Jaozinho22 je napisao/la:Da bi se raširio skauting i po Bosni trebaš imat bar 2-3 čovjeka koji će pratit te talente po nekim turnirima,livadama,manjim klubovima i ligama...
Nadam se da dolazak Ćenana to i znači,da ima te neke veze-vezice preko kojih bi nam doveo par igrača u omladinske pogone pa dalje..Ne možeš ti skautirat igrača od 19 godina,on ako valja imat će inostrani transfer ili veliku odštetu...
Dalje bi trebalo pratit dijasporske igrače koji ne mogu tamo igrati a talenti su, ugrabit ih i kasnije prodat za finu cifru.
Zadnje a možda i najvažnije, pratit juniore Dinama,svi znamo da je taj klub nova galaksija za nas tako da sigurno imaju izlaznih juniora koji nemaju mjesto ni u Dinamu ni u Lokomitivi,procijenit da valja i uzet ga...primjer Graovca kod Zrinje ili ovog malog Lelića koji se još nije pokazao al eto ima nešta u njemu.
Ovo sve što sam naveo nije nerealno i nemoguće za naše skromne uslove.
Kad možemo lupit 9.000 evra mjesečno nekom igraču možemo i tražit igrače po državi i regionu.
Sve si rekao. Samo na kraju prosle sezone je otislo dosta igraca iz nasih manjih klubova, koji su poprilicno respektivni, a nisu se nikakve pare za njih trebale dati. Spominjali su neki forumasi te igrace. Samo polako i pametno treba ici. Miso Smajlovic razocarano za klix rece, kako se umjesto 5 prosjecnih moze dovesti jedan provjeren igrac. I to je istina i nadam se da ce se popravljati situacija i sto se toga tice. A za ove mladje, neces sa svakim pogoditi, ali zato kad ubodes, onda moze biti pravo, pravo dobro.
Ali imamo sada precih problema, sad da dovedemo i Stilica i Lamaha, ja ne bih bio sretan jer je atmosfera u timu veoma losa, igre nemamo i sl. Veliki je zadatak pred Kosticem, da vidimo kako ce izaci na kraj sa svim ovim. Drzim mu fige, i stvarno mu zelim da uigra ekipu, da momci igraju najbolje sto mogu, bez obzira na rezultat. Trece mjesto, ja bih bio zadovoljan (sad ce me napasti neki, mi smo Zeljo, cekamo titulu, jeste, cekamo je, ali bolje raditi na duge staze, praviti plan, imati viziju, nego ho-ruk uzeti titulu i onda belaj; primjer: Sarajevo)
Znaci, liga je neizvjesna, mozda se fakat situacija predobro razvije za nas, pa uzmemo titulu. Ali ja zadovoljan europom, kup b ibio premija, neka bude on skriveni cilj, s tim da pored toga, imamo uigranu ekipu, neki dobar kostur igraca i onda u sljedecim prelaznim rokovima pametno i polako raditi.
@Lars
Ne koristim, da evo odgovorim, da ne bude da ignorisem. Opet ti narodnjaci rokaju? Koji su ono retardi iz Telecoma