Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

delinjo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 16, 2016 11:53 pm

Brkoo je napisao/la:Nije mi jasno zbog cega je ovaj Crnogorac na probi, kako on to moze unaprijediti nasu igru, sa druge strane nije ni mlad da ga mozemo prodati i zaraditi na njemu. Finansijski smo skoro pa stali na noge, kad kazem skoro mislim na to da jos imamo samo dug prema drzavi, koji redovno placamo. Sljedeca stvar koja mora biti prioritet zajedno sa omladinskim pogonom je skauting igraca i na tome moramo raditi.
Skauting mora obuhvatati podrucje Balkana, evrope u globalu i Juzne Amerike i Afrike. Skauting kosta mnogo ali dobar skauting donosi mnogo mnogo mnogo vise novca. Olimpija npr. skautira igraca iz Milana koji kod njih nije u prvom planu, koji je igrao za njihove rezerve ili juniorski sastav kupe ga za 300 hiljada eura i nakon sezone- dvije prodaju za 5 miliona eura u Rusiju. Ima i primjer Dinama kad skautiraju onog Cileanca iz Bayera, Fernandesa. Pogotovo u Africi se za bas male pare mogu dovesti igraci kojio bi ovdje napravili bum, to mislim i za igrace iz Juzne Amerike. Naravno, bude tu i mnogo fula, igraca koji nemaju mozga poput Hervasa ili igraca koji nemaju kvalitet ali u biti to je put kojim moramo ici a ne potpisivati ugovore sa polovnjacima iz Crne Gore ili takve igrace primati na probe..
sve je ovo tacno kako si napisao i sve je istina 100% medjutim da bi mi poceli skauting raditi u tim zemljama moramo prvo poceti raditi u vlastitoj drzavi...znaci od toga tu nam je najblize djeca i talenti iz cijele drzave...e tek onda moze ovo sto si napisao..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto avg 16, 2016 11:55 pm

cikazubo je napisao/la:Mozemol ocekivati Halvadzica protiv Zrinje, ne znam sta je problem s tim monkom pa ne dobija prilike, ako nije sposoban bolje odigrati na svojoj poziciji od igraca koji je bek na suprotnoj strani ili od igraca koji je napdac onda ne znam sta trazi u Želji, odkako je dosao ja se nadam nekoj njegovoj eksploziji, al nikad nije dobio priliku osim u Lukavici gdje je bio sasvim okej..
Ma ni meni to nije jasno, stvarno je bio okej u Lukavici, mada se tamo nije mogao ni pokazati na onom zivom blatu.
Guraju se igraci koji ne bi smjeli igrati krilo. Momak sigurno ne moze losije od njih odigrati. Ne moze Dzenis ginuti i uklizavati kao krilo onoliko, ako vec zelis da to radi, stavi ga na zadnjeg veznog onda jbt.
Evo nije povrijedjen, ja ako vidim Beganovica ili Pozdera na krilu, ne znam... Lazica i Zerica nema, povreda, taman prilika za njega, jer ovako do sada nije islo. Probio bi barem dva-tri puta, ne trazimo od njega da bude Stevanovic. A i dzaba ti mladi i perspektivni igraci ako ne igraju, pa niko se ne bi pokazao, nema sanse.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

MrRiccoli
Kontakt:

uto avg 16, 2016 11:56 pm

sta bi sa onim tekstom na ovom portalu vezano za podrsku Kosticu od strane UO, napisase uskoro opsirnije al nista

Qwerty_1987
Kontakt:

uto avg 16, 2016 11:57 pm

:psujem: :psujem: :psujem: Joj idiota na moja web tv, kanal Moja Tv sport, lupa li lupa Stoja, oooo državoooooooooo

LARSSON
Kontakt:

uto avg 16, 2016 11:58 pm

Qwerty_1987 je napisao/la::psujem: :psujem: :psujem: Joj idiota na moja web tv, kanal Moja Tv sport, lupa li lupa Stoja, oooo državoooooooooo
[video]https://www.youtube.com/watch?v=paEHwQss4dM[/video]

yebem im porod nedaju poštenom narodu..

a vi forumaši sad svi štrajk pred telekom nema vam utakmica više :ganja:

delinjo
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:00 am

i jos jednu stvar moram napsiati...gledao sam igrom slucaja Kopenhagen veceras....njihov trener takodjer igra formaciju 4 4 2...mislim znam glupo je porediti ali gledajuci njihovu tekmu nas problem uopste nije u veznim igracima ...tj ne bar onim u sredini engo u napadacima i krilima...kod njih napadaci su okretni recimo da imaju dva igraca tipa Lendric...koji kada prime loptu jednostavno okrenu se prema golu i imaju viska igraca gotovo uvijek...takodjer primjetio sam da njihova odbrana kada se jedan bek ubaci drugi ostaje i prelaze u formaciju 3 5 2 gdje jednog stopera pokriva bek na drugoj strani koji se nije ubacio...bekovi se ne ubacuju cesto ali kada se ubace to je uvijek u prazan prostor i opasna situacija jer ide povatna na peterac....e sad krila ...kod njih krila nisu klasicna krila ...to su igraci koji ulaze tj vecinom su u sredini ...po potrebi ce biti na krilu ali vecinom su u sredini i otvaraju prostor beku koji kada se ubaci uviejk je sansa....vak sta vise se izvlaci njihov napadac nekada na krilo nego taj krilni igrac....eto tako mi oni djeluju jest da je sve brze i dimenzija vise ali...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Simply Blue
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:02 am

Jaozinho22 je napisao/la:Da bi se raširio skauting i po Bosni trebaš imat bar 2-3 čovjeka koji će pratit te talente po nekim turnirima,livadama,manjim klubovima i ligama...
Nadam se da dolazak Ćenana to i znači,da ima te neke veze-vezice preko kojih bi nam doveo par igrača u omladinske pogone pa dalje..Ne možeš ti skautirat igrača od 19 godina,on ako valja imat će inostrani transfer ili veliku odštetu...
Dalje bi trebalo pratit dijasporske igrače koji ne mogu tamo igrati a talenti su, ugrabit ih i kasnije prodat za finu cifru.
Zadnje a možda i najvažnije, pratit juniore Dinama,svi znamo da je taj klub nova galaksija za nas tako da sigurno imaju izlaznih juniora koji nemaju mjesto ni u Dinamu ni u Lokomitivi,procijenit da valja i uzet ga...primjer Graovca kod Zrinje ili ovog malog Lelića koji se još nije pokazao al eto ima nešta u njemu.
Ovo sve što sam naveo nije nerealno i nemoguće za naše skromne uslove.
Kad možemo lupit 9.000 evra mjesečno nekom igraču možemo i tražit igrače po državi i regionu.
Odlično napisano od prve do zadnje, svaka ti je Njegoševa, što se kaže :D . Imati dobar skauting naše države je sve što nam trenutno treba i od toga bi se moglo dobro zaraditi uz najmanje rashode.
Za početak uz minimalni borj angažiranih ljudi isto tako se može puno toga postići, ako ništa u svakoj sredini imaš nekog novinara koji prati lokalni tim zbog novina, radia ili loklane televizije, ti ljudi nisu stručni ali mogu uočiti ako se neko izdvaja od prosjeka, pa na osnovu riječi tih ljudi s vremena na vrijeme posjetiti utakmice tih timova.
Pa ubuduće da Veselinović umjesto u Plzenu dođe u Zelju, Krunić, Kuzmanović :DD: isto tako a ne u nekom prosječnom klubu iz JSP.
A i pored Dinama, treba pratiti i ostale velike timove, osim Hajduka naravno :ganja: , jer u zadnjih par godina, kako su sve spiskala nema više tretiranja domaćih igrača kao drugorazredne robe.
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Veteran1965
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:02 am

Da ne bi biio pogrešno shvaćen, ali odavno mi nismo najbolja ekipa ove smješne lige.Iskreno ne sjećam se neke lijepe utamice da smo odigrali, mnogo golova, borbenosti, lijepih akcija, atraktivnih golova, neizvjesnosti. Nešto tipa Široki-Zrinjski proljetos 3-4. Takve tekme na žalost ne stanuju u Dolini Ćupova odavno. Nekada je Željo bio ubjedljivo najefikasnija ekipa lige, znalo se i preko 100 golova u sezoni zabiti, ali trenutno smo daleko od toga. Ne upirem prstom niti u koga, ne apelujem niti na šta, ali kako sam spomenuo prije neki dan, pomirimo se da smo trenutno prosječna ekipa 100-te lige u Europi.
Činjenica je da se klub unapređuje u dosta segmenata, ali mi smo izuzetno nestrpljivi u sportskom segmentu, i tražimo titulu bezuslovno, što je nemoguće,i niko ozbiljan to ne može garantovati. Pomalo me strah da u tim željama ne izgubimo kompas totalno, a kako vidim na dobrom smo putu. Neki čak i jedva čekaju loše rezultate. Ja sam čvrsto na zemlji, svjestan svih naših mana, i smatram da bi veliki uspjeh ove ekipe bio plasmanu Europu. Da će biti lako neće, da će biti turbulentno hoće, ali očekujem ipak tu yebenu Europu.
Poruka upravi (neki od kolega su već napisali ovdje) ,a smatram je najbitnjom stvari koju moramo napraviti- mahala MORA izaći iz kluba, po svaku cijenu. Ne mogu lažni dušmanski novinari širiti mahalske priče po gradu i forumima, ne mogu naši bivši, ali i sadašnji igrači UOPŠTE pričati o stanju u klubu, svlačionici, treneru. Ako se u nekog i sumnja tarabu mu spucat što prije. Mir i sloga u kući je osnova svake zdrave, napredne i prosperitetne familije....nakon toga dolaze sve ostale stvari.....
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

cikazubo
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:04 am

Omar500 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Mozemol ocekivati Halvadzica protiv Zrinje, ne znam sta je problem s tim monkom pa ne dobija prilike, ako nije sposoban bolje odigrati na svojoj poziciji od igraca koji je bek na suprotnoj strani ili od igraca koji je napdac onda ne znam sta trazi u Želji, odkako je dosao ja se nadam nekoj njegovoj eksploziji, al nikad nije dobio priliku osim u Lukavici gdje je bio sasvim okej..
Ma ni meni to nije jasno, stvarno je bio okej u Lukavici, mada se tamo nije mogao ni pokazati na onom zivom blatu.
Guraju se igraci koji ne bi smjeli igrati krilo. Momak sigurno ne moze losije od njih odigrati. Ne moze Dzenis ginuti i uklizavati kao krilo onoliko, ako vec zelis da to radi, stavi ga na zadnjeg veznog onda jbt.
Evo nije povrijedjen, ja ako vidim Beganovica ili Pozdera na krilu, ne znam... Lazica i Zerica nema, povreda, taman prilika za njega, jer ovako do sada nije islo. Probio bi barem dva-tri puta, ne trazimo od njega da bude Stevanovic. A i dzaba ti mladi i perspektivni igraci ako ne igraju, pa niko se ne bi pokazao, nema sanse.
Ako igra losije od Dzenisa i Memije koji su katastrofa na krilu (sto i razumijem jer im nije pozicija narocito drugom) onda mi nije jasno sto ga drzimo u ekipi ikako, a sigurno da momak posjeduje neki kvalitet pa bio je jedan od glavnih igraca u19 kad uzese trece mjesto na svjetskom isto tako do juniora uspjesno nosio dres najveceg kluba te zemlje sto znaci da je skolovan i naucen na profesionalizam, nije odjednom zaboravio igrati, sto ti kazes ako nista probice sigurno par puta, fizicki prespreman, nisko teziste, brz, samo na osnovu fizikalija znas da ce ako nista trcat i zujat kao navijen, ne znam kako do sad nije dobio ozbiljnu priliku..

Grbavica
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:06 am

delinjo je napisao/la:i jos jednu stvar moram napsiati...gledao sam igrom slucaja Kopenhagen veceras....njihov trener takodjer igra formaciju 4 4 2...mislim znam glupo je porediti ali gledajuci njihovu tekmu nas problem uopste nije u veznim igracima ...tj ne bar onim u sredini engo u napadacima i krilima...kod njih napadaci su okretni recimo da imaju dva igraca tipa Lendric...koji kada prime loptu jednostavno okrenu se prema golu i imaju viska igraca gotovo uvijek...takodjer primjetio sam da njihova odbrana kada se jedan bek ubaci drugi ostaje i prelaze u formaciju 3 5 2 gdje jednog stopera pokriva bek na drugoj strani koji se nije ubacio...bekovi se ne ubacuju cesto ali kada se ubace to je uvijek u prazan prostor i opasna situacija jer ide povatna na peterac....e sad krila ...kod njih krila nisu klasicna krila ...to su igraci koji ulaze tj vecinom su u sredini ...po potrebi ce biti na krilu ali vecinom su u sredini i otvaraju prostor beku koji kada se ubaci uviejk je sansa....vak sta vise se izvlaci njihov napadac nekada na krilo nego taj krilni igrac....eto tako mi oni djeluju jest da je sve brze i dimenzija vise ali...
Takva taktika i postavka igre se nama nazirala u drugom poluvremenu protiv Olimpika i dijelom protiv Širokog. Zašto protiv Slobode i Viteza nisu tako igrali i poštovali zamisli, to je za dublju analizu. Ali to što sam vidio na utakmicama koje sam gore pomenuo je nešto što je ličilo na fudbal neviđen na ovim prostorima.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:08 am

delinjo je napisao/la:i jos jednu stvar moram napsiati...gledao sam igrom slucaja Kopenhagen veceras....njihov trener takodjer igra formaciju 4 4 2...mislim znam glupo je porediti ali gledajuci njihovu tekmu nas problem uopste nije u veznim igracima ...tj ne bar onim u sredini engo u napadacima i krilima...kod njih napadaci su okretni recimo da imaju dva igraca tipa Lendric...koji kada prime loptu jednostavno okrenu se prema golu i imaju viska igraca gotovo uvijek...takodjer primjetio sam da njihova odbrana kada se jedan bek ubaci drugi ostaje i prelaze u formaciju 3 5 2 gdje jednog stopera pokriva bek na drugoj strani koji se nije ubacio...bekovi se ne ubacuju cesto ali kada se ubace to je uvijek u prazan prostor i opasna situacija jer ide povatna na peterac....e sad krila ...kod njih krila nisu klasicna krila ...to su igraci koji ulaze tj vecinom su u sredini ...po potrebi ce biti na krilu ali vecinom su u sredini i otvaraju prostor beku koji kada se ubaci uviejk je sansa....vak sta vise se izvlaci njihov napadac nekada na krilo nego taj krilni igrac....eto tako mi oni djeluju jest da je sve brze i dimenzija vise ali...
Bravo, lijepo je citati tvoje zapazanje :palacgore: :palacgore:
Zato bi ja stavio Pozdera u napad, visi od Lendrica, ali veoma okretan, poprilicno brz. Mora mu se dati prilika. A Stevanovic je pokazao da zna ulaziti u sredinu, jos nekoga lijevo staviti. To je mozda nesto bilo sto smo vidjeli protiv Olimpica, kada je Blagojevic igrao lijevog veznog, ulazio naprijed, slao dijagonale prema Stevanovicu, odlicno je to funkcionisalo. Nije da mi imamo sad odjednom katastrofa igrace, ali ova formacija se mora uigrati, mora se znati sta se radi i mora se definitivno konstantno trcati, ne trckarati, nego trcati, otkrivati se, probijati. Ako igramo 4-4-2, ne smije se zaboraviti opet osnova fudbala i sta je on; predriblaj nekad igraca, prodji ga, ne moras se samo dodavati dok neko ne ispadne - prije ces onda ti napraviti gresku od silnih dodavanja, sto smo i vidjeli u dosta slucajeva. :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Veteran1965
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:13 am

delinjo je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Nije mi jasno zbog cega je ovaj Crnogorac na probi, kako on to moze unaprijediti nasu igru, sa druge strane nije ni mlad da ga mozemo prodati i zaraditi na njemu. Finansijski smo skoro pa stali na noge, kad kazem skoro mislim na to da jos imamo samo dug prema drzavi, koji redovno placamo. Sljedeca stvar koja mora biti prioritet zajedno sa omladinskim pogonom je skauting igraca i na tome moramo raditi.
Skauting mora obuhvatati podrucje Balkana, evrope u globalu i Juzne Amerike i Afrike. Skauting kosta mnogo ali dobar skauting donosi mnogo mnogo mnogo vise novca. Olimpija npr. skautira igraca iz Milana koji kod njih nije u prvom planu, koji je igrao za njihove rezerve ili juniorski sastav kupe ga za 300 hiljada eura i nakon sezone- dvije prodaju za 5 miliona eura u Rusiju. Ima i primjer Dinama kad skautiraju onog Cileanca iz Bayera, Fernandesa. Pogotovo u Africi se za bas male pare mogu dovesti igraci kojio bi ovdje napravili bum, to mislim i za igrace iz Juzne Amerike. Naravno, bude tu i mnogo fula, igraca koji nemaju mozga poput Hervasa ili igraca koji nemaju kvalitet ali u biti to je put kojim moramo ici a ne potpisivati ugovore sa polovnjacima iz Crne Gore ili takve igrace primati na probe..
sve je ovo tacno kako si napisao i sve je istina 100% medjutim da bi mi poceli skauting raditi u tim zemljama moramo prvo poceti raditi u vlastitoj drzavi...znaci od toga tu nam je najblize djeca i talenti iz cijele drzave...e tek onda moze ovo sto si napisao..
Mi kada bi Bosnu iskautirali kako treba, ne bi nigdje dalje trebali ići, toliko talenata imamo, samo ih treba usmjeriti i rad,rad,rad. Takođe se i granica dovođenja te djece drastično spustila. Nekada su dolazili kao talenti sa 18-19 godina, dok sada dovode djecu sa 13-14 godina, pa i mlađu. Ozbiljan je ovo biznis, i moramo ako ništa pokušati ući u njega. Za početak mislim da nema ozbiljnog grada u državi da u njemu ne živi neki od naših bivših igrača. Dogovorit da uz neku naknadu prate i sugerišu na takvu djecu u talente. Ako ima materijala( a ima sigurno) klub dalje treba da preuzme, od smještaja, škole, pa i posla za roditelje ako treba za neku supertalentovanu i perspektivnu djecu. To je nekako put po meni....
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Dr. Adzem
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:19 am

Lars vrti na moja tv premijer liga ono fol da imaju tekme u videoteci
Cuva Bog Zelju svog!

delinjo
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:20 am

Omar500 je napisao/la:
Bravo, lijepo je citati tvoje zapazanje :palacgore: :palacgore:
Zato bi ja stavio Pozdera u napad, visi od Lendrica, ali veoma okretan, poprilicno brz. Mora mu se dati prilika. A Stevanovic je pokazao da zna ulaziti u sredinu, jos nekoga lijevo staviti. To je mozda nesto bilo sto smo vidjeli protiv Olimpica, kada je Blagojevic igrao lijevog veznog, ulazio naprijed, slao dijagonale prema Stevanovicu, odlicno je to funkcionisalo. Nije da mi imamo sad odjednom katastrofa igrace, ali ova formacija se mora uigrati, mora se znati sta se radi i mora se definitivno konstantno trcati, ne trckarati, nego trcati, otkrivati se, probijati. Ako igramo 4-4-2, ne smije se zaboraviti opet osnova fudbala i sta je on; predriblaj nekad igraca, prodji ga, ne moras se samo dodavati dok neko ne ispadne - prije ces onda ti napraviti gresku od silnih dodavanja, sto smo i vidjeli u dosta slucajeva. :)
upravo,mislim da ni u ludilo Stevo ne moze4 igrati u ovoj formaciji...ne moze ni Pozder ako ces neko moje misljenje ali bar je brzi od Steve ...pa ovome sto sam vidio kod Danaca ta dva napadaca su hitra i jedan uvijek ganja pritisne zadnju liniju...i da jos jedna stvar...kada ih napadnu i odbrana njihova u panici nabije loptu naprijed obojica su brzi i ako uspiju jedan drugom spustiti glavom loptu ide uvijek opasna situacija gotovo iz nicega ...znaci iz panike u odbrani izrodi se prilika jer jednostavno na brzinu ovi izadju visoko jer napadaju ...ima tu nekih sitnica mislim da mozda nemamo sve igrace za ovu formaciju...ali da smo popunjeni na par mjesta ovo bi fukcionisalo ...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Leon_Professional
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:21 am

:palacgore: :palacgore:
Lopta od veznjaka bi trebala da ide jako prema napadacima koji se izvlace, dolaze po nju. Tad oni ili se okrecu ili je odlazu za krilo i odmah nastavljaju naprijed. U tom slucaju dodje do konfuzije, do preuzimanja a sanse su vece da se napravi greska pri preuzimanju.
To je jedan segment igre koji po meni ide u ovoj formaciji. Ne moram biti upravu ali eto.
Mada nama bi "dobar" igrac na lijevoj strani dosta olaksao i dao mogucnosti u napadu. Ovako smo samo osudjeni na Miroslava. Tako je bilo i prosle godine i ove godine se nista spektakularno nije napravilo da se to popravi. Doduse jest Lazic dosao, ali i povrede nas zezaju.

LARSSON
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:21 am

Dr. Kostic je napisao/la:Lars vrti na moja tv premijer liga ono fol da imaju tekme u videoteci
Meni vrti narodnjake

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:22 am

Veca
Sinisa - Aco - Jahic - Chielini
Ugi - Secer
Miro - Tuce - delinjo
Lendric

delinjo
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:23 am

Grbavica je napisao/la:
Takva taktika i postavka igre se nama nazirala u drugom poluvremenu protiv Olimpika i dijelom protiv Širokog. Zašto protiv Slobode i Viteza nisu tako igrali i poštovali zamisli, to je za dublju analizu. Ali to što sam vidio na utakmicama koje sam gore pomenuo je nešto što je ličilo na fudbal neviđen na ovim prostorima.
sa Jovanom na strani je to licilo na ono sto zelimo...upravo jer se to uklapa u tu formaciju udje covjek u sredinu ...i ako se lopta prebaci na Bevaba njemu iza ledja tu je uvijek prazan prostor to je opasna situacija ...ali jbg ima tu svega po malo :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

dimitrijevic

sri avg 17, 2016 12:23 am

Veteran je napisao/la:Da ne bi biio pogrešno shvaćen, ali odavno mi nismo najbolja ekipa ove smješne lige.Iskreno ne sjećam se neke lijepe utamice da smo odigrali, mnogo golova, borbenosti, lijepih akcija, atraktivnih golova, neizvjesnosti. Nešto tipa Široki-Zrinjski proljetos 3-4. Takve tekme na žalost ne stanuju u Dolini Ćupova odavno. Nekada je Željo bio ubjedljivo najefikasnija ekipa lige, znalo se i preko 100 golova u sezoni zabiti, ali trenutno smo daleko od toga. Ne upirem prstom niti u koga, ne apelujem niti na šta, ali kako sam spomenuo prije neki dan, pomirimo se da smo trenutno prosječna ekipa 100-te lige u Europi.
Činjenica je da se klub unapređuje u dosta segmenata, ali mi smo izuzetno nestrpljivi u sportskom segmentu, i tražimo titulu bezuslovno, što je nemoguće,i niko ozbiljan to ne može garantovati. Pomalo me strah da u tim željama ne izgubimo kompas totalno, a kako vidim na dobrom smo putu. Neki čak i jedva čekaju loše rezultate. Ja sam čvrsto na zemlji, svjestan svih naših mana, i smatram da bi veliki uspjeh ove ekipe bio plasmanu Europu. Da će biti lako neće, da će biti turbulentno hoće, ali očekujem ipak tu yebenu Europu.
Poruka upravi (neki od kolega su već napisali ovdje) ,a smatram je najbitnjom stvari koju moramo napraviti- mahala MORA izaći iz kluba, po svaku cijenu. Ne mogu lažni dušmanski novinari širiti mahalske priče po gradu i forumima, ne mogu naši bivši, ali i sadašnji igrači UOPŠTE pričati o stanju u klubu, svlačionici, treneru. Ako se u nekog i sumnja tarabu mu spucat što prije. Mir i sloga u kući je osnova svake zdrave, napredne i prosperitetne familije....nakon toga dolaze sve ostale stvari.....
To je to :klanjase2: citam sto stranica gdje su vecina gluposti i pubertetski insajderi do par pljuvaca sa SS.ba foruma i onda konacno nesto realno i odmjereno. Stvarno cudna situacija i ne znam koga da kritikujem. Da se razumijemo i uprava je dovodila krampe auuuu, i Slovenac izmislja itekako i igracine se setkaju. Bolje sto igramo sa Zrinjskim jer cemo znati na cemu smo ili idemo naprijed redati pobjede ili porazom zakucavamo se rupu iz koje cemo tesko dalje, a vjerovatno dva igraca i Kostic ce biti zrtve i onda ako pogodimo sa trenerom doce ta evropa ,ako ne budu nje bas cemo zaglaviti. Utakmicu u subotu moraju odigrati kao i da im je zadnja i mi navijati iz inata kao nikad.
Mirza Rascic !

Grbavica
Kontakt:

sri avg 17, 2016 12:25 am

Mislim da kod većine nas nije uopšte bilo upitno gdje ćemo se nalaziti u subotu 20. avgusta u 21:00, bez obzira na rezultat protiv Viteza.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.

Prijava