Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Format
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 10, 2016 4:44 pm

Dobro smo prosli da vam ja kazem sa suspenzijama.

A sto se tice trenera ja bi Slovenca najprije

Okolele
Kontakt:

uto maj 10, 2016 4:45 pm

Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije, kazao je z da su "imali razumijevanja jer se radi o mladim momcima i ovo im je prvi put".
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

kako sam se nadala dobro sam se udala...
gradi željo boli te *****

Dominic
Kontakt:

Plava Porodica je napisao/la:Znači bez Vece prva četiri kola sljedeće sezone,bez Blagojevića prva dva kola,a ovi ostali opaljeni po džepu.
Prva tri kola a Jovan samo prvo! A da smo dobro prosli, bogme jesmo!
Zadnja izmjena: Dominic, dana/u uto maj 10, 2016 4:46 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Plava Porodica
Kontakt:

SEZONA 2016/2017

GOLMANI:
Igrači:Kjosevski, Fejzić, Ćutahija, Ćeman.
Na toj poziciji smo kvalitetno popunjeni.Vedran kao jedinica odličan izbor, Fejzić kao drugi golman ima kvaliteta, protiv Rudara je par puta fino odbranio, a i u utakmici protiv Drine koju je branio, nije primio gol.Zatim imamo isto tako dva dragulja u vidu Ćutahije i Ćemana..naša djeca, pratio sam ih dosta na treninzima, kvalitet je neosporan.
Međutim,ako dođe neka dobra ponuda za Kjosevskog, što je moguće, onda trebamo tražiti zamjenu na mjestu prvog golmana. Ovoj trojici čast, ali nisu za prvog golmana kluba kakav je Željo.

ODBRANA:
Desni bekovi: Siniša Stevanović, Kerim Memija. (u slučaju deficita, i Stanić je tu.)
Štoperi: Kosorić(C), Bogičević, Hodžurda, Osmanković,Bogdanović ? .
Lijevi bekovi: Husić, Kramarić. (u slučaju deficita, i Stanić je tu.)
--Počevši od desnog beka, tu nam je pozicija fino popunjena. Siniša je po mojoj procjeni igrač za prve postave, dok je Kerim tu da se trudi da ga izbaci iz iste (kod novog trenera ne vjerujem da će biti situacije da igra po lijevoj strani).Ali, ja bih lično volio da Memija još na ljeto nas napusti.Vakat mu je, neka bježi sa naših oranica,a i finu lovu možemo uzeti. Onda ostajemo na Siniši, i Staniću. Vrijeme je da Stanu vratimo na pravu poziciju, iako je bolje partije na desnom krilu nego na beku pokazivao,ipak mu desna strana puno bolje leži.
--Na poziciji štopera se mora dovesti kvalitet sličan Acinom,ako ne i bolji.Bogičevića otpustiti, nije za nas, a kvalitetne zamjene vidim u mladom Osmankoviću,koji bi konačno trebao početi dobijati neku minutažu,a i Hodžurdu bih ostavio,može on biti od pomoći kad smo u deficitu.Bogdanović najvjerovatnije više nije naš igrač, što znači jedno mjesto štopera u prvih 11 ostaje pod upitnikom.
--Na mjestu lijevog beka ništa ne bih dirao.Ni pod razno se ne treba raskidati ugovor sa Kramarićem, neka se bori sa Husićem za prvih 11.Obojica ljevaci,jaki u duelu,dobar šut i centaršut..Bolji nam bekovi ne trebaju.

VEZNI RED:
Zadnji vezni: Blagojević, Radinović, Zahirović, Hasanović, Žerić, E.Sadiković.
Desno krilo: M.Stevanović.(Memija i Stanić po potrebi mogu igrati).
Ofanzivni vezni: Hervas, Bekrić, D.Sadiković
Lijevo krilo: Tiago, Halvadžić,Mailson. ?.
--Zadnji vezni će nam biti možda i najpopunjenija i najkvalitetnija pozicija u timu dolaskom Radinovića.Blagojević je siguran,a ovi ostali neka se potrude da zaigraju.Bez obzira na sve davao bi šanse Dini makar u kupu,ili ponekad sa klupe, biće od njega nešto.Enis Sadiković vjerujem da više neće biti član Želje,iako ne znam što konstanto dobija priliku,nije ni upola bratove kvalitete.
--Desno krilo nam je top dok je tu Stevanovića,a šta ćemo ako ode? Ako je ovo istina za transfer,podhitno se mora tražiti jako kvalitetan igrač na toj poziciji.Ako ostane Stevanović,onda tu stranu ne treba dirati,imamo tu Memiju koji je svojevremeno najbolje partije i pružao po krilu,dok je Adžem trener bio,a imamo tu i Stanića koji je takođe najbolje partije u Želji pružao na toj poziciji,čak je tada i dobio poziv za reprezentaciju.
--Ofanzivni vezni krajnje diskutabilna pozicija.Od Samira smo vidjeli,što smo trebali vidjeti,ništa više od dosadašnje igre i ne očekujem od njega. Hervas koliko god bio na papiru kvalitetan igrač, u velikom je padu forme,i ne zna čovjek šta može očekivati od njega dok ga ne vidi na terenu(ako bude ko Blagojević na svojoj poziciji,kuku se protivnicima).Za D.Sadikovića očekujem da pokaže konačno U KONTINUITETU šta zna i umije,a zna dosta toga, i u svakom slučaju igrao bi ispred Bekrića.Od njega možeš očekivati i kvalitetan transfer, još uvijek je mlad.Bekrić prednjači samo u iskustvu u odnosu na njega.
--Lijevo krilo je pozicija gdje nam treba igrač za prvih 11.Po mogućnosti jako brz i prodoran igrač,ljevak sa jakim udarcem i koji ide okomito na gol ala Đelmić.Tiagu se ne smije raskidati ugovor,kakav god da je, u zadnjih pola sata svakoj ekipi u našoj ligi na umornu odbranu itekako može napraviti probleme.Halvadžića isto ne dirati, pravi sportista,brz i jak,brine o svom tijelu,a ima on štošta pokazati u budućnosti.Mailsonu maskoti platit kartu čarter letom za favele.

NAPAD:
Igrači: Lendrić, Pozder, Đermanović, Beganović, Mujagić, Turković.
Što se tiče napada,zna se ko je u prvih 11.Dolaskom Pozdera dobijamo opciju više, Đermanović mora ostati u klubu,on može puno više pokazati,kod Edisa je dobijao priliku "kad nam je gorilo pod nogama", Beganović mora ali mora skinuti jedno 10 kg ako želi da nastavi se baviti fudbalom, a vidio sam opet protiv Rudara koliko izgara na terenu i da je talenat,pogotovo na poziciji devetke,iako to u Želji nije igrao.Ako ne ispuni uvjet skidanja kilograma,vazda u Travniku i sličnim mesarskim ekipama traže takve igrače.Legao bi im ko kec na desetku.Mujagić će jako teško dobijati šansu, pa bi bilo najbolje da ga pošaljemo na posudbu kao Midžića,da dobije iskustva i da se pretvori u pravog igrača.Za Nedu više nema mjesta u Želji.Na poziciji napadača smo jako dobro popunjeni,ali bi bili u problemu ako bi se neko zainteresovao za Lendrića, a u kakvoj je formi ne bi me čudilo.

**Zahvaliti se: Bogdanoviću, Bogičeviću, Zolotiću, E.Sadikoviću,Mailsonu.
**Mogući odlasci zbog kvalitete i forme: Kjosevski,Memija,M.Stevanović,Lendrić.
**Na posudbu poslati: Mujagića i Beganovića(ako se ne dozove).
**Nepopunjena mjesta u prvih 11: Kvalitetan štoper, i kvalitetno lijevo krilo.

Ovako to izgleda:
slika
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Hurmasica
Kontakt:

uto maj 10, 2016 4:46 pm

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ChWilla
Kontakt:

uto maj 10, 2016 4:48 pm

Dominic je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Znači bez Vece prva četiri kola sljedeće sezone,bez Blagojevića prva dva kola,a ovi ostali opaljeni po džepu.
Prva tri kola a Jovan samo prvo! A da smo dobro prosli, bogme jesmo!
da po jednu su odslužili sad...

Okolele
Kontakt:

uto maj 10, 2016 4:50 pm

Uračunt ce im dobro vladanje i pustit ce ih ranije..Imali su u vidu da su mladi i eksplozivni momci.. :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

uto maj 10, 2016 4:50 pm

dobro smo prosli.
moglo je i gore.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Elegant
Kontakt:

uto maj 10, 2016 4:51 pm

Zalbu ulozit za Vecu neka mu skinu na 3 i dobro je. :palacgore:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Brkoo
Kontakt:

uto maj 10, 2016 4:52 pm

LARS1921 je napisao/la:Kjosevski je dobio pet utakmica suspenzije, Blagojević tri, a Ivan Lendrić, Jadranko Bogičević i Dženis Beganović, koji su također učestvovali u incidentu novčano su kažnjeni.

haha
Smijesna kazna za Kjosevskog. Bekic hladno stocira Kosorica i dobi samo 2 utakmice suspenzije. Blagojevic udari jednom u stit policajca, i dobije 3 tekme suspenzije. Znaci da se isplati stocirati protivnicke igrace, dok policiju i zastitare treba zaobici ipak..
Veca i Blagojevic su propustili tekmu sa Rudarom ,da li se to racuna ili od tekme sa Slavijom se racunaju kazne?
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u uto maj 10, 2016 4:53 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

pile87
Kontakt:

uto maj 10, 2016 4:53 pm

ChWilla je napisao/la:kako sam se nadala dobro sam se udala...
Treba se odmah zaliti da skinu koju utakmicu suspenzije i to je to.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Neandertalac

Nisu neke kazne, bas sto kazu, dobro smo prosli.

Ps. Pocelo je pocelo :-)
Željeznicar za život cijeli!

Ajzea
Kontakt:

Lijepim ponašanjem preko ljeta, kazna se ukida a Lendriću i ekipi se naplaćuje odšteta zbog nanesene duševne boli nakon što su im bez razloga oteli krvavo zarađeni novac.

GoodisonPark
Kontakt:

uto maj 10, 2016 4:54 pm

Izlija odlični postovi :palacgore:

Ako sa novim trenerom igrači ne budu full 90 minuta, već 1 kolo bi mu trebalo uručiti otkaz, bolje i tako nego da gledamo patnju narednih 16 ili 32. Već sigurno 10+ godina je opšte poznata činjenica da bez trke i snage nema ni kvalitetnog fudbala, šta tu ima da se naglaba, tjeraj ih 300% da bi bili spremni za 100%, kakve teretane i fitnes centri, planina burazere i opleti pa kad izađe na teren ima da prkosi sili gravitacije.

Vidim ružite Bekrića da je drama loš i to, i složio bih se loš je jbg ali ko je gledao vidio je ne mali broj puta kada krene sa loptom da se teško oslobađa čuvara koji mu vise na leđima (ne rijetko i dvojica) a u prelošoj postavci kakvu smo mi igrali ispred sebe ima Lendrića kojeg pokrivaju dva štopera i blokirana krila uz aut liniju, koja su budimo realni jako rijetko ulazila u sredinu da pripomognu. Eh sad vječito se kod nas provlači teza vezni krila bla bla.. S'kim ofanzivni vezni (Bekrić) da igra sa Lendrićem, njih dvojica samo? Kakva ba krila, pa Fićo je mislim bio najbolji strijelac kupa Uefa kao desno krilo jer je frajer non stop ulazio unutra, još su tad u tadašnjem shvatanju fudbala "krila" baš bukvalno bila krila a ne sad nakon 30 godina. Znači ako ti već krila igraju uz aut liniju onda se tu pravi višak iz drugog plana i probija a ne čekati da Bekrić predribla 3-4 igrača i asistira Lendriću, jer su bukvalno njih dvojica sami na ogromnom dijelu terena, totalno pogrešan fudbal smo igrali i samo na individualni kvalitet smo dobijali, tečne igre nije bilo možda samo jedno poluvrijeme ako saberemo sve utakmice proljetos.

Cijela hebena liga igra 4-5-1 formaciju (Osim Husrefa koji je često na lijevom krilu imao igrača kojem je primarna pozicija u sredini) vidjeli od Amara šampionske sezone i kopiraju. Što je najgore Edis to kopira i ko najveći levat igra sa napadačem koji nije sidraš, što znači da je od početka pripremao skroz pogrešnu formaciju. Amar je to usavršio i ako već hoćeš da ga kopiraš onda se potrudi da shvatiš da je napadač ko od brda odvaljen ključ za igru koju pokušavaš. Ako već neće Amar doći za šefa ja onda navijam za trenera koji zna postaviti ekipu taktički (u zavisnosti od protivnika) pa će nadam se probati i nešto novo, pa nije ni ta 3-5-2 formacija toliki bauk a sa njom bi pregazili ligu bukvalno, imali bi toliko igrača u sredini da bi mogli igrati lace sa ostalima. Dosta nam je više šablona i fol nake pozicione igre, koliko sam puta govorio ovdje napadni od prve minute na Grbavici daj ba jednom 4-3-3 pa da protivnički štoperi pomisle e jbg pa nas nema trojica nazad kako pokriti sve to.. Razvuci im pamet da ne znaju odakle prijeti veća opasnost, da protivnički igrači i treneri broje na terenu naše igrače jer su pomislili da kod nas ima viška koji igrač. Imao je Mulalić treninga i treninga kamaru mogao ih je uvježbati da plešu sambu a ne da mogu promjeniti par pozicija i da im nacrta da se moraju kretati i bez lopte kad ovaj ide tamo ti ideš ovamo i da li je to teško skontati!? Na osnovu naših igara ja sad imam osjećaj da su oni preležali cijelu zimu (i ako znam da nisu) ali se ne osnovu odgledanog stiče takav utisak pa jbm ko da su se jučer prvi put sreli na terenu!
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

diego1921
Kontakt:

uto maj 10, 2016 4:57 pm

Meni je ovo puno,ne opravdavam ono ponasanje, pogotovo Vedrana,udario je momka koji nije bio u zapisniku i nije treba da bude tu,ako je Bekic dobio 2 i ako se po tome gleda mi smo osteceni,savez hoce da kaze da je bolje protivnickog igraca opaliti sakom nego nekog provokatora koji je svjesno dosao da belaj izazove.. Sto se tice Blagojevica trebao je prespavati u muriji i to je to :mrgreen:
Trebamo se zaliti !!

ChWilla
Kontakt:

uto maj 10, 2016 5:04 pm

ovo je taman, a ono za bekića je smijurija...

sergejevic

uto maj 10, 2016 5:07 pm

Pa ovo je dobro ispalo, eto Vedran udario lika koji nije u zapsiniku, neka na tome nauci da ne udara nikoga, pa nece sutra udariti nekog ko jeste u zapisniku. Posebno je ovo vazno za Vedrana, Dzenisa, Dinu, Mujagica i ove mladje. Ne treba njima na ovakvim stvarima progledati kroz prste, neka se opamete i neka nauce preuzeti odgovornost za svoja djela. Jasno je da se ova situacija vjerovatno nece vise nikada ponovoviti, i da je rijetkost u sportu, mada je i na vecim nivoima bilo raznih lakrdija, ali kada se vec desilo treba malo pritisnuti ove momke i pokazati im da ono nije nacin na koji se rijesavaju stvari. Bolje ih ovako pripremiti nego da dodjes na prag nekog velikog rezultata i napravis glupost.

diego1921
Kontakt:

uto maj 10, 2016 5:14 pm

sergejevic je napisao/la:Pa ovo je dobro ispalo, eto Vedran udario lika koji nije u zapsiniku, neka na tome nauci da ne udara nikoga, pa nece sutra udariti nekog ko jeste u zapisniku. Posebno je ovo vazno za Vedrana, Dzenisa, Dinu, Mujagica i ove mladje. Ne treba njima na ovakvim stvarima progledati kroz prste, neka se opamete i neka nauce preuzeti odgovornost za svoja djela. Jasno je da se ova situacija vjerovatno nece vise nikada ponovoviti, i da je rijetkost u sportu, mada je i na vecim nivoima bilo raznih lakrdija, ali kada se vec desilo treba malo pritisnuti ove momke i pokazati im da ono nije nacin na koji se rijesavaju stvari. Bolje ih ovako pripremiti nego da dodjes na prag nekog velikog rezultata i napravis glupost.
Sergejevic ja ne opravdavam Vedrana nit bilo kojeg igraca,osudio sam to i za mene je to sramotno ponasanje,samo kazem da bi savez trebao imati isti kriteriji prema svakom klubu..Imamo vise primjera gdje savez neke stiti a neke dere,sjeti se samo lakrdije s Jakupovicem,ljudi ga sutradan suspendovali,najbrza odluka u historiji saveza,a nijednog sudiju nisu spomenuli u tom kolu,znaci Jakupovic je problem ostali dobro sude,pa suspenduj ga onda do kraja zivota,meni ne smeta..Skakic dobio pohvalu kad je nas pokrao u sirokom,a sarajevo kad je ostetio dobio 7 tekmi..Zasto se kod nas ne moze desiti da neko ko nije u zapisniku da dodje pred gostujuce navijace, da provocira i da pljuje golmana ?
Opet kazem ne opravdavam al dosta je bilo lakrdije,nas dvije god ta lakrdija kosta i to bas kosta !!

FKZ1921
Kontakt:

uto maj 10, 2016 5:15 pm

Brkoo je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Kjosevski je dobio pet utakmica suspenzije, Blagojević tri, a Ivan Lendrić, Jadranko Bogičević i Dženis Beganović, koji su također učestvovali u incidentu novčano su kažnjeni.

haha
Smijesna kazna za Kjosevskog. Bekic hladno stocira Kosorica i dobi samo 2 utakmice suspenzije. Blagojevic udari jednom u stit policajca, i dobije 3 tekme suspenzije. Znaci da se isplati stocirati protivnicke igrace, dok policiju i zastitare treba zaobici ipak..
Veca i Blagojevic su propustili tekmu sa Rudarom ,da li se to racuna ili od tekme sa Slavijom se racunaju kazne?
Nije Blagojevic udario u stit policajca,na njegovu srecu,vec zastitara.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava