Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 31, 2016 12:25 am

Oj sta nam je radio, sad mi jos gore.. Pa majcine kosti ti yebem.

LAPAZ
Kontakt:

ned jul 31, 2016 12:27 am

Olimpik je danas protiv nas po mom misljenju fkt djelovao nemocno za razliku kako su odigrali protiv Slobode a izgubili ubjedljivije, jes da bi ih i mi satrali da ne bi onog kretena sa zastavicom...Malopre sam gledao snimak , sviran je i Olimpiku jedan ofsajd koji je isto bio smijesan...Zelim da vjerujem da su danasnji pomocnici stvarno losi, i da nisu imali namjeru nas svjesno ostetiti ...ali opet ne mogu da vjerujem da su onoliko fulili .... zbunjen sam....Mislim da ne smijemo presutiti ovo ..Bolje da se sad oglasimo jer smo pobijedili .

Tryg
Kontakt:

ned jul 31, 2016 12:28 am

Ja sad gledam evo razbudio sam se a konto sam zaspat. **** mu oraski labud oca.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Model1964

ned jul 31, 2016 12:33 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Mora se ovo pojačat. Čim ti nema nekog od ovog trojca slabiji 20%
Bez Blagoja i Miće nema igre, a Lendra ti ni iz čega može dati go. Zato po meni treba nam još kakva zvjerka na sredini i nešto dobro po lijevom krilu da nije sve na Mići. Još ako nam se bude ovako sudilo moraš davati po tri gola da bi dobio jer ti najmanje još dva sje.bu.
Pojacati ako se nađe neko ko je stvarno pojacanje. Sada mi je još veca huja na Hervasa.
Žabar se pokazao sad za sad kao dobra roba :), nadam se da ce i Lazic tako biti dobar.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Hurmasica
Kontakt:

ned jul 31, 2016 12:37 am

Gledam ovaj snimak i ne vjerujem kako nas je levat oštetio. Pa njega treba u Hag odvesti 'ebo ga onaj ko mu dade onu zastavicu u ruke.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

salle86
Kontakt:

ned jul 31, 2016 12:41 am

Pa kad ovaj pap.ak sa BHTa se isčuđava onda je jasno kako je čovjek danas dizao zastavicu.

Jedna anegdota sa tribine, tačnije dvije. Obje vezane za Nedu.
Kažu bio je opasniji po naš gol dok je nosio naš dres.
Druga, ulazi Nedo a nakon par minuta Olimpik novu izmjenu, dere se lik iza mene Faiče puno ti je trebalo da skontaš da je Nedo kloc.

Nedo, ako čitaš halali :)
Naš si pa te zato malo hhh
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jul 31, 2016 12:45 am

Emir Ćutahija u narednoj sezoni branit će boje FK Velež iz Mostara. Talentovani golman Željezničara odlučio se na ovaj korak kako bi dobio priliku da brani u narednoj sezoni i tako se proba nametnuti struci matičnog kluba i stekne potrebno iskustvo u seniorskoj konkurenciji. Ćutahija je branio za sve selekcije Bosne i Hercegovine u omladinskim kategorijama, a sa Željezničarom je osvajao titule prvaka BiH u omladinskim kategorijama. Važi za jednog od najtalentovanijih mladih čuvara mreže u BiH. Pored Ćutahije u Veležu se nalazi i njegov saigrač sa Grbavice Adel Ajkunić, koji je u današnjoj utakmici postigao dva pogotka.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/golman-zeljeznicara-pojacao-fk-velez/" target="_blank
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Okolele
Kontakt:

ned jul 31, 2016 12:48 am

Odlicno je danas bilo,trkacki,napadacki i defanzivno..Vrijedi napomenuti da smo defanzivno beton,Olimpic nam nije prilike napravio da valja osim onog loseg vracanja lopte kad je igrac Olimpica izasao pred Fejzića..Ofanzivno odlicno,da nije bilo pomoćnog mahača i xx ne postojecih ofsajda jos 2 gola komotno smo mogli zabiti..Trkacki fenomenalno svi do jednog,po onom zvjezdanu punih 90 minuta..

Navest ću samo dva i po igrača sa kojima nisam bio zadovoljan danas..Fejzić iako nije danas bio toliko los ipak ne ulijeva sigurnost frajer ni sekunde..Standardno losa ispucavanja lopte,lijevu nogu kao i da nema,previse sporo reaguje nakon sto uhvati loptu da istu vrati prvom slobodnom igracu..Drugi igrac je nas kapiten Aco,lose predaje lopte,Sinišu je milion puta ukopao,prespor kad primi loptu..Ovo "i po" se odnosi na Stevu najvise zbog onih "nn" pokusaja proigravanja petom..Stevo jarane ozbiljnije to nismo na terminu..Vjerovatno je to i Kostiću zasmetalo pa je odmah na poluvremenu bio zamijenjen Pozderom..Ostali igraci odlicni pa cak i Bekric osim one prilike kad je trebao iz prve sutati a ne standardno petljati..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jul 31, 2016 12:55 am

Treba sad iskoristiti krizu u Sirokom, malo je reci da su slabiji nego prosle godine.
Volio bi da ne izgube sutra od Slobode, jer protiv nas ce onda igrati pod imperativom pobjede, to je sigurno.
Nasi momci trce kao navijeni, pogotovo se to u drugom poluvremenu vidjelo. Naravno, vidjet cemo kako ce to jos izgledati protiv nekih drugih ekipa.
Ko je danas od nasih bio na klupi? Je li bilo Laze, Halvadzica, Zerica?

Praise the sun \[T]/

LARSSON
Kontakt:

ned jul 31, 2016 12:56 am

Omar500 je napisao/la:Treba sad iskoristiti krizu u Sirokom, malo je reci da su slabiji nego prosle godine.
Volio bi da ne izgube sutra od Slobode, jer protiv nas ce onda igrati pod imperativom pobjede, to je sigurno.
Nasi momci trce kao navijeni, pogotovo se to u drugom poluvremenu vidjelo. Naravno, vidjet cemo kako ce to jos izgledati protiv nekih drugih ekipa.
Ko je danas od nasih bio na klupi? Je li bilo Laze, Halvadzica, Zerica?
Ćeman, Memija, Pozder, Mujagić, Bekrić, Beganović i Toskas

Hurmasica
Kontakt:

ned jul 31, 2016 12:57 am

Mislim da će taj trojac biti spreman za Široki
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LAPAZ
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:03 am

Zeljo prosjecna ekipa, Kolarove rijeci a poslije govori igrali smo protiv Slobode i Zelje koji pretenduju za sami vrh .....

salle86
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:05 am

Al vala i ovaj Kolar se.re
Ko da smo mi krivi što nije dobio još platu za maj.
Da smo zabili ono što je onaj levat računao u ofsaid, peticom bi prošli :)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Jaozinho22

ned jul 31, 2016 1:08 am

Solidno je ovo bilo...realno.
Svidjele su mi se 4 neobične stvari za naše terene :
1. Kostić i Lešnik zovu par puta Šećerovića nakon greški i on svoju igru znatno popravi u nastavku a pogotovo u drugom poluvremenu.
2.Lešnik na poluvremenu kaze da se u drugom dijelu dinamika mora popraviti - Dinamika se znatno popravila.
3. Matteo Boccaccini,Željin Pique. Kakvo čišćenje nogama 2-3 lopte u zraku, odlična postavljanja,komunikacija s odbranom i na kraju gol.
4. I četvrta stvar, možda najneobičnija na našim terenima. DUPLI PAS burazeri.
Ostalo standardno,ne bih nikog ponaosob posebno izdvajao osim Talijana koji je po meni igrač utakmice. :DD:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

braco
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:09 am

Ljudi ja nisam dugo vidio da neko igra jednostavno kao naš Miroslav. Primi pas, trk i centaršut koji je odličan. Nije tip igrača koji će pokušavat predriblat 2-3 igrača i raditi nekakve čarlame. On to tako maestralno uradi kao da se jednostavno igra lopte. I ono što mi se od prve utakmice u dresu Želje sviđa kod njega je to što to nisu napamet centaršutevi pa ako koga pogodi pogodi, nego svaki centašut je precizno upućen prema igraču prema kojem on želi. Vidi se da postoji to nešto kod njega što ga je dovelo do jedne Seville, eh sad ne može se reći da je sramota što nije uspio u jednoj tako velikoj ekipi. Da je uspio sigurno ne bi gledali jednu ovakvu igračinu na našoj Grbavici. :)

Za Lendrića ste sve rekli, ali ne mogu vam opisat moje oduševljenje kad je trčao k'o lud u jednoj situaciji kad je lopta bila u posjednu jednog igrača Olimpika i na kraju uspije da mu je oduzme loptu iako mu to nije primarni zadatak. Kad tako igraš ne mora se dodatno objašnjavati što je ljubimac svih navijača Želje, a pogotovo zašto o njemu u superlativima pričaju okorjeli pitari. Momak igra tako dobro da dobija pohvale od svake osobe koja prati našu ligu,a to nije mala stvar jer obično nama je svima u mentalitetu da tražimo mane kod drugih.

Kad gfedaš Blagojevića pitaš se kako nije napravio veću karijeru. Odličan u svakom segmentu igre: ofanziva, defanziva te prekidi. Ima fenomenalne ubačaje iz prekida (sjetite se derbija na Koševu :) ), a i danas je to pokazao. Mozak ekipe.

Talijan talijanski. Odlična defanzivna disciplina, stvarno se vidi da je prošao tu čuvenu talijansku školu fudbala koja je iznjedrila sjajne defanzivce. Postignuti pogodak je samo kruna njegovih odličnih partija protiv Sarajeva i Olimpika. Ajmo sad pokaži Krstanoviću da nema šta tražit pored tebe- :D

Šteta za Stevu i Pozdera što ne pogodiše danas zbog samopouzdanja, a imali su dobre šanse. Ja sam nekako još neodlučan ko od njih dvojice da počne u paru s Lendrićem. Ali eto slatke muke, sjajno je to što imamo široku lepezu igrača u napadu.

Drago mi je što je Lešnik ispravio na poluvremenu novinara i rekao mu da nije problem neopreznost nego dinamika. Vidi se da su na to Kostić i Lešnik skrenuli pažnju našim igračima,pa smo izgledali kao druga ekipa u drugom poluvremenu. Naravno nije samo to razlog, došle su do izražaja mukotrpne pripreme pa tako smo bili fizički dosta bolji u odnosu na protvika u drugom poluvremenu. Realno svaka ekipa u našoj ligi ima snage za prvih 45 minuta, drugo poluvrijeme je već belaj i tu vidim prednost naše ekipe. Naravno tu se moramo zahvalit Seferoviću.

Kad već spomenuh Lešnika čovjek izgleda k'o neki yeben lik pravo, uvijek se dere na igrače i ima nekakvu yebenu facu. Ja se syebem kad ga vidim,a mogu mislit tek igračima kad se prodere na njih. :mrgreen:

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:13 am

Al dobro je, zna se Kosta prilagoditi situaciji, nikad ne znas ko ce istrcati. Ja Bekrica ocekivao u prvih 11 majke mi, i to jos na krilu...dobro je proslo, desno imali Stevanovica, a lijevo je Blagoje ima omalo drugaciju funkciju i to je posebno funkcionisalo u drugom poluvremenu. Udje Pozder, kontam ode sad na spica, on lijevo dejstvovao. Lijepo, ima tu dinamike i promjene taktike, formacije, tokom utakmice. Da ne ureknem, vidjet cemo kako ce to dalje ici, ali prijatno sam iznenadjen. Stevanovic cas desno, pa se ubacuje u sredinu, pa promijeni stranu. Lendric masina, konstantno se vraca, ako treba pomoci. Bevab je bio bolji, momak je garant istraumiran. Jedino Fejzic(ali ajde zamjena je) i Kosoric mi slabo odigrali. Ali dobro, Kosoric strasnu asistenciju imao za prvi gol, na foru ih uze, sjebase se :D

Praise the sun \[T]/

LARSSON
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:15 am

viewtopic.php?f=64&t=313" target="_blank

Glasajte

Jaozinho22

ned jul 31, 2016 1:17 am

Usput za sve ove stručnjake koji će možda srati da je Blagoje zavaljen lijevo,nek uđu na igricu FOOTBALL MANAGER nek stave 4-4-2 formaciju i lijevog veznog na poziciji ''WIDE PLAYMAKERA'',sve će im biti jasno :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Okolele
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:19 am

Ma joj jos samo da se Veca vrati i sve ce biti na svom mijestu i nadam se sto brzem oporavku Lazića,ima momak damara da odigra dobro sezonu,eksplozivan igrac..I nadam se da ce Žerić dobijati vise prilike..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jul 31, 2016 1:24 am

Jaozinho22 je napisao/la:Usput za sve ove stručnjake koji će možda srati da je Blagoje zavaljen lijevo,nek uđu na igricu FOOTBALL MANAGER nek stave 4-4-2 formaciju i lijevog veznog na poziciji ''WIDE PLAYMAKERA'',sve će im biti jasno :kafa:
Neka, nemoj nam tih Dejinih fazona i FM-a :ganja:
Bas sam zato i rekao da je imao apsolutno drugaciju ulogu na lijevom veznom od Stevanovica koji je bio, pa hajmo reci desno klasicno krilo. :karanje:

Praise the sun \[T]/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava