Da ne bi biio pogrešno shvaćen, ali odavno mi nismo najbolja ekipa ove smješne lige.Iskreno ne sjećam se neke lijepe utamice da smo odigrali, mnogo golova, borbenosti, lijepih akcija, atraktivnih golova, neizvjesnosti. Nešto tipa Široki-Zrinjski proljetos 3-4. Takve tekme na žalost ne stanuju u Dolini Ćupova odavno. Nekada je Željo bio ubjedljivo najefikasnija ekipa lige, znalo se i preko 100 golova u sezoni zabiti, ali trenutno smo daleko od toga. Ne upirem prstom niti u koga, ne apelujem niti na šta, ali kako sam spomenuo prije neki dan, pomirimo se da smo trenutno prosječna ekipa 100-te lige u Europi.
Činjenica je da se klub unapređuje u dosta segmenata, ali mi smo izuzetno nestrpljivi u sportskom segmentu, i tražimo titulu bezuslovno, što je nemoguće,i niko ozbiljan to ne može garantovati. Pomalo me strah da u tim željama ne izgubimo kompas totalno, a kako vidim na dobrom smo putu. Neki čak i jedva čekaju loše rezultate. Ja sam čvrsto na zemlji, svjestan svih naših mana, i smatram da bi veliki uspjeh ove ekipe bio plasmanu Europu. Da će biti lako neće, da će biti turbulentno hoće, ali očekujem ipak tu yebenu Europu.
Poruka upravi (neki od kolega su već napisali ovdje) ,a smatram je najbitnjom stvari koju moramo napraviti- mahala MORA izaći iz kluba, po svaku cijenu. Ne mogu lažni dušmanski novinari širiti mahalske priče po gradu i forumima, ne mogu naši bivši, ali i sadašnji igrači UOPŠTE pričati o stanju u klubu, svlačionici, treneru. Ako se u nekog i sumnja tarabu mu spucat što prije. Mir i sloga u kući je osnova svake zdrave, napredne i prosperitetne familije....nakon toga dolaze sve ostale stvari.....