sergejevic je napisao/la:@Neandertalac
Sta ti mislis da je rijesenje?
Ne mislim ovo uopste kao neko spustanje, nego me zanima kako mislis da se sada moze popraviti?
Ako otjeramo Kostica mislim da nismo nista dobili i da ce sljedeci trener opet nekako izgurati do polusezone, onda otjerati pola igraca, opet ce biti situacija kao s Dadom i Bogijem, dovesti neke svoje, pa dok se uigra, pa raja nezadovolja. Tjeraj opet.
Iskreno, mislim da je ovo sada pogresan put, nakon ovih pet kola i svega vidjenog. Ti kao ozbiljan i neko ko fakat cita postove bez predrasuda znas da sam upozoravao na ovo jos davno pa malo prije pocetka sezone zasutio da vidim sta mozemo uraditi i dao podrsku kao sto sam uvijek i davao. Isticao milion puta pozitivne stvari samo sto mi se to ne pika, nije raji interesantno.
Rezultat vidimo. Nesto ne stima, očajno djelujemo u polju, ne da smo neuigrani vec smo raubacani sa po mali milion individualnih gresaka svih igrača ponaosob. Formacija ne fercera.
Za igre na terenu jedini odgovorni je trener koji nije uspio pronaci pravu formulu i dobitnu kombinaciju, napraviti atmosferu u timu i potrebni balans.
Ne mozes sada opet promijeniti dva tri igraca i dovesti nove, samo bi ponovili greske iz zadnja dva prelazna, to si u pravu.
Stoga kao jedino logicno rjesenje ja vidim smjenu trenera. Sada, dok nije kasno.
Ako ne, onda dati podrsku i preuzeti odgovornost ako se ne ispune zadati ciljevi.
Dalje igrace kazniti za reziltatski deficit isto kao sto bi bili nagradjeni za pozitivan rezultat.
Dalje. Da se javno izadje sa saopstenjem ko ce preuzeti odgovornost za transfer politiku koja je u konacnici najveci krivac!
Prometni smo previse za moj ukus, boomova ko na traci a 90% njih ne da nisu opravdali ulozeno vec su nas i debelo kostali.
Nikakav napad ni na koga samo u svakoj ozbiljnoj firmi mora postojati neka odgovornost za uradjeno, zar ne?