uto avg 16, 2016 12:27 pm
Mislim da ekipa prvih 20ak minuta nije igrala loše. Protok lopte je bio bolji nego na prethodnim utakmicama. Po meni je veza sa Blagojevićem, koji je rasterećen igrom Šećerovića, puno bolje funkcionisala nego prva četiri kola. Imali smo loptu u posjedu i stvorili nekoliko polušansi i bilo je samo pitanje kada će doći velika šansa i gol. Da smo u tom periodu uspjeli dati gol, danas bi naša priča bila skroz drugačija. Da smo ih načeli, igrači bi igrali rasterećenije i dali bi im do kraja još dva gola. Međutim, što je više odmicalo vrijeme, nervoza se počela uvlačiti u ekipu, a dokaz tome su netačna dodavanja, pogotovo kod Blagojevića koji je kod nas inače najjači na lopti. Što je više vrijeme prolazilo, ekipa je sve dublje tonula i igrala nervoznije. E sad, zašto je to tako, ne znam, potrebna je analiza. Očigledno da je kroz tu nervozu isplivala i neka negativnost ili nezadovoljstvo pojedinaca koji se do kraja nisu zalagali kako treba. Da li iz čiste frustracije što im ne možemo dati gol ili iz nekog drugog razloga, to neka drugi utvrde. Elem, uvjeren sam da stanje u ekipi nije tako katastrofalno kako se sada kroz medije pumpa. Dobili su dobru šamarčinu i skontali da i protov slabijih protivnika moraju dati 100% da bi pobjedili. Kako neko danas reče, sve ekipe u našoj Ligi su u pet deka, svi igraju fudbal i znaju se taktički postaviti, a nijedna ekipa, pa ni Željo, nije dovela igrača na osnovu obeštećenja, koji bi bio prevaga na terenu i jednim potezom riješio utakmicu. Gledam Zvezdu u Srbiji ili Dinamo u Hrvatskoj, oni se ne pate protiv manjih ekipa jer su dovoljno jaki da izdvoje par stotina hiljada eura, Dinamo i par miliona, da dovedu igrača koji čini razliku na terenu, tj. zna napraviti višak i uposliti saigrača. Moramo biti svjesni da po imenima, za naše uslove, imamo solidan igrački kadar, ali koji u odnosu na ostatak lige ne odskače previše. Vodeće ekipe su po kvaliteti možda 15 do 20% ispred drugih, i ako se ne trudiš i ne daješ 100% ne možeš nikoga dobiti jer svi protiv tebe ginu i daju 120%. Trebamo svi biti malo realniji i ne očekivati previše. Ono što moramo i trebamo očekivati od igrače je da ginu i tu nema kompromisa. Ko to nije u stanju, dati mu otkaz i ćao. Protiv Zrinje će to sve biti puno bolje.
Još da dodam nešto: mislim da Nikolić i Lendrić ne mogu igrati skupa. Mislim da bi bilo bolje da igramo s jednim pravim špicom i Bekrićem ili Pozderom kao polušpicom.
Zadnja izmjena:
Hare79, dana/u uto avg 16, 2016 12:31 pm, ukupno mijenjano 1 put.