Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

cikazubo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 03, 2016 5:49 pm

U zaostaloj utamici prvog kola omladinske Premijer lige BiH, kadeti Željezničara su savladali vršnjake iz FK Sarajevo sa 1:2, u trening kampu Akademije FK Sarajevo u Butmiru.
Početak meča je doni opreznu igru s obje strane, a Plavi su sredinom poluvremena imali malo više od igre, par prilika za postizanje golova, međutim rezultat se nije mjenjao.

Ipak u 36. minuti Željo je poveo, a strijelac je bio Nuhanović. Pet minuta kanije, Hsanovć maestralnim lob udarcem je povisio prednost Željezničara na 0:2 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku bolja igra Bordo tima, koji u 53. preko Šahbazovića smanjuju na 1:2. Nakon gola, Sarajevo je krenulo po izednačenje, no odbrana Željezničara je bila na visini zadatka. Do kraja meča 100 gledalaca na stadionu su vidjeli nekoliko prilika i poluprilika na obje strane, a nabolju su imali kadeti Sarajeva, kada je Šahbazović pogodio prečku u 90. minuti, ali ostalo je 1:2 i kadeti Želje su upisali prvi trijumf u novoj sezoni omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo - Željezničar 1:2 (Šahbazović 53; Nuhanović 35', Hasanović 40')

Plava Porodica
Kontakt:

sri avg 03, 2016 5:52 pm

Bravo klinci.
Karaj uhljupe!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Okolele
Kontakt:

sri avg 03, 2016 5:53 pm

cikazubo je napisao/la:
teteac8684 je napisao/la:Fejzic - Memija, Kosoric, Boccacini, Husic - Secerovic, Blagojevic, Stevanovic, Lazic - Lendric, Nikolic
Zar Veca nije odradio kaznu sa zadnjom utakmicom ?
Jos Siroki..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Masinovodja
Kontakt:

sri avg 03, 2016 5:54 pm

cikazubo je napisao/la:U zaostaloj utamici prvog kola omladinske Premijer lige BiH, kadeti Željezničara su savladali vršnjake iz FK Sarajevo sa 1:2, u trening kampu Akademije FK Sarajevo u Butmiru.
Početak meča je doni opreznu igru s obje strane, a Plavi su sredinom poluvremena imali malo više od igre, par prilika za postizanje golova, međutim rezultat se nije mjenjao.

Ipak u 36. minuti Željo je poveo, a strijelac je bio Nuhanović. Pet minuta kanije, Hsanovć maestralnim lob udarcem je povisio prednost Željezničara na 0:2 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku bolja igra Bordo tima, koji u 53. preko Šahbazovića smanjuju na 1:2. Nakon gola, Sarajevo je krenulo po izednačenje, no odbrana Željezničara je bila na visini zadatka. Do kraja meča 100 gledalaca na stadionu su vidjeli nekoliko prilika i poluprilika na obje strane, a nabolju su imali kadeti Sarajeva, kada je Šahbazović pogodio prečku u 90. minuti, ali ostalo je 1:2 i kadeti Želje su upisali prvi trijumf u novoj sezoni omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo - Željezničar 1:2 (Šahbazović 53; Nuhanović 35', Hasanović 40')
Hajmo uzet par sekundi i nasmijat se akademcima! HahahahahHHHhahaH

godrina
Kontakt:

sri avg 03, 2016 5:59 pm

cikazubo je napisao/la:
teteac8684 je napisao/la:Fejzic - Memija, Kosoric, Boccacini, Husic - Secerovic, Blagojevic, Stevanovic, Lazic - Lendric, Nikolic
Zar Veca nije odradio kaznu sa zadnjom utakmicom ?
Veca tek protiv slobode
Karaj sarajvo
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

cikazubo
Kontakt:

sri avg 03, 2016 6:03 pm

Al cuj akademija hahahah, 2 terena i drvena kucica.. :r Mislim lijepi su uslovi u Butmiru al ono nije ni A od akademije, al hajd time su i sladje pobjede nase djece protiv samoprozvanih akademaca.

1921.ba
Kontakt:

sri avg 03, 2016 6:07 pm

produzena clanska danas, a momak ispred mene uzeo sjever, broj oko 620 kako sam skontao...
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

avlami97
Kontakt:

sri avg 03, 2016 6:15 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:"Željezničar je kažnjen s 4.000 KM zbog loše organizacije susreta prvog kola, te upotrebe pirotehnike od strane njegovih navijača na istom susretu."

ne znam da li postoji mogucnost zalbe, ali ukoliko postoji ja bi je svakako iskoristio. smatram nenormalnim da nas kaznjavaju za utakmicu koja je po mom misljenju odlicno organizovana.
dovoljan broj redara, policije, hitna pomoc, zastitne mreze na dvije velike tribine, kavez za gostujuce navijace, tampon zona, dodatna mreza....
ne vidim niti jedan propust u organizaciji utakmice, sa naglaskom na dio koji se tice samog kluba.

mislim da zbog ovakvih stvari kao i onih sudijskih lakrdija moramo dici svoj glas. trebamo dreknuti i udariti sakom od stol.
nece niko na nama graditi autoritet i prosipati neku silu bez ikakvog razloga.

hiljada zbog Otoke je opravdana, ali ovo sa Grbavice je smijurija.
I ja mislim da je utakmica dobro organizovana, ali u tom slučaju ni Sarajevo ne bi trebalo plaćati kazne (10 000KM). Ko je kriv? Policija? Hoće li oni platiti kaznu? Neće, jer u pravilima tačno piše ko snosi odgovornost za eventualne propuste. Navijači koji su napravili kaznu Klubu. neće, ni oni, a neko mora. Kriv je Klub jer ga podržavaju needucirani navijači ili navijači koji svjesno/nesvjesno nanose štetu i pored poznatih pravila.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Hurmasica
Kontakt:

sri avg 03, 2016 6:17 pm

Bravo kadeti :palacgore: :zeljeznicar1:

Kad smo kod omladinaca, šta bi od onog konkursa, ko je izabran?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

fk1921

sri avg 03, 2016 6:20 pm

Sta je sa nasim omladinskim pogonom? Znam da je bio konkurs ima vise od mjesec za trenere
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

exdomorocki
Kontakt:

sri avg 03, 2016 6:45 pm

Hurmasica je napisao/la:Bravo kadeti :palacgore: :zeljeznicar1:

Kad smo kod omladinaca, šta bi od onog konkursa, ko je izabran?
Znat cemo veceras
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

ž'21
Kontakt:

sri avg 03, 2016 6:54 pm

Gube juniori 1:0. Sad je 2:0.

LARSSON
Kontakt:

sri avg 03, 2016 6:58 pm

Biće to sve dobro samo lagano :shisha:

fk1921

sri avg 03, 2016 7:00 pm

@KrajPrice baci boom nisi odavno
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

gavran
Kontakt:

sri avg 03, 2016 7:31 pm

FaraonTM je napisao/la:
Okolele je napisao/la:Za Široki

Fejzić---Siniša,Aco,Boccacini,Bevab----Miroslav,Blagoje,Uglješa,Pozder---Nikolić,Lendrić
+1
A gdje su Memija,Dzenis,Bekrija,Toskas,Pozder,Mujagic,Zeric,
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

fk1921

sri avg 03, 2016 7:35 pm

gavran je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Okolele je napisao/la:Za Široki

Fejzić---Siniša,Aco,Boccacini,Bevab----Miroslav,Blagoje,Uglješa,Pozder---Nikolić,Lendrić
+1
Lazic i Husic pocinju vjerovatno umjesto Bevaba i Secerovica
04.03.2015

Zvaka72
Kontakt:

sri avg 03, 2016 7:39 pm

Haklapuc je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:
Haklapuc je napisao/la: To je to, ne treba ništa ni dodati ni oduzeti. Da smo u rangu Dinama, svi bivši igrači bi naglo osjetili ljubav prema Želji, a ovako smo im zadnja opcija, dolaze u 30tim godinama kad ne mogu naći nikakav ozbiljniji angažman.
Sto se mene tice ne trebaju ni tad dolaziti. Zadnja 2 slucaja mi nisu bas sretna po tom pitanju.
Ima mladjih igraca kojima je Zeljo odskocna daska i sansa za dokazivanje. Nadam se da ce nam to biti praksa ubuduce, ove godine imamo takvih igraca i vijeme je pred nama, ali siguran sam da ce oni biti mnogo korisniji i bolji igraci nego povratnici.

@ponosannavas, ma cisto sumnjam da ce biti sta od tog. Mislim da prosle godine nisu dali ni nasim sa 1921tv da snimaju i naprave izvjestaj.
Da li smo potpuni jer neki igraci nisu igrali protiv Olimpica?!
Apsolutno se slažem. Od 30+ igrača bih jedino Džeku volio vidjeti kako završava karijeru na Grbavici. Forsiranje naših omladinaca uz dovođenje najtalentovanijih igrača iz drugih sredina vidim kao jedini ispravan put kojim bi Željo trebao ići. Naravno, kada to kažem ne mislim da svih 11 igrača na terenu trebaju biti mladi igrači, balans je tu vrlo bitan i samo tako možeš imati i dobre rezultate.
To je bit i cilj u budućnosti, jer bez svojih omladinaca Željo ne može opstati.
Plava porodica me ubi u pojam.

Elegant
Kontakt:

sri avg 03, 2016 7:55 pm

Znaci kaznjeni smo 4.000 KM zbog lose organizacije i bakljade, nadam se da protiv Sirokog i tokom sezone nece biti bakljada i novih kazni.
Furka derbi je treba da se pali - neka se tim na adresu posalje racun pa neka plate.

4.000 KM su 1-2 ili vise plate u klubu - bilo igracima ili uposlenicima, paljenje reflektora ili odrzavanje stadiona.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Haklapuc
Kontakt:

sri avg 03, 2016 8:15 pm

fk1921 je napisao/la:
gavran je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
+1
Husić je povrijeđen.

fk1921

sri avg 03, 2016 8:18 pm

Haklapuc je napisao/la:
fk1921 je napisao/la:
gavran je napisao/la: A gdje su Memija,Dzenis,Bekrija,Toskas,Pozder,Mujagic,Zeric,
Husić je povrijeđen.
Onda Bevab i Lazic lijeva strana :)
04.03.2015

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.

Prijava