Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

psihopata
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 11, 2016 11:18 pm

storm_raider je napisao/la:Joj objektivne publike u Vitezu, :D :D :D

@psihopata, ja nisam trener, niti sam placen za taj posao. Da li si ti, pa da znas sta ce se desiti i sta se nece desiti?
ne trebaš biti trener pa da vidiš u kojem smjeru se kreće bekrićeva forma otkad se vratio i karijera općenito,problem je što on može biti samo solidan i kad nekad(ako ikad) uđe u tu neku formu, ništa više od toga,a solidnih igrača 30+ imaš koliko hoćeš u ovoj našoj ligi i zašto bi jedan takav prosječan igrač zauzimao mjesto nekom mlađem i perspektivnijem od kojeg bi mogli imati finansijsku korist.

uostalom ne pitamo se mi ništa,samo razmišljamo naglas,trener ga forsira on će i odgovarati....
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Virtu4L

čet avg 11, 2016 11:19 pm

Vrag je napisao/la:Bekric je za zadnjih 10 minuta pri rezultatu od 5:0
Mi smo u zadnje 3-4 godine samo jednom zabili pet komada :(
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Dr. Adzem
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:20 pm

KrajPrice je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:
KrajPrice je napisao/la:Mi se ovdje ponasamo kao da niko ne trenira i ne igra lopte, a Sloboda je uigranija od nas i ima boljeg trenera (barem za sada). Ljudi, duga je sezona, bice pobjeda i poraza.Nikome nije jednostavno kada se izgubi, ali sta se moze. Najbitnije od svega je dobijati takozvane male utakmice. Treba dati podrsku ekipi i strucnom stabu, dolaziti na utakmice. Ova ekipa ima potencijal i treba malo zivaca, ali u konanici kvalitet ispliva.
Ima li pojacanja
Niko nije pojacanje dok ne istrci i pokaze sta zna, ako mislis na prinove onda ima :)
Pitaj Larsona imali pojačanja
Cuva Bog Zelju svog!

LARSSON
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:21 pm

Šta će nam više igrača, gledaj ih

slika

storm_raider
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:24 pm

psihopata je napisao/la:

@psihopata, ja nisam trener, niti sam placen za taj posao. Da li si ti, pa da znas sta ce se desiti i sta se nece desiti?
ne trebaš biti trener pa da vidiš u kojem smjeru se kreće bekrićeva forma otkad se vratio i karijera općenito,problem je što on može biti samo solidan i kad nekad(ako ikad) uđe u tu neku formu, ništa više od toga,a solidnih igrača 30+ imaš koliko hoćeš u ovoj našoj ligi i zašto bi jedan takav prosječan igrač zauzimao mjesto nekom mlađem i perspektivnijem od kojeg bi mogli imati finansijsku korist.

uostalom ne pitamo se mi ništa,samo razmišljamo naglas,trener ga forsira on će i odgovarati....
A pazi, opet ga Kostic stavi u prvih 11, a skolovaniji je od mene, a pretpostavljam i od tebe kao trener. Onda ti "vidis" neke stvar koje on ne vidi, koji provodi mnogo vise vremena sa tim Bekricem nego ti, ili ja. Kostic zna zasto to radi, a trener je, dok mi samo pricamo. Njegova se pika, nasa ne naravno, ali stadion je Bekricu dao aplauz, a meni je to referentno. Ne branim ga naravno, razocaran sam njegovim padom forme, a ohrabren zalaganjem opet (jer mnogo vise trci nego na proljece), ali na Sjeveru 90 minuta slusam "strucne" analize, da se covjek zapita kako to da toliko ljudi je bez posla, a takve strucnjake imamo. Ili ce biti 'pak ono sto ti kazes.. -"ne pitamo se mi nista, samo razmisljamo naglas"
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

FaraonTM
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:28 pm

sergejevic je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:@Faraon
Ne treba da nas zavara Evropa prosle sezone, to je na kraju i razlog sto smo ostali bez iste ove sezone. Prosli smo Ferenc i misli da smo jaki, a niko nije pogledao kako smo ih prosli. Prva utakmica horor poluvrijeme, gdje smo trebali primiti par komada, a jedva smo prelazili centar. Nije to nista specijalno bilo. Mislim da si pogresno shvatio ja uopste ne uporedjujem Bekrica i Blagojevica. Nama fali jedan pravi igrac koji ce biti razlika na terenu, koji ce nesto napraviti s loptom. Mi imamo ove sto zuje i dodaju se, pa ako Miroslav nesto ubaci, a gore Lendric ugura u gol to je to.
Ma razumijem ja šta ti govoriš, ja ti samo pokušavam reći da je Blagojević najbliži onome što ti želiš da gledamo u našem timu.

A realno teško je u našu ligu dovesti nešto specijalno veći kvalitet od Blagojevića, možda bi to bio Hervas ali to ne znamo tako da ne možemo komentarisati. Mislim igrač koji pravi razliku, poširok je to pojam, koliko vidim ne smatraš nešto previše ni Stevanovića ni Lendrića ni Blagojevića igračima koji prave neku razliku na terenu a ja pošteno da ti kažem ne sjećam se kada je onda Željo (i općenito klub u našoj ligi) imao igrača na terenu koji pravi razliku ako uzmemo da je Boske, Ivan i Jovan ne prave.

A sa druge strane bezveze je reći da Duljević, Peko i Ordagić (čini mi se da si njega spomenuo iz Slobode) prave razliku kod naših rivala a mi kao nemamo igrača njihovog kvaliteta, bar ja to tako gledam.

I da se dotaknem Bevaba nevezano za ovaj post, jedan sam od rijetkih koji ga brani i fakat mi nije jasno zašto se momak toliko pljuje, kakvu
je on to kardinalnu grešku napravio u ove tri utakmice što je igrao? Popušio je onu loptu protiv Širokog gdje smo mogli primiti gol ali je jučer spasio gol protiv Slobode, a za ostalo zaista ne vidim po čemu je on to slabiji od ostalih?
Nije bas tako, nema to veze s kvalitetom nego vise s nacinom igre i karakteristikama igraca. Blagojevic je jedan od najbljih na svojoj poziciji i svoj posao radi kako treba, Lendric takodjer, o Stevanovicu u svakom postu izrazim divljenje i to dovoljno govori. Na primjer on je igrac prostora, velika radilica, konstantno trci za loptom, a kada mu gurnes loptu u prostor on to iskoristi na najbolji nacin. Sigurno igrac koji ima najbolji centarstu, inteligenciju i nesebicnost. E sada dolazimo do tog zamisljenog igraca koji nam fali. To je neko ko ce primiti loptu na sredini ili na lijevoj strani i proci nekoga s loptom gdje bi se prirodno otvorio prostor za naseg Stevanovica desno ili Lendrica u sredini. Mi nemamo takvog igraca i to nam je problem vec neko vrijeme. Stevanovic nije igrac koji ce uzeti loptu i krenuti prema golu, on je vrati nazad ili odmah ubaci, i njemu bi najvise godilo da ima nekoga ko ce mu dati pravu loptu na stranu.

Opet kazem da je dobar primjer sinoc gol Zrinjskog gdje Peko krade loptu i ide s njom direktno prema golu, ako odbrana krene na njega ima slobodnog igraca na strani, a ako ne krene ima prazan prostor za sut. Nama fali jedan takav igrac koji je direktan i koji je stalna prijetnja za odbranu. Ovako nemamo promjenu tempa, covjeka koji ce traziti loptu da igra s njom. Pa bas zato nam je onaj Tiago toliko znacio jer je jedini pokusavao nekoga proci, krenuti prema golu s loptom. Mi previse kruzimo.
Ja ti garantujem da je taj igrač Jovan Blagojević, samo mu daj pored njega igrača koji će moći pratiti njegov tempo i zaustaviti eventualni kontranapad ako Blagoje izgubi loptu u tom svom kretanju prema naprijed što je prirodno da će se nekada desiti ako već teži takvoj igri.

Vidjeli smo i protiv Olimpika i protiv Širokog da Blagojević odlično osvaja prostor i igra potpuno rasterećeno kada zna da ima nekog ko mu čuva leđa ili kada ima ispred sebe ekipu koja se brani.

Dobro protiv Olimpika je nominalno igrao lijevo krilo al' je skoro stalno ulazio u sredinu a protiv Širokog je sa svoje prirodne pozicije radio ono što ti očekuješ od tog igrača sa tim da je, opet to naglašavam, protiv Širokog igrao u paru sa Bekrićem ali je to bolje izgledalo nego u Tuzli jučer iz razloga što je Široki bio dosta povučen i stajali su prilično duboko na svojoj polovini za razliku od igrača Slobode jučer (mada ako govorimo o jučerašnjoj utakmici ima i do terena, jer ni Iniesta i Xavi ne bi mogli razviti igru po onakvom terenu a kamo li Blagojević) od kojih uvijek imaš prijetnju da će se brzo transformisati iz odbrane u napad a nemaš tog osigurača za Blagojevića u vidu Uglješe ili Šećerovića nego ti igra Bekrić koji ni u ludilu ne može raditi taj posao, pa stoga ni sam Blagojević nije smio ići puno naprijed čak štaviše konstantno se vraćao nazad po loptu a Bekriću je prepustio da više organizuje igru (znamo na šta to liči odnosno ne liči od kako se Samir zimus vratio).

