Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Masinovodja
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 07, 2016 4:05 pm

1921.ba zivi i zdravi bili momci i jos dugo nas uvesaljavali sa ovim izvjestajima!
Volim te Zeljo !

Okolele
Kontakt:

ned avg 07, 2016 4:07 pm

Ma najjaci je onaj gore gdje bude onaj trans Joint Union..Kad u jednom trenutku rece "..Fejzicu padni na usta ,trzaj se, glumi epilepsiju..".. :rofl:

Mislim da je to onaj lik kad je u Vitezu uzeo onu loptu kad je otisla na tribinu,pa nesta izvodio
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Grbavica
Kontakt:

ned avg 07, 2016 4:18 pm

Stevo Nikolić oborio rekord po broju postignutih pogodaka u plavom dresu koji je jedan period držao jedan od najboljih evropskih napadača Joco Stokić. Fudbalski klub Željezničar čestita našem fudbaleru Stevi Nikoliću na ovo dostignuću.
#mismoželjiniželjojenaš #jocostokićzlatnakopačka #jocostokić=nedžadfazlija
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned avg 07, 2016 4:23 pm

Dobro jutro plava nacijo, šta reći nakon ovakve utakmice i kakvu analizu napraviti. Sinoć mi je u glavi bio jedan post ali mi je bilo jako teško se vezati za tastaturu duže od par sekundi pa sam odlučio to ostaviti za danas. Danas kada čitam vaše komentare vidim da su neki već to stavili na papir i nema smisla se osvrtati na analizi igre pa ću ja probati vam dočarati kako je meni dan prošao do utakmice. Jučer mi je dan stvarno bilo loš i naporan, sve što mi je dopalo u ruke se nešto komplikovalo i petljalo a u meni kako se utakmica približavala se pojačavao onaj dobro poznati nemir u grudima koji nas pokreće. Redaju se obaveze i nikako da nađem malo vremena za sebe, preskačem i doručak samo da završim sve obaveze i oslobodim se sitnih gluposti koje me dodatno smaraju ali avaj, nikako da se to desi i kao za inat se obaveze gomilaju. Zvoni telefon i primam intervenciju za hotel ''Park'' u Vogošći, rondam više na glas nego u sebi dok se vozim prema Vogošći ne sluteći da će mi to promjeniti dan skroz, na ulazu kod recepcije ugledam Harisa Alilhodžića i sjevnu mi u glavi da je ekipa tu u karantinu i tačno sam imao osjećaj da me je sunce u sred objekta ogrijalo. Intervencija je bila lažna uzbuna i otvara mi se prilika da malo odmorim pa odlučih da malo ostanem i osjetim atmosferu u ekipi pred utakmicu, počeše se okupljati i prvi ide Aco, a ubrzo za njim i ostatak ekipe, Lendriću sam se obradovao kao da sam vidjeo nekog svog, bio je nešto duboko zamišljen pa sam ga malo prepao kada sam progovorio jer nisam mogao da krijem sreću i radost i na moje riječi je malo poskočio na što se Siniša odvalio smijati. Cijela je ekipa u atmosferi koja se mora doživjeti da bi se mogla dočarati riječima a ni ja nisam nešto posebno riječit da bih to mogao opisati. Kostić je prošao neprimjetno iza sviju i otišao u konferecijsku salu, jedan po jedan odlaze svi a ja ostadoh u holu sa osmjehom na licu dok me nije konobar prekinuo u razmišljanu o utakmici, odvede me u salu do u tu mi posluži kafu stidno držeći prst na ustima jer je pokretni zid koji rastavlja te dvije sale bio zatvoren skroz osim zadnjih vrata koja su bila malo otškrinuta. Bilo bi neumjesno da vam prenosim sve detalje tog 45 minutnog predavanja ali moram dio kada se Kostić osvrnuo na ljepotu igre i značaja toga navijačima. Da navijačima, ja nisam mogao da vjerujem šta čujem, ovaj čovjek nije sa ove planete mi i sad prolazi kroz glavu, objašnjava igračima kako prenjeti energiju navijača na teren i kako je iskoristiti, ja u čudu sjedim i pomišljam dali da upalim diktafon da mogu naučiti ovo kao pjesmicu ali mi obraz ne dade. Vidim da se sastanak bliži kraju i izletih iz sale da platim račun, zakitim konobara i jurim nazad za grad, usput mi javljaju iz firme da sam slobodan ostatak dana pa sam pjevao iz sveg glasa u autu niz Kobilju glavu do Marijin dvora, tu napravih manji saobraćajni prekršaj ali murija u auto do mi samo mahnu rukom da malo usporim, da je bio neki drugi dan ili samo prije istog dana vjerujem da bi mi zalijepili kaznu sa apetitom ali je to poslijepodne sve bilo drugačije. Nenadano svarćam do druga sa tribine i malo muhabetimo o tekmi i klubom, tu ga obradujem kartama za utakmicu koje su nenadano ostale višak pa i njemu malo popravih dan. Dolazim kući a ona miriše na moje omiljeno jelo, djeca već sa rekvizitima po kući ponavljaju "nove" navijačke pjesme i ja im se pridružujem dok žena postavlja stol za ručak na plavobijeli stoljnjak ja napokon skontah da mi je mali i kratki susret sa Željom izmjenio tok dana. Kraj dana znamo svi i o njemu neću posebno pričati, izašli, pobjedili i otišli slaviti.
イビチャ・オシム

fk1921

ned avg 07, 2016 4:28 pm

@Izlija :klanjase2: :klanjase2:
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

boccaccio
Kontakt:

ned avg 07, 2016 4:33 pm

Hajde sad,stavi sam sebe u seharu

LARSSON
Kontakt:

ned avg 07, 2016 4:54 pm

SWRA_1921
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:01 pm

A ja terena u Doboju, kao da je tek povadjen zreli krompir iz njega. FUJ

Qwerty_1987
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:03 pm

Jel' zna neko funkcioniše li Moja Web Tv ako si na drugom provajderu a imaš user i password ?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

maxum1921
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:05 pm

Ne.

Sent from my G630-U20 using Tapatalk
Iz ljubavi prema tradiciji, živimo Željezničar...

Grbavica
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:07 pm

mogli su nekad i zaliti ovaj teren tokom pauze da ga sunce ne sprži ovoliko
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Qwerty_1987
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:08 pm

maxum1921 je napisao/la:Ne.

Sent from my G630-U20 using Tapatalk
Ok, hvala.

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:09 pm

OVAJ ZELJO SVE CE JEB.ATI!

P.s. da i ja pohvalim rad 1921.tv, svaki put sve bolja i bolja reportaza, aferim momci!

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

FaraonTM
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:10 pm

Ma ovdje je kiša koja je neprestano padala od 22h sinoć pa sve do 15h danas učinila svoje, zato je loš teren.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

tm8782
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:11 pm

Izlija javno ti se zahvaljujem!!! Znas o cemu pricam. :)

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:11 pm

SWRA_1921 je napisao/la:A ja terena u Doboju, kao da je tek povadjen zreli krompir iz njega. FUJ
Fakat ne mogu da vjerujem. Kako li ce biti u Oktobru ili pak Novembru ? Boze sacuvaj

SWRA_1921
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:14 pm

Nije ovo samo kisa, teren je spaljen, nema drenaze nikakve, izrovan, sa 1000 neravnina, ma haos...

sergejevic

ned avg 07, 2016 5:17 pm

Iskreno sam ocekivao vise raje sinoc, ali eto i kisa je pokvarila posjetu. Atmosfera je, ipak, bila jako dobra. Ne znam je li jos neko primjetio kako Lesnik dize publiku kad se na sjeveru pjevalo Valjicu? Totalno lud lik.

Vec se vidi ogroman napredak u igri, kada se dodaje lopta osjeti se dinamika u kretanju, ide to dosta brze i tacno se zna kamo to sve vodi. Nismo imali takvu situaciju prosle sezone i zato nam je sve bilo nekako mrtvo i bezidejno. Ovako se veoma brzo prenese lopta, a tu posebno treba pohvaliti Bekrica i Blagojevica koji od stopera uzmaju loptu pa se salje dalje. Lopta se nabija kada je bas panika ili stoperi pokusaju pronaci nekoga naprijed. Nije to losa stvar jer ipak malo zbuni protivnika ta promjena i duga lopta. Igraci su nevjerovatno spremni i stvarno je bilo cudno vidjeti kako trce dok igraci Sirokog jedva hodaju po terenu. Malo me Kostic negativno iznenadio na pocetku drugog poluvremena kada smo pali u igri, jer sam ocekivao Radinovica ili Secerovica. Mi smo, ipak, zabili gol i onda je Secer pokopao sve nade Sirokog. Totalno je razvalio na sredini i odnio svaki duel, sprijecio onu kontu Vagenra i ispostavilo se kao dobra odluka Kostica.

Opet je Miroslav Stevanovic odusevio. Ja ne pamtim kada sam gledao igraca ciji je svaki potez jasno isplaniran, nema kod njega nista onako bezveze da zuji, uvijek ima pravo rijesenje, nista ne radi napamet. Sva ljepota ove igre se oglada u igracima koji igraju glavom i biraju jednostavna rijesenja. Nema tu mnogo pametovanja i zato je Miroslav ovako vazan igrac za nas. Svaki centarsut ima namjeru i trazi nekoga, a obicno kod nas to ide samo da se ubaci. Svaka cast momku.

Bilo bi dobro da imamo nekoga i na drugoj strani ko moze napraviti razliku. Ne znam jos uvijek koliko Lazic moze i jedva cekam da vidim i njega na krilu. Sinoc su svi bili na nivou i nema se sta zamjeriti momcima poslije onakve pobjede. Siroki osim onih desetak minuta se nista nije pitao na terenu. Uvijek naleti taj period losije igre, a onda pojedinci dodju do izrazaja. Fejzic svojim odbranama, Boccaccini dobrim postavljanjem, Lendric, Stevanovic i na kraju stari lisac Stevo Nikolic. Prava stvar je njegovo angazovanje jer covjek s takvim iskustvom uvijek napravi poneku dobru stvar za ekipu. Sinoc je zabio, u derbiju asistirao, protiv Olimpika propustio onu loptu i to je covjek koji donosi rezultate i bodove.

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:21 pm

Izlija ma svaka cast :klanjase2:
Je li postavljen snimak utakmice zna li ko? :)

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

ned avg 07, 2016 5:24 pm

prati malo forum nije tako davno bilo

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava