Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Jaozinho22
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 31, 2016 1:27 am

Omar500 je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:Usput za sve ove stručnjake koji će možda srati da je Blagoje zavaljen lijevo,nek uđu na igricu FOOTBALL MANAGER nek stave 4-4-2 formaciju i lijevog veznog na poziciji ''WIDE PLAYMAKERA'',sve će im biti jasno :kafa:
Neka, nemoj nam tih Dejinih fazona i FM-a :ganja:
Bas sam zato i rekao da je imao apsolutno drugaciju ulogu na lijevom veznom od Stevanovica koji je bio, pa hajmo reci desno klasicno krilo. :karanje:
Upravo to brate. :palacgore:
Treba nekad detaljnije gledat igru i taktiku a ne samo lupat po šablonu
Usput, Dejo ako čitaš, javi mi se u PP imam strašno lijevo krilo,top igrač,crnac,1,77 15+ golova po sezoni :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:29 am

Napokon i ja iz banovića dođoh, neznam kako sam ovu heftu preživio a pogotovo u pojedinim trenutcima kada je diskusija bila da te bog dragi sačuva, dok je opozicija vodila monolog tresao sam se kao narkoman u teškoj krizi što im ne mogu odgovoriti, spasio sam komentar u wordu i ako se predomislim možda ga zakačim a molim boga da ne potezaju više te teme jer im sada ima ko odgovoriti adekvatno. Pošto nisam komentarisao derbi moram malo da se osvrnem na njega, 80% našeg tima je shvatilo značaj utakmice i stvarno su odigrali u svom maksimumu a onaj ostatak neka se stidi navijača koji za ovaj klub bi i život dali. Na kapitena sam posebno ljut jer je blijeda sjena onog igrača koji je u prošloj sezoni bio pola tima a u ovoj sezoni minus na terenu i umjesto da Boccaccini uči od njega kako se gine za ovaj klub on se bukvalno šlepa uz njega i očekuje da mu on zatvara kompletan dio terena koji duže stoperi. Neću da prihvatim priču koju sam čuo za našeg kapitena ali ove igre koje trenutno pokazuje su dokaz da nešto smrdi u njegovom ponašanju i razmišljanju.
Da se okrenem malo utakmici sa Olimpicom, ova utakmica može biti pokazatelj šta nam sve sudije spremaju za ovu sezonu i vrijeme je da se naš klub obrati višoj instanci od našeg saveza jer dok im se ne zaprijeti suspenzijom kompletne lige promjena na bolje ovdje nema. Ovo je ništa šta će nam sudije raditi u ovoj sezoni ukoliko ih ne zaustavimo i nama je sudijski komitet najveći protivnik na terenu, ovaj je sudija bio glup pa je mahao svaku situaciju, nemojte bit naivni i govoriti da je ovo plod njegovog neznanja pa je to rezultat štete koja nam je nanesena jer je ovo očigledan primjer kada ti sudi sudija na zadatku da ošteti jedan tim. Za ovo izgovora nema i dok neko ne presječe ovakve stvari će se dešavati sve češće i češće.
Tim nam je sve uigraniji i tek nam predstoje prave utakmice gdje bi mogli malo da uživamo u igri Želje pa pojedinačno nebih da komentarišem naše igrače, a što se tiče igrača utakmice ja bih predložio Kostića jer se polahko nazire njegov potpis na ekipi, pa čak i na derbiju je očitao lekciju svim trenerima u BiH izmjenom i da nas kapiten i sudije nisu pokopali uvalili bi pitarima tricu bez problema.
イビチャ・オシム

Whisperer

ned jul 31, 2016 1:30 am

LARS1921 je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Treba sad iskoristiti krizu u Sirokom, malo je reci da su slabiji nego prosle godine.
Volio bi da ne izgube sutra od Slobode, jer protiv nas ce onda igrati pod imperativom pobjede, to je sigurno.
Nasi momci trce kao navijeni, pogotovo se to u drugom poluvremenu vidjelo. Naravno, vidjet cemo kako ce to jos izgledati protiv nekih drugih ekipa.
Ko je danas od nasih bio na klupi? Je li bilo Laze, Halvadzica, Zerica?
Ćeman, Memija, Pozder, Mujagić, Bekrić, Beganović i Toskas
joj larsooooooo kako bi lego na ovu ekipi bar stilaaaaaaaa sam da ne ode vani nasi ga prilome dajte mu 20.000 eura platu da bude :karanje:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:32 am

Kazanova je napisao/la: joj larsooooooo kako bi lego na ovu ekipi bar stilaaaaaaaa sam da ne ode vani nasi ga prilome dajte mu 20.000 eura platu da bude :karanje:
Moraš nam mirso završit nekog. Ja očekujem sutra jako lijevo krilo, ali beton

Ajzea
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:35 am

slika

Sveti Ivan !

Whisperer

ned jul 31, 2016 1:36 am

LARS1921 je napisao/la:
Kazanova je napisao/la: joj larsooooooo kako bi lego na ovu ekipi bar stilaaaaaaaa sam da ne ode vani nasi ga prilome dajte mu 20.000 eura platu da bude :karanje:
znaci suska se nestooooooo , znas nesto larsy :shisha:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

mula
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:39 am

Sto se tiče igre Želje nikako mi ne ulijeva neko sampouzdanje. Sa formacijom 442 koliko ja poznajem fudbal potrebno je imati dvojicu igrača koji su fizički tako sposobni da ne daju odbrani da iznosi loptu, kod nas je to samo Lendric. Također Blagojevic ni u snu ne može igrati po lijevoj poziciji jer je ona neprirodna za njega. Sredina terena nam je solidna, ali i tu treba dosta uigranosti.
Sto se tiče lijeve strane ona je i dalje najslabiji dio tima, ne vidim nikakvu razliku od prošle godine. Imajući u vidu kakva je ekipa Olimpica i slabo izdanje protiv Sarajeva,bez obzira sto smo imali igrača manje nikako mi ne ulijeva neku sigurnost i nadu da će igra biti bolja.
Sto se tiče individualno igrača moram spomenuti da Aco nikako ne opravdava epitet komandanta odbrane i da kao sto je Alihodzic jednom prilikom izjavio da je najbolji stoper lige. Momak je loše odigrao oba susreta kao i prošle godine zadnjih par kola, u mnogim od tih utakmica je bio i glavni krivac za poraz Želje. Prošle sezone puno bolje je odigrao Bogicevic. Kada se oporavi Jahic aBd nadam se njegovoj igri umjesto Ace. Pozitivno me oduševio bek Stevanovic i momak je dokazao da je ipak kvalitetniji igrač od Memije.
Fejzic je los golman i nije nikako ni za klupe Želje.
Svaka čast Lendricu, Boccacciniju i Stevanovic ljudi su vrhunski igraci. Ovo ostalo je sve srednja žalost računajući i Blagojevica kada je na poziciji lijevog veznog.
Sve u svemu nama je sve vise od osvojenog 3 mjesta izuzetan uspjeh

Sent from my iPhone using Tapatalk
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Okolele
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:47 am

De bolan pa mi smo danas trebali najamanje 4:0 dobiti..Mislis da se tim rezultatom moze neko pobijediti a da igra nije dobra..Pa pomocni sudija nas je osakatio..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

irfo

ned jul 31, 2016 1:54 am

Kazanova je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
znaci suska se nestooooooo , znas nesto larsy :shisha:
Jel ti poslo pp lars ko dolazi , meni juce slao ja se sokiro :shisha:

Plava Porodica
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:58 am

Joj ali i vi vazda nađete neke mane. Pa i Barsa zna pogriješiti , ali na kraju dobije.Mi smo još neuigrana ekipa dovoljno,radna temperatura će se dostići tek oko 5-6 kola, i tada ćemo imati ono što imamo. Mjesta za napredak će uvijek biti,ali ne toliko značajnog,kao do sada, dok se ekipa privikne, dok nadođu.
Ja kažem ovo danas je odlično, protivnik nije bio po mjeri iskreno,ali opet je meni sve odlično izgledalo.
Takođe neoboriva činjenica da Željo bez Miroslava i Blagojevića, nije Željo i ne može biti.
Koliko su samo puta njih dvojica danas kombinovali, ma ne mogu se sjetiti situacije a da su pogriješili. Sjetih se sada jedne situacije iz prvog poluvremena. Stevanović na desnom krilu, šalje dugu loptu na Blagojevića koji je na nekih 20-tak metara od gola na suprotnoj strani, i kada svi očekuju da će je Blagoje opalit, on vraća dugu loptu prema Stevanoviću koji je apsolutno sam na strani.To vam je kad neko ima mozak za ovu igru,od neočekivanog dođeš u mat poziciju. Da su nam oni igrali na derbiju,taman 2. crvena imali, dobili bi uhljupe.
Eto raspisao sam se o njima, pa da spomenem haubicu. Manje više sve napisano,ali i od njega mi je jedna scena ostala u glavi.Ono što najviše volim da vidim od Plavih ratnika. Na 35-40 metara od gola Olimpica, u drugom poluvremenu,napravi pressing na jednog igrača, ganjao ga dok je nije uzeo, povuče loptu i izrodi se šansa.Tip napadača kojeg ne pamtim kakvog je Željo imao. Sve u jednom:golgeter, veznjak, radilica.
Dalje o pojedinačnim ne bih komentarisao, i ovo mi je mrsko bilo, ali pohvale na račun cijele ekipe, posebno na taj trojac, Talijana, Sinišu i Uglješu.
Edit: Grijeh bi bilo ne komentarisati onu akciju kod gola. Meni se sve to čini da je ko uigrano,ne znam, možda griješim. Prvo je malo Uglješa provocirao igrače kod onog faula, koncentraciju im poremetio, onda Kosorić dugi pas u šesnaesterac, Nikolić ne slučajno propušta loptu,kao da je znao da neko ima iza njega, i Lendrić majstorski pogađa. Ja kažem,meni ovo miriše na nešto uigrano, ali kako god, akcija je bila :palacgore:
Zadnja izmjena: Plava Porodica, dana/u ned jul 31, 2016 2:06 am, ukupno mijenjano 1 put.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Grbavica
Kontakt:

ned jul 31, 2016 2:03 am

Prošle godine ni protiv "slabijih" nismo ništa pokazali. Čak smo se i patili sa njima.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

ned jul 31, 2016 2:07 am

Jaozinho22 je napisao/la:Solidno je ovo bilo...realno.
Svidjele su mi se 4 neobične stvari za naše terene :
1. Kostić i Lešnik zovu par puta Šećerovića nakon greški i on svoju igru znatno popravi u nastavku a pogotovo u drugom poluvremenu.
2.Lešnik na poluvremenu kaze da se u drugom dijelu dinamika mora popraviti - Dinamika se znatno popravila.
3. Matteo Boccaccini,Željin Pique. Kakvo čišćenje nogama 2-3 lopte u zraku, odlična postavljanja,komunikacija s odbranom i na kraju gol.
4. I četvrta stvar, možda najneobičnija na našim terenima. DUPLI PAS burazeri.
Ostalo standardno,ne bih nikog ponaosob posebno izdvajao osim Talijana koji je po meni igrač utakmice. :DD:
Dobro si ljuKra dupli pasovi. Vidim je nešto mi novo nekoliko puta, ali ne mogu da skontam šta je.

Okolele
Kontakt:

ned jul 31, 2016 2:08 am

Najjaci frajer dans na tribini komentarise Bocacinia..Kaze vidi ga isti ko oni iz Ilijasa,frizura jos zut..Kasnije ga cijelo vrijeme zvali jalijaš.. :rofl:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Whisperer

ned jul 31, 2016 2:10 am

Okolele je napisao/la:Najjaci frajer dans na tribini komentarise Bocacinia..Kaze vidi ga isti ko oni iz Ilijasa,frizura jos zut..Kasnije ga cijelo vrijeme zvali jalijaš.. :rofl:
Isti perhan bokaco ja sa metalgheom zovem ga perhane on nista ne konta hahaha :rofl: , perhan je jak ko bog zabi da djece mi u stilu lendre

IlProfessore
Kontakt:

ned jul 31, 2016 2:29 am

Šta predstavlja ova ivanova majica?

Herr Otto Flick
Kontakt:

ned jul 31, 2016 2:32 am

IlProfessore je napisao/la:Šta predstavlja ova ivanova majica?
Captain America :ganja:

Ajzea
Kontakt:

ned jul 31, 2016 2:36 am

Captain America, nosi je na svakoj utakmici.

PS
Podijelite ostatku tima majice Captain America ! :kafa:

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jul 31, 2016 2:41 am

Herr Otto Flick je napisao/la:
Captain America :ganja:
slika

Ljudi, ja sam pravo pod utiscima, ima ekipa potencijala malo je reci. Za milion nekih kombinacija i sema. Dobro radi strucni stab pravo za sada. Jedva cekam da vidim sta ce smisliti protiv Sirokog.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

chile
Kontakt:

ned jul 31, 2016 2:46 am

Mene Ivan fascinira iz utakmice u utakmicu, strasan napadac s opasnim njuhom za gol. Danas kad je raspalio iz okreta s vrha sesnaesterca, ono je u stilu napadaca lige petice i to sam jedino kod nas u repci vidjao od Dzeksona nekad ranije. Fakat me iznenadio svaki drugi igrac bi petljao i izgubio loptu ili vratio je daleko unazad.
Prvi napadac poslije Vazde koji me odusevio sutem i kretnjom prema golu...majator da ga je kako duze zadrzati u nasem dresu i da nam je bogdo jos igraca njegovog nivoa i jedino mu Mico sto se toga moze parirati.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jul 31, 2016 2:54 am

chile je napisao/la:Mene Ivan fascinira iz utakmice u utakmicu, strasan napadac s opasnim njuhom za gol. Danas kad je raspalio iz okreta s vrha sesnaesterca, ono je u stilu napadaca lige petice i to sam jedino kod nas u repci vidjao od Dzeksona nekad ranije. Fakat me iznenadio svaki drugi igrac bi petljao i izgubio loptu ili vratio je daleko unazad.
Prvi napadac poslije Vazde koji me odusevio sutem i kretnjom prema golu...majator da ga je kako duze zadrzati u nasem dresu i da nam je bogdo jos igraca njegovog nivoa i jedino mu Mico sto se toga moze parirati.

Sent from my Plavo Sokocalo
Dobro si primijetio, zaboravio sam i ja napomenuti. Puca iz svih pozicija, i lijevom i desnom, isprve. I ja sam se zijanio, to sto spomenu, kad je iz okreta spucao loptu. Nevjerovatan, klasni igrac. Bez ikakvog pretjerivanja. Ili znas ili ne znas, cim vidis neko peljanje lopte, prebacivanje na jacu nogu, nista od toga. Pa na euru sam se nagledao toga. I Miroslav je nevjerovatan, i kako igraju on i Blagojevic zajedno, to je nevjerovatno za gledati. Po meni ubjedljivo nasa tri najbolja igraca, dodat cu odmah tu i Vecu koji im je blizu, a on je pravo mlad i moze jos puno napredovati.
Meni ova ekipa ima nevjerovatan potencijal i da smo financijski malo jaci, velike bi stvari mogli napraviti u europi s ovom ekipom i 2-3 jaka pojacanja, kada bi ih zadrzali na okupu sljedeca dva euro nastupa. Siguran sam u to. Odlican post drug, zaboravi se uvijek nesto napisati, pa me dobro podsjeti za ovu opasku :palacgore:
PS: Samo kad bi uspjeli produziti ugovor sa Stevanovicem, drzim fige da se to desi!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava