Rodom s mejtaša je napisao/la:tm8782 je napisao/la:Vjerujte mi ako se dobro uradi sa ss i omladinskim pogonom na duze staze evrope mi nije zao sekunde.
Samo jos taj dio fali ovo ostalo ide svojim tokom.
Ima još jedna i po meni najteža stvar, a to je poboljšati prisustvo u Savezu. Onako na prvu mi se čini da smo ga opet popušili na kantonalnim izborima. Nema nam FKZ-a1921 da nam taj segment prokomentariše. Vrlo vrlo važan segment. E samo najfriškiji primjer je sad bio oko kažnjavanja. Nemaš nikog tamo da kaže kako pitar opali štosem igrača i dobije dvije tekme, a Veca frajera koji nije trebao tu da bude pa dobije 5, ili recimo ovo za novčane kazne Čeliku, pitarima itd. More stvari se u Savezu se odlučuje onako ofrlje, a nas nema da se zaštitimo. Sva kaznena politika, svo određivanje službenih lica počev od sudija, kontrolera, delegata itd. ti se praktično određuje ofrlje, a to ofrlje nije random nego ciljano, a cilja onaj ko drži pušku, a mi tamo možemo držati samo Salema za k...
Ono koliko znam...
Po ovom pitanju će situacija u narednom mandatnom periodu biti bolja nego što je bila do sad. Ne treba sad licitirati imenima "nasih"ljudi i lijepiti hipoteke.
Ali trebamo znati da se to ne može drastično promjeniti kroz jedan izborni proces. Trebaće vremena...
S druge strane,koliko god smo navijači i navijački gledamo i ponašamo se,trebamo pokušati realno gledati neke stvari.
Ove kazne za Zenicu...realno,disciplinska komisija je bila poprilicno blagonaklona prema nama.
Vecin postupak je nedopustiv i nema opravdanja i komotno je mogla ići znatno veća kazna.
Koliko god bio kriv momak kojeg je udario,to nije opravdanje. Ne može on dijeliti pravdu,presuđivati...Da Veca nije postupio kako je postupio,vjerovatno bi kazna za lošu organizaciju utakmica bila znatno veća. Potegla bi se i odgovornost momka.koji je bio na travnjaku kad nije smio biti,itd...I to bi trebala biti satisfakcija Veci za to što je pretrpio uvrede i pljuvanje. I samo je to ispravan način razmišljanja i ponašanja jednog sportiste. Sve drugo,kao i ovo kako je on postupio,je nezakonito...Kostace ga sigurno,osim ove kazne od saveza,određenog novčanog iznosa koji će mu sud presuditi.
Koliko god radile emocije,ne možemo opravdavati bezakonje...