Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

GoodisonPark
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 11, 2016 5:21 pm

Bekrić mora igrati protiv Viteza. Naš najbolji igrač uz Jovana Ivana i Miru, ostali neka se izbore za svoje pozicije. Od njega je dovoljno da uputi dva-tri ubojita centaršuta po utakmici i dosta. Jučer je namjestio loptu napadaču na glavu u situaciji koja je bolja nego penal e sad što ovaj nije znao iskoristiti nije do Samira.

Nikolić klupa obavezno, igrač manje na terenu. Ako već forsiramo 442 onda Pozder mora igrati sa Lendrićem u paru jer bi nekad i primio neku loptu kao na derbiju.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

avlami97
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:23 pm

cikazubo je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Po meni naš najbolji igrač je bio Bekrić, koji je utakmicu odigrao skoro bez greške. Pogledajte broj greškaka drugih i njihove kretnje, pa ospite paljbu, kao što osipate po Tuceu. Bevab je spasio čist gol nakon greške Kjosevskog.
Upravo tako, njega etiketirati kao nekog krivca za golove i poraz juce nije nikako okej, po cemu je on npr bio losiji od Blagojevica, bio je cak i bolji, isto tako i protiv Širokog Brijega gdje je Jovan par lopti poslao u noge protivniku i u aut a Bekric je vukao kroz sredinu i opasno ubacivao iz prekida, vecina nas se slaze da bi Ugi trebao igrat sto zbog radiusa kretanja i defanzive tako i zbog brzine i odredjenih kvaliteta prema naprijed, ali ako vec kritikujemo igrace onda nemojmo birati samo odredjene mete za istresanje frustracija gdje je Tuce redovan, meni je juce najgori bio Stevo a sa njim Sinisa, Bevab i Blagi. Svidio mi se Boka opet, bas je cvrst, ima dobar start, dobro skace, i dosta je mirniji s loptom od Ace koji juce nije direktno kriv za golove ali je reagovao u par navrata panicno.
Po meni je Siniša glavni krivac za oba gola i dav nedosuđena penala za Slobodu. Imao je još kikseva, a ovdje su se svi okomili na Bekrića. Pa majka mu stara, pogledajte tekmu još jednom i lagano analizirajte sve igrače i donesite svoj sud. Ovdje je dovoljno da neko nekoga etiketeira kao lo i onda se to provlači mjesec dana.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Ajzea
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:24 pm

sergejevic je napisao/la:Vjerovatno jer smo u nekom fazonu zakomplikuj sto vise da izgledas kao bolji trener. Kao neka iznenadjenja za drugog trenera, pokusaj nadmudrivanja, pa sami sebe nadmudrimo.
Ne vidim bolje objasnjenje, vjeruj mi. Krilo u napad, napadaca na krilo, beka u vezu a veznjaka na stopera da stoper moze pokriti bekovske pozicije.
Vezni red Blagojevic - Radinovic bi hladno bio najbolji vezni red lige, ali ima jedna kvaka. Drugi ocigledno vide u Bekricu ono sto mi ne vidimo, zato vjerovatno i nismo licencirani strucnjaci.

barbarez
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:27 pm

avlami97 je napisao/la:Mi i kada smo igrali u formaciji 4-2-3-1, smo igrali sa veznim igračem na lijevoj strani (zeba, bekrić, Svraka). Je li mislite da smo to činili slučajno. Po meni ne., a igrali smo sa 5 klasičnih veznih igrača. Sada igramo u sistemu sa samo dva klasična vezna igrača i zato mislim da postavljanje Jovana ili Bekrića na lijevu stranu ni u kom slučaju nije krpljenje, nego svjesna namjera. Amar je želio i znao da zgusne sredinu i da na taj način napravi pritisak, kada za to dođe vrijeme. Milion puta smo ga uvalili na taj fazon, a u sjećanju mi ostaje ona akcija iz Banja Luke, kada su, čini mi se Zeba i Svraka po lijevoj strani napravili pomutnju, a Adilović pospremio loptu u gol. Tekma je prekinuta nakon toga.
Jeste igrao je Amar tako. Prolazilo u nasoj ligi, mozda u par situacija ko u BL. A vise je to bilo 2 sanse 1 gol iz prekida.
Zbog Zebe na krilu Maribor nas je natamburao onako. Pa je poslije toga, ako izuzmemo derbi, Bekric grijao klupu a Zeba opet bio u sredini ispred Svrake i Nijeme . To su vise bili neki pokusaji , a ne prava rijesenja.
Amar je ko Husref imao sistem takav. Koristio greske protivnika. Kostic hoce nesto drugo. Meni se iskreno svidjaju njegove ideje. Ali ocito mu fale neke pozicije.

Grbavica
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:28 pm

Bekrićeva najveća nesreća je što više nema Dade u ekipi :rofl1:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

GoodisonPark
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:30 pm

Siniša skoro pa maestralan protiv Širokog ali jučer odron, 100% je u pravu avlami97.

Šta bi i Blagi i Uglješa u vezi? Pa njih dvojica bi samo gurali loptu na krilo koje je zatvoreno ili ono na kojem je Beganović ili možda pokušavali dodavati napadačima koji primaju loptu svako drugu utakmicu i na taj način otvarali polukontru protivniku kao jučer.
Željo samo Željo!!!

avlami97
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:34 pm

Ne znam što, ali meni Siniša kada igra na Grbavici, to radi sasvim korektno, ali kada igra u gostima, igra mnogo lošije. To sam primjetio i prošlu polusezonu, kući dobar u komšiluku loš.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Virtu4L

čet avg 11, 2016 5:36 pm

Leon_Professional je napisao/la:Samo stavljajte Tuceta u prvu I branite ga, obit ce vam se o glavu.
Ne razumijem ih, braniti igrača koji nas je prošle godine koštao Evrope, a i u ovoj nema nikakvog napretka mi je van svake pameti. Ono, vidiš da ne može, da se pati, da ne može da izdrži tempo ovog fudbala, ali eto, on je Tuce pa ćemo ga nekako gurati u ekipu.

I da, već nam se on obio o glavu, prošle a evo i ove sezone ;)
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Virtu4L

čet avg 11, 2016 5:40 pm

Mislim da već nekih desetak utakmica zaredom nema ni asistenciju, a kamoli gol, pazi, desetka u ekipi.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

sergejevic

čet avg 11, 2016 5:41 pm

Mi nemamo igraca koji ce uzeti loptu i osvojiti deset metara terena, proci nekoga, napraviti visak i to je sve sto nam fali. Prosle godine nam je takodjer falilo. Miroslav nije takav igrac, on dobro koristi prostor koji mu ostane i dobro ubacuje loptu. Samo pogledati sta je jucer Ordagic uradio kod prvog gola, ili Veselinovic cijelu utakmicu, Duljevic kod kona, Peko kod Zrinjskog. Cim neko prodje jednog igraca razbio je pola odbrane protivnika, odmah neko drugi mora izaci na njega, sto otvara prostor za druge, a mi imamo Lendrica i Miroslava koji bi uzivali u tom prostoru. Od toga sve krene, stoper do beka, ovaj do veznog, vezni na krilo, ovaj u sredinu, lopta prema napadacu koji izgubi loptu. Niko da primi loptu i da krene s njom prema golu.

barbarez
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:42 pm

GoodisonPark je napisao/la:Siniša skoro pa maestralan protiv Širokog ali jučer odron, 100% je u pravu avlami97.

Šta bi i Blagi i Uglješa u vezi? Pa njih dvojica bi samo gurali loptu na krilo koje je zatvoreno ili ono na kojem je Beganović ili možda pokušavali dodavati napadačima koji primaju loptu svako drugu utakmicu i na taj način otvarali polukontru protivniku kao jučer.
Ja se slazem da je Sinisa bio odlican protiv Sirokog. Bio je I Bekric. Ne bi se slozio da su Jovan i Ugljesa igraci koji bi samo bili produzni kablovi za krila. Tehnicki su u rangu Bekrica a puno su okretniji i eksplozivniji, pogotovo u mjestu. Brze razmisljaju.
Ja sam mislim da Kostic forsira Bekrica , jer nema lijevo prodornog igraca, pa mu fale oni Mirini ulasci u sredinu i prodori na lijevoj strani.
Koliko nam je ocajna ta strana najbolje se vidi kad je Miru pokusao gurnuti tamo protiv Sirokog. Pa onda ocekuje da posto nema brz protok lopte lijevo , da mu Bekric podvali kako dobru loptu . A Samir je ne moze podvaliti na agresivnu odbranu i lose kretanje lijeve strane i kad napadaci onako lose stoje i krecu nikako. Ne prilaze da otvore stopere . Nego se obojica zalijepe u liniju i stoje 15 metara od veznog reda . Stoperi se samo prilijepe odzada , 2 zadnja vezna sprijeda i moze Bekric pusit k u r a c.

Virtu4L

čet avg 11, 2016 5:46 pm

sergejevic je napisao/la:Mi nemamo igraca koji ce uzeti loptu i osvojiti deset metara terena, proci nekoga, napraviti visak i to je sve sto nam fali. Prosle godine nam je takodjer falilo. Miroslav nije takav igrac, on dobro koristi prostor koji mu ostane i dobro ubacuje loptu. Samo pogledati sta je jucer Ordagic uradio kod prvog gola, ili Veselinovic cijelu utakmicu, Duljevic kod kona, Peko kod Zrinjskog. Cim neko prodje jednog igraca razbio je pola odbrane protivnika, odmah neko drugi mora izaci na njega, sto otvara prostor za druge, a mi imamo Lendrica i Miroslava koji bi uzivali u tom prostoru. Od toga sve krene, stoper do beka, ovaj do veznog, vezni na krilo, ovaj u sredinu, lopta prema napadacu koji izgubi loptu. Niko da primi loptu i da krene s njom prema golu.
Nismo mi imali takvog igrača ni kad smo osvajali duple.

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:47 pm

Nikolić je stari lisac, i kad ne zabija pomaže ekipi. Dvaput je pustio loptu do Lendrića (Olimpic i Široki) i Lendra zabija. Drago mi je da je zabio protiv Širokog. No, Pozder je spremniji, možda i najspremniji u ekipi, pa bih ja prije njega stavio umjesto Steve u težim utakmicama gdje napadamo na jaku obranu. Onda Nikolić zadnjih 20-30 min može još više uraditi, a Pozderova snaga i spretnost pomoći u razbijanju protivničke obrane.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

sergejevic

čet avg 11, 2016 5:49 pm

Prvu sezonu kada se Amar vratio taj igrac ti je bio bas Bekric, koji je zabijao, asistirao, radio sta je htio u svakom trenutku. Onda si imao Viscu i Zebu koji je tada jos mogao trcati i uvijek prodati neku fintu, podvaliti loptu, da ne pricamo o Besliji koji se vratio.

Elegant
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:50 pm

Kako god bilo nadam se da Kostic ima plan za Vitez a pogotovo za Zrinjski, nesto mora da mjenja da vdimo i Grka, Jahica, Lazica konacno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FaraonTM
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:51 pm

sergejevic je napisao/la:Mi nemamo igraca koji ce uzeti loptu i osvojiti deset metara terena, proci nekoga, napraviti visak i to je sve sto nam fali. Prosle godine nam je takodjer falilo. Miroslav nije takav igrac, on dobro koristi prostor koji mu ostane i dobro ubacuje loptu. Samo pogledati sta je jucer Ordagic uradio kod prvog gola, ili Veselinovic cijelu utakmicu, Duljevic kod kona, Peko kod Zrinjskog. Cim neko prodje jednog igraca razbio je pola odbrane protivnika, odmah neko drugi mora izaci na njega, sto otvara prostor za druge, a mi imamo Lendrica i Miroslava koji bi uzivali u tom prostoru. Od toga sve krene, stoper do beka, ovaj do veznog, vezni na krilo, ovaj u sredinu, lopta prema napadacu koji izgubi loptu. Niko da primi loptu i da krene s njom prema golu.
Imamo mi takvog igrača itekako, zove se Jovan Blagojević, protiv Olimpika i Širokog je dosta puta osvojio prostor al' protiv Slobode jučer nije ni mogao jer ne smije ni on krenuti naprijed jer zna ako izgubi loptu da je to pola gola sa obzirom da mu je kolega u veznom redu Bekrić koji jednostavno nije taj tip igrača koji može biti osigurač. Blagojević igra bitno drugačije kada je u paru sa Bekrićem u odnosu kada je u paru sa Uglješom ili Šećerovićem.

Veza Blagojević-Bekrić može možda proći protiv Olimpika, Viteza, Mladosti, Krupe (i to možda) al' Boga mi protiv ovih jačih timova i to u gostima nema šanse.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Charlie Sheen
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:51 pm

dva gola bajicaa za konyu :pljesak:

Ajzea
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:52 pm

Virtu4L je napisao/la:Mislim da već nekih desetak utakmica zaredom nema ni asistenciju, a kamoli gol, pazi, desetka u ekipi.
To ti ne vidis dobro. Bekric je najbolji. Sagnite se hejteri...

Virtu4L

čet avg 11, 2016 5:53 pm

FaraonTM je napisao/la:Imamo mi takvog igrača itekako, zove se Jovan Blagojević, protiv Olimpika i Širokog je dosta puta osvojio prostor al' protiv Slobode jučer nije ni mogao jer ne smije ni on krenuti naprijed jer zna ako izgubi loptu da je to pola gola sa obzirom da mu je kolega u veznom redu Bekrić koji jednostavno nije taj tip igrača koji može biti osigurač. Blagojević igra bitno drugačije kada je u paru sa Bekrićem u odnosu kada je u paru sa Uglješom ili Šećerovićem.
Baš sam to htio napisati, šta to ovi rade a da to ne rade Blagojević i Stevanović.

GoodisonPark
Kontakt:

čet avg 11, 2016 5:56 pm

E čuj Tuce nas koštao evrope, hajd da i to pročitam, to su neki novi momenti... Još frajer desetka u formaciji 4 4 2 :roll:

Tuce protiv pitara korektan, protiv Olimpica isto tako jako fino odigrao kad je ušao, protiv Širokog jedan od najboljih ako ne i najbolji, jučer također dosta iznad prosjeka ekipe.

Nikolić out - Pozder in.

Koja je suštinska razlika između 4 5 1 i 4 4 2? Ta da si jednog veznog zamjenio sa jednim napadačem, e sad ako taj napadač ne primi skoro ni jednu loptu na utakmici i na taj način ne otvori pozicije drugim igračima znači da tu debelo škripi veznjaci se polomiše defanzivno a taj napadač ne pravi nikakvu prevagu u našu korist već je faktički igrač manje na terenu i defanzivno i ofanzivno.
Željo samo Željo!!!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.

Prijava