Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

nookey
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 03, 2016 10:08 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ja fakat ne kontam to opreznije pa ne igramo protiv Plzena u Play Off-u. Znači kreneš oprezno, to kod nas izgleda mrljavo i za čira. Završi poluvrijeme 0:0 i onda kao kreneš ofanzivno, a to znači rizično. Sjevne ti kontra i fasuješ ga, a ono 70 minuta. Pa se onda vadi u zadnjih 20 minuta, igrači već umorni, počinju opstrukcije itd. Jeb.o to. kreni odmah pa i ako fasuješ ima skoro cijela utakmica da se vadiš. Do kad Željo više kući da igra oprezno. Ma napast odmah ko da nema sutra pa ili 2:0 ili 0:2. Vala za ovo mog staža i prijeratnih utakmica, nikad Željo na Grbavici nije kalkuliso pa ni kad je Zvezda dolazila. Znala nam je i petaka uvaliti, ali igralo se. Najgora je ona oprezna mrljavina. Imaš ekipu, imaš 12. igrača, imaš ime i renome, udri odmah.
Ma ja mislim sa Kostićem da nema labavo i sam je rekao da smo u dosadašnjim sezonama davali malo golova i da će to promijeniti, a to je i dokazao sa formacijom. Mislim da nijednu nećemo kalkulisati što se rezultata tiče...

mula
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:09 am

Poslije utakmice sa Širokim imat ćemo idealnu sliku i priliku našeg tima.
Prvo kolo nam je bila šansa za to , ali par okolnosti nam nisu išle na ruku, kao npr: prerano dobijen crveni karton, neigranje određenih igrača, prva utakmica i odmah derbi itd.
Drugo kolo smo igrali realno sa najlošijom ekipom u ligi i teško smo mogli uočiti kako dobru tako i lošu stranu, tako da nam ta utakmica ništa posebno nije pokazala.
Široki je idealna prilika da vidimo kako sa punim sastavom(bez Jahića i golmana) stojimo na terenu.
Nadam se da će to biti nešta sasvim novo i da će se nazirati igra sa kojom će naš Željo biti prepoznatljiv.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

cikazubo
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:11 am

mula je napisao/la:Poslije utakmice sa Širokim imat ćemo idealnu sliku i priliku našeg tima.
Prvo kolo nam je bila šansa za to , ali par okolnosti nam nisu išle na ruku, kao npr: prerano dobijen crveni karton, neigranje određenih igrača, prva utakmica i odmah derbi itd.
Drugo kolo smo igrali realno sa najlošijom ekipom u ligi i teško smo mogli uočiti kako dobru tako i lošu stranu, tako da nam ta utakmica ništa posebno nije pokazala.
Široki je idealna prilika da vidimo kako sa punim sastavom(bez Jahića i golmana) stojimo na terenu.
Nadam se da će to biti nešta sasvim novo i da će se nazirati igra sa kojom će naš Željo biti prepoznatljiv.
Ma ja mislim da ce i posle Širokog (u slucaju da dobijemo aBd) biti delegata koji ce rec ma cekajmo Slobodu da vidimo kakvi smo nije ovo pravi Široki imaju problema.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:12 am

Ma ja mogu shvatiti da se na gostovanju kod ovih jačih kao nešto kalkuliše, taktički nadmudruje i tako to, ali na Grbavici ba samo viktorija 90 minuta dolazi u obzir. Dosta je više zaje.bancije, pakao treba napraviti ko god dođe da ne znaju šta ih je snašlo.

LARSSON
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:13 am

1.9 kvota na nas, mašala :D

mirzza
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:17 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ja fakat ne kontam to opreznije pa ne igramo protiv Plzena u Play Off-u. Znači kreneš oprezno, to kod nas izgleda mrljavo i za čira. Završi poluvrijeme 0:0 i onda kao kreneš ofanzivno, a to znači rizično. Sjevne ti kontra i fasuješ ga, a ono 70 minuta. Pa se onda vadi u zadnjih 20 minuta, igrači već umorni, počinju opstrukcije itd. Jeb.o to. kreni odmah pa i ako fasuješ ima skoro cijela utakmica da se vadiš. Do kad Željo više kući da igra oprezno. Ma napast odmah ko da nema sutra pa ili 2:0 ili 0:2. Vala za ovo mog staža i prijeratnih utakmica, nikad Željo na Grbavici nije kalkuliso pa ni kad je Zvezda dolazila. Znala nam je i petaka uvaliti, ali igralo se. Najgora je ona oprezna mrljavina. Imaš ekipu, imaš 12. igrača, imaš ime i renome, udri odmah.
Kontam ja tebe i podzavam, ali shvati da je Kostic tek tu, treca tekma, prvu kuci je kikso, ne poznaje ni ligu in protivnika, nismo jos ni uigrani i ovo sto sam napisao je samo neka moja procjena odlgedane prve dvije tekme.
Ovo sto si napisao me baca na pocetak 2000-tih, kada zakasnis na tekmu 15 minuta, fulis 2,3 gola. Kako smo tada mljeli, kada smo 100 golova za sezonu dali, Dzelo sam skoro 30 utrpo. Sila brate.

mula
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:19 am

cikazubo je napisao/la:
mula je napisao/la:Poslije utakmice sa Širokim imat ćemo idealnu sliku i priliku našeg tima.
Ma ja mislim da ce i posle Širokog (u slucaju da dobijemo aBd) biti delegata koji ce rec ma cekajmo Slobodu da vidimo kakvi smo nije ovo pravi Široki imaju problema.
Pa dobro treba poštovati svako mišljenje.
Također i Sloboda će nam biti idealan test da se pokažemo. Rezultat nekad i nije toliko bitan. Imamo primjer i utakmice prošle sezone sa Zrinskim kada smo izgubili 2:1, ali mi nije bilo krivo, jer smo tu utakmicu bili bolji i nesretno izgubili.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:24 am

mirzza je napisao/la:
Kontam ja tebe i podzavam, ali shvati da je Kostic tek tu, treca tekma, prvu kuci je kikso, ne poznaje ni ligu in protivnika, nismo jos ni uigrani i ovo sto sam napisao je samo neka moja procjena odlgedane prve dvije tekme.
Ovo sto si napisao me baca na pocetak 2000-tih, kada zakasnis na tekmu 15 minuta, fulis 2,3 gola. Kako smo tada mljeli, kada smo 100 golova za sezonu dali, Dzelo sam skoro 30 utrpo. Sila brate.
Naravno, tome treba težiti, to vraća i raju na stadione. Mrljoka će rastejerati i ovo što imaš, a vala ne garantuje ti ni rezultat pa da kažeš igru briši, bodove piši

shzna
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:30 am

mula je napisao/la:
shzna je napisao/la:Kakav je ovo brat, priziva nekog ala Adilović a kao mostarska mašina mu nije za prve postave.
Šta fali Adiloviću?
Čovjek je institucija za naše lige, ali to je najmanje bitno. Spomenuo sam njega kao primjer igrača koji bi se dobro uklopio sa Lendrićem u formaciji koju forsira Kostić.
Ne možeš izbacivati bolan Pozdera ili u drugom slučaju Nikolića, a prizivati Adilovića, nema šanse. Pozder se isprobava po lijevom krilu, malo ga guši taktika, ali kad se vrati Lazić vjerujem da on ide naprijed sa Lendrićem. Nikolić je majstor i lisac, on je za posljednjih 20 minuta i kažnjavanje protivničke odbrane.

Samo mi reci, kad bi Adilović odigrao onako dobro ulogu Pozdera na derbiju, a bili smo primorani da igramo onako kako smo igrali zbog nedostatka tolikog broja igrača i, da stvar bude gora, crvenog kartona. Njihove igračke sposobnosti se zaista ne mogu porediti, u skok igri je sigurno bolji Pozder a o tehničkoj potkovanosti nema šta da se priča.

I još da se nadovežem za tvoje razmišljanje da ćemo poslije Širokog imati pravu sliku, ne, nećemo, pravu sliku ćeš imati kad se završi prijelazni rok, kada se nekoliko puta vidi prava prva ekipa, sa krilom na lijevoj strani itd. Mada, s Kostićem i nisam siguran da ćemo uvijek igrati u jednom sastavu i jednoj formaciji, na derbiju su bile izrotirane 3 formacije koliko se sjećam, sad sam na Otoci iz nekih sažetaka i premotavanja snimka uočio da smo u jednom momentu stajali i u 4-3-3 formaciji itd. Kad je naša ekipa nepoznanica našim navijačima to je odlično, jer tek onda drugi nemaju šta da traže. Bitno je samo da se igrači između sebe uigraju i da ih Kostić ukomponuje. A to da li ćemo mi znati hoće li Željo igrati sa 2-3-4 špica, sa posjedom, na kontre ili šta ti ja znam, zaista nije bitno.
1987

mula
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:39 am

Svaka čast na tvom stavu.
Ja to gledam malo drugačije nego ti i smatram da igrači kao što su Nikolić i Pozder nisu za prvih 11 to jest da zajedno sa Lendrićem mogu biti idealna kombinacija.
Ne prizivam Adilovića, nego samo kažem da jedan takav igrač se bolje uklapa u formaciju koju igra Zeljo sa dva napadaća.
To da je Pozder zahvalniji na više pozicija, i ja se slažem.

Kapiten
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:39 am

Naravno. Kada se pobjedi il je los protivnik il je dobar protivnik al nisu imali svoj dan, nisu pokazali najbolje. Nije ovo nikakvo mjerilo, vidjecemo protiv ovih ...
Ili je igru brisi - bodove pisi.
Kad se izgubi ide "kad ih ovako lose nismo pobjedili ... "
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

shzna
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:43 am

mula je napisao/la:Svaka čast na tvom stavu.
Ja to gledam malo drugačije nego ti i smatram da igrači kao što su Nikolić i Pozder nisu za prvih 11 to jest da zajedno sa Lendrićem mogu biti idealna kombinacija.
Ne prizivam Adilovića, nego samo kažem da jedan takav igrač se bolje uklapa u formaciju koju igra Zeljo sa dva napadaća.
To da je Pozder zahvalniji na više pozicija, i ja se slažem.
:palacgore:
1987

blueheart
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:44 am

Ma prava slika će biti na kraju prvenstva, sve ostalo je stvar trenutka. Ova sezona ce biti mnogo ne predvidiva pa će i sigurno biti poneki ne očekivani rezultati. Možemo mi mlatnuti i širokog i Zrinjskog pa se okliznuti negdje gdje je "lakša" utakmica. Slažem se da na Grbavici trebamo napadati ko god da dodje, mada i na strani mi ne bi trebali kalkulisati nego u kost i presing. Nekako mi djeluje da smo najopasniji kada imamo neku polukontru
DRZAVA ZELJO

ChWilla
Kontakt:

sri avg 03, 2016 10:57 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ma ja mogu shvatiti da se na gostovanju kod ovih jačih kao nešto kalkuliše, taktički nadmudruje i tako to, ali na Grbavici ba samo viktorija 90 minuta dolazi u obzir. Dosta je više zaje.bancije, pakao treba napraviti ko god dođe da ne znaju šta ih je snašlo.
ti da si imao snage za to, ne bi završio peti. nije to svjesno opredjeljenje bilo nego nedostatak kvaliteta. i sad se ekipa tek pravi.
gradi željo boli te *****

nikson
Kontakt:

sri avg 03, 2016 11:01 am

Slazem se sa Maksimovicem - mislim da ce ovo nakon dugo vremena biti prelagana pobjeda.
To sto je Siroki na papiru dobar nista ne znaci, i Bekric kad se procita na papiru znaci titula pa nista od toga...
Ne znam zasto se Bevab ovdje pljuje konstantno, kad je sasvim dobro igrao protiv Olimpica, a derbi se ne moze uzeti za ozbiljno u onakvoj utakmici sa crvenim kartonom itd itd...
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

mula
Kontakt:

sri avg 03, 2016 11:06 am

Ja sam jedan od onih koji ne znaju koji se igrač spominje kao moguće pojačanje.
Ako kojim slučajem nedaj Bože ne dođe do transfera, zamolio bih one koji su bili upućeni da nam kažu sa kojim igračima se pregovaralo.

mula
Kontakt:

sri avg 03, 2016 11:08 am

nikson je napisao/la:Slazem se sa Maksimovicem - mislim da ce ovo nakon dugo vremena biti prelagana pobjeda.
To sto je Siroki na papiru dobar nista ne znaci, i Bekric kad se procita na papiru znaci titula pa nista od toga...
Ne znam zasto se Bevab ovdje pljuje konstantno, kad je sasvim dobro igrao protiv Olimpica, a derbi se ne moze uzeti za ozbiljno u onakvoj utakmici sa crvenim kartonom itd itd...
Bevab je odličan igrač bio, kada će se i da li će vratiti u onu formu , to nam ostaje da vidimo. Realno čovjek je bio na nivou Kvesića.

LARSSON
Kontakt:

sri avg 03, 2016 11:08 am

mula je napisao/la:Ja sam jedan od onih koji ne znaju koji se igrač spominje kao moguće pojačanje.
Ako kojim slučajem nedaj Bože ne dođe do transfera, zamolio bih one koji su bili upućeni da nam kažu sa kojim igračima se pregovaralo.
Jedan šupak što je otišao u Tursku drugu ligu.

Jel dosta od mene. :ganja:

Hurmasica
Kontakt:

sri avg 03, 2016 11:10 am

FOTO: Željina kućica na Sarajevo Summer Marketu

http://fkzeljeznicar.ba/foto-zeljina-ku ... u-2/21548/" target="_blank
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

fanaticZeljin

sri avg 03, 2016 11:21 am

LARS1921 je napisao/la:
mula je napisao/la:Ja sam jedan od onih koji ne znaju koji se igrač spominje kao moguće pojačanje.
Jedan šupak što je otišao u Tursku drugu ligu.

Jel dosta od mene. :ganja:
Sto ce ti onda taj supak na avataru :mrgreen:
Srcu draga, boja PLAVA !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava