Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Izlija
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 03, 2016 8:33 am

Njima inspektor samo dođe na kafu i jedini papir koji smije da im traži je karta za iduću utakmicu ( i to jednu-dvije )
イビチャ・オシム

nikson
Kontakt:

sri avg 03, 2016 8:43 am

Siroki ce dozivjeti sudbinu svoje brace iz Citluka i Posusja...zivi bili pa vidjeli...
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

ChWilla
Kontakt:

sri avg 03, 2016 8:52 am

ko god ti dođe u kontrolu ili je kum ili je rođo.
gradi željo boli te *****

pile87
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:09 am

Ja se nadam da igraci ne razmisljaju kao vi, inace smo najebali. Valjda je Kostic ozbiljan isao je gledati siroki-sloboda.
Siroki je cesto najbolje utakmice u sezoni odigrao na Grbavici a da ne.pricam.o.tome da eventualna sudiska greska moze promjeniti krajnji ishod a bilo ih je previse za ovako kratak period pa ocekujem da se nastavi u sezoni.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:12 am

nikson je napisao/la:Siroki ce dozivjeti sudbinu svoje brace iz Citluka i Posusja...zivi bili pa vidjeli...
ljubuski ispao iz premijer lige 2001. i nikad se nije vratio vise
grude ispao iz premijer lige 2002. i nikad se nije vratio vise
brotnjo ispao iz premijer lige 2004. i nikad se nije vratio vise
posusje ispalo iz premijer lige 2009. i nikad se nije vratilo vise
siroki brijeg ispada iz premijer lige ???

koja matematicka formula ovde treba da se koristi :D

btw, to je jedini kanton u bih koji je iz svake opstine imao makar jednu sezonu premijerligasa... i to je uspjeh :palacgore:
100/94/37/34 - i to je to!

Okolele
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:17 am

Ja se vise bojim sudija nego Sirokog..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ponosannavas
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:23 am

fanaticZeljin je napisao/la:Znaci Bozeeee, zamolio bi raju da se niko ne zeni, ne udaje, ne ide na odmore, na praznike jer ne igramo u nedjelju, ooooooooooooj...
VIdi drug ja sam Željin fanatik. TO valjda dokazuje i ovo što gubim vrijeme ovo laprdajući po forumu. Razlog zašto sam počeo pisati još tamo je taj što sam shvatio da na ovaj način mogu pomoći u tome da ljude koji neargumentovano pljuju pa klubu argumentima onemogućim u tome. Prepoznao sam da je hajka na Želju, još dok je AMar to sve vodio, počela i ovim sredstvima. Nekoliko puta sam pozivao i inicirao da klub napravi svoje forumaše jer se vidjelo itekako da to rade ostali tj da imaju ljude koji svjesno pljuju po našem klubu ili unose zabune. Nekako smo se svi ovdje uvezali kasnije prepoznavši se između sebe. NIje da nemam drugog načina da provedem vrijeme, ali meni Željo predstavlja toliku radost i sve da me ovo što napišem ovdje napuni dodatnom energijom jer se nadam da ću na sljedećooj tekmi vidjeti više gledalaca, napravljen istok itd itd tj nešto što Želju diže korak iznad, stepenicu više. Zato je meni draže napisati post neki za koji se nadam da će imati uticaja da proizvede nešto bolje nego to što ću možda popiti kafu. Ja napišem kad imam nešto konkretno reći. Ne mseta mi ni ova zeza, pa makar pisali non stop zezanciju. Nasmiju me i @ajzea i @minjore (oni najviše) a i ostali. Ovdje smo da se i družimo.
Eh sad, meni nije problem i ja ne tražim razloge da ne dođem Želju gledati nego kopam i nogama i rukama da ga gledam, ali što ja to a i ti nebi otišli za vikend na more i vratili se u nedjelju oko petice i otišli na Želju u sedam. Što nama život nebi bio još ljepši majke ti. I što nebi ja otišao i na svadbu i na Želju a ne da moram birrati. Ja uglavnom izaberem Želju ali nekad ne mogu. Nekad mi se ženi brat, nekad moram djecu na more odvesti (nemam još djece, ali imaju mnogi). PIsao sam davno kad je Amar kenjao (tad se jedino nisam složio sa njim) da nema veze što u isto virjeme igraju Željo - Vitez npr i Real - Barsa je oni koji vole Želju će doći. DOšao sam ja. Ko je.. Barsu i Reala, ali što ja to nisam mogao uživati u obje tekme. U Želji malo više, a u tom derbiju malo manje ali volim oboje pogledati. MOja slobodna procjena je da u ljetnom periodu zbog ovih razloga tj mora i svadbi sigurno po tekmi gubimo milju ljudi. Nekome dođe i rodbina neka iz vana pa odu sa njima na more itd itd. Raja će se prilagoditi derbiju, ali ne može reći ženi odoh gledati Željo - Mladost V.O. NEkome možda ni novi termin neće odgovarati ali iskreno i lako dokazivo je to da mnogo više raje ne može doći u subotu nego u nedjelju. Nekome nema smisla da nešto odgodi, nema obraza, a ja, ja volim kad vidim makar i sto ljudi više na Grbavici. Nekako što vidim više ljudi ispunjeniji sam, punije i srce, sretniji sam. Samim tim mi sedmica do naredne tekme ljepše prođe. Makar ako nekad i ja zbog promjene termina ne mogu doći draže mi je vidjeti 5000 gledalaca bez mene, nego 4000 sa mnom.

POzz
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u sri avg 03, 2016 9:25 am, ukupno mijenjano 1 put.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:24 am

Počelo se o Širokom, znači vrijeme je da se koja baci.
Za početak, ako budemo igrali kao u prvom poluvremenu protiv Olimpica, nisam optimista i mogli bi glabnuti samo tako jer ono je bio odron. Ispušio sam 5 cigara za poluvrijeme od muke. Ništa ni sa čim. Ne ponovilo se.
Ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu protiv Olimpica mogli bi se čemu nadati. Nikad mi neće biti jasno što se prave takve drastične razlike. Kaže Kostić kao krenuli smo u drugom parafraziram dinamičnije bla bla. Majka mu stara što se odmah od prve minute nije krenulo tako. Igraš protiv slabije ekipe, raspali odmah maksimalno, riješi utakmicu za pola sata pa se onda zaje.baj.i.
Dakle, protiv Širokog krenuti svim snagama, staviti im do znanja da nemaju šta tražiti. Ako budemo pehlivanili, njima ambicije rastu, nama nervoza na tribinama, počne se uvlačiti i u igrače itd. Prvi put nakon dugo vremena da možda imamo jaču ekipu od njih. Ne praviti sr.anje sa kartonima kao protiv pitara. Dok smo bili kompletni držali smo kontrolu nad utakmicom, poslije vidjeli ste. Pitari su u ova dva kola najviše pokazali, a ovi su slabiji od njih tako da sam umjereni optimista. Do nas je.

Tryg
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:28 am

Hurmasica je napisao/la:O Širokom ćemo od sutra :), nisam ih vala ni ja iskreno nešto gledao previše. Evo sastava protiv Slobode

slika
Gledaj im imena i vi pozivate na laganu tekmu, kljucaj temu iza 22:00 a Larsonu i Izliji uzmi admina. I ukloni plavuporodicu sa foruma :D

Kaka ba lagana tekma koji god tim dodje na Grbavicu zaboravi na sve te nedostake i gine ko da igra protiv Reala. To smo se do sada uvjerili x puta.
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

cikazubo
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:30 am

Široki je najopasniji u prvih 20-30min, i protiv Slobode odlican pocetak bili su blizi 3-0 nego Sloboda prvom golu, ali uvijek imaju taj pad u drugom poluvremenu, djeluje mi da nemaju ni snage za cijelu utakmicu, pazit se Menala i Barabana, Krstanovic sam ne moze nista njemu trebaju dobre lopte, u odnosu na nas zadnji susret mislim da mi ulazimo dosta jaci, a oni s obzirom da nemaju Kožulja, Pehara, Ajayia ulzae dosta slabiji, dobro je sto ih sigurno necemo podcijecniti jer su ipak jedna od najneugodnijih ekipa za nas tradicionalno, tako da ja vjerujem u malo laksu pobjedu.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:31 am

vrijeme je vise da odcepi protiv sirokog i da imamo laganu utakmicu... ja je ocekujem bas sada... 3 razlike za nas...
100/94/37/34 - i to je to!

Okolele
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:37 am

Statistička obrada meca Olimpic-Željezničar od strane gg.ba.. :mrgreen:

Statisticki Aco najbolji :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

mula
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:44 am

Model1964 je napisao/la:
shzna je napisao/la:Ko je Šubić
Nikola :mrgreen:
Aleksandar Subić koji je u Slobodi. Pogrešno sam napisao, ali nema veze.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

mula
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:46 am

shzna je napisao/la:Kakav je ovo brat, priziva nekog ala Adilović a kao mostarska mašina mu nije za prve postave.
Šta fali Adiloviću?
Čovjek je institucija za naše lige, ali to je najmanje bitno. Spomenuo sam njega kao primjer igrača koji bi se dobro uklopio sa Lendrićem u formaciji koju forsira Kostić.

LARSSON
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:46 am

http://www.transfermarkt.ba/spieler/ver ... e&yt0=Show" target="_blank

reko miske da birate koga hoćete :ganja:

mirzza
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:47 am

cikazubo je napisao/la:Široki je najopasniji u prvih 20-30min, i protiv Slobode odlican pocetak bili su blizi 3-0 nego Sloboda prvom golu, ali uvijek imaju taj pad u drugom poluvremenu, djeluje mi da nemaju ni snage za cijelu utakmicu, pazit se Menala i Barabana, Krstanovic sam ne moze nista njemu trebaju dobre lopte, u odnosu na nas zadnji susret mislim da mi ulazimo dosta jaci, a oni s obzirom da nemaju Kožulja, Pehara, Ajayia ulzae dosta slabiji, dobro je sto ih sigurno necemo podcijecniti jer su ipak jedna od najneugodnijih ekipa za nas tradicionalno, tako da ja vjerujem u malo laksu pobjedu.
Rani gol bi bio najbolji da ih otvori. A inace, mislim da smo fizicki spremniji i da ce Kostic krenuti oprezno kao i u prve dvije tekme, bez nekog navaljivanja ili slicno, a zatim u drugom poluvremenu ako ne bude gola, trebalo bi ici ofanzivnije (kao protiv Olimpica) i trpanje.
Samo se treba cuvati sudije i ne nasjedati na provokacije. Pobjeda nam puno znaci pred Tuzlu, gdje bi bod bio mjera.
:zeljeznicar1:

mula
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:52 am

Volio bih vidjeti Dzenisa od prve minute sa Lendrićem u vrhu napada.

cikazubo
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:54 am

mirzza je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Široki je najopasniji u prvih 20-30min, i protiv Slobode odlican pocetak bili su blizi 3-0 nego Sloboda prvom golu, ali uvijek imaju taj pad u drugom poluvremenu, djeluje mi da nemaju ni snage za cijelu utakmicu, pazit se Menala i Barabana, Krstanovic sam ne moze nista njemu trebaju dobre lopte, u odnosu na nas zadnji susret mislim da mi ulazimo dosta jaci, a oni s obzirom da nemaju Kožulja, Pehara, Ajayia ulzae dosta slabiji, dobro je sto ih sigurno necemo podcijecniti jer su ipak jedna od najneugodnijih ekipa za nas tradicionalno, tako da ja vjerujem u malo laksu pobjedu.
Rani gol bi bio najbolji da ih otvori. A inace, mislim da smo fizicki spremniji i da ce Kostic krenuti oprezno kao i u prve dvije tekme, bez nekog navaljivanja ili slicno, a zatim u drugom poluvremenu ako ne bude gola, trebalo bi ici ofanzivnije (kao protiv Olimpica) i trpanje.
Samo se treba cuvati sudije i ne nasjedati na provokacije. Pobjeda nam puno znaci pred Tuzlu, gdje bi bod bio mjera.
:zeljeznicar1:
Sjecam se kad se Amar vratio u sezoni 09/10 da smo gro utakmica uzeli u zadnjih 20 minuta na misice sto bi se reklo, bili su bas fizicki spremni.
Sto se tice ove statistike na gg, to ne rade oni vec neki sajt nesto instant scout ja mislim, bilo je i za derbi samo sto ovi to nisu objavili, nije to uopste losa stvar, detaljna statistika od ekipe do igraca i njihovih duela, samo jos da imamo uvid u broj pretrcanih km.
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u sri avg 03, 2016 9:57 am, ukupno mijenjano 1 put.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri avg 03, 2016 9:57 am

Ja fakat ne kontam to opreznije pa ne igramo protiv Plzena u Play Off-u. Znači kreneš oprezno, to kod nas izgleda mrljavo i za čira. Završi poluvrijeme 0:0 i onda kao kreneš ofanzivno, a to znači rizično. Sjevne ti kontra i fasuješ ga, a ono 70 minuta. Pa se onda vadi u zadnjih 20 minuta, igrači već umorni, počinju opstrukcije itd. Jeb.o to. kreni odmah pa i ako fasuješ ima skoro cijela utakmica da se vadiš. Do kad Željo više kući da igra oprezno. Ma napast odmah ko da nema sutra pa ili 2:0 ili 0:2. Vala za ovo mog staža i prijeratnih utakmica, nikad Željo na Grbavici nije kalkuliso pa ni kad je Zvezda dolazila. Znala nam je i petaka uvaliti, ali igralo se. Najgora je ona oprezna mrljavina. Imaš ekipu, imaš 12. igrača, imaš ime i renome, udri odmah.

Model1964

sri avg 03, 2016 10:03 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ja fakat ne kontam to opreznije pa ne igramo protiv Plzena u Play Off-u. Znači kreneš oprezno, to kod nas izgleda mrljavo i za čira. Završi poluvrijeme 0:0 i onda kao kreneš ofanzivno, a to znači rizično. Sjevne ti kontra i fasuješ ga, a ono 70 minuta. Pa se onda vadi u zadnjih 20 minuta, igrači već umorni, počinju opstrukcije itd. Jeb.o to. kreni odmah pa i ako fasuješ ima skoro cijela utakmica da se vadiš. Do kad Željo više kući da igra oprezno. Ma napast odmah ko da nema sutra pa ili 2:0 ili 0:2. Vala za ovo mog staža i prijeratnih utakmica, nikad Željo na Grbavici nije kalkuliso pa ni kad je Zvezda dolazila. Znala nam je i petaka uvaliti, ali igralo se. Najgora je ona oprezna mrljavina. Imaš ekipu, imaš 12. igrača, imaš ime i renome, udri odmah.
:palacgore:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava