sergejevic je napisao/la:Mi nemamo igraca koji ce uzeti loptu i osvojiti deset metara terena, proci nekoga, napraviti visak i to je sve sto nam fali. Prosle godine nam je takodjer falilo. Miroslav nije takav igrac, on dobro koristi prostor koji mu ostane i dobro ubacuje loptu. Samo pogledati sta je jucer Ordagic uradio kod prvog gola, ili Veselinovic cijelu utakmicu, Duljevic kod kona, Peko kod Zrinjskog. Cim neko prodje jednog igraca razbio je pola odbrane protivnika, odmah neko drugi mora izaci na njega, sto otvara prostor za druge, a mi imamo Lendrica i Miroslava koji bi uzivali u tom prostoru. Od toga sve krene, stoper do beka, ovaj do veznog, vezni na krilo, ovaj u sredinu, lopta prema napadacu koji izgubi loptu. Niko da primi loptu i da krene s njom prema golu.
Imamo mi takvog igrača itekako, zove se Jovan Blagojević, protiv Olimpika i Širokog je dosta puta osvojio prostor al' protiv Slobode jučer nije ni mogao jer ne smije ni on krenuti naprijed jer zna ako izgubi loptu da je to pola gola sa obzirom da mu je kolega u veznom redu Bekrić koji jednostavno nije taj tip igrača koji može biti osigurač. Blagojević igra bitno drugačije kada je u paru sa Bekrićem u odnosu kada je u paru sa Uglješom ili Šećerovićem.
Veza Blagojević-Bekrić može možda proći protiv Olimpika, Viteza, Mladosti, Krupe (i to možda) al' Boga mi protiv ovih jačih timova i to u gostima nema šanse.