Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

teteac8684
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 15, 2016 2:12 pm

ChWilla je napisao/la:mogli bi mi prizivati i lijevu stranu mailson - tiago kako je krenulo...
Husić i Diatta lijeva strana...Milina za oči...

ChWilla
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:13 pm

Charlie Sheen je napisao/la:meni husic u prvom poluvremenu odigrao dosta dobro ofanzivno,defanzivno i nije imao posla ali u drugom raspad,sa glavom nije nacisto.
do onog momenta kad mu je onaj pobjegao i kad je morao da ga ruši. dva-tri fina prodora, brz i zna s loptom. ali one odluke, onaj propuh u glavi, ono nije normalno...
gradi željo boli te *****

Elegant
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:14 pm

Nadam se da ce biti neko saopstenje iz kluba u narednim danima jer ovo ne smije proci ne kaznjeno, dolazi nam Zrisnski gdje vise nema zayebancije. Ocekujem kaznu za Blagojevica posebno radi gluposti a i za kompletnu ekipu radi onoga sinoc.

Ne mogu da prihvatim da bojkotuju Kostica jer je covjek po prvi put u historiji ovog kluba uveo profesionalizam i pravi rad, ova uprava mora da ucini nesto po ovom pitanju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Vrag

pon avg 15, 2016 2:14 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Husić je 19.04.2016. godine potpisao trogodišnji ugovor koji će ga sa našim Klubom vezati od 01.07.2016. do 01.07.2019. godine. Senad igra na poziciji lijevog beka i lijevog krila.
:lol:
Sta ti je reci dobra transfer politika. Sve po već ranije definisanoj proceduri rada.

pintol_TM87
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:15 pm

fk1921 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la:Moraju i oni da zive zivot i hodaju zemaljskom kuglom..nece bit zatvoreni u stanu i tugovat..kakve vi rezime uvodite i sudite ljudima..od strucnjaka do sudaca i strucnih lica moj boze..cudo niko nije napisao da sam ja kriv sto sastav objavih dan prije haha..i da mislim da je jucer za poraz kriv bekric jer nije imao niti jedan tacan pas a i dzenis jer je isao glavom na kopacku i bacao se uz aut liniji i zatvarao husicevu stranu..zeljovci odose oni nadjite nove :)
malo postajes naporan
Malo je rec naporan.
Istinu u oci pogledati, samo istinu...tu smo da pisemo, ja tako pisem jer imam oci i usi i tako razmisljam i svako ima pravo da napise sto zeli..ja nisam nikog prozvao niti uvrijedio, samo strucnjake i pravnike forumase , al eto pronadjoste se , i nisam zelio biti naporan, naprotiv samo volim zelju i imam svoje misljenje..zivjeli vi meni zivi i zdravi :)

Kapiten
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:15 pm

Prvo poluvrijeme je bilo vrlo dobro. Ja sam bio i vise nego zadovoljan, ali morali smo zabiti gol. Ili Memija ili Stevo (glavom). Danas bi vjerovatno pricali o mocnom Želji i slicnim stvarima ...
Lijeva strana je izgledala prejako + Blagojevic.
Ali drugo poluvrijeme ...
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

shzna
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:17 pm

Mladenović, Mailson, Kramarić, Stanić, Bevab, Husić...
1987

psihopata
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:18 pm

ako već težimo profesionalizmu igrača,onda njih nema šta emotivno vezati za klub,i da sad nešto plaču 10 dana nakon utakmice i poraza,isto kao u bilo kojem drugom poslu,volio ga ili ne volio plaćen si da ga radiš i dok si plaćen radićeš ga najbolje što znaš koliko god mrzio šefa,boli me ona stvar što bokačini hoda s trebom poslije poraza,ali me ne boli što ga kokot za dvije glave niži i 10 godina stariji otrese ko slinu i zabi nam gol,dakle oni samo trebaju biti profesionalci kao miroslav,nikakve izljeve ljubavi prema klubu i navijačima ne moraju imati,samo nek na terenu daju sve od sebe za plate koje primaju,to je sve što se od njih traži.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

ChWilla
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:18 pm

shzna je napisao/la:Mladenović, Mailson, Kramarić, Stanić, Bevab, Husić...
meni je sve što je igrao kramarić bio najmanje loš, al' eto.

Okolele
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:19 pm

Husić los,ubaci Bevaba ovaj jos losiji..

Ali hajmo reci da mozda bojkotuju trenera a mozda i ne bojkotuju..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

BHDragons
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:22 pm

MILOŠ KOSTIĆ!
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Ajzea
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:23 pm

ChWilla je napisao/la:
Ima @pile materijala da se navali na kosti vecini forumasa. :kafa:
Moja malenkost, takodjer. :kafa:

SIMA_SIMAU
Kontakt:

Okolele je napisao/la:Husić los,ubaci Bevaba ovaj jos losiji..

Ali hajmo reci da mozda bojkotuju trenera a mozda i ne bojkotuju..
Bevab sam sebe ne moze bojkotovati, i ova prica vise ide na neku stvar. Cuj bojkot trenera ma treba govna(igrace) malo poredati i dvije tri vaspitne.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

psihopata
Kontakt:

Vrag je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:Husić je 19.04.2016. godine potpisao trogodišnji ugovor koji će ga sa našim Klubom vezati od 01.07.2016. do 01.07.2019. godine. Senad igra na poziciji lijevog beka i lijevog krila.
:lol:
Sta ti je reci dobra transfer politika. Sve po već ranije definisanoj proceduri rada.

tačno,ko god da je menađer husiću,složio nam ga je momački i sad zadovoljno trlja ruke.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Hadzijalagic
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:25 pm

ChWilla je napisao/la:mogli bi mi prizivati i lijevu stranu mailson - tiago kako je krenulo...
Valjo bi nama Tiago samo tako.. Od kako je on pusten da ide mi smo ofanzivno pomnozeni sa nulom kada je lijeva strana u pitanju..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

boccaccio
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:25 pm

Mota mi se svasta po glavi, poslije dugo vremena uopste nemam ideju sta bih mogao napisati, kakvo bih mogao imati vidjenje sinocnje utakmice i da li bih uopste mogao naci neku objektivnost u sebi, realno razluciti i zakljuciti . Znam samo da ovo niko nije ocekivao. Znam i to da sinoc nismo gledali naseg Zelju, vec nesto potpuno drugo i nesto sto nije u krvi ove filozofije koju Zeljo znaci. Neko tu ocigledno nije shvatio poentu svega, da li su to igraci ili je to pitanje struke. U stvari je obostrano. Hajde sto se izgleda nisu uspjeli dogovoriti medjusobno kako se mogu sloziti i posloziti, ali nisu smjeli dopustiti da mi navijaci to sve gledamo. Jer tuzno je. Zbog nas navijaca je tuzno, tuzno je zbog uprave koja je ucinila sve i mimo svojih moci da usreci nas navijace, i koja im je dala sve ove uslove i vratila atmosferu na stadion, koja je od stadiona duhova ucinila da se sada igra na stadionu koji zraci novim pocetkom neceg velikog. Da li hoce svjesno sve to da uruse ponovo ? Da, na igrace mislim.

Ne mogu da se otmem utisku da i meni sve ovo lici na unutrasnje turbulencije kada su u pitanju relacije SŠ i igrači. Jednog moramo biti svjesni. Nasa liga spada u one lige koje su na dnu evropskog i svjetskog trzista, od samog kvaliteta pa nadalje, rada u klubovima, nepostivanje zakona i slicno. Svi smo svjesni da Zeljo pokusava da se izdigne iz svega toga. Krvav je rad iza toga, nadljudski su to napori. I znam da smo toga svi ovde svjesni.
Po prirodi i inace u svijetu fudbala opste poznato je da su igraci kvarljiva roba. Cak i u svjetskom vrhu u poretku, to su stalna desavanja, samo na mnogo vecem nivou i pa se i odredjeni razgovori tih igraca svedu na razgovore sa predsjednikom, direktorom, ili nepricanjem na treningu sa sefom, pa onda trener nekoga namjerno ignorise, a milioni su u igri. Na terenu su naravno profesionalci. Onog momenta kada su na terenu oni profesionalno zaradjuju svoju platu, urade svoje zadatke, pa poslije opet mogu u svlacionici da rjesavaju ili ne rjesavaju svoje probleme.
Kod nas to ide malo drugacije. Igraci se ugnijezde svojim ugovorom, urade par utakmica da postanu prepoznatljivi navijacu i onda pocnu rjesavati pitanje sta im se sve ne svidja na treningu, je li ga trener krivo pogledao, pocnu price po kafanama uz cuganje ili dudlanje onih cijevi, sloze se da bi oni mogli da odluce kakva ce biti trenerova sudbina, i onda to javno na utakmici, pred svima nama ispolje. Ne razmisljajuci o profesionalizmu ni sekunde, ne razmisljajuci o nama navijacima, a najvise ne razmisljajuci o tome gdje su oni dosli i za kakvu svetinju igraju, ne postujuci filozofiju koja je nadaleko prepoznatljiva. Sta uopste ocekivati od takvih igraca.
Sa druge strane sef strucnog staba i u ovom slucaju Kostic ima svoje metode rada i on je dosao da bi napravio rezultat. Medjutim on bi morao imati sluha kako da napravi i atmosferu u ekipi i da bude pravi psiholog, znajuci unaprijed da nece biti lako raditi sa igracima sa naseg podneblja kojima je rijec profesionalizam prilicno strana rijec. Amar Osim je to realno znao pokazati u puno gorim uslovima nego sto sada imaju i igraci i trener, pa se nije moglo ni priblizno desiti da mu igraci ovako rade, a on je njima radio duplo gore stvari nego sto Kostic radi danas ovim igracima. Sa puta se znalo doci navece u neka doba sa gostovanja i pod reflektorima ih natjerati da trce, pri tome su igraci znali da i pored toga nece dobiti svoje plate, jer ih nisu zasluzili. To je bio teror. Nisu smjeli da pisnu. Danas igraci izvoljevaju, sve imaju, ali im nesto ne valja.
Uslov profesionalizma je potpuno drugacije sagledavanje stvari u ocima jednog igraca. To ima jedino Miroslav Stevanovic. Mozda se njemu najmanje svidja to sta Kostic radi na treningu, ali on ce izaci da odigra utakmicu najprije za sebe,cime ce ispostovati svoj profesionalizam i platu koju je dogovorio ugovorom, a time ce ispostovati i navijace i klub i one koji su ga doveli u klub.

Kada bi se postavila situacija da na terenu imamo profesionalce koji se mogu porediti sa Miroslavom Stevanovicem i da se oni u skladu sa svojim zaposljenjem u ovom klubu ponasaju na terenu, zeleci da ispostuju prvo svoj stav, stav trenera i stav kluba, a da opet nemamo rezultat, onda bi se komotno moglo reci da je potpuni i jedini krivac trener koji ih vodi, jer nesto ne stima u taktici, mijenja igracima mjesto u timu, rotira puno i besmisleno, dok igraci bez obzira na to pokusavaju ispostovati zahtjeve. To bi se lako onda moglo vidjeti. Sve bi nama svima ovde bilo jasno, i navijacima i ljudima u klubu i bilo bi lako napraviti promjenu.

Rezultat ove utakmice je potpuno nebitan. Shvatam da je ispod svakog nivoa imati takve ambicije kakve imamo mi i da Vitez koji ima ambiciju golog opstanka pobijedi, ali meni je rezultat ove utakmice nebitan. Imamo tri boda manje od prvog. Profesionalizmom bi mi to prebrodili, negdje bi vratili te bodove, nanizali bi nekoliko utakmica i opet je to vrh tabele. Takva je nasa liga, da je to sve vrlo lako moguce. Jer porazi se dese pa i ovakvog tipa. Ali je velika razlika gledati jednu utakmicu u kojoj nas golman nema ambicije da nesto i odbrani, da odbrana ima ambicije kakve je imala sinoc, da trojica od cetvorice koji cine po sirini vezni dio nemaju poentu u svojoj bezvoljnosti prema dresu, i da dva napadaca uopste nisu igrali utakmicu, nisu bili na terenu nego pored stopera bezvoljno stajali cak i ne pokusavajuci da dodju do neke lopte. Ta rijec se zove anemija, a u prevodu moze narodski da znaci bezobrazluk. Hajde sto su bezobrazni prema samim sebi, nego su bezobrazni prema nama navijacima, prema svom treneru koji ih je postavio da odigraju utakmicu, prema poslodavcima koji su im dali sve moguce optimalne uslove i prema grbu kluba i filozofiji koju taj klub nosi.

Svi su sada u nekoj cudnoj situaciji. Djelovati se po necemu mora. Bar bi trebalo, jer izgleda da imamo nepovoljnu situaciju u odnosima trener - igraci. Jer kako drugacije objasniti sve ovo ,ako to nije tako. A kako djelovati, veliko je pitanje, mora se biti brz a biti pametan. Poraz kao poraz nije toliko bitan, koliko je bitno da se poslije ovog poraza stvari dovedu u red. Igraci su u povoljnijem polozaju uvijek u odnosu na trenera, jer ih ima vise. Igraci su toga svjesni. Doci ce drugi trener, igraci ce proigrati i bice nekoliko pobjeda zaredom, pa ce tako isposlovati alibi kako su oni bili u pravu i da taj trener nije imao pojma. A onda im moze i taj trener nekako stati na zulj, pa ista prica ispocetka.

Na stranu sto zaista i ovaj nas trener ima mnostvo nelogicnosti u nekim stvarima kada je igra u pitanju, i mi na to nismo navikli, ali ja danas ne pisem o sposobnostima nasih igraca i o sposobnostima naseg trenera, vec mi se svodi u razmisljanju na odnose. Kada bih gledao individualno nasu ekipu po sposobnosti, ja mislim da smo mi sami vrh naseg fudbala. Kad hoce da ne budu bezobrazni. Isto tako, kad vec imamo solidnu ekipu, onda je i treneru puno lakse da to sve poslozi i da se napravi povoljan rezultat. Medjutim, moze trener biti vrhunski , ako igraci odbijaju da trce po terenu za vrijeme utakmice i da ostvare pomak u ovoj ligi, ako ista, radi svog profesionalizma i i svoje koristi, da ne kazem iz postovanja prema klubu, onda je nemoguce dokazati da si dobar trener u takvom podneblju i sa takvim karakterom igraca.

Zao mi je nas navijaca, jer ovo moramo gledati, zao mi je jos vise uprave, jer znam koliko se trude i koliko pokusavaju da nas navijace usrece. Nadam se da cemo ovo svi skupa sto prije prevazici, da ce igraci shvatiti neke poente , kao i trener naseg tima, i da ce pronaci interes u onom cime se bave i od cega zive i zaradjuju svoju platu. A bogami, u odnosu na ostale klubove, a pogotovo u odnosu na generalni zivalj u nasoj drzavi, zive odlicno od svojih plata. To su im poslodavci profesionalno obezbjedili. Ovako se, evo zahvaljuju poslodavcu. I ja im se kao navijac zahvaljujem na sinocnjoj renesansi.

Hadzijalagic
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:29 pm

Smiri dozivljaje.. Ako se ne mozes pomiriti sa razlicitim misljenjima onda forum nije mjesto za tebe.. Kritikujes ljude sa naglim reakcijama a trebas pogledati i svoj nacin reagovanja..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon avg 15, 2016 2:33 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Jaozinho22

pon avg 15, 2016 2:34 pm

Ajzea je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
Ima @pile materijala da se navali na kosti vecini forumasa. :kafa:
Moja malenkost, takodjer. :kafa:
Ma niie fazon navaljivanje. Yebo ti i ono "jesam ti rek'o" Husic je po meni fin igrač,prvo poluvrijeme solidno određeno na početku pogotovo kad je "navalio" drugo mijenjaš Miroslavu stranu i bek naglo postaje katastrofa,jednostavno fali nam taj igrač u sistemu,fin školovan.
Pricase o nekim ultra ofanzivnim bokovima a mi gledamo nesto sasvim drugo. Zato je Mirko i otišao.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Whisperer

pon avg 15, 2016 2:36 pm

Ostalo je samo ime !
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ChWilla
Kontakt:

pon avg 15, 2016 2:37 pm

ta problematika cuge i cijevi je bitna, ali po meni precijenjena. od 14 igrača koji su igrali juče bar 10 može mnogo bolje bez obzira na sve.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava