pon avg 15, 2016 7:10 pm
I ljut sam i razočaran i danas, nije mi ništa lakše nakon (ne)prospavane noći. Pa ljudi dragi da li je moguće da se igrači ovako odnose prema dresu, da ne shvataju u kakvom klubu igraju. To su isti oni igrači kojima jedan klub kao što je Željo oživljava karijeru. Hej, dođe u Želju, ima zadnji voz da digne karijeru, proda se i zaradi neki pristojan novac i on šeta po terenu. Ne mogu da vjerujem kako glupi mogu biti fudbaleri i kakav je njihov mentalitet općenito. Ne boli toliko poraz, bilo je i težih i bolnijih, boli njihov pristup igri, a najviše boli pristup i odnos prema Klubu koji im pruža šanse kakve 90% ovih igrača nije imalo niti će imati.
Primjeri su definitivno za rubriku vjerovali ili ne.
Blagojević dođe iz raspalog Veleža koji nema za kifle, igra dobro i ima šansu da ode u ozbiljan klub iz Želje, ali ne, on se ponaša kao totalni diletant i šamara sve okolo. Moj mozak to jednostavno ne može percipirati. E pa meni nakon trećeg ovakvog izleta ne bi zaigrao taman da se u Pirla pretvori.
Dođe Uglješa iz raspalog Borca, mlad igrač, navijači ga odmah zavoljeli. Kako on vraća? Kurcoboljom. Kako vraća? Tako što poslije treninga hladno zapali ispred Sjevera. I mi se još pitamo što ne igra? O čemu razmišlja takav momak od 22 godine? Kako misli živjeti od fudbala?
Kerim Memija. Strašan talenat, potencijal da postane najmoderniji bek u posljednjih 15 godina u Želji. Šta on radi? Uništava sam sebe, dovodi se u bezizlaznu situaciju gdje može tonuti samo dublje, a mogao je zaraditi ozbiljan novac od fudbala i napraviti odličnu karijeru. Kako ova i slične mazge koje izađu iz OP ništa ne nauče na primjerima Hadžiahmetovića i Bajića, koji su pored talenta imali i sportski život i primjeren karakter i radne navike jednog sportiste? Amožda misle da su ova dvojica imala sreće da se prodaju, jesu al u k.urcu. A ako imaju pamćenje zlatne ribice pa se ne sjećaju Rijada i Amira, neka se ugledaju na Miroslava Stevanovića, imaju u ekipi igrača od kojeg mogu naučiti sve što se može naučiti. Ali jok, važnije su koke, šiše, cuga, cigare i izlasci.
Ovaj drugi dio se trenutno najviše odnosi na Memiju i Kjosevskog čiji mi se mahalski karakter još manje sviđa od Kerimovog, ako je to ikako moguće, čak mogu reći i da mi se gadi. Pa odrasti ***** mu majku, odredi neke prioritete u životu. Ako ti fudbal nije prioritet u životu, idi radi nešto drugo jer se ovakvim pristupom i stilom života nećeš najesti hljeba od fudbala. I zapamtite Željina djeco da će vas takve kakve jeste maziti i paziti samo Željo i niko drugi. A vi se zapitajte kako mu vraćate.
Ne bih stvarno o Husićima, Sinišama i ostalim, sve je već ispričano, a svakako se većina njih može naći u ovom postu.
Ove navedene gore sam uzeo za primjer jer je meni muka kad vidim da neko ima talenat, ima dar od Boga i onda vidim kako ga troši. Misle da je talenat vječan i da će kad god da se uozbilje moći igrati ozbiljan fudbal. Hoće k.urac. Ima i tu mnogo primjera protraćenog talenta iz bliske prošlosti.
Dosta, ne mogu više ni razmišljati o njima.