Izlija je napisao/la:Ja smatram da se fizika na ovim prostorima koncepcira na pogrešan način, tim mora imati snage za dvije utakmice kako bi mogao jednu odraditi kako treba a na našim prostorima se trenira tako da igrači jedva izdrže 90 minuta a u slučaju produžetaka navijači okreću glavu da nebi gledali nemoć bez obzira ko je protivnik. Iz ličnog iskustva rada sa ljudima iz legije stranaca znam kako se radi fizika i pripremljenost za zadatke, ukoliko u jednoj misiji imaju zadatak da pretrče 2 km ( pod punom ratnom spremom ) priprema je 4 km sa dodatnim teretom a usput se ocjenjuje i koriguje timski rad i "uigranost". Svaki tim koji se priprema za bilo šta pokušava pomaknuti granice na treningu a na našim treninzima se jako slabo radi i nečiji napredak zavisi isključivo od individualnog htjenja, ja smatram da su fudbaleri radnici u punom smislu te riječi i morali bi imati osmočasovnu pažnju kluba gdje će svaki fudbaler imati zadatke popravljanja individualnih vještina kao fizičke spreme. Osam sati raspoređeno između odmora po dva sata je četiri treninga dnevno, toliko moraju trenirati ukoliko misle raditi i profesionalno se baviti sportom. Po mom shvatanju u te treninge spadaju i fizijatrijske masaže, plivanje, šetanje po planinskim visovima sa laganim vježbama širenja plućnog kapaciteta, psihološke konsultacije pa čak i joga kao vid povećanja gibljivosti igrača ( da se nemože desiti da mu prepone puknu ukoliko napravi špagu u pokušaju da izbije loptu i sl ). Nemogu stalno zajedno trenirati, ustvari tim trenira zajedno samo kad uigravaju taktiku a ostalo je sve isječeno u segmente. Svašta napisah, izvinite što vas bihuzurim.

ukratko ovo je najveca boljka kod nas u bh fudbalu,amaterizam, a svi bi da su plaćeni,legionar 1,5 milju eura zna kako iskise
a da ne pricam o treningu napada,veze i odbrane kao zasebnom segmentu,da nije nauka pelegriniju kao inzinjeru građevine ne bi predstavljao izazov taj posao.
Ne volim D.Sadikovica zato sto je mrljav ali ima momak sut a to jos niko nije ni pokusao iskoristiti u trenutcima kad gori izbacis bekrica i mrlju gurnes blize golu i kazes mu samo pucaj,doduse to se mora na treningu izvjezbat da on se nadje u situaciji...trening napada ali mulalic ce radje da pogine....ph amaters