diego1921 je napisao/la:Omar500 ovaj Jonhatan Cafu preopasan,sprdao se lik sa Zvezdom..Valjda cemo i mi imati nekad takvog igraca !
Gledao sam malo tekmu, naizmjenicno sa utakmicom Dinama. Pa nista nije nemoguce, vjeruj mi. Samo da se ovako nastavi raditi u klubu, transparentno, sa vizijom, pametno. Bit ce gresaka, ali uvidjeti ih i ispravljati. Ici ce to sporije nego kada bi dosao neko i izvalio par desetina miliona u klub, kao sto je s Rijekom ili Osijekom sad slucaj, ali posto se to nece desiti, ovo nam je jedina solucija. Sto da ne, za sedam godina bi mogli biti pravo ozbiljan klub, ako se bude pametno radilo. Treba ici polako, a i mi navijaci da smanjimo malo dozivljaj i prekucavanja grupa, trebamo prvo uci u iste

Evo na kojoj stranici prije je nabrojano jedno 7-8 ekstra dobrih igraca koji su ili otisli iz Zeljeznicara, tj omladinskog pogona, zbog raznih razloga, ili onih drugih koji nisu primljeni u isti. Duljevica niko ne podnosi, a da igra kod nas, u zvijezde bi ga dizali. A mogao je veoma lako igrati kod nas. Zato, stabilizacija kluba, parazita smo se rijesili sto je najbitnije. Malo sportske srece, da s Kosticem ovo ispadne dobro i mnoge stvari bi se i same od sebe rijesile. Samo pogledati kakve smo igrace uspjeli dovesti u zimskom i ovom ljetnom roku. A jos stedimo zbog neizlaska u europu i izgradnje stadiona. Ne ulazu ljudi pare u klub, da kazem da donose svoje, ali to niko od njih i ne trazi, nisu kupili klub. I onda bi se covjek roknuo, zapitas se koliko je miliona samo otislo u zadnjih 15 godina u tudje ruke, koliko se sumnjivih likova i diletanata obogatilo preko Zeljeznicara, na njegovu stetu.
Ali fakat je nevjerovatno kakvi su nas znali zapadati klubovi u drugom mandatu sa Amarom Osimom. Moralo je valjda tako, zbog uzasnog perioda prije toga i neizlaska u europu dugi niz godina.