Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub avg 06, 2016 11:52 pm

shzna je napisao/la:
Okolele je napisao/la:
shzna je napisao/la:I da, penal nam nije sviran ja mislim. Kad obori neko Boccaccinija u 16
Ono se svira zatvorenih ociju..Ocito povlacenje i cigan nista ne svira..
Kontam da sam se utripovao, vidim raja i nije baš reagovala kako bi trebala. I ja mislim da je bilo povlačenje i to dobro, i penal po pravilima, rekli bi.
I ja sam vidio povlačenje, sumnjiva situacija u najmanju ruku.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

storm_raider
Kontakt:

sub avg 06, 2016 11:53 pm

LARS1921 je napisao/la:viewtopic.php?f=64&t=320

AJMO GLASAJTE !!!!
Nakon sezone ce biti zbrajanje glasova. Vidjet cemo i da bude neki trofej za najboljeg igraca i da urucimo to javno. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

rodrigo87
Kontakt:

sub avg 06, 2016 11:53 pm

Bitno je da bi svirao da je bilo na drugoj strani.

gavran
Kontakt:

sub avg 06, 2016 11:54 pm

Fenomenomenalno osjećam se
Fenomenomenalno sada gori sve
Fenomenomenalno igraš mi ti
Fenomenomenalno samo nastavi

Jedan na jedan igraj Ivane
Samo za nas ti daji golove
A mi ćemo slavit uz bubanj do zore
I samo tebi pjevati pjesmice...
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Hurmasica
Kontakt:

sub avg 06, 2016 11:54 pm

AJMO GLASAJTE !!!!
Samo ispravi u naslovu, nije drugo kolo nego treće :)

Sutra ću glasati, dok se malo glava ohladi. :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Plava Porodica
Kontakt:

sub avg 06, 2016 11:57 pm

Ma ono sto me je u prvu ruku zabrinulo danas je bio sastav.
Krenuti bez Ugija i Secera protiv neugodnog protivnika,koji ovde uvijek igra ofanzivno, je mac sa dvije ostrice, tako da su Kosti muda do poda cim je nesto tako izveo.
No druga strana medalje je onako fascinantna za nase prostore.
Uvijek se u derbi utakmice ulazilo sa igrackim kadrom , u tom trenutku koji je najbolji.
E sad se vidi neka Kosticeva zamisao, tj. ono sto me fascinira.
U prici govori kako gleda samo sljedeceg protivnika koji nam dolazi, u praksi sasvim drugo.
Idemo redom.
Ove sedmice je uigravana ova hajmo reci malo cudna i rizicna formacija, da bi se koliko toliko uigralo za ovaj mec derbi kola.
Misleci vec na mec Kostic sa Slobodom, koju je sigurno jednako skautirao kao siroki,jos mu je dodatak bio medjusobni duel proslog kola izmedju ta dva tima, procjenio je da je Sloboda kvalitetnija od Sirokog.
Na klupi je iz tog razloga ostavio dva igraca od kojih bar 60% zavisi nasa igra, da bi ih odmorio za to neugodno gostovanje.Ja sam uvijek misljenja bio da je vezni red kljucni dio ove magicne igre,a on je bas na tim pozicijama dva igraca iz prvih 11,ostavio na klupi.
Sad se sjetim nasih pisanja pocetkom sezone sto ce nam toliko veznjaka.Pa vjerovatno slicno misli kao ja,kroz stalnu rotaciju pogona igre,gdje imas gotovo podjednake igrace,zavisno o tezini utakmice i zavisno o narednom protivniku kompletno rotira vezni red, da bi sljedecu utakmicu sto spremniji i odmorniji docekali,pa da protivnike polomimo na sredini terena.
Kosticu majstore,aferim!

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:00 am

Hurmasica je napisao/la:

AJMO GLASAJTE !!!!
Samo ispravi u naslovu, nije drugo kolo nego treće :)

Sutra ću glasati, dok se malo glava ohladi. :D
Hvala, ispravljeno :palacgore:

Već raja po sjeveru priča o Matjašiću :D

Haklapuc
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:01 am

"Idemo meč po meč. Za Slobodu ćemo se spremali kao i za ovaj susret, ali u tom meču moramo dodati malo gasa. Bićemo spremni", dodao je Kostić.

To je to o čemu pričamo :karanje:

salle86
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:04 am

TheSvenderMan je napisao/la:Sad da prokomentarisem ovu utakmicu. Nekako sam i dalje u nevjerici jer nikada nisam vidio nesto nalik ovome na nasim terenima... I uzivo opcenito. Ljudi mi kad igramo tacno se vidi sta hocemo i kasnije kad se analizira jasno je da je ovaj citava utakmica, cak i onaj dio kada su malo prijetili nasem golu, bila detaljno isplanirana da se ovako odvije. Ukratko, mi konacno imamo sistem igre, konacno znamo sta se desava kada se branimo i kada napadamo.

Utakmica podijeljena u faze. Prvo ispitivanie snaga (sansa da se mico isprobana lijevoj strani). Onda od neke 15-20 minute pressing i kao rezultat toga je pao i onaj gol. Onda po meni svjesno prepustanje incijative da bi se otvorio prostor za kontru i gol. Na kraju je naravno zadnja faza i mirno privodjenje utakmice kraju.

Ovo mi je vise djelovalo kao da gledam neku englesku ili njemacku ligu nego ovu "jadnu" domacu gdje se "nema nista vidjet"

Sent from my iPhone using Tapatalk
:palacgore:
Da se ne ponavljam
Ne znam da smo odigrali ovako dobro KOMPLETNU UTAKMICU u zadnje vrijeme
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

storm_raider
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:04 am

Ne znam, genijalni potezi zaista.. genijalni. Kostica podrzavam sve vise naravno, ali mi je velika misterija. Kako rece Amar: "Ili je potpuni diletant, ili je genije." Jos je rano, tek je trece kolo, vrijeme ce pokazati, ali ako je ovo sve planski bilo.. onda imamo daleko najvece pojacanje u prelaznom roku. Ivica rece da mu vjeruje, a to je najveca referenca. Vidjecemo.

I ono sto mi je veoma bitno spomenuti, svi ti potezi su veoma mangupski, sa mudima do poda. Bas u stilu Zelje. Ja sam u cudu iskreno.. ovo nisam ocekivao bas.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

exbabilon
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:06 am

Fakat bi legao taj Slovenac na lijevo krilo. Svaka cast Beganovicu, ali ja ga vise vidim kao konukrenciju Nikolicu, Lendricu i Pozderu, mislim da puno vise moze ponuditi na mjestu jednog od napadaca. Danas je dao dobru loptu kod drugog gola, ali kad uporedite Stevanovica lijevo i njega desno ogromna je razlika. Treba nam i na desnoj strani neko ko je na bar 80% Stevanovicevih izvedbi, Slovenac bi mogao biti taj.
Lazic jos nije igrao, kao ni Halvadzic, nisam pametan, ne mogu ih ocekivati u prvih 11, ali back up, sto da ne.. A opet grehota je zavlaciti Lendrica lijevo. Zato, pravac po Slovenca.

Plava Porodica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned avg 07, 2016 12:08 am

storm_raider je napisao/la:Ne znam, genijalni potezi zaista.. genijalni. Kostica podrzavam sve vise naravno, ali mi je velika misterija. Kako rece Amar: "Ili je potpuni diletant, ili je genije." Jso je rano, tek je trece kolo, vrijeme ce pokazati, ali ako je ovo sve planski bilo.. onda imamo daleko najvece pojacanje u prelaznom roku. Ivica rece da mu vjeruje, a to je najveca referenca. Vidjecemo.
Evo maloprije napisah post, meni ovo vise "baca" na nesto novo,specijalno,dobro prouceno nego na ovo drugo, tj. losije.
Nadam se da sam u pravu.

Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

delinjo
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:08 am

samo lijevo krilo da je bar 60 % kvalitetno kao Miroslav i ja mislim da ce titula sletiti u dolinu konacno !!
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:10 am

delinjo je napisao/la:samo lijevo krilo da je bar 60 % kvalitetno kao Miroslav i ja mislim da ce titula sletiti u dolinu konacno !!
Ma ja vjerujem da mozemo i sa ovakvom ekipom, sa konstantnim rotacijama.
Ali ne kazem da ne bi lego onaj Slovenac :DD:

Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

delinjo je napisao/la:samo lijevo krilo da je bar 60 % kvalitetno kao Miroslav i ja mislim da ce titula sletiti u dolinu konacno !!
Meni u ovom trenutko samo zao bagrcavog :(

fk1921

HAAAAAAAAAAAJDE ZELJO ZABI GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Tavas1921
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:12 am

Slovenac ako je gledo ovu tekmu potpisuje on odma :D
Svaka cast Kosticu, samo neka ovako nastavi.

Okolele
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:13 am

Daj Janeza pa da pravimo čarlamu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SWRA_1921
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:13 am

storm_raider je napisao/la: I naravno ne smijemo zaboraviti, opet su sudije navlacile i ostetile nas. Ono sto je Valjic svirao i ono sto nije svirao je smijesno. Ti moras biti duplo jaci da bi pobjedio protivnika kada su sudije protiv tebe. Strah me je tih sudija i nasi moraju lobirati da imamo svog covjeka u savezu. To ne samo da je logicna odluka nego i veoma poslovan potez. Treba ti neko ko ce zastititi tvoja ulaganja, novac i rad. To sto smo pobjedili Siroki 2:0 ne smije biti razlog da spomenjemo tendenciozno sudjenje!
Mislim da ne bi trebali toliko paranoisati. Nikakvo tendenciozno sudjenje nije bilo prisutno, gledao sam utakmicu na tv-u i nikakvih ocitih gresaka nije bilo, osim prestrogo dosudjenog zutog kartona Nikolicu.

Sto se tice lijevog krila, ja bih Lazica stavio tamo i mislim da bi on poginuo da pokaze zasto je tu. Isao bih sa 3 igraca u sredini i jednim napadacem, ali eto, opet trener zna najbolje.

delinjo
Kontakt:

ned avg 07, 2016 12:14 am

Plava Porodica je napisao/la:
Ma ja vjerujem da mozemo i sa ovakvom ekipom, sa konstantnim rotacijama.
Ali ne kazem da ne bi lego onaj Slovenac :DD:

jbg mozemo ali zamisli kako bi bolje bilo da smo opasni kao sa Micine strane ...prvo sto bi rasteretio njega i imao bi vise prostora a drugo ne bi protivnici znali odakle udaramo ...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava