Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 11, 2016 9:49 pm

Pročitao sam pažljivo zadnjih 10-ak stranica :) i nekako imam slično mišljenje kao sergejevic, veliku većinu se slažem, pogotovo ovo
Nama fali jedan pravi igrac koji ce biti razlika na terenu, koji ce nesto napraviti s loptom. Mi imamo ove sto zuje i dodaju se, pa ako Miroslav nesto ubaci, a gore Lendric ugura u gol to je to
Pored toga, vođa treba i da zagalami kad vidi da ne ide, da "natjera" ostale da pojačaju, da "upru" što bi se reklo. Toga kod nas nema ili možda nije imalo u jučerašnjem meču. Svi su ostavili mu.da kod kuće, odigrali alibi utakmicu i nadali se da će protivnik imati loš dan. Sasvim prosječna Sloboda nas je učinila smiješnima, da je protivnik bolji njihov trener bi nakon 5:0 mahao da "stanu na loptu".

Poraz ko poraz, sastavni dio igre. Poraz bez želje da se izbjegne, bezmudna igra, alibi igra je više od poraza, to je šamar onima koji su odvojili vrijeme i novac da te gledaju i bodre uživo, a i onima koji to nisu mogli.

Ovakve utakmice moraju biti baš baš rijetkost.

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

exbabilon
Kontakt:

čet avg 11, 2016 9:58 pm

Dan poslije tekme, samo zalim sto niko nije prisao Ordagicu i opalio mu samarcinu poslije starta na Vecu. Ali kad skontam, svaki igrac je igrao samo za sebe, neku alibi igru, valjda su ocekivali od Vece koji se valja po zemlji da mu opali samar.

Hurmasica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 9:59 pm

Veca što je udar'o, udar'o je :mrgreen: :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:01 pm

Hurmasica je napisao/la:Veca što je udar'o, udar'o je :mrgreen: :mrgreen:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

sergejevic

čet avg 11, 2016 10:02 pm

FaraonTM je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:@Faraon
Ne treba da nas zavara Evropa prosle sezone, to je na kraju i razlog sto smo ostali bez iste ove sezone. Prosli smo Ferenc i misli da smo jaki, a niko nije pogledao kako smo ih prosli. Prva utakmica horor poluvrijeme, gdje smo trebali primiti par komada, a jedva smo prelazili centar. Nije to nista specijalno bilo. Mislim da si pogresno shvatio ja uopste ne uporedjujem Bekrica i Blagojevica. Nama fali jedan pravi igrac koji ce biti razlika na terenu, koji ce nesto napraviti s loptom. Mi imamo ove sto zuje i dodaju se, pa ako Miroslav nesto ubaci, a gore Lendric ugura u gol to je to.
Ma razumijem ja šta ti govoriš, ja ti samo pokušavam reći da je Blagojević najbliži onome što ti želiš da gledamo u našem timu.

A realno teško je u našu ligu dovesti nešto specijalno veći kvalitet od Blagojevića, možda bi to bio Hervas ali to ne znamo tako da ne možemo komentarisati. Mislim igrač koji pravi razliku, poširok je to pojam, koliko vidim ne smatraš nešto previše ni Stevanovića ni Lendrića ni Blagojevića igračima koji prave neku razliku na terenu a ja pošteno da ti kažem ne sjećam se kada je onda Željo (i općenito klub u našoj ligi) imao igrača na terenu koji pravi razliku ako uzmemo da je Boske, Ivan i Jovan ne prave.

A sa druge strane bezveze je reći da Duljević, Peko i Ordagić (čini mi se da si njega spomenuo iz Slobode) prave razliku kod naših rivala a mi kao nemamo igrača njihovog kvaliteta, bar ja to tako gledam.

I da se dotaknem Bevaba nevezano za ovaj post, jedan sam od rijetkih koji ga brani i fakat mi nije jasno zašto se momak toliko pljuje, kakvu je on to kardinalnu grešku napravio u ove tri utakmice što je igrao? Popušio je onu loptu protiv Širokog gdje smo mogli primiti gol ali je jučer spasio gol protiv Slobode, a za ostalo zaista ne vidim po čemu je on to slabiji od ostalih?
Nije bas tako, nema to veze s kvalitetom nego vise s nacinom igre i karakteristikama igraca. Blagojevic je jedan od najbljih na svojoj poziciji i svoj posao radi kako treba, Lendric takodjer, o Stevanovicu u svakom postu izrazim divljenje i to dovoljno govori. Na primjer on je igrac prostora, velika radilica, konstantno trci za loptom, a kada mu gurnes loptu u prostor on to iskoristi na najbolji nacin. Sigurno igrac koji ima najbolji centarstu, inteligenciju i nesebicnost. E sada dolazimo do tog zamisljenog igraca koji nam fali. To je neko ko ce primiti loptu na sredini ili na lijevoj strani i proci nekoga s loptom gdje bi se prirodno otvorio prostor za naseg Stevanovica desno ili Lendrica u sredini. Mi nemamo takvog igraca i to nam je problem vec neko vrijeme. Stevanovic nije igrac koji ce uzeti loptu i krenuti prema golu, on je vrati nazad ili odmah ubaci, i njemu bi najvise godilo da ima nekoga ko ce mu dati pravu loptu na stranu.

Opet kazem da je dobar primjer sinoc gol Zrinjskog gdje Peko krade loptu i ide s njom direktno prema golu, ako odbrana krene na njega ima slobodnog igraca na strani, a ako ne krene ima prazan prostor za sut. Nama fali jedan takav igrac koji je direktan i koji je stalna prijetnja za odbranu. Ovako nemamo promjenu tempa, covjeka koji ce traziti loptu da igra s njom. Pa bas zato nam je onaj Tiago toliko znacio jer je jedini pokusavao nekoga proci, krenuti prema golu s loptom. Mi previse kruzimo.

cikazubo
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:11 pm

Omar500 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Veca što je udar'o, udar'o je :mrgreen: :mrgreen:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Spuca ga Ordagic dva puta bas nepromisljeno, Veca brat odma ustaje jos ruku pruza :rofl1: Nema vise zayebancije :lol:

psihopata
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:14 pm

dado sadiković je za bekrića zidan iz najboljih dana,ali kod nas nema mjesta.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

sajo10
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:18 pm

psihopata je napisao/la:dado sadiković je za bekrića zidan iz najboljih dana,ali kod nas nema mjesta.
Nista protiv autora ovog posta ali bi zamolio moderatora najljepse da skloni ovaj post sto brze dok se raja nije skupila pred tastaturama i odpleli ponovo dvadesetak stranica oko ove, vec sada, epske price s Grbavice. Hvala.

1921.ba
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:22 pm

dado vrati se
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

cikazubo
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:23 pm

Dado :cry:

Hurmasica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:25 pm

E de, navucite još onog dadinog fana pa da zvanično možemo reći da je tema otišla u kur.ac :mrgreen:

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

dell21
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:27 pm

:rofl: :rofl: :rofl:

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:29 pm

da vidimo jesmo li kulturan narod pa opet ne opletemo po istoj temi hiljaditi put... :ganja:
100/94/37/34 - i to je to!

1921.ba
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:30 pm

:kafa: salu na stranu dado sa jednom nogom je blagojevic za bekrica... :kafa:
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Virtu4L

čet avg 11, 2016 10:30 pm

Najbolji način da se sve ovo zaboravi je rutinska pobjeda u nedjelju. Vitez protiv nas nikada nije osvojio niti bod, a igrali smo šest puta, ne bi valjalo da pokvarimo tu tradiciju. Posebno jer nakon toga imamo dvije paklene utakmice.

Prvenstvo je takvo da svako kolo imamo neki derbi i ne smijemo sebi dozvoliti zaostatak, jednostavno ne smijemo.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Plava Porodica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:32 pm

Sad gledam ovaj raspored do kraja ova 22. kola.
Idu nam tri bitne utakmice do reprezentativne pauze, gdje bi se uz malo srece moglo doci i do 9. bodova.
Prvi je Vitez, ja sam nazalost vec upisao pobjedu, i to mi je u glavi vec "sigurna" 3 boda iako znam da su neugodni,bar su Slobodi bili.
Zatim ide Zrinjski kojeg su pitari pojeli, a mozemo sigurno i mi pred punom Grbavicom,i onda raspali neugodni Celik, kojeg je vakat da dobijemo.Sad vala ili nikad.Ne bih bio nezadovoljan ni sa 7.bodova, ali u slucaju da Zrinjski dobijemo,jer bi odma nam konkurent ostao bez bodova a Celik da nam mazne bod.
Onda ide rep. pauza, pa redom Krupa,Mladost,Metalege,Radnik.
Prva je sa Krupom kuci i tu se mora pobijediti bas kao i sad u nedjelju.Zatim neugodna Mladost po strani,realno prava domacinska ekipa, znamo svi kako je prosle sezone zavrsilo tamo i za nas i za kone.Ne bih bio nezadovoljan remijem,los teren ce biti,imaju kvalitetnih pojedinaca i mogu ove sezone biti u top7 ekipa definitivno.Ali i tu uz pravu postavku mozemo do 3.boda.
Zatim nam ide juci Metalege, tu se mora dobiti.A onda gostovanje u Bijeljini,protiv nama najgore ekipe u medjusobnim omjerima,ali nije to vise tim ni priblizan prosle sezone.Kad ih je mrtvi Celik na strani uzeo ,mozemo i mi.Vakat je da i oni padnu.
I opet rep. pauza dolazi u pravo vrijeme.
15.dana imamo da se fino spremimo za mec sa konama.
Da ne komentarisem dalje, onaj najbitniji dio rasporeda sto se tice ovih 22.kola nam dolazi od 18.kola.
18.kolo Celik na Grbavici,pobjeda !
19.kolo je prva utakmica proljetnog dijela prvenstva, gdje gostujemo Krupi.Tu mozemo do sva 3.boda.Ali to je jedina utakmica od tih zadnjih 5.kola gdje bi mogli i bodom donekle zadovoljni biti.
20.kolo Mladost kuci, pobjeda!
21.kolo Metalege u gostima,tj. na Piroti uz podrsku nasih 800 navijaca do pobjede.
22.kolo Radnik kuci, i tu se mora dobiti.
Sto znaci da bi mi u ovih zadnjih pet kola pred pocetak play offa,mogli uzeti finih bodova,ako ih gdje ranije prospemo i da se automatski ukljucimo u borbu za sami vrh.Bio bih zadovoljan sa 13/15 bodova, a mozemo i do 15/15.

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

godrina
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:36 pm

neko spomenu thiaga, tacno nam onakav igrac treba
zasto je on u stvari otisao koji klinac ?
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

exbabilon
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:36 pm

Vitezu manje od 3 gola ne smijemo dati. Tri je onako okej, a 4 ili 5 su kako treba.

Hurmasica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:38 pm

I dajte ljudi da u nedjelju napunimo stadion pa barem da nas bude 6,7 hiljada. Povedite i žene, djecu, ljubavnice, punca :mrgreen: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

[video]https://www.youtube.com/watch?v=WIVwPxBflhA[/video]

Plava Porodica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 10:41 pm

4 milje je premija u nedjelju :)

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava