Ne znam, mnogi ovdje pričaju o formaciji 4-4-2 kao nečemu lošem i to posmatraju kao dva zadnja ili centralna vezna, dva krila ili bočna vezna i dva napadača, međutim nije sve tako crno ili bijelo...
Ako se neko recimo sjeća Milana (da me odmah ne napadnu paćenici koji će reći da poredim nas i Milan, NE ali hoću da dam jedan prijedlog, ideju, kako god) i sastava sa Gattussom, Ambrosinijem i Seedorfom kao tri destruktivca, s tim da je Seedorf bio i sjajan prema naprijed, a ispred njih Kaka kao ofanzivni vezni i polušpic Ševčenko iza Inzagija kao klasičnog špica...
Znači moja poenta je, ne moramo imati lijevo krilo, možemo igrati sa tri veznjaka Šećer, Blagi i Miro(naš Seedorf), ispred njih Bekrić i dva napadača...
Ono što je u ovoj fomraciji krucijalno su bekovi, znači oni moraju zujati gore dole stalno i ako ne mogu izdržati mijenjati ih u drugom poluvremenu drugim setom bekova, kao što je recimo Conte radio u Juventusu...
Eto neka moja jutarnja ideja za formaciju, dok se ne skrpimo sa kakvim lijevim krilom