sub jul 30, 2016 10:55 pm
Drugo poluvrijeme je bilo dosta dobro, mada smo zabili gol u pravo vrijeme i onda je bilo lakse. Jasno je da smo fizicki izuzetno spremni i da vecinom kupimo nicije lopte, uzimamo duele i to je veoma dobra stvar koja nas treba radovati. Postoje tu jos uvijek mnogo propusta, ali jos uvijek nismo kompletni, a ovakva ekipa prvi put igra zajedno, s Jovanom i Miroslavom koji su danas pokazali koliko znace ekipi. Ovaj drugi sa Sinisom perfektan u drugom poluvremenu, odlicno oni kominuju i razumiju se na desnoj strani. Nekako znaju stvoriti neku priliku iz nicega, nekim dodavanjima. Znaci to dosta kada nestane ideje ili zatvore sredinu. Jovan kao i uvijek odlican, ima ekspolizvnost s loptom i lagano napravi visak, jos dok se sve uigra i dok se shvate igraci bice jos bolje.
Stevo Nikolic kako sam napisao poslije derbija uvijek na neki nacin pomogne ekipi. Kada fuli zicer i generalno lose odigra, on iskustvom i svojom timskom igrom nekako pogura, a danas je majstoriski propustio onu loptu. Stvarno je velika stvar imati takvog covjeka u ekipi. Siguran sam da on moze povuci kada bude gusto i kada se bude lomilo prvenstvo. Stevo je medju najstarijima u ekipi, a u prvom poluvremenu se strasno borio i izgarao za ekipu. Meni je drago sto smo njega doveli i samo ostaje zal sto nije nesto mladji, ali i ovakav ce nama valjati. Secerovic, po meni, jako dobar danas i falio nam je igrac poput njega. Meni se svidja sto momak zna sta moze, a sta ne, i nema tu nekog pretjeranog pametovanja nego radi ono sto znas, a ostalo prepusti drugima. Mnogo lopti je uzeo na sredini, zracnih duela, one nicije lopte kupio, a kada ovi krenu naprijed on je tu za petama. Zahvalan igrac i prijeko potreban svakoj ekipi. Izgleda da je i Kostic shvatio da je dobro Secerovica koristiti u ovakvim utakmicama gdje protivnik samo kontrom moze nesto napraviti, a on je tu da sprijecava bas takve stvari.
Izgleda da smo napravili veliki posao dovodjenjem Boccaccinija, izgleda da je vec postao atrakcija medju rajom ovim golom, ali i onim potezima u odbrani. Treba uzeti u obzir da on jos uvijek ne konta mnoge stvari, jezik, saigrace i ostalo. Ima jos mnogo prostora za napredak. Izgleda da je opet Kostic vrlo dobro znao sta radi kada je trazio ovog momka. Lijepo je imati jednog Italijana u ekipi, a posebno jer ovako dobro igra. Bevab jeste bio prilicno tanak, ali mnogo, mnogo bolji nego u derbiju, a posebno treba naglastiti da je bio sve sigurniji kako je utakmica odmicala. Treba tom momku dati podrsku, prosao je tezak period, pa i ako ne upali kod nas ne treba ga jos vise prepadati. Mislim da je i njemu stalo da se vrati, a mi smo uvijek bili poznati po tome da dajemo podrsku nasim igracima. Sjecamo se svi Kvesica njegove povrede, pa nam je momak vratio na najbolji nacin. Tako treba i Dinu pogurati da se vrati.
Lendrica vise nema potrebe ni spominjati, on sam je naglasio da osjeca da ga raja voli ovdje, a kada covjek vidi koliko se bori za plavi dres onda sve postane suvisno. Mislim da ne zabije niti jedan gol da bi dobio aplauz, a on povrh svega najbolji napadac lige i trpa nemilice. Da sto duze gledamo Ivana u nasem dresu, a onda da napravi veliki transfer i karijeru, siguran sam da on moze daleko dogurati.
Treba pohvaliti i Kostica i strucni stab, ekipa izgleda jako spremno, a kada se to uzme u obzir onda je jasno da smo mnogo radili na pripremama, a to opet znaci da ce trebati vise vremena da ekipa dobije potrebnu svjezinu za takmicarske utakmice. Sigurno su jos uvijek noge teske i nisu na pravom nivou sto se tice samog osjecaja za igru, a uz to ne smijemo zaboraviti da je danas bilo preko 30 stepeni. Ja sam zadovoljan ovom danasnjom utakmicom, i svi mi koji smo onako sumnjicavo pratili vidimo ono sto smo trazili. A to je neki pomak i naznaka sta zeli Kostic od ove ekipe. Stvorile su se dobre sanse, bilo je kombinacija, zabli smo tri gola(jedan ponisten), a oni nam nisu zaprijetili, osim jedne sanse, ali i to je bili individualna greska gdje je prvo Boccaccini izasao visoko, a Acno nije zatvorio.