avlami97 je napisao/la:za_zivot_cijeli je napisao/la:"Željezničar je kažnjen s 4.000 KM zbog loše organizacije susreta prvog kola, te upotrebe pirotehnike od strane njegovih navijača na istom susretu."
ne znam da li postoji mogucnost zalbe, ali ukoliko postoji ja bi je svakako iskoristio. smatram nenormalnim da nas kaznjavaju za utakmicu koja je po mom misljenju odlicno organizovana.
dovoljan broj redara, policije, hitna pomoc, zastitne mreze na dvije velike tribine, kavez za gostujuce navijace, tampon zona, dodatna mreza....
ne vidim niti jedan propust u organizaciji utakmice, sa naglaskom na dio koji se tice samog kluba.
mislim da zbog ovakvih stvari kao i onih sudijskih lakrdija moramo dici svoj glas. trebamo dreknuti i udariti sakom od stol.
nece niko na nama graditi autoritet i prosipati neku silu bez ikakvog razloga.
hiljada zbog Otoke je opravdana, ali ovo sa Grbavice je smijurija.
I ja mislim da je utakmica dobro organizovana, ali u tom slučaju ni Sarajevo ne bi trebalo plaćati kazne (10 000KM). Ko je kriv? Policija? Hoće li oni platiti kaznu? Neće, jer u pravilima tačno piše ko snosi odgovornost za eventualne propuste. Navijači koji su napravili kaznu Klubu. neće, ni oni, a neko mora. Kriv je Klub jer ga podržavaju needucirani navijači ili navijači koji svjesno/nesvjesno nanose štetu i pored poznatih pravila.
obrni okreni, pravde ni na vidiku.
ako nesto nije ok, o tome treba govoriti. takve teme treba otvarati.
da Bog kaze, nije normalno da u ovom slucaju kaznu placa Klub koji je uradio sve sto je morao da bi osigurao sigurnost na stadionu. garantujem da u prvom kolu nije bilo bolje organizacije utakmice od one na Grbavici.
krivicu trebaju snositi pocinioci a sa njima i zastitarske agnecije te policija a ne klubovi koji na ovaj nacin bivaju, grubo receno "reketirani" od par desetina neodgovornih pojedinaca.
hocu reci, ako treba mijenjati neke pravilnike i slicno jer nisu dobri, hajmo mi kao klub biti ti koji ce inicirati neku vrstu javne rasprave koja bi isla u smjeru korekcija pravilnika NSa a na korist klubovima i na stetu izgrednika kao i onih koji su placeni da se brinu o sigurnosti na stadionima.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!