Ali stvarno isto tako nema potrebe da se nagadja bez razloga.
Kao sto sam sinoc pisao nijedna informacija ne moze ostati da se ne sazna.
Danas ili sutra meni svejedno.
Pratimo zvanicnu stranicu tu ce sve biti.

Najbolje opisuje Zeljinu igru pod Edisovom palicom..Elegant je napisao/la:Edis je deblo zeznuo stvar sto su mu stalno igrali istih 11. plus istih 3. za izmjene, mislim da je bez veze zapostavio Mirzu šveđaninana, Mailsona, Kramara, Djermanovic je nesto vise igrao ali kad pogledas nije dobio puno minutaze.
Sta će biti s istokom ima li ikakve mogucnosti da se pocne pa ko zapad boli na k. sta ko kaze.storm_raider je napisao/la:Generalno.. Zvanicna ce sve objaviti, pa je pratite. E sada, Zapad se gradi.. ide sve svojim tokom. Grbavicu niko ne smije da dira.
Zasad nista konkretno.flux je napisao/la:Avazov sport napisa Osima, Jagodica, Djurbuzovica i Bojana Prasnikara.. Neko, nesto da kaze? Vi, upuceniji?
Edin mi je bas blizi rodjak. Korektan momak, sto bi se reklo "dijete sa sela". Nije nigdje trenirao dok nije otisao u srednju skolu u Banovice, poslije toga brzo je pokazao talenat i radio je mnogo. Oduvijek je navijao za Zelju i prelazak u Zelju mu je bio ostvarenje sna. Mnogo voli svoje mjesto i uvijek dolazi dole kad je pauza. Nadam se da ce otici sada negdje, jer zasluzio je ovim igrama a i da nama sta "kane" u kasu!FKZ1921 je napisao/la:Nadje nekako to selo Visce...za_zivot_cijeli je napisao/la:Visca dominira![]()
a za one koji brzo zaboravljuju, Amar ga je doveo iz banovicke Buducnosti 2009. godine kada je ovaj imao 19 godina.
Al kad je došlo do priče o parama,nana se pita. Stari slijeze ramenima,gleda u nanu...
Procitali na forumima.flux je napisao/la:Avazov sport napisa Osima, Jagodica, Djurbuzovica i Bojana Prasnikara.. Neko, nesto da kaze? Vi, upuceniji?
Pa hajde lutko nazovi rođaka i zamoli ga da dođe jednu sezonu u Želju da odigra sad kada je u punoj snazi. Znam da bi i njemu srce ko munara bilo a valjo bi nam jooooooooooj. Odmah mu reci da ga klub neče moći platiti puno ali jednu sezonu za evropskog Želju vrijedi halaliti. Neki pričaju da Miro ode pa bi nam ta pozicija ostala prazna i njegov bi kvalitet ne samo nadomjestio već i vjerovatno znatno unaprijedio našu desnu stranu.Leon_Professional je napisao/la:FKZ1921 je napisao/la:Edin mi je bas blizi rodjak. Korektan momak, sto bi se reklo "dijete sa sela". Nije nigdje trenirao dok nije otisao u srednju skolu u Banovice, poslije toga brzo je pokazao talenat i radio je mnogo. Oduvijek je navijao za Zelju i prelazak u Zelju mu je bio ostvarenje sna. Mnogo voli svoje mjesto i uvijek dolazi dole kad je pauza. Nadam se da ce otici sada negdje, jer zasluzio je ovim igrama a i da nama sta "kane" u kasu!za_zivot_cijeli je napisao/la:Visca dominira![]()
![]()
![]()
Dobra ideja, ali ima jedna mana, ne psuje se nikom mater, zna se na šta se raja loži.ono.na je napisao/la:Igraj, Zeljo zaigraj za nas
do neba volimo te mi
plavi, momci stoje iza vas
sarajevski mangupiii
Pjevaj, stadion neka se oriii
nek nas cuje cijeli graaad
nijedno, grlo nek se ne stedi
grbavica ponosnaa
ref.
Igraj zeljo sada plesi na terenu
pa nek bude ludnicaaa
samo u kost, zabij gol tom kretenu
nek poludi jalijaa
[video]https://www.youtube.com/watch?v=sDda1B75y-I[/video]
Cekace se, nista se ne zna jos.dell21 je napisao/la:Sta će biti s istokom ima li ikakve mogucnosti da se pocne pa ko zapad boli na k. sta ko kaze.storm_raider je napisao/la:Generalno.. Zvanicna ce sve objaviti, pa je pratite. E sada, Zapad se gradi.. ide sve svojim tokom. Grbavicu niko ne smije da dira.
Naravno...Visca je pravi primjer drugim igracima. Predanim radom,postenim odnosom prema sebi,svom poslu,ljudima oko sebe...uz talenat koji ima,puno je napravio. I napravice jos vise.Leon_Professional je napisao/la:Edin mi je bas blizi rodjak. Korektan momak, sto bi se reklo "dijete sa sela". Nije nigdje trenirao dok nije otisao u srednju skolu u Banovice, poslije toga brzo je pokazao talenat i radio je mnogo. Oduvijek je navijao za Zelju i prelazak u Zelju mu je bio ostvarenje sna. Mnogo voli svoje mjesto i uvijek dolazi dole kad je pauza. Nadam se da ce otici sada negdje, jer zasluzio je ovim igrama a i da nama sta "kane" u kasu!FKZ1921 je napisao/la:Nadje nekako to selo Visce...za_zivot_cijeli je napisao/la:Visca dominira![]()
a za one koji brzo zaboravljuju, Amar ga je doveo iz banovicke Buducnosti 2009. godine kada je ovaj imao 19 godina.
Al kad je došlo do priče o parama,nana se pita. Stari slijeze ramenima,gleda u nanu...![]()
![]()
Ma ja da se pitam kao što se ne pitam, meni Zaha na Grbavici ne bi ni igro osim da malo uđe pred kraj da se tekma privede kraju. Blagoja može igrati malo nazad pogotovo protiv slabijih ekipa. Zahu koristiti samo na strani protiv jačih ekipa i to kad treba od lopte rastaviti nekog bitnog protivničkog igrača. Da se ja pitam ja bih Zolu prije ostavio nego Zahu. Zola je mlađi, korisniji, poletniji i pravi Željovac.rios je napisao/la:Tesko da Zaha moze proci na stoperu,mislim da nam taj avanturizam nije potreban.braco je napisao/la:Neko je spominjao igra Zahirovića ovdje. Mišljenja sam da bi ako ništa bar na treningu ga trebalo pokušati na štoperu. Da se razumijemo nije on krampa na zadnjem veznom,ali nije ni pružio partije koje smo očekivali. On je zadnji vezni starog kova, bazira se striktno na defanzivu,a ofanziva mu je 0. Takav tip zadnjih vezni "izumire" u današnjem fudbalu, jer danas se i tu traže fudbaleri koji su tehnički potkovani. Doduše,ne očekuje se od njega da šalje lopte ko Pirlo ali mislio sam da će biti bar malo konkretniji. Znao je i u defanzivi ponekad da pogriješi,ali ono što mi je najviše zapalo za oko je kad treba da iznesemo loptu sa naše polovine šta se dešava: Lupam Aco dodaje Zahi od kojeg se očekuje neki pas prema Blagojeviću ili Samiru koji su kreatori naše igre. Eh fazon je tu što on u dosta situacija umjesto da to uradi,on je vrati opet Aci ili Bogiju i protivnička ekipa počinje da vrši presing na zadnju liniju čime tjeraju našu defanzivu da ispucavaju lopte prema naprijed koje u većini situacija završe u autu ili kod protivničkog igrača i to je ono naše famozno nabijanje lopte kojem smo svjedočili x puta ove sezone. Tu je potreban dosta bolji igrač s loptom od Zahe da uradi taj prvi pas prema naprijed u našem napadu, a ja se nadam da će to biti Uglješa koji bi mogao da bude veoma bitan faktor u našoj igri. Mada ja se i dalje nadam da će se Adnan dohavizat, jer svi mislimo da Adnan to može puno bolje.
Istina je da klasicni,stari,defanzivni vezni tipa Gattuso,Gravesen,Rahimic,Davids i ostali koji uglavnom samo trce i prave destrukciju protivnickih napada izlaze iz mode.Sad se traze veznjaci koji igraju u oba pravca kao sto su Radja,Modric,Vidal,Xabi Alonso, itd.,dakle koji obavljaju i defanzivu ali i u ofanzivi puno toga naprave.No,ti trendovi su daleko jos od PL,tacnije taj kvalitet igraca.
Sto se Zahirovica tice ja sam pisao da on protiv ekipa kao sto su Drina,Velez,Travnik i ostalih koji su slabi mora ucestvovati vise u kreaciji a ne samo u opstrukciji,dok protiv jacih od njega tako nesto ne bih trazio.
Sto se tice konkretnih stvari koje si napisao oko prenosa lopte to je i bio nas,ili jedan od 2-3,nasa najveca problema.Nismo uspjevali prenositi lopte iz defanzive u ofanzivu kad bi mi pocinjali napade,jednako tesko bi je prenosili i u kontrama ili polukontrama koje bi zapocinjale sa nase polovine.Ali to se najmanje moze adresirati Zahirovicu,jer je to u ovoj formaciji bio posao Blagojevica vise nego Adnana.No,svejedno,koji god od njih dvojice bi prisao po loptu morao je vracati nazad ( Adnan ) ili krenuti u neki trk sa loptom koji bi nekad uspio a nekad ne ( Jovan ) jer bi se svi ostali slabo kretali sa loptom,slabo otvarali prostor.Onda ide ta prica stoperi salju duge lopte i tako u krug.
Biti dobar veznjak nije lahko,tu se mora i trcati,i imati siguran i pravovremen pas.I ne samo jedan veznjak nego svaki u formaciji,inace mrka kapa.
Mislim da nasa vezna linija u globalu nije bila na nivou,Jovan bolji od ostalih,ali u konacnici to nije donijelo rezultat nikakav.
Jeste, kad treba u Argeliniju mjesto zauzeti.delinjo je napisao/la:e cuj zola od nekog poletniji
haha brze se doner u Aladinu okreceshzna je napisao/la:Jeste, kad treba u Argeliniju mjesto zauzeti.delinjo je napisao/la:e cuj zola od nekog poletniji
Zahirovic je bolji igrac od Zolotica. Brzi, okretniji, jaci, cak po mom misljenju ima dobar i bolji pas.delinjo je napisao/la:e cuj zola od nekog poletniji