Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet avg 19, 2016 8:11 pm

LARS1921 je napisao/la:Ara od prve minute :palacgore:
Ima li link kakav..?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Virtu4L

pet avg 19, 2016 8:12 pm

sergejevic je napisao/la:Ne impliciram ja nista. Ne bavim se takvim spekulacijama ko je uzeo pare i slicno.
Kazem da neko treba provjeriti koga dovodi i da ne ostane sve na svrsavanju na klipove.
Onda su neki igraci dosli sami u klub i potpisali ugovor. Nismo imali sportskog direktora, niti skauta, a ni trenera. Pozder, Husic, Lazic, Secerovic, Ugljesa, Bevab sami dosli.
Kako stoje stvari doveo ih je Dejo, na koji način, koliko puta ih je gledao prije te odluke, to zaista ne znam. Ne želim ni pomisliti na ono najgore.

Neko je ranije pisao, čak mislim da si to bio ti, na kraju prošle sezone je bilo jasno gdje nam škripi i tačno se znalo koji nam igrači trebaju, a oni su radili sve suprotno. Ni danas nemamo te pozicije pokrivene, a nagomilalo se dosta igrača sumnjivog kvaliteta.

Ove ekipe iz vrha samo nadograđuju kostur ekipe, i to veoma dobrim i korisnim igračima. Ne može me niko ubijediti da nismo mogli dovesti Subića, za kojeg znaš da ne može biti promašaj, pa neka ga i na godinu dana, to je samo jedan igrač i jedna pozicija. Subić vrijedi koliko ova dva beka zajedno, pa ga treba i platiti shodno tome. Mi smo doveli 13 igrača, za te pare možeš dovesti trojicu za koje znaš da su igračine i da će odmah biti najbolji igrači ekipe.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

BHDragons
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:28 pm

BHDragons je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:
U vatri toj nek izgori mržnja, prezir i zavist. Nek se rasplamsa radost, ponos, prkos i žar. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Sve nas spaja iste vatre plam. Sve nas nosi iste vode val.

Sutra svi zajedno do pobjede.
:zeljeznicar1:
Jedanaest kao jedan. Jedan kao jedanaest. Junačko srce, um mudraca, ponos radnika, težaka. Djedovi te stvarali, očevi izgradili, a mi sačuvali. Sinovi naših sinova najponosniji će bit'. Kad svane plavi dan.

Tad zastave naše nebo će da prekriju, a lokomotive naše pisak odjekivat će svuda. Grbavico, ponosno izroni iz ruševina naše mladosti i zasjaj obasjana našim osmijesima kao mlada nevjesta. Da, sada si upravo ona neka druga, dok se rađaš onakvom kakvom smo te zamišljali, gledajući te s Bristola. Rodi se za sve nas iz prkosa golema. Kao svjetionik našeg puta.

:zeljeznicar1:[/quote][/quote][/quote]

Nije jednostavno to objasniti. Šta nam to ne da mira? Otkud ta insomnija? A onda nas budi kad nas umor smori. Plavi snovi, a džepovi prazni. Srce ko u vola, a rogovi tupi. Naoštrimo prste vrhovima planina. Ustanimo kao Joško, zaigrajmo kao Ivica, zapjevajmo kao Tifa. Svi smo mi tvoji. Samo ti si naš.

:zeljeznicar1:[/quote][/quote][/quote]
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Izlija
Moderator
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:30 pm

:palacgore: @ BHDragons
Samo tebe i čitam, ovo ostalo gledam samo ima li vrijeđanja, samo nastavi ja ću kasnije sve objediniti :palacgore:
イビチャ・オシム

vrbanjusa
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:42 pm

Ja mislim da je sportski segment kluba daleko ispred ostalih segmenata kluba.
21 10 4

Petrović Slavko

Morzhy
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:49 pm

Pozdrav raja.
Dugo pratim ovaj forum kao gost pa odlučih konačno i da se prijavim.
Kao i uvijek na temi "veselo" nakon poraza, traže se krivci na sve strane, rijetko ko da nije kriv, što je razumljivo naravno. Meni lično za poraz nije kriv trener, jer Vitez moraš pobijediti i bez ikakvog trenera i ikakve formacije, ali ako su 5 od 11 igrača "uvrijeđene mlade", ishod ne može biti drugačiji. Svi znamo koji su to igrači, samo se malo pravimo ludi. Oni koji su već otjerali tri trenera svojim "zalaganjem", po defaultu tjeraju i četvrtog, jednostavno jer im se može, nešto im nije potaman. Nikad od njih neće postati igrači i žao mi je što vrlo lako mogu "doći glave" Upravi kluba, jer Uprava nema petlju da riješi taj, garantujem precizno detektovan, problem sa nekoliko ispisnica. Možemo mi sutra raznijeti Zrinjski na proste faktore pa čak i Čelik, to nije upitno, ali opet će nas ista klapa onako bezobrazno ohladiti čim pomislimo "evo ga, beton smo"...dovoljan je samo jedan teži trening u skladu sa višim ambicijama i to je to. Izvinjavam se na dužem prvom postu, ali morao sam.

BHDragons
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:52 pm

BHDragons je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:
Jedanaest kao jedan. Jedan kao jedanaest. Junačko srce, um mudraca, ponos radnika, težaka. Djedovi te stvarali, očevi izgradili, a mi sačuvali. Sinovi naših sinova najponosniji će bit'. Kad svane plavi dan.

Tad zastave naše nebo će da prekriju, a lokomotive naše pisak odjekivat će svuda. Grbavico, ponosno izroni iz ruševina naše mladosti i zasjaj obasjana našim osmijesima kao mlada nevjesta. Da, sada si upravo ona neka druga, dok se rađaš onakvom kakvom smo te zamišljali, gledajući te s Bristola. Rodi se za sve nas iz prkosa golema. Kao svjetionik našeg puta.

[/quote][/quote]

Nije jednostavno to objasniti. Šta nam to ne da mira? Otkud ta insomnija? A onda nas budi kad nas umor smori. Plavi snovi, a džepovi prazni. Srce ko u vola, a rogovi tupi. Naoštrimo prste vrhovima planina. Ustanimo kao Joško, zaigrajmo kao Ivica, zapjevajmo kao Tifa. Svi smo mi tvoji. Samo ti si naš.

:zeljeznicar1:[/quote][/quote][/quote][/quote]

Ne pišem ja ništa, ovo naša srca zbore. Ljubav je to brate i Željo se zove. Bili su mnogi. I otišli su. Nekim se ni ime ne spomene. Ali, znam, da mi, nikad otići nećemo. U imenu tvom vidimo sebe. Ne žalim godine i dane duge. Ne žalim poraze i dane tuge. Žalim kad se braća zbog prijezira gube. I dan-danas sjećam se prve utakmice života. Izgubili smo. Kiša je padala pa mi se suze nisu vidjele. Ali plakao sam od sreće što sam prvi put gledao uživo junake svog djetinjstva. Plakao sam od sreće što sam pobijedio strah, svoj unutrašnji, dječiji. Plakao sam od zaljubljenosti plave.

1921!
Ni milimetra!

vrbanjusa
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:55 pm

Morzhy je napisao/la:Pozdrav raja.
Kao i uvijek na temi "veselo" nakon poraza, traže se krivci na sve strane, rijetko ko da nije kriv, što je razumljivo naravno. Meni lično za poraz nije kriv trener, jer Vitez moraš pobijediti i bez ikakvog trenera i ikakve formacije, ali ako su 5 od 11 igrača "uvrijeđene mlade", ishod ne može biti drugačiji. Svi znamo koji su to igrači, samo se malo pravimo ludi. Oni koji su već otjerali tri trenera svojim "zalaganjem", po defaultu tjeraju i četvrtog, jednostavno jer im se može, nešto im nije potaman. Nikad od njih neće postati igrači i žao mi je što vrlo lako mogu "doći glave" Upravi kluba, jer Uprava nema petlju da riješi taj, garantujem precizno detektovan, problem sa nekoliko ispisnica. Možemo mi sutra raznijeti Zrinjski na proste faktore pa čak i Čelik, to nije upitno, ali opet će nas ista klapa onako bezobrazno ohladiti čim pomislimo "evo ga, beton smo"...dovoljan je samo jedan teži trening u skladu sa višim ambicijama i to je to. Izvinjavam se na dužem prvom postu, ali morao sam.
Dobrodosao, bolje nas nasao
21 10 4

Petrović Slavko

Hurmasica
Kontakt:

pet avg 19, 2016 8:57 pm

Može se izgubiti utakmica, može biti loš dan i u tome uopšte nije problem. Desi se da i ja nekada ustanem na lijevu nogu i da ništa ne mogu uraditi onako kako treba. Opalim nogom u prag, obučem naopako majicu, posere me golub. Jednostavno dođe tako. Međutim neke stvari igrači FK Željezničar nikada ne smiju ostaviti u svlačionici i ne iznijeti ih na teren. Borbenost, emocija, inat, prkos. Sve ono što naš klub krasi već 95 godina postojanja. To je krasilo i one momke koji su osnovali ovaj klub, podigli ga kao novorođenče, to je krasilo i naredne generacije našeg kluba. I u teškim, radničkim vremenima kojih je bilo u našem klubu kao i u onim zlatnim kada su se osvajale titule, igrale velike utakmice, ganjao taj strašni Real... Sutra, dragi moji igrači mora sve to da izađe zajedno sa vama na teren. Bez prkosa ovog kluba ne bi bilo, bez borbenosti, Ribarova generacija ne bi titulu osvojila, bez ljubavi se ne bi ovaj klub očuvao tokom nesretnih ratnih vremena i na kraju krajeva, bez emocije ne bi postojao Željezničar. Svi mi koji živimo za ovaj klub, sutra ćemo zajedno sa šalovima, kapama, zastavama, transparentima, ponijeti i ono možda na prvu nevidljivo ali itekako bitno. Ono što u dubini duše osjećamo za ovaj klub... To želim da prepoznate i vi sutra koji ćete izaći na teren. Pokažite da u sebi imate duh Željezničara te da su ove dvije prethodne utakmice samo bile „loši dani“. Idemo sutra, svi zajedno do nove pobjede.

Neka naša pjesma odjekuje, i nosi Plave sve do pobjede!

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

storm_raider
Kontakt:

pet avg 19, 2016 9:00 pm

Svi biste trebali stati na pet minuta i procitati ovo sto @BHDragons pise. Svaka cast, samo nastavi. Izlija, hvala i tebi sto pratis, znam da ces ovo sve ujediniti kako valja.

@BHDragons, hvala ti sto si nas podsjetio zasto smo svi ovdje. Svima nam to, izgleda, nazalost treba sa vremena na vrijeme...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

BHDragons
Kontakt:

pet avg 19, 2016 9:02 pm

storm_raider je napisao/la:Svi biste trebali stati na pet minuta i procitati ovo sto @BHDragons pise. Svaka cast, samo nastavi. Izlija, hvala i tebi sto pratis, znam da ces ovo sve ujediniti kako valja.

@BHDragons, hvala ti sto si nas podsjetio zasto smo svi ovdje.
Hvala vama, braćo moja!

Evo objedinio:

Željo? To nije tako jednostavno za objasniti. Nije to samo klub za koji se navija, u čijim igrama se uživa... Ovo je više od toga, više od bilo čega opipljivog sa čime se može porediti. To je jednostavno pečat kojeg ti udare kad se rodiš. I zauvijek je tu. Nema više van. I kad postaneš svjestan toga, ti si već u talasima bujice koja te nosi u beskraj plavetnila. U tom stanju život provedeš i zaraziš sve oko sebe, sretan jer znaš da činiš pravu stvar.
I onda kad godine minu, a kose osijede, ostane sjećanje i ponos na dane kada smo svi bili ko jedan. Plavim koncima ljubavi povezani, svjesni da nismo najbolji kad smo prvi, već kad smo zajedno. I kad smo potpuno predani. U vatri toj nek izgori mržnja, prezir i zavist. Nek se rasplamsa radost, ponos, prkos i žar. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Sve nas spaja iste vatre plam. Sve nas nosi iste vode val.
Jedanaest kao jedan. Jedan kao jedanaest. Junačko srce, um mudraca, ponos radnika, težaka. Djedovi te stvarali, očevi izgradili, a mi sačuvali. Sinovi naših sinova najponosniji će bit'. Kad svane plavi dan. Tad zastave naše nebo će da prekriju, a lokomotive naše pisak odjekivat će svuda. Grbavico, ponosno izroni iz ruševina naše mladosti i zasjaj obasjana našim osmijesima kao mlada nevjesta. Da, sada si upravo ona neka druga, dok se rađaš onakvom kakvom smo te zamišljali, gledajući te s Bristola. Rodi se za sve nas iz prkosa golema. Kao svjetionik našeg puta.
Ne pišem ja ništa, ovo naša srca zbore. Ljubav je to brate i Željo se zove. Bili su mnogi. I otišli su. Nekim se ni ime ne spomene. Ali, znam, da mi, nikad otići nećemo. U imenu tvom vidimo sebe. Ne žalim godine i dane duge. Ne žalim poraze i dane tuge. Žalim kad se braća zbog prijezira gube. I dan-danas sjećam se prve utakmice života. Izgubili smo. Kiša je padala pa mi se suze nisu vidjele. Ali plakao sam od sreće što sam prvi put gledao uživo junake svog djetinjstva. Plakao sam od sreće što sam pobijedio strah, svoj unutrašnji, dječiji. Plakao sam od zaljubljenosti plave.

Za sve nas od 1921. pa u vječnost, tvojim imenom obilježene!
1921!
Ni milimetra!

Plavi orkestar
Kontakt:

pet avg 19, 2016 9:14 pm

Morzhy je napisao/la:Pozdrav raja.
Pozdrav i tebi.
Nadam se da ovo pišeš zato što tako misliš a ne iz nekih drugih pobuda.Ako je i tako što ti napisa onda je opet trener kriv koji nije detektovao tih 4-5 igraca i odstranio ih iz ekipe.Samo ja ne vjerujem u te teorije zavjere.Za lošu igru ima i drugih razloga.Npr da neko ne zna ili manje zna od protivnika ili manje moze od protivnika.Mozda samo loš dan u toj utakmici,mozda su privatni problemi uticali na lošu igru...ma milion razloga ima.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Plavi orkestar
Kontakt:

pet avg 19, 2016 9:15 pm

BHDragons je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Svi biste trebali stati na pet minuta i procitati ovo sto @BHDragons pise. Svaka cast, samo nastavi. Izlija, hvala i tebi sto pratis, znam da ces ovo sve ujediniti kako valja.

Hvala vama, braćo moja!

Evo objedinio:

Željo? To nije tako jednostavno za objasniti. Nije to samo klub za koji se navija, u čijim igrama se uživa... Ovo je više od toga, više od bilo čega opipljivog sa čime se može porediti. To je jednostavno pečat kojeg ti udare kad se rodiš. I zauvijek je tu. Nema više van. I kad postaneš svjestan toga, ti si već u talasima bujice koja te nosi u beskraj plavetnila. U tom stanju život provedeš i zaraziš sve oko sebe, sretan jer znaš da činiš pravu stvar.
I onda kad godine minu, a kose osijede, ostane sjećanje i ponos na dane kada smo svi bili ko jedan. Plavim koncima ljubavi povezani, svjesni da nismo najbolji kad smo prvi, već kad smo zajedno. I kad smo potpuno predani. U vatri toj nek izgori mržnja, prezir i zavist. Nek se rasplamsa radost, ponos, prkos i žar. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Sve nas spaja iste vatre plam. Sve nas nosi iste vode val.
Jedanaest kao jedan. Jedan kao jedanaest. Junačko srce, um mudraca, ponos radnika, težaka. Djedovi te stvarali, očevi izgradili, a mi sačuvali. Sinovi naših sinova najponosniji će bit'. Kad svane plavi dan. Tad zastave naše nebo će da prekriju, a lokomotive naše pisak odjekivat će svuda. Grbavico, ponosno izroni iz ruševina naše mladosti i zasjaj obasjana našim osmijesima kao mlada nevjesta. Da, sada si upravo ona neka druga, dok se rađaš onakvom kakvom smo te zamišljali, gledajući te s Bristola. Rodi se za sve nas iz prkosa golema. Kao svjetionik našeg puta.

:palacgore:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

storm_raider
Kontakt:

pet avg 19, 2016 9:20 pm

Za dozu ljubavi: viewtopic.php?f=51&t=221&start=40" target="_blank

Pa poceti ispocetka listati...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

nookey
Kontakt:

pet avg 19, 2016 9:23 pm

BHDragons je napisao/la:

Hvala vama, braćo moja!

Evo objedinio:

Samo ću tu reći da sam se naježio :klanjase2:

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet avg 19, 2016 9:24 pm

Virtu4L je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Ne impliciram ja nista. Ne bavim se takvim spekulacijama ko je uzeo pare i slicno.
Kazem da neko treba provjeriti koga dovodi i da ne ostane sve na svrsavanju na klipove.
Onda su neki igraci dosli sami u klub i potpisali ugovor. Nismo imali sportskog direktora, niti skauta, a ni trenera. Pozder, Husic, Lazic, Secerovic, Ugljesa, Bevab sami dosli.
Kako stoje stvari doveo ih je Dejo, na koji način, koliko puta ih je gledao prije te odluke, to zaista ne znam. Ne želim ni pomisliti na ono najgore.

Neko je ranije pisao, čak mislim da si to bio ti, na kraju prošle sezone je bilo jasno gdje nam škripi i tačno se znalo koji nam igrači trebaju, a oni su radili sve suprotno. Ni danas nemamo te pozicije pokrivene, a nagomilalo se dosta igrača sumnjivog kvaliteta.

Ove ekipe iz vrha samo nadograđuju kostur ekipe, i to veoma dobrim i korisnim igračima. Ne može me niko ubijediti da nismo mogli dovesti Subića, za kojeg znaš da ne može biti promašaj, pa neka ga i na godinu dana, to je samo jedan igrač i jedna pozicija. Subić vrijedi koliko ova dva beka zajedno, pa ga treba i platiti shodno tome. Mi smo doveli 13 igrača, za te pare možeš dovesti trojicu za koje znaš da su igračine i da će odmah biti najbolji igrači ekipe.
Pa subic nije doveden jer se morala preuzeti plata od 10 000 KM i bude kod tebe 12 mjeseci nakon isteka posudbe nekome si ozivio mrtvog igraca i on se vrati u partizan ili ga oni prodaju i zarade a ti si za to dao 120 000 KM. Ja sam prilicno siguran da je to los dil za Zelju bez obzira kakav i koliki doprinos dao subic nasoj igri. Koji su razlozi sto je sloboda pristala na to ne znam, vjerovatno zato sto sisoko finansira to iz svog dzepa.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Leon_Professional
Kontakt:

pet avg 19, 2016 9:25 pm

Sto bezveze potrosi vrijeme da procitam 15 novih strana, kad na kraju ipak BHDragons popravi situaciju. Bravo ljudino :palacgore:

Moramo dobiti Zrinju, da se trgnemo malo i rijesimo ove negativnosti.

P.S. Nikolic po meni nije odron kakvog se predstavlja ovdje zadnju sedmicu, al eto svako ima svoje.

BHDragons
Kontakt:

pet avg 19, 2016 9:30 pm

Leon_Professional je napisao/la:Sto bezveze potrosi vrijeme da procitam 15 novih strana, kad na kraju ipak BHDragons popravi situaciju. Bravo ljudino :palacgore:

Moramo dobiti Zrinju, da se trgnemo malo i rijesimo ove negativnosti.

P.S. Nikolic po meni nije odron kakvog se predstavlja ovdje zadnju sedmicu, al eto svako ima svoje.
Hvala vam svima, braćo moja plava!
Ja se nadam da ove moje riječi iz svih nas progovaraju.

Sutra pokažimo svoju ljubav.
1921!
Ni milimetra!

BHDragons
Kontakt:

pet avg 19, 2016 9:33 pm

Kritika - UVIJEK
Pljuvanje - NIKAD
1921!
Ni milimetra!

BHDragons
Kontakt:

pet avg 19, 2016 9:35 pm

BHDragons je napisao/la:Kritika - UVIJEK
Pljuvanje - NIKAD
Željo - ZAUVIJEK
1921!
Ni milimetra!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava