Rodom s mejtaša je napisao/la:Većinom u životu nije crno - bijelo već sivo tako i ovo. ...
Šta imamo mi trenutno. Na terenu očito ne štima. Šta je uzrok? Kad realno pogledaš ništa mi specijalno na terenu ni smo dobili ove sezone, praktično nijednog igrača koji donosi prevagu (zaje.b sa Hervasom i Jahom je tome najviše kumovao), imamo ih nekoliko koji su po meni razočarali i od kojih smo više očekivali, a oni u rangu prosječnih igrača na toj poziciji u ligi, ... Bio je Željo sto puta u goroj situaciji po svim segmentima pa se na terenu to nije vidjelo. Zadnji primjer je bio onaj derbi kad smo uzeli 1:0 a najvljivao nam se potop. Što opet ne možemo probati isto. Odigrati hrabro, muški, sa velikim motivom, zainatiti se, prihvatiti činjenicu da je Zrinjski dobra ekipa, ne biti bahat, ne eskivirati, ne sabotirati itd i što da ne na kraju pobjediti. Na krilima te pobjede otići u Zenicu i opet sve isto gore nabrojano donjeti tri boda i eto nas opet u vrhu.
Sa većinom napisanog u postu bih se potpuno složio, pogotovo sa ovim što nisam izbrisao.
Da se razumijemo sigurno sam među zadnjim koji bi mijenjali trenera, ali da imamo nešto konkretno na sonu (terenu) Boga mi nemamo.
Ne želim naprđivati kako ništa nevalja i mudrovati ša i kako dalje..., o lošim rezultatima svi možemo imati suprostavljena mišljenja te ovo te ono, ali svako od nas ko je gledao ove dvije utakmice a dobronamjeran je može vidjeti da zalaganje ogromne većine igrača nije ni za go k.urac.
Nisam nažalost optimista kad je Kosta u pitanju i ako se ovako nastavi bojim se da će ga otjerati pa šta bi-bi, a za to nisam.
Nisam za to prvo što nemamo para za Bog zna kako dobrog trenera, a drugo što ovi naši koji nisu skupi neće donijeti NIKAKAV napredak.
Ne aludiram vala ni na povratak A.O. jer spakovati se i reći: "Odoh ja na odmor" - (na neodređeno vrijeme) kad je klub u najvećoj poslijeratnoj dubiozi mu ne služi na člast, kao i prilično zlurado naprđivanje po medijima u zadnje vrijeme u isto vrijeme kad na skupštini kluba ŠUTI jer se boji odgovora ...
Svako pametan bi se trebao dobro zamisliti a i bojati se šta nam donosi budući vakat.
Jednom je davno "Đema" rekao: "Spasa nam nema - propasti nećemo" !