Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 09, 2016 8:33 am

09.08.2016.
FK Željezničar je ispoštovao sve zakonom predviđene procedure u „slučaju Bogičević“

FK Željezničar obavještava svoje navijače i bh. javnost da je u „slučaju Bogičević“ ispoštovao sve zakonom predviđene procedure i spremni smo pred svakim sudom braniti zakonitost naše odluke.

Klupska administracija je u proteklom periodu u nekoliko navrata pokušala pronaći rješenje za Jadranka Bogičevića, koji nije bio u planovima novog šefa stručnog štaba Miloša Kostića. U skladu sa zaštitom klupskih interesa, Bogičeviću je prije svega ponuđeno mjesto u stručnom štabu, a zatim i posudbe u nekoliko premijerligaških klubova, računajući da bi po završetku igračke karijere Bogičević nastavio raditi u omladinskom pogonu kao trener. Međutim, sve te ponude su od strane igrača odbijene uz tvrdoglava insistiranja na uslovima koji u datom trenutku nisu bili razumni i prihvatljivi za klub, a uz sve to Bogičević nije poštovao sve obaveze iz ugovora.

Napominjemo da Bogičević nije bio jedini igrač u takvoj situaciji te da su svi ostali uz pomoć kluba uspjeli da pronađu angažman.

Odluka da se na ovaj način raskine ugovor sa fudbalerom je bila jedna od težih u posljednje vrijeme, ali donijeta je u najboljem interesu Kluba i ako se ponovi sa bilo kojim igračem nećemo se libiti da ponovo uradimo isto.

FK Željezničar cijeni i pokušaje Sindikata profesionalnih fudbalera BiH da unaprijede položaj fudbalera u državi, međutim, na samom početku svog rada upali su u zamku populističkog djelovanja, bez ulaska u suštinu problema. Sindikatu je bio potreban „slučaj“ protiv jednog velikog kluba kao što je Željezničar, a sve kako bi izašli iz anonimnosti i dobili na značaju. Ovaj „slučaj“ se izdvaja u masi drugih, a sa druge strane prelazi se preko istinskih problema koje ima većina fudbalera u BiH, između ostalog da pojedini igrači ne mogu ovjeriti svoje zdravstvene knjižice ili da ima onih koji nemaju nijedan dan radnog staža iako igraju ko zna koju sezonu u Premijer ligi BiH. To su neki od suštinskih problema na koje bi Sindikat mogao usmjeriti svoje djelovanje i svoje press konferencije. Naravno, sve u cilju zaštite „radničke klase“, a ne zbog samopromocije.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto avg 09, 2016 8:35 am

To je to. Dovoljno, tacno i precizno receno.

godrina
Kontakt:

uto avg 09, 2016 8:37 am

ja cu biti sijed ja cu biti staaar
sutra se osamostalit na vrhu i neka nas tu kraja
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto avg 09, 2016 8:45 am

**** sindikat on je tu samo da pare uzima...neka nam se napuse i oni i Bogicevic.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Okolele
Kontakt:

uto avg 09, 2016 8:45 am

Hajde Janez umij se pa parafiraj..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

uto avg 09, 2016 8:57 am

kad već nije rani sabah...
gradi željo boli te *****

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto avg 09, 2016 8:58 am

Auuu, kako im spustise :D
Željezničar ante portas !

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:09 am

Može ukratko šta je bilo s Bogijem?
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:11 am

Joj kad saopstenje sastave "štreberi" sa zapada, sindilat se odma ugasi :pljesak: :pljesak:

mirzza
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:12 am

SWRA_1921 je napisao/la:Odlicno saopstenje vezano za Bogicevica, ja vjerujem upravi

http://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar- ... vic/21675/" target="_blank
Ma svaka cast upravo. :zeljeznicar1:
Sta je sa Lazicem? Sta je bilo jucer na sastanku za prenos? Zna li iko?

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:12 am

KeepTheBlueFlag je napisao/la:Joj kad saopstenje sastave "štreberi" sa zapada, sindilat se odma ugasi :pljesak: :pljesak:

Takozvani kontraprc :shisha:
Željezničar ante portas !

ponosannavas
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:18 am

Kratko i jasno. Svaka čast. DOvoljno. Ostalo sve na sudu. Koliko znam imamo jaku ekipu pravnika. Naravno može se i njima desiti da nekad pogriješe, ail koliko sam pratio sad zasad su jaki ko beton. VJerujem da su na sve pazili kad su nudili Jadranku te opcije.

Jučer me Jadranko izbacio iz tkata pa ne rekoh ništa o tekmi. Atmosfera porodična. Prava Željovska. Tekma odlična. Puna promjene ritma, brzih pasova. Mnogo se bolji fudbal igra u BiH u odnosu na nekoliko godina ranije. TO dokazuju ponavljam i ovogodišnji nastupi u Evropi. Svi jesu ispali ali gledao sam tekme i nijedan klub nije bio u podređenom položaju. Ravnopravno su igrali. Detalji su odlučivali.
O igračima neću puno. DOtaknut ću se samo par jnih oko kojih je najveća dilema u vašim komentarima.
Bekrić je odigrao najbolje poluvirjeme otakako se vratio u Želju. Respect, ali mislim da je dao maximum i pao je u drugom poluvremenu. I dalje sam stava da on u jakim tekmama treba ulaziti u igru a slabije počinjati i da nam samo tako može pomoći. Jučer nam je pomogao, ali za onakvu tekmu mora biti baš raspoložen. Fakat ja volim ovog Bekriju ali pričam realno. Stvarno vidim da se trudi. Ubrzao je i pas, anije lako promijeniti navike u ovim godinama. On ne želi da kraju uprska sve što je u našem dresu ostvario. Naklon mu do poda zbog toga. Zbog toga ovo i pišem. Nadam se da će biti svjestan situacije i kada nam više ne bude u mogućnosti pomoći a ako budemo rasli kao što planiramo to bi moglo biti za godinu ili nešto malo jače. Nadam se da neće zatvoriti vrata guzicom. Moraju igrači biti svjesni da im vrijeme prolazi li da nisu za većeg nivoa. A i mi isto. Zbog toga molim bez ružnih riječi i prema njemu i prema Stani i ostalima o kojima se jučer povremeno negativno pisalo. Jadranko je i mene ispizdio. Evo čak i ovi iz kluba su rekli isto ono što i ja jučer. Mnogo više igrača imaju mnogo teže povrede ugovora i niko nije izašao napraviti pres a on se našao tu, ali hvala mu za tekme u našem dresu ali to je to. Za mene on više nema mjesta u našem klubu.
Bevab. Moramo biti još malo strpljivi. Napravio je par greškica i jednu veliku, ali je isto tako spasio možda i čist gol kad je u šesnestercu Krstanović izbacio lažnjakom Matea i onda mu Bevab uzima loptu. Moramo biti svjesni da je on često pokrivao cijelu stranu jer je DŽenis nekoliko puta pravo glupo ispao na njihovoj polovini. MOramo znati da nije isto kad igra ispred tebe Dženisi i kad igra Miro. Ovaj hem je neiskusan hem nema odbrambene navike na toj poziciji i onda se dešavaju ispadanja. Sa iskustvom će to biti ok. U prvih 15 min dok je tamo Miro bio Bevab nije imao greške. Mislim da je i KOsta zbog toga stavio Miru tamo prvih 15 min. Zbog samopouzdanja. Iapk su tamo baraban i Ćorić bili. Opasniji su i u boljoj formi od njihove lijeve strane. Bit će Bevab dobar.
Dženis. O njemu sam već sve rekao u odbrani. Moram reći da se trudi i da se kreće ali ispadao je glupo. Sa druge strane ima tu napadačku inteligenciju i to smo vidjeli u nekoliko situacije. Jedna je rezultirala i golom. Bit će i on bolji iz tekme u tekmu.

Kapiten
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:26 am

Bravo za saopstenje.

vjerovatni sastav slobode :
Piric
Efendic-Mehmedagic-Djidic-Subic
Stjepanovic - Merzic
Ordagic-Zeba-Veselinovic
Karic
(s njihovog foruma)
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Okolele
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:39 am

Eno pisu anamo slobodasi da Ordagić sutra igra posljednju utakmicu za Slobodu,navodno Hajduk pristao da im plati 350000..Ako je tako mogao bi i on povuci rucnu sutra protiv nas..
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u uto avg 09, 2016 9:39 am, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:39 am

Clanova 4536, a godinjih 1517. 8-)

Naredne sezone treba ici na 10 milja clanskih i 4 milje godisnjih. :ganja:

Imam par pitanja pa ako neko zna...koji je status Bokacinija? Na posudbi do kraja sezone ili?
Evo vec tri mjeseca traje saga oko istocne tribine, a raja spominje da bi izgradnja trebala poceti uskoro. Zna li se tacno kada? Gdje je zapelo?
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jaozinho22

uto avg 09, 2016 9:45 am

Kapiten je napisao/la:Bravo za saopstenje.

Piric
Stjepanovic - Merzic
Ordagic-Zeba-Veselinovic
Karic
(s njihovog foruma)
Kao što sam juče i spomenuo. Neće Husref ići s Dzidom i Kosticem,treba mu druga logičnija opcija na stoperu a ne vjerujem da je to Mehmedagic. Ordaga bi trebao u sredinu a na krilo igrač koji je brzi i prodorniji. Krpa nas je razbio prošle dvije utakmice pa očekujem njega u špicu :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Virtu4L

uto avg 09, 2016 9:46 am

Kapiten je napisao/la:Bravo za saopstenje.

Piric
Stjepanovic - Merzic
Ordagic-Zeba-Veselinovic
Karic
(s njihovog foruma)
Zbog ovog veznog reda nam treba Uglješa u prvoj postavi a Tuce na klupu, baš su zajebani u sredini.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Dr. Adzem
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:48 am

Svaka čast upravi DOŽIVOTNI MANDAT!
Cuva Bog Zelju svog!

ChWilla
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:55 am

Brkoo je napisao/la:Ta istocna tribina ce sa ili bez uslovljavanja lokalne zajednice, sa ili bez podrske bilo koga biti izgradjena - S.M
:karanje: 8-) :zeljeznicar1:
ili narodskim rječnikom GŽBTK.
gradi željo boli te *****

nookey
Kontakt:

uto avg 09, 2016 9:58 am

Dr. Kostic je napisao/la:Svaka čast upravi DOŽIVOTNI MANDAT!
jel to legla petoba?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava