Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

cikazubo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 22, 2016 10:19 am

dell21 je napisao/la:
Kapiten je napisao/la:Ako smijene Kostica neka postave Adzema i nek cekaju da Pusnik dobije nogu iz Hajduka :mrgreen:
Kako bi tek njega igraci sabotirali hahaha
Ma mogu oni njega mrziti, al covjek je lud i sve direktno kaze bez nekih floskula, on ce sigurno tu ostati letice samo neki igraci..

dell21
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:19 am

Kapiten je napisao/la:
dell21 je napisao/la:
Kapiten je napisao/la:Ako smijene Kostica neka postave Adzema i nek cekaju da Pusnik dobije nogu iz Hajduka :mrgreen:
Kako bi tek njega igraci sabotirali hahaha
ispravio sam :mrgreen:
mislim da ne bi ni bilo fer prema njemu ...
ili mislis na Pusnika ?
Na pusnika on bi ih lomio 3x vise nego Kostic, to bi nakon dva kola sebi sami golove davali iako ni ovo sto veca uradi nije daleko hehe.

pintol_TM87
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:22 am

u potrazi za novim :)

LARSSON
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:23 am

pintol_TM87 je napisao/la:u potrazi za novim :)
Izvini se bekriji u ime forumaša :ganja:

dell21
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:23 am

???

Kapiten
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:24 am

:lol: :lol: Mislim da bi on vec napravio velike rezove u ekipi da mu se desava ovo sto se Milosu desava ...
Mislim da i u Hajduku ima sada takvih problema... Ili ih je imao ...
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

kontranogama
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:25 am

trenerom,golmanom,kapitenom,vodjom navijaca,mentalitetom...?
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

teteac8684
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:33 am

kontranogama je napisao/la:
Tipujem na trenera... :kafa:

fk1921

pon avg 22, 2016 10:36 am

teteac8684 je napisao/la:
kontranogama je napisao/la:
Tipujem na trenera... :kafa:
Tipujem na mentalitet :lol:
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

dell21
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:37 am

Tipujem na golmana i kapitena :D.

LARSSON
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:40 am

Nova anketa :ganja:

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:40 am

Hadzijalagic je napisao/la:I samo da kazem da Karic puno serenda pricajuci gluposti po kafama.. Treba malo skratiti jezik i interne stvari iz kluba ne iznositi na ulicu..
Treba njemu pedalu dati, jednom je dobio pa ga vratili.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:41 am

Ma covjek misli da ste u potrazi za novim krivcem, do sada bio Bekric ...
Željezničar ante portas !

CARSONIO
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:43 am

cikazubo je napisao/la:
baxuz87 je napisao/la:Ja kad napišem na gg.ba da bi trebalo banovat Hrasno1921 zbog laži i klevete obriše mi se post, dok njegovi su svi tu. Toliko o 'forumu'..
Ja sam juce maksimalno iskoristio acc na onoj temi, nakon 3 posta dobih željeni ban. :karanje:
Taj sport primus vam je nigdje veze portal, te informacije sto bjave mahom su sa ovog foruma, tako da ne smatrajte to vjerodostojnim.
Ne znam ja bi ipak volio da dodje do smjene i da Simo bude izabran .Zao mi je sto se sve ovo desava tolika podrska navijaca tako dobar rad upravu i sve se srusi u tri kola ali to je fudbal .Scena koja mi je ostala nakon utakmice izbezumljenost navijaca , niko nije znao koga da optuzi za ovu situaciju igrace ili trenera i to je ono sto cu dugo pamtiti .

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:52 am

Evo od Viteza pokušavam da napišem neki smislen post a samo mi se utroba u čvor svezala čitajući patnju i krike navijača koji bi i život dali samo da Željo proigra. Posmatrajući događanja u i oko kluba od kraja prošle sezone pa do dana današnjeg ja nisam našao niti jednog bitnog razloga zašto tim ne funkcioniše a upoznat sam sa većinom detalja u vezi svih dešavanja. Najveći krivac za krah sistema vidim u našem balkanskom mentalitetu, nesposobnost da prihvatimo vjetrove promjena su nas kroz historiju najviše sputavale da napravimo jedan ozbiljan iskorak naprijed u uređivanju naših života uopšteno a ne samo sporta ili našeg Želje oko kojeg smo se mi ovdje okupili. Da se sada ne osvrćem puno na društvo u cjelini i usmjerim se samo na naš mali kosmos u Zvorničkoj ulici teško bih mogao objasniti neke stvari ali te neke krupne sitnice su manje više jasne svima pa ću nastaviti samo o Želji.
Uprava i ljudi zaduženi za funkcionisanje kluba su započeli ovaj proces stabilizacije kluba prije nekoliko godina i u teškoj i dugotrajnoj borbi se uspjeli izboriti za izlazak kluba iz velike dubioze koja je prijetila gašenju kluba zbog ogromnih dugovanja koje je napravilo poslovanje balkanskih umova, doduše neki su uspjeli napraviti neosporivi sportski rezultat ali je poslije svake serije dobrih plasmana dolazio period gladovanja i velikog broja neplaćenih računa od kojih mnogi nisu ni zavedeni u klubske finansijske knjige, ja kako sabrah nedavno u posljednje tri godine su vratili oko 9,5 miliona starih dugova uz redovno održavanje klubskog budžeta solventnim i ostalo im je još oko 3 miliona iz tog perioda koji su gotovo finansijski zaokruženi pa ću ih smatrati i otplaćenim ukoliko ova ekipa ostane na okupu. Imali su i imaju još uvijek velikih problema u sportskom segmentu ne jer nisu sposobni da i taj segment zaokruže već zato što okolina koja je napravila biznis u izvlačenju klubskih sredstava to neda, živimo u državi gdje pravda i pravičnost jako malo vrijede a ljudski moralni kompas je odavno izgubljen, pa čak i neke naše legende iz bliske prošlosti imaju svoje prste upletene zbog nekih para pa kroz svoje veze i poznanstva koče i usporavaju proces " evropeizacije " kluba. Ne zato što mrze klub već samo zato što im njihov karakter prožman balkanskim mentalitetom ne dozvoljava da prepuste borbu i zasluge drugim ljudima.
Fudbaleri koji potiču sa naših prostora se jako teško bude iz letargije života koji se veže za našu lijepu državu u " kojoj ni lokum više nije rahat ", rijetki koji to postignu se jako kratko zadržavaju ovdje jer im nijedan klub u BiH nije u stanju omogućiti uslove i ambijent za sportski napredak. Mentalitet čopora kada se takvi uspavani fudbaleri udruže preovladava i nikakav svjesni bojkot oni nisu u stanju da organizuju već im to dolazi prirodno, urođeno i prije svega normalno. U jednu ruku nisu krivi jer su tako odgojeni ali ih to ne pravda u potpunosti jer više nisu djeca i morali bi biti svjesni svojih postupaka kao i mogućnosti posljedica koje ostavljaju njihovi postupci, na kraju krajeva njih zakon tretira kao profesionalce iako su mnogi kilometrima udaljeni od osnove profesionalnosti.
Naš stručni štab je mali miks ljudi koji su dugo u ovom poslu i od nekih koji su tu kratko u ovim ajkulama inficiranim vodama pa nije ni čudo što kod ovako krupnih i kopleksnih situacija nekada malo izgubi kontrolu nad timom. Bez obzira na rezultate tima koje trenutno imamo ja njihov posao mogu ocijeniti pozitivnom ocjenom, pripreme su odrađene sadržajno i planski pa smo mogli vidjeti napredak u formi igrača koje smo gledali da se pate sa disanjem već nakon 20-30 minuta na terenu a sada lete po 60 bez problema, taktika i formacija koja je ovdje puno osporavana se pokazala uspješnom i efikasnom ali samo ako tim ima koheziju pa ne mogu reći da je krivac za neke loše rezultate jer je ona u biti samo početni dio igre koji evolvira tokom utakmice ako tim ima mentalnu volju da prati protivnika. Iako je trener početnik nije apsolutna neznalica i klub može profitirati ukoliko podrži razvoj koncepcije i napredak u razvoju timskih mogućnosti samo što očigledno nije bio spreman da se nosi sa svim nedaćama, mi smo trebali biti spremni na nedostatke koje donosi manjak iskustva jer pad igre je trebao biti očekivan. Napredovnje trenerovih mogućnosti nam može donjeti uspjeh ali i totalni krah kao i besciljno mijenjanje trenera svako malo kada zaškripi jer uređen sistem i jak tim nije moguće napraviti za par mjeseci i to je proces koje traje barem godinu i to pod uslovom da se okolina koja okružuje klub udruži i podrži kroz turbulentni period uspostavljanja metodologije koja donosi rezultate.
Možda sam bio malo dug u ovom svom izlaganju i možda vam ništa nisam objasnio ali mi je drago da sam ovo izbacio iz sebe a biće kako bude i mi malo možemo utjecati na ishode dešavanja u i oko kluba koji je dio našeg bića i mnogima razlog za život.
イビチャ・オシム

Vrag

pon avg 22, 2016 10:56 am

Riješiti se Kostica, a neke igrace ne poslati na tribinu nema smisla. Isto tako nema smisla udariti po sitnim ribama. Blagojevic, Kosoric, Lendric, Kjosevski kolovodje. Neka se sa juniorima uigravaju.
Sto se tice podrske sa juga ako se nastavi kop ce se prepoloviti. Mi postojimo zbog svetinje, a dopustamo da nam se neki levati igraju s njom. Jos ih podrimo u tome.

teatrale36
Kontakt:

pon avg 22, 2016 10:58 am

Trenerom garant, a kapetan i golman, sta s njima prodanim miševima ??

Kapiten
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:00 am

kapitenom :)
Bekrica za kapitena !
( ozbiljan sam, kritikovao sam ga, ali se popravio dosta i svaka mu cast. Mislim da je zasluzuje vise nego aco )
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

LARSSON
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:04 am

ljubo brat

slika

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:07 am

LARS1921 je napisao/la:ljubo brat

slika
I ovo je bruka liku spucali kaznu i kontaju sve ok. Treba njega ispitati zasto je onakve odluke i za koga
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.

Prijava