mula je napisao/la:shzna je napisao/la:Kakav je ovo brat, priziva nekog ala Adilović a kao mostarska mašina mu nije za prve postave.
Šta fali Adiloviću?
Čovjek je institucija za naše lige, ali to je najmanje bitno. Spomenuo sam njega kao primjer igrača koji bi se dobro uklopio sa Lendrićem u formaciji koju forsira Kostić.
Ne možeš izbacivati bolan Pozdera ili u drugom slučaju Nikolića, a prizivati Adilovića, nema šanse. Pozder se isprobava po lijevom krilu, malo ga guši taktika, ali kad se vrati Lazić vjerujem da on ide naprijed sa Lendrićem. Nikolić je majstor i lisac, on je za posljednjih 20 minuta i kažnjavanje protivničke odbrane.
Samo mi reci, kad bi Adilović odigrao onako dobro ulogu Pozdera na derbiju, a bili smo primorani da igramo onako kako smo igrali zbog nedostatka tolikog broja igrača i, da stvar bude gora, crvenog kartona. Njihove igračke sposobnosti se zaista ne mogu porediti, u skok igri je sigurno bolji Pozder a o tehničkoj potkovanosti nema šta da se priča.
I još da se nadovežem za tvoje razmišljanje da ćemo poslije Širokog imati pravu sliku, ne, nećemo, pravu sliku ćeš imati kad se završi prijelazni rok, kada se nekoliko puta vidi prava prva ekipa, sa krilom na lijevoj strani itd. Mada, s Kostićem i nisam siguran da ćemo uvijek igrati u jednom sastavu i jednoj formaciji, na derbiju su bile izrotirane 3 formacije koliko se sjećam, sad sam na Otoci iz nekih sažetaka i premotavanja snimka uočio da smo u jednom momentu stajali i u 4-3-3 formaciji itd. Kad je naša ekipa nepoznanica našim navijačima to je odlično, jer tek onda drugi nemaju šta da traže. Bitno je samo da se igrači između sebe uigraju i da ih Kostić ukomponuje. A to da li ćemo mi znati hoće li Željo igrati sa 2-3-4 špica, sa posjedom, na kontre ili šta ti ja znam, zaista nije bitno.