Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Virtu4L
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 15, 2016 2:57 pm

Charlie Sheen je napisao/la:valjda su vidjeli da nemaju znanja i iskustva i da moraju naci osobu strucnu za taj segment
Taj segment radi trener, sportski direktor je sasvim bespotrebna funkcija i bacanje para. Međutim, prvo moraš zadržati trenera duže od pola godine da bi mogao razviti saradnju sa njim na tom planu

Kad svako malo mijenjaš trenera daješ mu alibi i svakom treneru moraš iznova dovoditi nove igrače koji se kao eto uklapaju u njegovu filozifiju. Zato zadržiš trenera i time ćeš zadržati ekipu na okupu.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

droba
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:58 pm

Interesantno koliko Institucija ima dušebrižnika kad se desi kiks pa to je za nepovjerovat. Volio bi da svi stručnjaci koji ovdje palamude fino odu kući upale arene i sport klubove i gledaju engleske, njemacke i ostale klubove i uzivaju. Ja imam samo jedan klub i kad je nabolje i kad je najgore postoji samo on i nema neki usporedbi sa drugim klubovima. Mi smo Željo kakav takav naš je. Muka mi je više nekog pametovanja ovdje pojedinaca, kad ste već tako pametni i sposobni što niste asistenti, treneri menađeri itd u svijetskim firmama i korporacijama nego muda pod bubrege ovjde prodajte, i ako jeste uspješni odte u klub i ponudite svoje usluge ali volonterski. Najlakse je sjediti kući i glumiti Fergusona pred kompjuterom i palamuditi ovaj vaka ovaj nakav, fino ako mislite da možete bolje bujrum prijavite se na konkurse u Svetinji kojih hvala bogu ima i transparentni su ili nađite trebu malo se ispušite, kupite lutku ili neznam nadjite muskog partnera.

LARSSON
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:01 pm

Ne brini se droba ima nas menadžera ovdje na forumu

Neandertalac

pon avg 15, 2016 3:05 pm

sergejevic je napisao/la:@Neandertalac
Sta ti mislis da je rijesenje?
Ne mislim ovo uopste kao neko spustanje, nego me zanima kako mislis da se sada moze popraviti?
Ako otjeramo Kostica mislim da nismo nista dobili i da ce sljedeci trener opet nekako izgurati do polusezone, onda otjerati pola igraca, opet ce biti situacija kao s Dadom i Bogijem, dovesti neke svoje, pa dok se uigra, pa raja nezadovolja. Tjeraj opet.
Iskreno, mislim da je ovo sada pogresan put, nakon ovih pet kola i svega vidjenog. Ti kao ozbiljan i neko ko fakat cita postove bez predrasuda znas da sam upozoravao na ovo jos davno pa malo prije pocetka sezone zasutio da vidim sta mozemo uraditi i dao podrsku kao sto sam uvijek i davao. Isticao milion puta pozitivne stvari samo sto mi se to ne pika, nije raji interesantno.
Rezultat vidimo. Nesto ne stima, očajno djelujemo u polju, ne da smo neuigrani vec smo raubacani sa po mali milion individualnih gresaka svih igrača ponaosob. Formacija ne fercera.
Za igre na terenu jedini odgovorni je trener koji nije uspio pronaci pravu formulu i dobitnu kombinaciju, napraviti atmosferu u timu i potrebni balans.
Ne mozes sada opet promijeniti dva tri igraca i dovesti nove, samo bi ponovili greske iz zadnja dva prelazna, to si u pravu.
Stoga kao jedino logicno rjesenje ja vidim smjenu trenera. Sada, dok nije kasno.
Ako ne, onda dati podrsku i preuzeti odgovornost ako se ne ispune zadati ciljevi.
Dalje igrace kazniti za reziltatski deficit isto kao sto bi bili nagradjeni za pozitivan rezultat.

Dalje. Da se javno izadje sa saopstenjem ko ce preuzeti odgovornost za transfer politiku koja je u konacnici najveci krivac!
Prometni smo previse za moj ukus, boomova ko na traci a 90% njih ne da nisu opravdali ulozeno vec su nas i debelo kostali.
Nikakav napad ni na koga samo u svakoj ozbiljnoj firmi mora postojati neka odgovornost za uradjeno, zar ne?
Željeznicar za život cijeli!

Whisperer

pon avg 15, 2016 3:05 pm

Ne mislim ovo uopste kao neko spustanje, nego me zanima kako mislis da se sada moze popraviti?
Ako otjeramo Kostica mislim da nismo nista dobili i da ce sljedeci trener opet nekako izgurati do polusezone, onda otjerati pola igraca, opet ce biti situacija kao s Dadom i Bogijem, dovesti neke svoje, pa dok se uigra, pa raja nezadovolja. Tjeraj opet.
Rjesenje je da Miske sa Kostom odrzi sastnak sa igracima , da kazu javno u cemu je problem sto nece da igraju , trud ne zalaganje se nemoze da oprosti . neka sve iznesu,ako jedan igrac za primijer Boske koji trci svih 90 min oznoji se ostavlja zadnju kap na terenu mogu i oni, njemu cak treba dat kapitensku , to nisu zasluzili oni momci koji su otisli u tuzlu po onakom nevremenu peglali se sa murijom da bi gledali svog zelju +bodrili svog zelju, mogu to ovi igrac i moraju nije zeljo kosoric veca i ostali , zeljo je iznad njih to im treba dati do znanja .. volim te zeljo :zeljeznicar1:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Vrag

pon avg 15, 2016 3:08 pm

psihopata je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:Husić je 19.04.2016. godine potpisao trogodišnji ugovor koji će ga sa našim Klubom vezati od 01.07.2016. do 01.07.2019. godine. Senad igra na poziciji lijevog beka i lijevog krila.
:lol:
Sta ti je reci dobra transfer politika. Sve po već ranije definisanoj proceduri rada.

tačno,ko god da je menađer husiću,složio nam ga je momački i sad zadovoljno trlja ruke.
Nije problem samo Husic. Ima tu jos igraca. To dovedes fino na probu i vidis sta i kako. Koliko smo para bacili na ove raskide ugovora mogli smo ako nista reflektore prefarbati.
Ali hajde Boze zdravlja i bit ce rezultata.

Kospicar
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:10 pm

Raja nismo realni sekunde, postali smo bas ko oni anamo cak i gori.
1.
Prije svega eo Tuzla. Izgubili jesmo iz 2 suta na gol primili smo 2. Ne kazem da smo bolji bili a vala ni Tuzlaci nas nisu nadigrali.

2.
Evo Vitez, protiv kojeg fakat nisi "smio" izgubiti, izgubio si.
Moramo bit realni i reci da smo imali sansi, prilika, igre.. po mom misljenju falio je malo žara u borbi nekako smo sve stihijski napadali.
Mi smo primili 2 gola, kako?
Prvi gol iz kornera Kjosevski kriv..
Drugi gol, ne znam sta se desilo Bokačiniu i pade frajer sam i zabi ga Kokot.
Nema sanse da su zasluzili pobjedu od 0:2.

3.
Kad ste komentarisali pojedinacno igrace niste sekunde bili realni (ovo sve govorim generalno).
Husic kar.ina bio? U prvom poluvremenu je odigrao i vise nego korektno, u drugom onako.. samo radi onog loseg primanja smo svi na njeg krenuli.
Kosoric i Bokačini nisu odigrali katastrofalno, greske se desavaju cak je i Aco skinuo jednu loptu koja je bila potencijalni gol.
Secerovic i Miki su po mom misljenju odigrali najbolje utakmicu, pored Secera nije prosla nijedna lopta.
Ostali su fakat tanko odigrali.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

nookey
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:11 pm

Niko ne može Kostića kriviti za sinoćnji poraz. Možda za par pogrešno izabranih igrača u prvoj postavi ali i kao takvi smo morali pobijediti mrtvi Vitez koji sa Livajom, Kokotom i Hodžurdom odigra kao Barca kad je vidio da naši 'neće'. Ovo 'neće' ću potkrijepiti time da se vitez povukao prvih deset minuta svjesno jer su očekivali uraganske napade naših. Kada su vidjeli da im naši dodaju lopte, da čiste lopte puštaju u aut, da griješe u stvarima u kojima ne griješe juniori, onda su se otvorili i ostalo je istorija...

Ne može me niko ubjediti da jedan Husić ne zna uštopati loptu pet puta zaredom, da jedan Blagojević 10 puta doda njihovom igraču i stvara kontru 3 na 2 slučajno, da jedan Lendrić nema snage da ore teren, da jedan Memija koji je bio brz kao vjetar trči kao po jajima, da Acu prolazi kako ko hoće već desetu utakmicu zaredom, da Kjosevski nije odbranio šuta u dvije tekme jer je bio 'nemoćan' itd...

Ja ću dolaziti i dalje i dolaziće svi normalni i vjerni navijači Želje, ali ovi igrači što su igrali sinoć i u Tuzli, možda izuzimajući Miru su za mene položili za sva vremena... Vidjećemo šta će biti protiv Zrinjskog ali igraju se sa vatrom i varaju se ako misle idemo smijeniti i ovog ko će ba trčati pa nismo mi Barcelona... Trčaćete gospodo na ovaj ili onaj način to vam garantujem! Dobijate masne pare za nerad, a znamo da možete...

I još da dodam u onom jadu i čemeru sinoć, bacim oko na klupu i Bekrić se uhvatio za glavu kad je onaj debil blagojević dobio crveni, fakat mu je bilo teško, ne branim ga ali čini mi se fakat da bi frajer najradije propao u zemlju nakon onoga...

Bruka, sramite se, znam da čitate, a dobro skontajte kako ćete istrčati protiv Zrinjskog!

Virtu4L

pon avg 15, 2016 3:13 pm

Neandertalac je napisao/la:Dalje. Da se javno izadje sa saopstenjem ko ce preuzeti odgovornost za transfer politiku koja je u konacnici najveci krivac!
Jesi li ikada vidio da je neki klub izašao sa sličnim saopštenjem?
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Blueworld21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon avg 15, 2016 3:13 pm

Neandertalac je napisao/la:
Iskreno, mislim da je ovo sada pogresan put, nakon ovih pet kola i svega vidjenog. Ti kao ozbiljan i neko ko fakat cita postove bez predrasuda znas da sam upozoravao na ovo jos davno pa malo prije pocetka sezone zasutio da vidim sta mozemo uraditi i dao podrsku kao sto sam uvijek i davao. Isticao milion puta pozitivne stvari samo sto mi se to ne pika, nije raji interesantno.
Rezultat vidimo. Nesto ne stima, očajno djelujemo u polju, ne da smo neuigrani vec smo raubacani sa po mali milion individualnih gresaka svih igrača ponaosob. Formacija ne fercera.
Za igre na terenu jedini odgovorni je trener koji nije uspio pronaci pravu formulu i dobitnu kombinaciju, napraviti atmosferu u timu i potrebni balans.
Ne mozes sada opet promijeniti dva tri igraca i dovesti nove, samo bi ponovili greske iz zadnja dva prelazna, to si u pravu.
Stoga kao jedino logicno rjesenje ja vidim smjenu trenera. Sada, dok nije kasno.
Ako ne, onda dati podrsku i preuzeti odgovornost ako se ne ispune zadati ciljevi.
Dalje igrace kazniti za reziltatski deficit isto kao sto bi bili nagradjeni za pozitivan rezultat.

Dalje. Da se javno izadje sa saopstenjem ko ce preuzeti odgovornost za transfer politiku koja je u konacnici najveci krivac!
Prometni smo previse za moj ukus, boomova ko na traci a 90% njih ne da nisu opravdali ulozeno vec su nas i debelo kostali.
Nikakav napad ni na koga samo u svakoj ozbiljnoj firmi mora postojati neka odgovornost za uradjeno, zar ne?
Druže imam jedno pitanje za tebe bez ikakve ljutnje i ozbiljno je. Možeš i putem privatne poruke mi odgovoriti ako vec ne želiš javno, koju firmu vodiš jer očigledno je da si neki lider i uspješan čim ovoliko kritika i savjeta imaš konstantno, pa eto ako bi kad imao potrebu za radnikom da mi javiš da se javim na konkurs pa ako zadovoljim dobro i jest jer želim biti član tog uspješnog tima. Lijep pozdrav
P. S. Bijesan sam i ljut na odron igru pristup i zalaganje. Jedina svijetla tačka je jug..

Plavanacija
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:16 pm

Vrag je napisao/la:
psihopata je napisao/la:
Vrag je napisao/la: Sta ti je reci dobra transfer politika. Sve po već ranije definisanoj proceduri rada.

tačno,ko god da je menađer husiću,složio nam ga je momački i sad zadovoljno trlja ruke.
Nije problem samo Husic. Ima tu jos igraca. To dovedes fino na probu i vidis sta i kako. Koliko smo para bacili na ove raskide ugovora mogli smo ako nista reflektore prefarbati.
Ali hajde Boze zdravlja i bit ce rezultata.
O tome ja pricam... Kakvu probu prodje Husic, lik ne zna ustopati loptu. jos ne zna razliku izmedju fudbala i americkog fudbala. Moj prijatelj koji je na birou zadnje pare da za clansku i godisnju. Kaze meni ko je ovdje lud? Nije problem izgubiti,nije problem lose odigrati, ali preko nasih ledja glumiti mangupe, nedopustivo.

mula
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:18 pm

U dosta stvari se slažem sa tobom Neandertalac, ali mislim da ne smijemo pregrubi biti sa izjavama, jer kako sam pisao i u prošlim postovima zaostajemo samo tri boda i nije sve izgubljeno. I ja smatram da ne raspolažemo sa kvalitetnimigračima da mogu odgovoriti na onako zahtjevnu formaciju. Ali u jučerašnjoj utakmici formacija i trener su najmanje krivi(djelujem kontradiktorno, ali ono za Kostica što sam napisao da treba ići poslije utakmice je bio rezultat mog revolta i bijesa nakon utakmice), ono su krivi igrači koji su nonšalantno izašli na teren i djelovali bezvoljno. Slažem se sa tobom da su velike greške pravljene od početka, samim dolaskom igrača. Pozder, Nikolić,Bevab,Husic sve je to Bgm loše do sada djelovalo i nisam optimista da sa ovim igračima možemo nešto značajno napravit, ali Bože moj, opet smatram da je Kostić pametniji od mene po pitanju fudbala pa će me razuvjeriti i dokazati suprotno, jer mi je čovjek stvarno drag i vidim u njemu profesionalca, samo moraju i igrači biti, e to je najveći problem.
Opet ponavljam ne smijemo pregrubi biti u nekim izjavam,jer to ništa dobro neće donijeti, najlakše je trenera zamjeniti, ali šta onda, Bgm ništa-to nam se pokazalo kao neuspješno. Treba malo promjeniti stvari pa trenera ostaviti da nas vodi 15 kola pa da vidimo šta i kako.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Hadzijalagic
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:22 pm

Ja razumijem sta @Neandertalac zali reci ali nikako da kaze ime koje bi radilo na dovodjenju igraca bez greske ili sa puno manje gresaka nego ovi ljudi sto trenutno rade taj posao.. I Amar je imao gresaka kada je transfer politika u pitanju i opet je najblizi da bude ta "idealna" osoba za taj posao ali covjek trenutno uzima miione u arapskim pustahijama.. Inace, moje misljenje o Amaru je sadrzano u mom avataru.. Ko bi mogao biti pravi covjek za nasu transfer politiku?
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Neandertalac

pon avg 15, 2016 3:24 pm

Virtu4L je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Dalje. Da se javno izadje sa saopstenjem ko ce preuzeti odgovornost za transfer politiku koja je u konacnici najveci krivac!
Jesi li ikada vidio da je neki klub izašao sa sličnim saopštenjem?
Mozemo ovako cijeli dan.
Barcelona je smijenila Zubizaretu zbog lose transfer politike koja ih je kostala zabrane transfera te promasaja u igrackom kadru.

Barcelona. Ne treba traziti dalje.

Neandertalac

pon avg 15, 2016 3:28 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Ja razumijem sta @Neandertalac zali reci ali nikako da kaze ime koje bi radilo na dovodjenju igraca bez greske ili sa puno manje gresaka nego ovi ljudi sto trenutno rade taj posao.. I Amar je imao gresaka kada je transfer politika u pitanju i opet je najblizi da bude ta "idealna" osoba za taj posao ali covjek trenutno uzima miione u arapskim pustahijama.. Inace, moje misljenje o Amaru je sadrzano u mom avataru.. Ko bi mogao biti pravi covjek za nasu transfer politiku?
Jos jednom, ne znam.
Samo mi nelogicno da je na tom mjestu Cenan, ne vidim ni jedan razlog zasto bas on.
Zar mi kao institucija nemamo ama bas niti jednu legendu spremnu da se uhvati u kostac sa tako bitnom funkcijom?
Hocemo naprijed a da nam igrace dovode nekompetentni ljudi preko internet programa uz `strucne savjete saradnika iz vana` koji btw imaju interes kao menageri.

Jarane, fakat nezbiljno.

LARSSON
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:29 pm

Ćenan nije Sportski Direktor. Hvala i doviđenja

mula
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:30 pm

Mislim da se vrtimo oko nebitnih stvari, oko toga ko je doveo kojeg igrača. Ljudi moji i ovi igrači koji su dovedeni imaju kvalitet da pobjede Vitez na Grbavici, problem je u nečemu drugom.
Ako ćemo pričati o utakmici sa Slobodom onda je na mjestu tema ko je kriv za dovođenje (ne)pojačanja, ali kao razlog poraza od Viteza na Grbavici pričati o krivici onih koji su dovodili igrače, nije na mjestu, vjerujte mi.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Neandertalac

pon avg 15, 2016 3:30 pm

LARS1921 je napisao/la:Ćenan nije Sportski Direktor. Hvala i doviđenja
Sta je?

droba
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:34 pm

Neandertalca za sportskog direktora!!!!! pravda za Neandertalaca :) :)

LARSSON
Kontakt:

pon avg 15, 2016 3:34 pm

LARS1921 je napisao/la:Ćenan nije Sportski Direktor. Hvala i doviđenja
Sta je?
Sportski direktor nije

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava