sub jul 30, 2016 11:19 am
Nismo mogli nista zbog toga sto se Buba tj. njegov menadzer ga je nudio svima u Turskoj zadnjih 2-3 sedmice. Kakva ljubav i bakraci, mi smo mu bili rezervna opcija. Ako nigdje ne uspije. Nema to veze sa uslovima koje Zeljo moze da ponudi, koje su za igraca sto se tice treninga, napretka, pa ako hocete i plate vjerovatno najbolji u drzavi. To ima veze sa drzavom, stanjem u drustvu i cim sve ne. Rupa smo Europe i ko god je malo otisao vani tako nas gleda. Sa razlogom opet. Ovo sto Zeljo pokusava da uradi je izdizanje iz toga svega, ali umjesto da drustvo i drzava to podrze, naravno da nece. Sta mislite zasto? Sta mislite zasto ova drzava uopste ne radi nista da zadrzi obrazovanu omladinu? Sta mislite zasto tjera tu obrazovanu omladinu? Zasto sto politicarima ne odgovara da ima obrazovanih ljudi, onih koji misle svojom glavom i koji su osposobljeni da nesto mijenjaju. Zasto sto bi ih takvi skidali sa pozicija. Zato sto bi takvi pravili revolucije i mijenjali vlast, jer je nakaradna. Zato sto u ovoj prkno-drzavi (a takva je zbog ljudi koji je vode) njima odgovara da razmisljamo o Ceci i Bregi, da pricamo o Farmi i Dodiku. Jer neobrazovan narod, koji je zaokupljen svojim problemima, ne vidi dalje od svog nosa. Ne moze dalje.
I da se vratim na Zelju. Zasto nama podmecu noge? Zato sto ne zele da iko "otvori oci". Jer ako se to desi, desice se da ce ljudi jasnije vidjeti lopovluke koji se rade, u svim segmentima. Pocevsi od fudbala, pa do politike, a to je kako znamo i dalje veoma povezano. Mi generalno kao narod, imamo jako lose pamcenje. Sada ce izbori, pa cemo da vidimo..
Nisi uopste otisao sa teme.Ovo je ustvari Zeljina tema jer ko god hoce da nesto ovdje napravi se mora boriti sa ovim i vjerovatno jos tezim problemima. Lijepo je kad mlad covjek promislja.Eto cak je i tom Bubi draze otici u drugu tursku ligu gdje je jedino sigurno da nista nije sigurno,Zato ja pizdim sto se toliko zapinje za sportski rezultat u ovom periodu jer je toliko muke na ustrojavanju kluba,uslova za treniranje ,stadiona,transfera ,poreza,nacelnika,generala,bivsih zvijezdica da je to vjerovatno za Ripleya