DOBRODOSLI NA STADION IVICA OSIM !
ASIMA OSIM: "NAJVECA ZELJA MU JE DA ZELJI NAPRAVI STADION !"
To je najmanje sto mozemo uraditi za Ivicu, kako znam inicajtor cijele ideje je Muhamed Bikić, treba nekako navijace ukljuciti u cijelu pricu.. Tuzno je ko sve u ovom gradu nema svoju ulicu..Grbavica je napisao/la:Treba pružiti maksimalnu podršku akciji da se Zvornička preimenuje u ulicu Ivice Osima. Ako treba i pritisak izvršiti da se to uradi u što kraćem roku.
Vidi, mi smo jedini klub u ligi koji je vec doveo igraca i to ne jednog vec cetvoricu. Svi su moguca pojacanja i ne moze se reci da pored toga imamo losu ekipu.chile je napisao/la:Ako izleti neko ime koje odskace iznad ove nase lige kao sto su bili Stevo i Zaha treba ih dovesti neovisno o tome ko ce biti sef struke. Jer takvi igraci se rijetko mogu dovesti u ovu ligu i nikako ih ne treba propustiti. I naravno da ce biti mjesta i za neke zelje novog sefa, imamo mi sad 10-tak igraca kojima nije mjesto u Zelji i trebalo bi ih lagano zamjeniti.
Sent from my Plavo Sokocalo
Igrali smo I na grbavici 2:2 ivica vodio sturm,amar zelju,na semaforu pisalo sin otacbianco blu je napisao/la:+1GospodinZoi je napisao/la:treba organizovat jednu dobru prijateljsku sa Sturmom, velika je povezanost između nas i njih preko Ivice Osima!
A igrali smo s njima jednu prijateljsku negdje u Austriji 2011. čini mi se. Znam da je 30-tak Manijaka imalo bakljadu na toj tekmi.
Haha, jes' jes', sin:otac. Ipak, 1:1 je bilo.Ivicahuljev je napisao/la:Igrali smo I na grbavici 2:2 ivica vodio sturm,amar zelju,na semaforu pisalo sin otacbianco blu je napisao/la:+1GospodinZoi je napisao/la:treba organizovat jednu dobru prijateljsku sa Sturmom, velika je povezanost između nas i njih preko Ivice Osima!
A igrali smo s njima jednu prijateljsku negdje u Austriji 2011. čini mi se. Znam da je 30-tak Manijaka imalo bakljadu na toj tekmi.
rios je napisao/la:Nikad necu zaboraviti,nekad iza rata pravo,mozda 97-98 godina,ne sjecam se vise tacno.Ja djecak,onako nekih 11-12 godina,svrljam sa rajom po kvartu..Malo lopte na male,sto bi se reklo kamen nam stativa,malo sjedi na haustor i mastaj o svemu i svacemu,onako tipicno djetinjstvo tih generacija,daleko od interneta i virtuelnog svijeta kako je to danas slucaj..Odjednom prostruji,ni sam vise ne znam kako i od koga,vijest da Ivica Osim sjedi u lokalnoj kafani.Ljeto je bilo,toplo pa se sjedilo u bastama kafana.Do tada sam ga poznavao samo iz prica svog oca i dajdze koji su bili veliki zaljubljenici u fudbal,iako ga nisam zapamtio kao trenera ni Zelje ni selektora Juge,znao sam da je veliki..I zaputimo se mi,onako prasnjavi od lopte,moguce i mrljavi oko usta,djeca prava,u tu bastu..Usput smo nasli nekakav papir,nije bilo puno pa smo dijelili na sitne komade da svako dobije nesto i pravo za njegov stol..Pitamo ga za autogram a on nam odgovori moze ali pod jednim uslovom..Mi onako stali,djecije izgubljeni,cekamo..Kaze Svabo,dobit cete autogram ako popijete po kolu..Tako i bude,dobijemo mi po kolu i onako izgubljeni em sto pijemo kolu nakon toliko godina u kojima smo i vode sa slavine bili zeljni,emo sto smo upoznali Ivicu Osima.Pozdravimo se s njim,i trceci kuci,cvrsto cuvajuci taj komad papira,da prkosim starom jer sam ja,za razliku od njega,Svabu vidio i uzivo.Od tada mi se urezao u srce i sjecajuci se ove price dok sam gledao ovaj klip iz Graca postalo mi je jasno sto ga vole toliko..Zivio nam Osim dragi..
Jah,nazalost negdje sam izgubio taj papir sa autogramom vremenom,al nema veze,sjecanje ce uvijek biti tu.
Neznam bgm meni nesto u glavi 2:2,klepili wolfsburga 2:0,I raskovao nas partizan 0:6 neki stolica nam 4 uvalio godinama poslije pratio sastav partizana hoce li lik gdje isplivati I nigdje gafcz je napisao/la:Haha, jes' jes', sin:otac. Ipak, 1:1 je bilo.Ivicahuljev je napisao/la:Igrali smo I na grbavici 2:2 ivica vodio sturm,amar zelju,na semaforu pisalo sin otacbianco blu je napisao/la:
+1
Nije mi bilo mrsko da postavim.Ivicahuljev je napisao/la:Neznam bgm meni nesto u glavi 2:2,klepili wolfsburga 2:0,I raskovao nas partizan 0:6 neki stolica nam 4 uvalio godinama poslije pratio sastav partizana hoce li lik gdje isplivati I nigdje gafcz je napisao/la:Haha, jes' jes', sin:otac. Ipak, 1:1 je bilo.Ivicahuljev je napisao/la: Igrali smo I na grbavici 2:2 ivica vodio sturm,amar zelju,na semaforu pisalo sin otac
fcz je napisao/la:Nije mi bilo mrsko da postavim.Ivicahuljev je napisao/la:Neznam bgm meni nesto u glavi 2:2,klepili wolfsburga 2:0,I raskovao nas partizan 0:6 neki stolica nam 4 uvalio godinama poslije pratio sastav partizana hoce li lik gdje isplivati I nigdje gafcz je napisao/la:
Haha, jes' jes', sin:otac. Ipak, 1:1 je bilo.![]()
http://www.dailymotion.com/video/x49xxt0" target="_blank
na onomee forumu kazuu celo ide konama, prestanite pisati o njemu hahahahastorm_raider je napisao/la:Tako vas volim.. pustite se prica o Zebi.Svabo samo da je malo zdraviji... uh ne smijem ni pomisliti.
Da li igdje ima snimak cijele utakmice...da li postoji negdje na kaseti ili nesto jer fkt lijepo bi bilo sjecam se kao dijete te utakmice imao sam 9 godina tad i ko sad se sjecam malo pise zeljo-sturm, a malo sin-otac. Mislim da bi prijateljska bila pun pogodak jer jer i klubu 95 godina, a i ima nevjerovatnu simboliku.fcz je napisao/la:Nije mi bilo mrsko da postavim.Ivicahuljev je napisao/la:Neznam bgm meni nesto u glavi 2:2,klepili wolfsburga 2:0,I raskovao nas partizan 0:6 neki stolica nam 4 uvalio godinama poslije pratio sastav partizana hoce li lik gdje isplivati I nigdje gafcz je napisao/la:
Haha, jes' jes', sin:otac. Ipak, 1:1 je bilo.![]()
http://www.dailymotion.com/video/x49xxt0" target="_blank