Da skratim i završim diskusiju, garantujem ti da je Blagojević taj igrač kojeg želiš vidjeti u timu samo pod uslovom da igra u paru sa Uglješom ili Šećerovićem.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Vrag

čet avg 11, 2016 11:29 pm

Virtu4L je napisao/la:
Eto vidis koliko je dobar

rodrigo87
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:29 pm

Vrag je napisao/la:
Virtu4L je napisao/la:
:rofl: :rofl:

Plava Porodica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet avg 11, 2016 11:44 pm

Vrag je napisao/la:
Virtu4L je napisao/la:
A lazes hahahahahhaah

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

pintol_TM87
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:48 pm

Vrag je napisao/la:
Virtu4L je napisao/la:
uze mi rijec iz usta hahhaha sve je to do njega :D

Brkoo
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:52 pm

Sto se tice Viteza oni nisu nimalo bezazlena i naivna ekipa. Imaju par dobrih pojedinaca. Na golu im brani Ivan Tiric, za mene odlican golman. Ne bi valjalo da ga previse razbranimo.Stoperi ce biti Hodzurda i Jevtic najvjerovatnije, obojca su
opasni iz prekida. Na desnom beku ce vjerovatno igrati Ivan Stanic momak koji me je odusevio u utakmici Viteza protiv Slobode, nad njim je i penal napravljen. Druga alternativa na desnom beku je Toni Livancic, i on je isto dobar igrac i potencijal. Na lijevom beku ne znam ko ce igrati.Sto se tice njihove sredine terena njihov po mom misljenju najbolji igrac propusta duel sa nama a to je Milan Muminovic. Imaju u sredini i par bivsih igraca Celika kao sto su Dedic, Kapetan, tu su jos Nermin Varupa i bivsi igrac Zrinjskog Hrvoje Barisic. U napadu ce vjerovatno samo biti Kokot, covjek koji simulira trcanje :rofl1: Zaboravio sam spomenuti jos jednog majstora koji igra za Vitez a to je Ivan Livaja :klanjase2: :rofl1:

Oni ce igrati najvjerovatnije u 4-5-1 formaciji i cekati svoje sanse iz kontri. Bice postavljeni u dva bloka, 9 igraca u odbrani a mozda cak i 10 odnosno svi , tako da bi za nas najbolje bilo da u prvih 20 minuta zabijemo gol, da na pocetku krenemo bas jako sa napadima. Rani gol bi nam olaksao posao. Ovu utakmicu nasi trebaju najozbiljnije shvatiti jer je Vitez nagazna mina i na njima ce mnogi polomiti zube pogotovo u Vitezu.

Covjek koji je snaga Viteza nije Pero Gudelj. :mrgreen: Njihova snaga je Boris Pavic, trener ove ekipe. Rijec je o odlicnom treneru. Sjetite se kako je Celik igrao dobro dok ih je on vodio. Mi smo rekao bih pod imperativom dvije pobjede u naredna dva kola jer oba puta igramo na Grbavici, a ne smiju se bodovi pogotovo kod kuce olako rasipati ako mislimo uzeti titulu..

Pozovite familiju, sve prijatelje i poznanike koje znate, svi na Grbavicu!
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas! :zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u pet avg 12, 2016 12:03 am, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:57 pm

Vrag je napisao/la:
Virtu4L je napisao/la:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

LARSSON
Kontakt:

čet avg 11, 2016 11:57 pm

Sad baš da li je Nermin sin od Elvedina?

GoodisonPark
Kontakt:

pet avg 12, 2016 12:01 am

E pa neće moći :mrgreen:

[video]http://www.youtube.com/watch?v=Jynj00onv6c[/video]

:karanje:

Biće Željo opet šampion...opet šampion...opet šampion :zeljeznicar1:

Idemo protiv viteza napuniti Grbavicu :ganja:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

iggy2377

pet avg 12, 2016 12:11 am

storm_raider je napisao/la:
psihopata je napisao/la:

A pazi, opet ga Kostic stavi u prvih 11, a skolovaniji je od mene, a pretpostavljam i od tebe kao trener. Onda ti "vidis" neke stvar koje on ne vidi, koji provodi mnogo vise vremena sa tim Bekricem nego ti, ili ja. Kostic zna zasto to radi, a trener je, dok mi samo pricamo. Njegova se pika, nasa ne naravno, ali stadion je Bekricu dao aplauz, a meni je to referentno. Ne branim ga naravno, razocaran sam njegovim padom forme, a ohrabren zalaganjem opet (jer mnogo vise trci nego na proljece), ali na Sjeveru 90 minuta slusam "strucne" analize, da se covjek zapita kako to da toliko ljudi je bez posla, a takve strucnjake imamo. Ili ce biti 'pak ono sto ti kazes.. -"ne pitamo se mi nista, samo razmisljamo naglas"
Storm, nezelim vise naglabati o Bekricu, samo cu reci jedno za kraj price o njemu i oko njega, a to je DA JE Hervas ostao Bekric bi ti grijao klupu redovno i dobivao po 20 min,tu je dok nedodze ADEKVATNA zamjena koja se uklapa u Kosticev nacin igre na toj poziciji tipa Hervas ili bolji, za sada nema jos konkretnih dogovora ali ima kandidara i pregovora.Toliko od mene.

exbabilon
Kontakt:

K Željezničar

pet avg 12, 2016 12:16 am

Samo da ne ostanemo dugo u tom procesu pregovaranja i biranja. Ocito je da fali jedan top igrac da zaokruzimo igracki kadar, svakim danom sve je manje slobodnih na trzistu, a januar je daleko.

salle86
Kontakt:

pet avg 12, 2016 12:19 am

Nikako nisam na stranih onih koji su apriori protiv Tuceta. ALI je očito da on ne može odgovoriti onome što mi od njega očekujemo, što želimo, kakvog smo ga vidjeli tek kad je došao.
A opet igra. Pa se postavlja pitanje zašto (logički :D)
Dva su moguća odgovora. Ili Kostić (a bgm i sablja prije njega) misle da nema bolji, ili nemaju mu.da pokušati drugačije već idu "na provjereno". Kako god, ako ovako nastavi, moraće se probati drugačije. Nadati se da ne bude kasno ili još draže meni lično da ne bude potrebe za tim.
Kako god, titula je cilj, europa imperativ... Kako do toga i sa kim nebitno fakat
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Plavi orkestar
Kontakt:

pet avg 12, 2016 12:45 am

Jednom Mulalic rece da fudbal nije nikakva nauka.Ja evo kazem da jeste i da je fudbal kompleksna stvar i da se sastoji iz više naucnih disciplina koje utjecu na njegov kvalitet.Medjutim svi koji jedu hljeb od fudbala znaju da se u tako kompleksnom sportu fudbalu tezi jednostavnošcu.Sto jednostavnije i izgledi za uspjeh su veci.Jednostavno svi koji su u fudbalu znaju da u timu igra 11 igraca i da dio tog tima cini i vezni red.Nekad su u tom veznom redu bila cetvorica igraca,4-desni half,6- lijevi half,8-desna polutka,10- lijeva polutka.Danas se u vecini klubova ta šestica izgubila.Vezna linija je nešto bez cega se ne moze.Ta cetvorka je odprilike nešto što Blagojevic igra i kad pogledaš našu utakmicu protiv Slobode mi smo bili i bez te desetke i osmice.Zašto?Zato što jedan igrac to ne moze sam pokriti.Da je umjesto Bekrica bio bilo ko drugi isto bi završilo.Falio nam je igrac u vezi i to je Kosticeva greška.To je ta jednostavnost koja nam je ovog puta falila.On je kriv za poraz.Ta vezna linija ima zadatak da sjece protivnicke napade i automatski i bekovi i centarhalfovi imaju manje posla,manje mogucnosti na grešku,manje su optereceni i imali bi više snage u duelima a i za ofanzive i u ova dva dana sigurno bi manje pisali o Siniši i Bevabu.Ta vezna linija kada zaustavi protivnickih napad i organizuje naš napad.Mozeš imati 5 Lendrica u šesnest ako mu nema ko doturiti loptu tih 5 Lendrica su bezopasni.Kostic moze zamišljati formacije kakve god zeli ali on bez najmanje tri vezna nece napraviti rezultat kakav mi ocekujemo.Vec sam jednom napisao,uz Blagojevica i Bekrica u Tuzli je morao igrati ili Uglješa ili Secerovic.
Zadnja izmjena: Plavi orkestar, dana/u pet avg 12, 2016 12:50 am, ukupno mijenjano 1 put.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Choks
Kontakt:

pet avg 12, 2016 12:46 am

Raja ne pišem često , uglavnom kada izgubimo . Pa nešto se žalim na postavku igre , na neke pozicije kao meni ne odgovaraju . Ne zamjerite . To je od tuge trenutne . 1921 !

GoodisonPark
Kontakt:

pet avg 12, 2016 12:48 am

Evo maksuz za ovu mlađu raju koji prate Želju unazad par godina :)

[video]http://www.youtube.com/watch?v=lrJiNgh16Do[/video]

Zamolio bih malo više poštovanja prema princu sa Grbavice ;)
Spoiler:
Koji ba Uglješa :mrgreen:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava