ned avg 14, 2016 10:42 pm
Bilo je evidentno jos u Tuzli kakva je situacija s igracima. Cinjenica je da mi imamo jednog pravog igraca u ekipi, a to je Miroslav Stevanovic, sve sto Zeljo napravi to krene od njega. Ovo ostalo je cisti prosjek. Kakav Blagojevic, to je igrac koji nema konstante, napravi hrpu dobrih stvari, ali isto tako i losih. On uopste nije neka klasa, a sva njegova slabost se vidi kada se ovako ocekuje od njega da nosi ekipu. Svaki treci pas mu je pogresan, a od dva dobra jedan dosta kasni. To je realnost. Neki su pokusali napraviti od njega neku igracinu, ali to je daleko od istine. Uvijek igra s nekom frustracijom, ako pogrijesi jednom utakmica je zavrsena za njega. Ovo veceras mu uopste nije trebalo. Ako se ne mozes potruditi da nadigras protivnika pogni glavu i cestitaj mu na pobjedi. Ono nije bit sporta, a ni samog imena Zeljeznicara. Ono je jos jedna ljaga na klub. Zao mi je, ali kako sam i mislio nas problem nije Bekric, nego ovaj iza njega.
Kostic izgleda, kako Amar rece, baca vise na totalnu budalu. Vidi se iz svemira da nema kreacije, da fali jos jedan veznjak jer ne mozemo proturiti loptu naprijed, a on ubacuje jos dva napadaca. Tako ostadosmo s jos dva igraca manje, na kraju utakmice ukupno pet. Nadam se da se nece opet drvlje i kamenje na Bevaba, Husica, Sinisu, Acu, Matea, Secera i ostale nazad jer naprijed nista nismo napravili, a igraci su tu najmanje krivi. Ovo je totalni promasaj i fijasko. Ne znam ko je slagao Kosticu da ces biti ofanzivniji i opasniji napried ako imas vise napadaca. Opet jako lose pripremljena ekipa psihicki gdje ih je pritisak utakmice pojeo vec poslije deset minuta. Valjda je dogovor bio da se povede u prvoj minuti, a do 20. minute trica, a onda mirno privesti kraju. Boga mi, igrati tvrdo, skupljati bodove i krv propisati za Evropu.
Ne pomazu ovdje neki boomovi jer problem lezi u drugim stvarima. Ovi igraci nisu tim i to je tesko nadomjestiti nekim Jahicem, Zahirovicem i slicno. Promjena trenera opet nije opcija jer smo ih izmijenjali i previse. Najvecu gresku smo napravili pocetkom prosle sezone, a od tada ovo ne lici na dobro. Lutamo i to mnogo. Opet kad covjek skonta ovaj Kostic je najavio titulu, a nije ni znao gdje dolazi i koga ima u ekipi. Onako covjek bezveze lupio i navukao pritisak i na sebe i na igrace. Ovi drugi su opet posebna prica. Nikakve hemije medju njima, totalna anemicnost, osim kada treba prospati frustracije sudijama i nesto se svadjati. Lendric se nije vidio u zadnje dvije utakmice, a najgore od svega jeste sto ga boli neka stvar. Ne znam da li oni misle bojkotovati nekoga i glumiti neke jebace preko Zeljinih ledja. Proslo je mnogo legendi kroz ovaj klub, tako da je bolje da shvate da su obicni levati koji gube od Viteza, Mladosti, na lijepe oci prodju Krupu...
Na kraju, onako opcenito sve ovo je za goli *****. Kako smo neku noc pisali ovdje Slobda nakon dvije godine normalnog funkcinisanja prestigne i nas i komsije, a to jasno ukazuje na opste sranje koje mi pravimo u klubovima. Napravi od svakog naseg igraca neku klasu, boom, janje i slicno, a onda ga tjeraj i dovodi drugog. Zanimljivo je da i nas i njih redovno poseru bivsi igraci koje smo mi na najgori nacin protjerali i ismijali. Bolje vjerovatno i ne zasluzujemo od ovoga. Mi cemo napraviti od nekog Blagojevica mega zvijezdu i najboljeg igraca lige, a jednog Bekrica popljuvati i otjerati. Valjda jer nam se svidja kako prodje nekog igraca, a onda protivniku preda loptu u noge. Mora se hitno napraviti tim, sportski direktor, trener, pomocnik, dosta nasih igraca, uz jos ponekog Miroslava Stevanovica koji ce raditi ono sto mu je posao, a ne mijenjati frizure, kopacke, slike po fejsbuku ili sta vec koriste danas.
Fudbal se igra svuda, pa cak i u Vitezu, ali to nam nikako ne smije biti opravdanje za ovakav poraz. Ovo je katatrofa i to treba reci. Druga utakmica u nizu u kojoj budemo popisani bez ispaljenog metka, s jednim sutem u okvir gola, je fijasko za ovaj klub. Nedopustivo. Kostic treba da se izvine navijacima, da shvati hitno gdje je problem i da neke igrace posalje u picku materinu. Izvinjavam se na izrazu, mislio sam reci u juniore, ali ovako bolje zvuci. Ako im se ne svidja kako Kostic radi i misle da mogu bolje, neka idu za Hervasom. Mi uvijek mozemo pustiti Djenisa i slicne da ginu i udaraju za Zelju.