim managera Harisa Alihodžića, i on laprda da Bog mili sačuva. Frajer koji se sa svima dobar...kao peto, a naglasio sam to i prije par dana, upravo, skupite Željovce, Švabu, Mešu, Marija, Šabana, Mišu, i da ne nabrajam sve koji su tu, ili nisu zovite ih svakodnevno, sada ih Željo treba....pitajte ih za savjete, njihovo mišljenje proizašlo iz golemog iskustva, karijera, uspjeha i neuspjeha, svi mogu knjigu napisati. Zaboravite sujete, ne znate o lopti puno, zato pitajte i savjetujte se. Među njima nađite i sportskog direkora, dajte mu ovlasti i vjerujte u njega...Ako niste spremni za to....nemate mnogo izbora vala...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Whisperer

Elegant je napisao/la:Petrovic je potpisao nove dvije godine u Radniku, Jagodić je pet deka sa Musom, Krunica ne bi uzimao u obzir!
Jedino sto Musa ima renome , ime, kazu sa njim bas nema zajebacije da ima kao autoritet e sad jel to laz il istina hajd ga znaj, od svih trenera izbor je moj nekako slavko kao sigurno vecini forumasa ovde. :)
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

fk1921

Kodro :)
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

diego1921
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:04 pm

Neandretalac brate jel i dalje vazi ona ako Misimovic ne uzme titulu,moze komotno da ide na kraju sezone..Posto si sinoc drugacije pisao.
I moze li sportski dio biti dobar bez rezultata ? Ocito da ne mozemo imati rezultat,kad igraci i tribina nam kroje sudbinu kluba .Fula ce uvjek biti s igracima i na to nekad ne mozemo uticati,al na bojkotase mozemo .

Brkoo
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:07 pm

Dovodjenje Petrovica bi bilo odlicno ali to nije realno. Jagodic je uzeo ligu sa Borcem, vodio mladu reprezentaciju, uspjesno je i Celik vodio. Krunic je uzeo kup sa Jagodinom i bio u top3 trenera u Srbiji u to doba. Musa je luzer vjeciti i nije kvalitet za trenera Zelje. Musa da ima prednost 8 bodova u odnosu na protivnike, 3 kola prije kraja, on bi to prokockao i uz veliku dozu srece mozda izborio evropu..
Kodro bi prosao isto kao i Kostic, Kodro je bolji takticar u odnosu na Milosa mada generalno taj evropski pristup ovdje ne pali. Ovdje ti treba trener koji je namazan i koji zna kako i na koji nacin se sa stokom radi..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Veteran1965
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:07 pm

Na našu najveću žalost, mnogi koji se kunu da su veliki Željovci, pa čak i neki koji su Želji dali dosta toga smiju se ovih dana sretni zbog svih ovih dešavanja u kojima su i aktivno učestvovali....pichkurine!!!!

cala
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:08 pm

I Kodru bi ova nasa gamad otjerala kroz mjesec-dva. Prvo, nek se Misimovic i Nikolic okane transfera jer ne znaju. Drugo, nek izadju u javnost i nek kazu sta je bio problem kod Kostica isto kao sto su za Edisa rekli. Onda nek se iz kluba skroz odstrane problematicni igraci ili kazne po zasluzi. E tek onda nek dovode novog trenera. Sto neko ovdje rece, dzaba nama i Ferguson ako ga igraci nece jebat ni 5%.

Veteran1965
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:10 pm

Brkoo je napisao/la:Dovodjenje Petrovica bi bilo odlicno ali to nije realno. Jagodic je uzeo ligu sa Borcem, vodio mladu reprezentaciju, uspjesno je i Celik vodio. Krunic je uzeo kup sa Jagodinom i bio u top3 trenera u Srbiji u to doba. Musa je luzer vjeciti i nije kvalitet za trenera Zelje. Musa da ima prednost 8 bodova u odnosu na protivnike, 3 kola prije kraja, on bi to prokockao i uz veliku dozu srece mozda izborio evropu..
Kodro bi prosao isto kao i Kostic, Kodro je bolji takticar u odnosu na Milosa mada generalno taj evropski pristup ovdje ne pali. Ovdje ti treba trener koji je namazan i koji zna kako i na koji nacin se sa stokom radi..
Ne bi se složio da bi Kodro prošao isto kao Kostić, jer ipak ima našeg mentaliteta, legenda je BH lopte, napravio je karijeru o kojoj kloševi mogu samo sanjati....i mislim da bi to mnogo bolje bilo.

delinjo
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:11 pm

diego1921 je napisao/la:Neandretalac brate jel i dalje vazi ona ako Misimovic ne uzme titulu,moze komotno da ide na kraju sezone..Posto si sinoc drugacije pisao.
I moze li sportski dio biti dobar bez rezultata ? Ocito da ne mozemo imati rezultat,kad igraci i tribina nam kroje sudbinu kluba .Fula ce uvjek biti s igracima i na to nekad ne mozemo uticati,al na bojkotase mozemo .
ma jok promjenio je misljenje ...sad ipak Miske je kralj i treba ostati...za mjesec dana ce mozda drugaciej biti pa cemo vidjeti :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:11 pm

cala je napisao/la:I Kodru bi ova nasa gamad otjerala kroz mjesec-dva. Prvo, nek se Misimovic i Nikolic okane transfera jer ne znaju. Drugo, nek izadju u javnost i nek kazu sta je bio problem kod Kostica isto kao sto su za Edisa rekli. Onda nek se iz kluba skroz odstrane problematicni igraci ili kazne po zasluzi. E tek onda nek dovode novog trenera. Sto neko ovdje rece, dzaba nama i Ferguson ako ga igraci nece jebat ni 5%.
:pljesak:
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

ChWilla
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:12 pm

Veteran je napisao/la: Ne bi se složio da bi Kodro prošao isto kao Kostić, jer ipak ima našeg mentaliteta, legenda je BH lopte, napravio je karijeru o kojoj kloševi mogu samo sanjati....i mislim da bi to mnogo bolje bilo.
isto je, samo im je malo duže trebalo. svodi se na šta će on nama crtati...
gradi željo boli te *****

diego1921
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:13 pm

delinjo je napisao/la:
diego1921 je napisao/la:Neandretalac brate jel i dalje vazi ona ako Misimovic ne uzme titulu,moze komotno da ide na kraju sezone..Posto si sinoc drugacije pisao.
ma jok promjenio je misljenje ...sad ipak Miske je kralj i treba ostati...za mjesec dana ce mozda drugaciej biti pa cemo vidjeti :ganja:
Mozda je i on dobio dnevnicu od Misketa ! :kafa:

Grbavica
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:13 pm

Veteran je napisao/la:Na našu najveću žalost, mnogi koji se kunu da su veliki Željovci, pa čak i neki koji su Želji dali dosta toga smiju se ovih dana sretni zbog svih ovih dešavanja u kojima su i aktivno učestvovali....pichkurine!!!!
Buki prvi u usta mu se naserem, parazitiro u klubu godinama sa haverom Dželom, u crno nas zavili. Sada kao prozivaju nešto smradovi.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

delinjo
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:14 pm

diego1921 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
para vrti gdje burgija nece jbg :ganja: :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Grbavica
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:16 pm

Sad kad Alihodžić preporodi ekipu i pokaže svoj trenerski talenat koji je dugo čučao u njemu pa ubijemo Čelika 0-5 a Kemo Alispahić izvrši ritualno samozapaljivanje u željezari :ganja:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Hadzijalagic
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:18 pm

O kakvom vi Kodri pricate? Covjek se jednom zajebao i ako ima trunku samopostovanja vise nece primirisati ovoj ligi.. I nisu njega iz sarajeva otjerali igraci nego Kodro nije zelio imati nista sa stimaljkama i malverzacijama raznoraznih punaca..

Isto tako ako mislite da ce neko jako ime sa renomeom doci da nas vodi grdno se varate.. Niko ko drzi do sebe nece doci da bude kolateralna steta pogresne politike u sportskom segmentu i da bude samo jedan u nizu unaprijed osudjenih na propast.. Musa je glavni kandidat iz razloga sto je naucio da bude tjeran iz svakog kluba koji je vodio tako da mu ni otkaz u zelji nece predstavljati problem..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon avg 22, 2016 4:19 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

mula
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:19 pm

Mislim da malo više serete po Misimoviću nego što bi trebalo. Ja vas shvatam, da je nekim krivo što je Željo u ovoj situaciji, ali mislim da niste upravu kada tako pričate o njemu. Brzo zaboravljamo dobre stvari. Ne vidim što je Misimović kriv što Željo loše igra. krivce treba tražiti u stručnom štabu, igračimai itd. A u poslovnom segmentu, ekonomskom, menadžmentu, marketingu,infrastrukturi itd. krivite Misimovića, argumentovano naravno.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Roberto Baggio
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:20 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:Mislim da nam treba trener koji poznaje ovu ligu...jer vidite svaki trener koji dodje sa strane je osudjen na propast...Jarni, Kodro, Capljic, Kostic itd. Mi nemamo evropski mentalitet i zelimo sve preko noci...ostajemo jedan veci mahalski klub nista vise.
U ovom trenutku smo osuđeni na trenera koji poznaje ovu ligu, jer nemaš više prava na nečije prilagođavanje, sada moraš ubaciti čovjeka u frku, da se što prije snađe.

Ne bih o ovim pitarskim trenerima, ali vidim da si ovdje naveo i Čapljića. On je imao iskustva sa Slavijom i Rudarom prije Želje, a sramotno je otjeran poslije tri utakmice, ne zato što je bio osuđen na propast sam po sebi, nego zato što se u tom trenutku uprava skroz pogubila, i samo ih je Mulalićeva pobjeda na derbiju spasila da ostanu.

Dolazak Kostića je bio vrlo riskantan, ne zato što je to, kao, taj famozni "evropski mentalitet", nego zato što čovjek nema dovoljno iskustva. Zato je ovo i propalo. Bila nam je tu neophodna sreća, da nas malo krene, pa bi se onda možda nešto iz toga i izrodilo. Nismo je imali, raspored je bio pretežak, a Kostić se skroz pogubio.

A da ti nije tačna ta priča da ovdje ne može uspjeti neko sa strane, ko ne poznaje ovu ligu, najbolji primjer ti je Slavko Petrović. Radio u Njemačkoj, par godina u Srbiji, i došao u Radnik.

Puno se ovdje neke "više sile" optužuju za vrlo konkretne probleme.
FK Željezničar 1921

diego1921
Kontakt:

pon avg 22, 2016 4:21 pm

delinjo je napisao/la:
diego1921 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
para vrti gdje burgija nece jbg :ganja: :ganja:
Samo ne znam sto Deju Nikolica mrzi ? Frajer je bankar, mozda mu se zamjerio oko gengi ! :ganja: :ganja:

sergejevic

pon avg 22, 2016 4:22 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Ja vas ne kontam i to pričanje o sportskom direktoru !?
Opet se igramo.
To što treba da radi SD, može i Dejo Nikolić po svojoj proceduri.
Treba ti team-manager ! Željovac 1/1 koji će reći šta mu treba i gdje mu treba !
Ne trebaju nam ublehe ala Ibrak i ostali levati.
Ja mislim da nam bas zato treba sportski direktor. Covjek koji ce se pitati za sve u sportskom segmentu kluba. Neko ko ce objasniti tom treneru sta mu ciniti, koja je vizija kluba, da li treba forsirati mladje igrace, koji ce zajedno s trenerom traziti ciljana pojacanja za klub. Dejo dovodi igrace reda radi, vidi neko slobodan odmah pregovori o dolasku, a trenera nemamo. Onda trener to mora posloziti, a vidimo kako to uspjeva. Dodje Kostic i ne treba mu pola ekipe odma, a tu dolazi sportski direktor da mu kaze pomalo kralju, ovaj klub je postojao i prije tebe, mozes malo nesto izmjeniti, ali ne i pretumbati sve zivo.
Da smo mi imali pravog sportskog direktora ne bi ni dozivjeli situaciju s Odovicem. Samo da mu je neko mogao objasniti da ima para, da moze dovesti nekoliko pravih igraca, a ne da se krpi kao da smo zadnja bjeda s Livajom i Dijatom. Postojao je cak i onaj famozni Odin spisak, a znamo ko je dosao s tog spiska i da su to bile neke pete opcije. Eh, da je bio covjek koji ce ispuniti trenerove zelje, sada bi mi bili mirni.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava