Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 26, 2016 7:01 pm

Za koliko se Amir prodo, a za koliko ce Ordagic?
Željezničar ante portas !

1921.ba
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:02 pm

Odgledao sam opet derbi na miru, hladne glave i evo moja zapažanja.

Pitari iako su imali igrača više osim lopte u svojim nogama nisu konstantno dominirali. Do njihovog gola, tj. do 68. minute smo bili apsolutno ravnopravni. Nakon primljenog gola nam je ušla voda u uši i bila je grčevita odbrana.

Fejzić- Osim primljenog gola i par loših ispucavanja lopte, za golmana njegovog kalibra sasvim OK izdanje.
Memija- Vrlo, vrlo dobar. Čim je na svojoj poziciji odmah su i bolje partije. Par puta spasio opasne situacije kada je odbrana ispala.
Husić- Šta reći za ovog momka, veoma nervozan, preagresivan i nepromišljen. Nadam se da će se smiriti i početi staloženo da razmišlja i igra jer ako ne, onda nećemo imati koristi od njega. Ali, odgovorno tvrdim da ono nije bilo za drugi žuti karton.
Bevab- Po meni, možda i najlošiji. Nije se snašao nikako, dosta nervozan i trema je izgleda učinila svoje. Nadam se da će se trznuti.
Kosorić- Aco već odavno nije na svom nivou pa ima ispada, jbga. Ali opet nije bio toliko ni kritičan. Nekada spasi nekada pokvari. Najveća mu je greška kod gola kada ga je nadskočio Sejfudin.
Boccacini- Ja mislim da smo sa ovim momkom dobili veeeeeeeeliko pojačanje. Znači osim onog nepromišljneog starta u prvom poluvremenu nad Ahmetovićem, momak je čitavu utakmicu odigrao perfektno. Od postavljanja, do izbacivanja. Igra glavom odlična. BRAVO!
Bekrić- Imao je više defanzivnu ulogu koju je solidno odradio, ali je opet standardno meljao loptu prema naprijed.
Radinović- Po meni i MoM. Momak je definitivno pojačanje. Iako mu konstitucija to ne govori, veoma je snažan i jak u duelu. Ima duge noge i odlično uklizava. Igra i naprijed i nazad. Odlično će se uklopiti sa Jovanom.
Pozder- Dosta sam sumnjao u njega i kvalitet ali ovaj igrač nas je prema naprijed držao aktivnim čitavu utakmicu. Fantastičan u skok igri, dobio je milion duela. Dosta se vraćao nazad da krpi Bevaba i potrošio se pravo. Upisao i predasistenciju.
Nikolić- Stari lisac. Dosta dobra utakmica. Osim asistencija bio je koristan tokom čitavog meča.
Lendrić- Nije potreban komentar. Standardno dobar.

Mujagić i Beganović su kratko igrali da bi ih nešto ocijenio.

PS. Sudijska lakrdija je nastavljena. Milion sitnih i nepostojećih faulova. Svaka sumnjiva situacija u korist Sarajeva. I naravno, drugi žuti Husiću je presmiješan.
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Vrag

uto jul 26, 2016 7:03 pm

LARS1921 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Kako će ti se razvijat i peco i šerbečić na klupi?
Isto kao sto ce se razvijati Zeric i Mujagic
I šta ti to govori? Da bi trebali zapostavit zerica i mujagica i dovesti pecu i serbecica, onda bi bilo sto ste njih dovodili pustite nasu djecu
Pa jeste Serbecica stopera cemo gurati u napad, a Pecu koje je krilo u sredinu. Samo da ne igraju nasa djeca.

LARSSON
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:05 pm

Na pozicije štopera imaš svoje dijete Osmankovića, kad bi doveo Šerbečića rekao bi što ste njega dovodili šta je sa našom djecom. Na mjestu krila Žerić a imaš i Stevanovića. Ne kažem da ga nije trebalo dovoditi, i da su ga doveli ne bih imao ništa protiv, ali opet kako će napredovati svi omladinci ako ti je ova sezona važna, jer onda četiri godine ispušiš a ništa nisi osvojio

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:06 pm

Leon_Professional je napisao/la:Nedim Đumišić, sjajni stoper iz Toronta u najtrofejnijem bh. klubu
Spoiler:
Mladi 17-godišnji potencijalni reprezentativac BiH iz Toronta Nedim Đumišić nastavlja svoj nogometni put u juniorskom pogonu najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba u FK Željezničar.

Nedim se trenutno nalazi sa svojim novim klubom na Bjelašnici gdje su u toku pripreme za predstojeću sezonu.

Nedim Đumišić je rođen 1999. godine u Torontu (Kanada). Igra na poziciji stopera, a visok je čak 194 cm. Nogomet igra od svoje osme godine, a u Dixie SC iz Toronta pravi svoje prve fudbalske korake, gdje osvaja i mnogobrojne nagrade i priznanja, a u kampu u Zenici je bio i jedan od najistaknutijih fudbalera.

U protekloj sezoni Nedim je veoma uspješno nastupao na poziciji stopera za kadetske i juniorske selekcije SC North Mississauga, a u februaru ove godine učestvovao je i na kampu za bhtalente iz dijaspore koji je održan u Zenici gdje je bio i jedan od najzapaženijih fudbalera.

Želja ovog mladog potencijalnog “Zmaja” je da i u Željezničaru nastavi sa odličnim igrama, te da se i u budućnosti nađe na spisku selektora za jednu od mladih selekcija reprezentacije BiH.

– Moj san je ispunjen, da igram za najtrofejniji klub u Bosni i Herecegovini. Nadam se da ću odličnim partijama u juniorskom timu skrenuti pažnju trenera seniorskog tima. Također se nadam da sam svojom igrom i zalaganjem uspio da skrenem pažnju selektora u februaru na kampu u Trening centru u Zenici. Najveća mi je želja da opet nosim najdraži dres reprezentacije BiH.
Odlicno, nisam upoznat s malim, ali svidja mi se naicn na koji je doveden. Znaci neko ga je gledao u Zenici. Dovedeno je jos nekih mladih momaka, 4-5 ja mislim iz BiH, neki iz Bihaca su isto bili. Zaboravio sam detalje, ali to mi se definitivno svidja. Sjetimo se prijeratnih sastava i koliko je tu nasih igraca bilo koje smo upecali iz nekih malih sredina koji su inace plodna tla za talente.
Sta mi se jos svidja, to je da Kostic 'gura' nase momke, mlade igrace. Nadam se da ce jos vise dobijati prilika.
Sto se D. Sadikovica tice, ima priliku da vrati formu u Sloveniji. Ugovor s nama mu traje do 2018. godine.
Eh, ne dopada mi se bas ovo sto ste vi naveli...previse smo zaista propustili odlicnih igraca. Najgore mi je definitivno kada cujem za neke igrace da ti se bukvalno nude, zelja im ovdje igrati i klub ih izignorise. I onda poslije 2-3 godine ti dodje da places. Nadam se da ce se ogromne promjene napraviti sto se toga tice.
Da li je neko upoznat sta se desava s omladinskim pogonom i onim produzenim konkursom? Ko ce biti direktor, a ko novi treneri?
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

diego1921
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:08 pm

Vidis ti ne bi gurao Zerica na krilu,a protiv Olimpica i na pripremama prema izvjestajima,njemu odgovara da igra tu poziciju.Uglavnom slazem se ja da treba dovoditi talentovane mlade momke,al ne mozemo mi sad dovesti 10 igraca koji ce biti u ekipi reda radi,mi nismo Dinamo.A sto se tice Ordagica trebali smo dati pare za njega,neko nije htio da rizikuje a mi smo tad bili u katastrofalnoj situaciji sto se tice finansija ! Uglavnom fula ce uvijek biti,maloprije smo pisali za vrijeme Amara koje smo igrace fulili a zavrsili su kod pitara. Po onome sto sam vidio na derbiju izgleda da smo ovaj prelazni rok dobro prosli s igracima,nadam se da ce sto manje fula biti i da cemo sto vise para zaraditi : )

LAPAZ
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:09 pm

Gledao malopre gostovanje Lendrica na Pink Tv, ma lijepo covjeka gledat i kad prica.......

LARSSON
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:10 pm

LAPAZ je napisao/la:Gledao malopre gostovanje Lendrica na Pink Tv, ma lijepo covjeka gledat i kad prica.......
Koja je emisija?

LAPAZ
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:11 pm

LARS1921 je napisao/la:
LAPAZ je napisao/la:Gledao malopre gostovanje Lendrica na Pink Tv, ma lijepo covjeka gledat i kad prica.......
Koja je emisija?
Da ti dobro baratas sa ovim,, ako budes mogao da ga isjeces, mislim samo njega.

https://www.youtube.com/watch?v=YVKWyggQ3z8" target="_blank

LARSSON
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:12 pm

LAPAZ je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Koja je emisija?
Da ti dobro baratas sa ovim,, ako budes mogao da ga isjeces, mislim samo njega.

https://www.youtube.com/watch?v=YVKWyggQ3z8" target="_blank

Hvala :) Biće nešto pravo da i ja pregledam

ChWilla
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:12 pm

Omar500 je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:Nedim Đumišić, sjajni stoper iz Toronta u najtrofejnijem bh. klubu
Spoiler:
Mladi 17-godišnji potencijalni reprezentativac BiH iz Toronta Nedim Đumišić nastavlja svoj nogometni put u juniorskom pogonu najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba u FK Željezničar.

Nedim se trenutno nalazi sa svojim novim klubom na Bjelašnici gdje su u toku pripreme za predstojeću sezonu.

Nedim Đumišić je rođen 1999. godine u Torontu (Kanada). Igra na poziciji stopera, a visok je čak 194 cm. Nogomet igra od svoje osme godine, a u Dixie SC iz Toronta pravi svoje prve fudbalske korake, gdje osvaja i mnogobrojne nagrade i priznanja, a u kampu u Zenici je bio i jedan od najistaknutijih fudbalera.

U protekloj sezoni Nedim je veoma uspješno nastupao na poziciji stopera za kadetske i juniorske selekcije SC North Mississauga, a u februaru ove godine učestvovao je i na kampu za bhtalente iz dijaspore koji je održan u Zenici gdje je bio i jedan od najzapaženijih fudbalera.

Želja ovog mladog potencijalnog “Zmaja” je da i u Željezničaru nastavi sa odličnim igrama, te da se i u budućnosti nađe na spisku selektora za jednu od mladih selekcija reprezentacije BiH.

– Moj san je ispunjen, da igram za najtrofejniji klub u Bosni i Herecegovini. Nadam se da ću odličnim partijama u juniorskom timu skrenuti pažnju trenera seniorskog tima. Također se nadam da sam svojom igrom i zalaganjem uspio da skrenem pažnju selektora u februaru na kampu u Trening centru u Zenici. Najveća mi je želja da opet nosim najdraži dres reprezentacije BiH.
Odlicno, nisam upoznat s malim, ali svidja mi se naicn na koji je doveden. Znaci neko ga je gledao u Zenici. Dovedeno je jos nekih mladih momaka, 4-5 ja mislim iz BiH, neki iz Bihaca su isto bili. Zaboravio sam detalje, ali to mi se definitivno svidja. Sjetimo se prijeratnih sastava i koliko je tu nasih igraca bilo koje smo upecali iz nekih malih sredina koji su inace plodna tla za talente.
Sta mi se jos svidja, to je da Kostic 'gura' nase momke, mlade igrace. Nadam se da ce jos vise dobijati prilika.
Sto se D. Sadikovica tice, ima priliku da vrati formu u Sloveniji. Ugovor s nama mu traje do 2018. godine.
Eh, ne dopada mi se bas ovo sto ste vi naveli...previse smo zaista propustili odlicnih igraca. Najgore mi je definitivno kada cujem za neke igrace da ti se bukvalno nude, zelja im ovdje igrati i klub ih izignorise. I onda poslije 2-3 godine ti dodje da places. Nadam se da ce se ogromne promjene napraviti sto se toga tice.
Da li je neko upoznat sta se desava s omladinskim pogonom i onim produzenim konkursom? Ko ce biti direktor, a ko novi treneri?
dobro, ovi što su navedeni su potpisali za druge klubove u periodu najvećeg kokuzluka u nas u zadnje vrijeme. npr. ljeto 2013. kad su cimirot i kovačević potpisali za sarajevo, mi uzeli titulu, trebamo ići u ligu šampiona, a dovodimo seju bučana i asima škaljića kao pojačanja. k'o da amar ne bi bolje da je bilo od čega. ljeto 2014. još gore.
gradi željo boli te *****

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:16 pm

Kad covjek skonta, nismo izasli u europu, rekonstrukcija stadiona bila i sada gradnja istocne tribine, a dovodimo pojacanja o kojima bi mogli samo sanjati prije par godina. Kud ovi ljudi ne udjose u Zelju zajedno s Osimom 2009. godine, gdje bi sad tek bili...
Ali dobro, nikad nije kasno. Gdje je sutra prijateljska utakmica?
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

LARSSON
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:26 pm

Što reče ovaj čovjek na SKu sad, nije toliko ni novčano koliko sistematski rad

Zeljo AP
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:26 pm

Kjosevski
Sipovic
Osmankovic
Hajradinovic
Memija
Zolotic
Hadziahmetovic
Cerimagic
Gojak
Bajic
Hodzic
Moja neostvarena zelja

Vrag

uto jul 26, 2016 7:42 pm

AsharaK je napisao/la:Za koliko se Amir prodo, a za koliko ce Ordagic?
Prodat ce se za koliko ce se prodati. Mozda vise, mozda manje. Nije stvar samo u visini transfera. Ali bi sada imao jednog od najboljeg igraca lige u svojoj ekipi, a mozda bi s njim i Evropu izborio.

@diego
Moglo se dogovoriti. Bilo je nacina

Neandertalac

uto jul 26, 2016 7:42 pm

diego1921 je napisao/la:Ja stvarno ne znam zasto se mi zamaramo s Duljevicem, ne vidim razlog zasto bi mi o njemu raspravljali..Cinjenica je da je pored Husica izgledao ko Neymar,al daleko od toga da je on najbolji igrac lige..Dobar dribler,ima viska kila,igra samo u jednom pravcu,veliki potrosac lopti,statistika mu je jako losa..Lijepo je to sto on prodje 2-3 igraca,al od toga Sarajevo nema skoro nikakve koristi.Sigurno je da ima potencijal,al daleko je on jos od ozbiljnog fudbala.
Jel neko bio na treningu,imal sta novo ?
Grbavica za Hadzica mi je bas zao,mislim da je to novi Ara..Kakvu mali zavrsnicu ima,to je smijesno !!
Veliki udio u tome ima formacija i njen `pokusaj` implementiranja na terenu, sa igracima koji ne igraju te pozicije.
Tako smo crveni fasovali...
Željeznicar za život cijeli!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:47 pm

Vrag je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Za koliko se Amir prodo, a za koliko ce Ordagic?
Prodat ce se za koliko ce se prodati. Mozda vise, mozda manje. Nije stvar samo u visini transfera. Ali bi sada imao jednog od najboljeg igraca lige u svojoj ekipi, a mozda bi s njim i Evropu izborio.

@diego
Moglo se dogovoriti. Bilo je nacina

Jesi siguran da bi bio u ekipi?
Željezničar ante portas !

Vrag

uto jul 26, 2016 7:48 pm

E jbg sad :roll:

diego1921
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:49 pm

Neandertalac mogu ti reci da se slazem s tobom,da su neki igraci igrali pozicije koje im nisu prirodne i da smo mozda zbog toga i fasovali crveni,al ne treba se sad vracati na to..Lupam protiv onih iz Jajca Dzenis i Memija kad su usli puno bolje je izgledala desna strana nego sa Stevanovicem i Zericem,on je isao na neko iznenadjenje,realno nismo izgubili i to je najbitnije. Ja se nadam da Lendica i Nikolica necemo gledati po krilima.

Hadzijalagic
Kontakt:

uto jul 26, 2016 7:49 pm

Dado ubjedljivo najskuplji u ovom nk Krsko..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 5 gostiju.

Prijava