pon avg 22, 2016 12:43 am
Da napišem i ja par riječi, bio sam previše sjeban, muka mi je i nisam bio u stanju čitati ovih 70 strana napisanih od utakmice.
Do primljenog gola je to bilo dobro, odnosno bolje je reći bilo je puno bolje nego u prethodne dvije utakmice. Imali smo jednu 100% šansu i par poluprilika koje je uništila uglavnom sebičnost igrača. Bilo je to dobro iz razloga što nismo dopuštali Zrinjskom da razvije bilo kakvu igru. A onda ide primljeni gol i nakon "penala", bolje reći simuliranja Bekrića u situaciji gdje je već zaobišao golmana, potpuni raspad. Nikakve igre, nikakve postavke na terenu, ma apsolutno ništa i već je pola sata prije kraja bilo jasno kako završava ova utakmica. Igračima Zrinjskog je preostao lakši dio posla da samo drže loptu u svom posjedu što duže.
Da skratim priču, najgore od svega mi je što ekipa nema nikakav karakter već dugo vremena, ekipe na Grbavici izgleda samo trebaju prve zabiti gol i utakmica je riješena i slijedi apsolutni nestanak naših igrača s terena. Pa ljudi moji mi smo u zadnjih 40tak utakmica uspjeli preokrenuti rezultat samo protiv mrtvog Travnika prošle sezone koji je u tom trenutku već bio jednom nogom u drugoj ligi. E to je ono što me najviše boli, a to je do trenera. Očigledno je da od Amara nismo imali trenera koji zna pristupiti igračima i koji ih zna motivisati. Ove današnje primadone izgleda ni premije ne mogu motivisati.
Pojedinačno ne bih govorio ko je bio dobar a ko loš, jer realno utakmica se ne igra 50 i kusur minuta, nego 90+ i nestajanje svih igrača s terena se ne može tolerisati, tako da su po mom mišljenju svi jednako krivi i svi su bili jednako loši. Nikakvo izdvajanje i svi trebaju snositi krivicu. Pa i jadni Miroslav koji je ovdje očigledno zalutao. Ako su ekipa, a tako se zovu mada ne djeluju tako ni najmanje, neka riješe probleme i bubice između sebe i krenu raditi ono za šta su plaćeni.
Krivi su, dakle, igrači, trener i onaj ko je procijenio da je recimo Husić igrač koji nam je potreban.
Ne bih nikoga tjerao, nego bih od ovih igrača pravio EKIPU. O tome trubim dugo vremena. Ako nastave ovako do polusezone, dati svima ispisnice, nek igraju juniori, pa nek ispadnemo, ja Želju ni tad ne bih manje volio i opet bih bio na svom mjestu na sjeveru.