Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 26, 2016 12:13 am

jako je teško očekivati da se baš ne vidi igrač manje kad smo drastično oslabljeni ušli u utakmicu i onako, bez 2 od 3 najbolja igrača u polju i prvog golmana. njihov sastav koji je u subotu izašao je po meni jači na papiru od našeg koji je u subotu izašao (a od kompletnog nije). i sa igračem manje mi odigramo 1-1. ko zna, možda bi više ispadali da smo igrali "normalno", jer na to su svi navikli i potpuno je šablonski kod nas.

vrlo brzo ćemo znati više...a strpljenja nažalost neće biti.
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

uto jul 26, 2016 12:15 am

A strpljenja nam najvise treba.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

uto jul 26, 2016 12:18 am

samo bi amar imao strpljenja. i to je pitanje koliko, eto mogu se naći komentari sa onog foruma nakon starta u zadnjoj sezoni duple krune, ili poslije izgubljenog derbija u prvoj sezoni drugog mandata. ja glavu dajem, da nije uletila vernesova frljoka na koševu protiv olimpica i njemu bi se zaljuljala klupa. a ta sezona završi rekordima.
gradi željo boli te *****

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto jul 26, 2016 12:22 am

Na stranu sve taktike i formacije, ali za dobar fudbal (šanse, golovi) je neophodno maksimalna trka sa i bez lopte (protrčavanja, dupli pasovi, pasovi u prazan prostor itd.) i igrači koji mogu napraviti višak tj. koji donose prevagu na terenu. Drugim riječima nema veće pometnje za protivnika kad imaš igrača koji može proći nekoga i ako ga saigrači prate kretanjem eto šanse. Vrlo jednostavno.
Naravno, ima ekipa koje igraju na kontre i prekide. Mi smo Željo i po default-u ne igramo primarno na kontre jer u svaku utakmicu ulazimo kao favoriti ili u najgorem slučaju kao ravnopravan takmac.

E gdje smo mi u svemu tome. Igrača da prave višak tj .da umiju nešto probiti, preći, ali stalno, a ne jednom u 90 minuta (to mogu i ja a ko mi se posreći) ruku na srce nemamo. Pitari imaju Dulju i on im je pola ekipe upravo zbog te njegove mogućnosti ili Saida ako bude onaj stari.
Nama ostaje jedino kretanje sa ogromnom količinom trke da slomimo protivnika koji to ne može izdržati i prije ili kasnije neko će im zaspati. Imali smo i mi nekad Zebu. Naša igra kad imamo posjed se zato i svodi na siguricu jer nema ko da napravi nešto lucidno. Bekrić više ne može, jedino je Blagoje u stanju jer nema straha, ali nije on ta vrsta igrača. Miro nije ta vrsta dok bi Buba recimo mogao biti.
Ovo što Goodison govori svi smo vidjeli, ali nećemo još da talasamo jer ima i nekih objektivnih okolnosti i opravdanja. Nakon njegovog pisanja sam i ja pomislio ovaj Kostić ili je gigant ili veze nema kad upravo to Amar izjavi lol
Ja lično kao što sam prošle godine govorio da nama nema napretka dok nam se u prvoj postavi vrte Hodža, Stana itd. sad opet kažem nema nekog napretka dok nam se vrte i Began, Bekrija, Mujaga i Memija. Nagledo sam ih se dovoljno. Nema tu ništa za prevagu. Od naše djece čekam još Žeru i Vecu da vidim hoće li od njih nešto biti. Ove nove isto tako čekam da vidim za neki sud jer tek su došli. Ja bih lično volio, to sam već spominjao, da je umjesto pet igrača tipa Laze, Halve, Bevaba, Šečera i šta ja znam koga još nije ni bitno, došao jedan pravi koji rastura za naše prilike. Zašto? Ma na terenu igra 11 igrača, a ne 25. Kad ti igra prvih 11 (nema kartona, nema povreda) zgaziš tekmu. Kad ti neko zafali nekako se skrpiš. Ovako, kad bi se gledalo 25 igrača mi smo ubjedljivo najjači, ali na terenu to ne pije puno vode. Barem bi svaku treću gazili kad smo kompletni. Lendrić je dobar primjer kad imaš top igrača na nekoj poziciji. Pa da igra svaku treću korisniji je od trojice Mujaga.
Osim toga, Željo nikad nije gomilao igrače i najjači je bio kad je imao 13-14 igrača, ali od toga 5-6 vrhunskih za trenutne prilike koje skoro niko nije imao i koji su gazili. Do zvijezda tako nismo mogli jer čim ti je zafalio Mihajlo nisi imao rezervnog centarfora i ne odeš u finale. 13 godina ranije te zgazi Derby iz sličnih razloga.
Zadnja izmjena: Rodom s mejtaša, dana/u uto jul 26, 2016 12:39 am, ukupno mijenjano 1 put.

Plavi orkestar
Kontakt:

uto jul 26, 2016 12:36 am

Sto bi u narodu rekli:"Lako je poslije bitke biti general." Cinjenica je da 99,9% raje bilo iznenadjeno naših prvih 11.Vjerovatno je Kostic zelio da iznenadi i Hurtica medjutim desio se rani crveni i to je sve palo u vodu.Svi smo ocekivali puno više od našeg tima u derbiju,dobili smo vrlo malo a što ne znaci da necemo dobiti puno više u slijedecoj i svim narednim.Mnogi su došli kao pojacanja i nadam se da ce to i pokazati na terenu a da ce Kostic izanalizirati ovu utakmicu,uvidjeti svoje greške,uvidjeti nedostatke i prednosti našeg tima,sve to ispraviti i ukomponovati i krenuti ka tituli.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto jul 26, 2016 12:37 am

GoodisonPark je napisao/la:Mene je u drugom poluvremenu bilo stid na tribinama kako se loše branimo, hajde ok neki pišu zatvorili smo sredinu ali mi smo zatvorili sredinu samo da nam direktnom loptom ne izbace nekoga 1 na 1 sa golmanom, ali i pored toga oni su se dodavali kako su htjeli dok se ne pojavi malo prostora na strani i eto ga opet centaršut. Fino je ovo Amar primjetio, i ja sam polagao velike nade u Kostića ali nekako se previše pravi pametan i izmišlja toplu vodu. Miloše brate nije ovo Krka iz Slovenije, ovo je Željo i ovdje ljudi znaju gledati fudbal i vide kad nešto ne štima.

Sergejević je fino dodao da je Stevanović - Memija morao početi po toj desnoj strani i to bi bilo mnogo efikasnije, mogao je to i kasnije napraviti i umjesto Nikolića uvesti Stevanovića a Memiju poslati na krilo. Tu je možda bila šansa da Kerim pobjegne i ugrozi gol a svakako bi defanzivno zatvorili pitare puno kvalitetnije. Nema opravdanja za ove promašaje, sve ja poštujem formacija bla bla ali brate ne možeš biti toliko tvrdoglav da u situaciji kad dobiješ crveni ne promjeniš najosnovnije stvari i ne pojačaš blok na sredini, šta ima veze što ti hoćeš 4 4 2, dobili crveni odmah prebacuj na 4 4 1. Šta se imaš inatiti i gurati neke gluposti do iznemoglosti. Moraš biti iskusni vuk a ne furati svoje pa makar i naopako. Šteta je da ni minute derbija ne odigra Šećer koji je jedan od ponajboljih bio prošle subote.

Neko je napisao da Kostić jednostavno još nema uvid u mogućnosti igrača i ne vidim drugo objašnjenje nego da je to baš tako, ali čudi me jer je pričao kako je pratio i prije nego je zvanično preuzeo Želju. Već je neko vrijeme tu i valjda zna da Memija može igrati desno krilo a Bevab lijevo. Sreća nas je pogledala na derbiju ali nije ni ona dugog vjeka, okrene se to u kontru baš onda kad najviše treba. Ozbiljnost protiv Olimpica neophodna, a ja sam zadovoljan sa bilo kakvom pobjedom da je skupljati bodove pa kako bilo, trebaće vremena dok se ekipa malo ne dohaviza i ne skonta kako treba da igraju.

Što se tiče Bekrića izgubio je nepotrebno nekoliko lopti ali da je bio baš loš o tome nema ni govora. Vidim Model ti potenciraš da Bekrić ne konta ovu formaciju ali ako će ti biti lakše nju ne konta 90% igrača na terenu, bekovi je ne kontaju ni pod razno a vezni su pogubljeni u toj nekoj svojoj muci. Slažem se da je bolje da prebaci na 3 5 2 ako već ovo ne ide.
Ja imam osjećaj da je on potcjenio pitare i da potcjenjuje cijelu ligu i možda čak i druge trenere. To nikad nije dobro, ali hajd, ne mora biti strašno ako barem bude učio na greškama i ne bude tvrdoglav. Polomiće zube na nekom, ali nek izvuće pouku. Uglavnom da ne odemo daleko, tek je počelo. Može ćuda napraviti ako bude znao jer ima situaciju u klubu i na tribini koju niko nikad nije imao od rata.

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jul 26, 2016 12:47 am

Proslo je prvo kolo, izvukli bod iz derbija, nije lose. Usli smo neporazeni u sezonu, to je bitno. Sljedecih pet kola treba maksimalno iskoristiti. Zasto? Zato sto bukvalno u prvih sest kola imamo samo jedno pravo gostovanje (protiv Olimpica i ne racunam)

Zeljeznicar - Sarajevo
Olimpic - Zeljeznicar
Zeljeznicar - Siroki Brijeg
Sloboda - Zeljeznicar
Zeljeznicar - Vitez
Zeljeznicar - Zrinjski

Poprilicno tezak raspored, koji ce biti puno tezi kada se obrnu domacinstva i gostovanja poslije 11 kola. Zato, iako jesmo neuigrani i sve, moramo iskoristiti domaci teren i sakupljati bodove, da ne bude panika opsta i da prizivamo plavo proljece kasnije. Olimpic se ne smije podcijeniti, ali se mora uzeti. Siroki Brijeg tradicionalno veoma neugodan protivnik, uvijek smo imali problema protiv njih, ali nisu nikakav bauk, pogotovo ne ove sezone. Od Slobode bi bilo super otkinuti bod, i onda ove zadnje dvije utakmice...uzeti kuci. Protiv Viteza se ne opustati, i onda se revansirati Zrinjskom, koji je najveci kandidat za titulu i bit ce nam i ove sezone najveci problem. Kada bi uspjeli sve ovo ispuniti, mnogo bi sebi olaksali posao. Uslijedilo bi pet 'laganih' utakmica, protiv uslovno receno manjih timova, i onda svim ovim velikim idemo u goste.
Mada, i ja uprazno pricam, ide se od utakmice do utakmice. Trebat ce vremena da se sve ovo uigra. Nadam se da cemo imati i sportske srece i da ce se ispuniti ovo sto sam upravo predstavio. 14 bodova poslije 6 kola uopste ne bi bilo lose, s obzirom protiv kakvih protivnika bi igrali. Hocemo plavo ljeto :mrgreen:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 26, 2016 12:51 am

Kostic moze biti daleko bolji od Mulalica ali da nema srece kao Mulalic. Nadam se da ce nas i ta sportska sreca posluziti, ako nista bar da ne bude na suparnickoj strani.
Treba biti saburli i skupa

GoodisonPark
Kontakt:

uto jul 26, 2016 12:51 am

Znam ja Mejtaš da su ovo svi vidjeli ali raja neće još da kritikuje jer je bilo i objektivnih okolnosti oko ove utakmice, međutim bolje je reći da ovo ne valja ništa osim fizičke spreme nego biti lažno zadovoljan i takvu prividnu atmosferu prenositi na ekipu. Po njegovim izjavama ja sam mislio frajer ništa ne prepušta slučaju, o svemu vodi računa, detalji, sve uredno. Ja sam nedavno pisao kako se primjeti na onom predstavljanju ekipe da je nervozniji nego inače, a i na onoj pres konferenciji pred derbi je gutao knedle. Znam treba i njemu vremena za adaptaciju i navikavanje na ligu samo se bojim da ga neće imati a bilo bi mi jako žao da ode brzo jer od njega i dalje imam najveća očekivanja.

Ovo što ja pišem je iz najbolje namjere, ako se protiv Olimpica popravi igra bar 15% ja ću to ovdje i napisati i reći da ima napretka. Nema ništa od klimanja glavom i neka Kostiću i igračima bude jasno da se neće trpiti mnogo, u globalu pišem, ja ko pojedinac nisam bitan, ja volim gledati Želju makar i trening bio ali svi znamo kakva je većina na Grbavici, nema tu mnogo sabura, a neće biti ni strpljenja ako ne bude bodova i to je jasno, a realno i ne treba ga biti kad mi već dvije utakmice na Grbavici igramo ko da nam je 9 igrača otišlo na Hadž a ostali eto moraju pokrpiti dok se ovi ne vrate. Igrači ne kontaju formaciju, neki da ali većina ne, e sad hoće li skontati za mjesec ili do nove godine pitanje je? Nije toliko problem ni formacija već je problem što nam napadači ne prave kvalitetan pritisak na zadnju liniju, to je osnova od koje sve kreće. Ja bih probao sa Lendrićem i Pozderom u vrhu, Denis je primio i zagradio lopti na derbiju što neki neće ni za tri. Njegovim ulaskom smo proigrali i protiv Metalegea vidi se da momak zna.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Plavi orkestar
Kontakt:

uto jul 26, 2016 12:53 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:Mene je u drugom poluvremenu bilo stid na tribinama kako se loše branimo, hajde ok neki pišu zatvorili smo sredinu ali mi smo zatvorili sredinu samo da nam direktnom loptom ne izbace nekoga 1 na 1 sa golmanom, ali i pored toga oni su se dodavali kako su htjeli dok se ne pojavi malo prostora na strani i eto ga opet centaršut. Fino je ovo Amar primjetio, i ja sam polagao velike nade u Kostića ali nekako se previše pravi pametan i izmišlja toplu vodu. Miloše brate nije ovo Krka iz Slovenije, ovo je Željo i ovdje ljudi znaju gledati fudbal i vide kad nešto ne štima.

Sergejević je fino dodao da je Stevanović - Memija morao početi po toj desnoj strani i to bi bilo mnogo efikasnije, mogao je to i kasnije napraviti i umjesto Nikolića uvesti Stevanovića a Memiju poslati na krilo. Tu je možda bila šansa da Kerim pobjegne i ugrozi gol a svakako bi defanzivno zatvorili pitare puno kvalitetnije. Nema opravdanja za ove promašaje, sve ja poštujem formacija bla bla ali brate ne možeš biti toliko tvrdoglav da u situaciji kad dobiješ crveni ne promjeniš najosnovnije stvari i ne pojačaš blok na sredini, šta ima veze što ti hoćeš 4 4 2, dobili crveni odmah prebacuj na 4 4 1. Šta se imaš inatiti i gurati neke gluposti do iznemoglosti. Moraš biti iskusni vuk a ne furati svoje pa makar i naopako. Šteta je da ni minute derbija ne odigra Šećer koji je jedan od ponajboljih bio prošle subote.

Neko je napisao da Kostić jednostavno još nema uvid u mogućnosti igrača i ne vidim drugo objašnjenje nego da je to baš tako, ali čudi me jer je pričao kako je pratio i prije nego je zvanično preuzeo Želju. Već je neko vrijeme tu i valjda zna da Memija može igrati desno krilo a Bevab lijevo. Sreća nas je pogledala na derbiju ali nije ni ona dugog vjeka, okrene se to u kontru baš onda kad najviše treba. Ozbiljnost protiv Olimpica neophodna, a ja sam zadovoljan sa bilo kakvom pobjedom da je skupljati bodove pa kako bilo, trebaće vremena dok se ekipa malo ne dohaviza i ne skonta kako treba da igraju.

Što se tiče Bekrića izgubio je nepotrebno nekoliko lopti ali da je bio baš loš o tome nema ni govora. Vidim Model ti potenciraš da Bekrić ne konta ovu formaciju ali ako će ti biti lakše nju ne konta 90% igrača na terenu, bekovi je ne kontaju ni pod razno a vezni su pogubljeni u toj nekoj svojoj muci. Slažem se da je bolje da prebaci na 3 5 2 ako već ovo ne ide.
Ja imam osjećaj da je on potcjenio pitare i da potcjenjuje cijelu ligu i možda čak i druge trenere. To nikad nije dobro, ali hajd, ne mora biti strašno ako barem bude učio na greškama i ne bude tvrdoglav. Polomiće zube na nekom, ali nek izvuće pouku. Uglavnom da ne odemo daleko, tek je počelo. Može ćuda napraviti ako bude znao jer ima situaciju u klubu i na tribini koju niko nikad nije imao od rata.
Mene interesuje da li je on primjetio da nama fali vezni igrac cjelu utakmicu i ako jeste kakvo bi objašnjenje dao za tu situaciju.Izmjena Nikolic-Mujagic kod onakvog stanja na terenu je isto tako nelogicna i te su me dvije stvari najviše zabrinule kod Kostica.Nadam se da je imao debeli razlog zašto je to tako moralo biti inace mrka kapa.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:04 am

Plavi orkestar je napisao/la: Mene interesuje da li je on primjetio da nama fali vezni igrac cjelu utakmicu i ako jeste kakvo bi objašnjenje dao za tu situaciju.Izmjena Nikolic-Mujagic kod onakvog stanja na terenu je isto tako nelogicna i te su me dvije stvari najviše zabrinule kod Kostica.Nadam se da je imao debeli razlog zašto je to tako moralo biti inace mrka kapa.
Mislim da je na presu odgovorio na ta tvoja pitanja, pa ako nisi pogledao pogledaj mozda ce ti biti jasnije. :)
Vecina je to primjetila ali mi je i logican odgovor Kostica. Lakse je skinuti ubacaj nego kroz sredinu kad prodje odmah imaju 1 na 1 i primas gol.

diego1921
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:07 am

Goodison brate a da sacekamo da prodje par tekmi ,pa da vidimo imal kakvog napretka..Moze se desiti da Milos ovdje ne uspije a da negdje vani napravi solidnu karijeru,zasto mi uvijek gledamo da je sve do trenera,zasto ne kazemo da je do igraca..Nas fudbal puno zaostaje,mi to ne zelimo da primjetimo..Cim jedan igrac drugacije razmislja i drugacije se ponasa,odmah napravi nesto u svojoj karijeri..Danas ljudi igraju fudbal u oba pravca,a mi nismo jos navikli na to,nasi igraci samo trce kad imaju loptu,treba nauciti nase igrace da se krecu i bez lopte,da nije fudbal samo stajati uz liniju i cekati loptu..Pritisak je ogroman a malo je vremena,ovdje bi mi Fergusona otjerali poslije 5 kola . Dosta je vise promjena trenera,treba razmisljati na duze staze.Sacekajmo da se zavrsi prvi dio,onda je lako komenatrisati..Tebe sam spomenuo ne zato sto imam nesto protiv tebe,nego zato sto smo i prije diskutovali ! :)

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:11 am

Ali dobro je neko primjetio, haos tremu ima Kostic. Opusten pravo bio kod Adisa, sad na konferenciji kao da ga neko muci :D
Jeste da je bio pomocnik u Zvezdi, ali drugacije je puno kad si sef strucnog staba. Zato mi je sada jos gore sto Nikolic onako bespotrebno najavi titulu, jesmo mi Zeljeznicar i sve, ali vise volim u tisini da se radi i dodje do rezultata. Ne bude li titule, jebavat ce mu ljudi sve po spisku. Samo strpljenja, jedna od vecih zelja mi je da on ostane sef strucnog staba i narednu sezonu. Treba nam konstanta, to sam ocekivao i od Mulalica, ali zavrsilo je veoma lose. Mulalic bi odlicno vodio Metalleghe, s onim pristupom, posto su kao autsajderska ekipa, a oni su dugo na okupu i onako proslavljaju pobjede, pa ginuli bi svaku utakmicu :rofl:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

w0st
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:12 am

Dobro svi kazete , poljuljo nas crveni u 30' , ali mi smo igrali katastrofalno i prvih 30 nije bilo 4 povezana pasa , samo je fazon bio da je izbijes i kome ode , ako bude ovako i protiv Sirokog , bit cu razocaran i to pravo . Takodje kazete da smo lose igrali falila nam 3 igraca , a jesu a jel to znaci da ZELJO zavisi od 3 fudbalera ? Mozemo biti sretni sto smo izvukli 1 bod u prvoj utakmici , ne do Bog da je umjesto Sarajeva bila Sloboda , trica nam ne bi ginula ...

rodrigo87
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:15 am

w0st je napisao/la:Dobro svi kazete , poljuljo nas crveni u 30' , ali mi smo igrali katastrofalno i prvih 30 nije bilo 4 povezana pasa , samo je fazon bio da je izbijes i kome ode , ako bude ovako i protiv Sirokog , bit cu razocaran i to pravo . Takodje kazete da smo lose igrali falila nam 3 igraca , a jesu a jel to znaci da ZELJO zavisi od 3 fudbalera ? Mozemo biti sretni sto smo izvukli 1 bod u prvoj utakmici , ne do Bog da je umjesto Sarajeva bila Sloboda , trica nam ne bi ginula ...
Brate jel real isti bez ronalda ramosa i balea ?

storm_raider
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:15 am

Zeljina igra zavisi od 2 fudbalera kao sto su Blagojevic i Miro Stevanovic. Da.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plavi orkestar
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:16 am

Leon_Professional je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la: Mene interesuje da li je on primjetio da nama fali vezni igrac cjelu utakmicu i ako jeste kakvo bi objašnjenje dao za tu situaciju.Izmjena Nikolic-Mujagic kod onakvog stanja na terenu je isto tako nelogicna i te su me dvije stvari najviše zabrinule kod Kostica.Nadam se da je imao debeli razlog zašto je to tako moralo biti inace mrka kapa.
Mislim da je na presu odgovorio na ta tvoja pitanja, pa ako nisi pogledao pogledaj mozda ce ti biti jasnije. :)
Vecina je to primjetila ali mi je i logican odgovor Kostica. Lakse je skinuti ubacaj nego kroz sredinu kad prodje odmah imaju 1 na 1 i primas gol.
Gledao sam izjavu i nisam to primjetio.Pogledat cu ponovo.I ovo mi nejasno "Lakše je skinuti ubacaj nego kroz sredinu kad prodje odmah imaju 1 na 1 i primaš go"Jeli to on rekao ili

exbabilon
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:17 am

Do igraca nije. Kvalitet niko ne moze dovesti u pitanje. Imamo ponajbolji vezni red u ligi, a vezni red dobija utakmice. Ponajboljeg napadaca u ligi i jos dvojicu solidnih, vise nego solidnih. Ponajbolje krilo u ligi, reprezentativca. Imamo 4 jaka stopera, od cega jedan reprezentativac, drugi bivsi prekaljeni reprezentativac, dva stranca. Imamo dva solidna desna beka. Imamo perspektivnog golmana koji je prosao mlade selekcije nase repke i za njega solidnu zamjenu. Ako za neku poziciju ne mozemo 100% tvrditi da smo dobro pokriveni, to su lijevi bek i lijevo krilo, ali ni tu nismo losi, a radi se ocito na tome da se pojacamo i budemo kao i na ostalim pozicijama medju najboljim. Da sumiram, igraci mogu upasti u losu formu, imati los dan, ali nikada svi skupa. Za svakog ima adekvatna zamjena i ako u 5 tekmi ne bude islo, ne mozemo reci da je do igraca. Sve je sad do trenera po mom misljenju i njegove postavke na terenu, njegove taktike i znanja. Ja to tako vidim. Ako Lendara ispadne iz forme tu je Pozder/Nikolic, ako Blagoja stane tu je Secer, ako Memija bude tanak, eto Sinise i tako dalje, igrackog kvaliteta ne manjka sigurno. Uspjeh i neuspjeh su po mom misljenju u rukama Slovenca.

Brkoo
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:21 am

w0st je napisao/la:Dobro svi kazete , poljuljo nas crveni u 30' , ali mi smo igrali katastrofalno i prvih 30 nije bilo 4 povezana pasa , samo je fazon bio da je izbijes i kome ode , ako bude ovako i protiv Sirokog , bit cu razocaran i to pravo . Takodje kazete da smo lose igrali falila nam 3 igraca , a jesu a jel to znaci da ZELJO zavisi od 3 fudbalera ? Mozemo biti sretni sto smo izvukli 1 bod u prvoj utakmici , ne do Bog da je umjesto Sarajeva bila Sloboda , trica nam ne bi ginula ...
Blagojevic, Stevanovic, Kjosevski, Jahic i oba lijeva krila plus Zeric koji se uigravao sa ekipom za derbi su bili ili povrijedjeni ili suspendovani. Oduzmi Sarajevu Benku, Duljevica, Pavlovica itd a zamisli nas u punom sastavu pa pitaj zavise li od tih igraca, oduzmi Barceloni Messija, Neymara i Suareza i postavi isto pitanje :lol:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

GoodisonPark
Kontakt:

uto jul 26, 2016 1:23 am

diego1921 je napisao/la:Goodison brate a da sacekamo da prodje par tekmi ,pa da vidimo imal kakvog napretka..Moze se desiti da Milos ovdje ne uspije a da negdje vani napravi solidnu karijeru,zasto mi uvijek gledamo da je sve do trenera,zasto ne kazemo da je do igraca..Nas fudbal puno zaostaje,mi to ne zelimo da primjetimo..Cim jedan igrac drugacije razmislja i drugacije se ponasa,odmah napravi nesto u svojoj karijeri..Danas ljudi igraju fudbal u oba pravca,a mi nismo jos navikli na to,nasi igraci samo trce kad imaju loptu,treba nauciti nase igrace da se krecu i bez lopte,da nije fudbal samo stajati uz liniju i cekati loptu..Pritisak je ogroman a malo je vremena,ovdje bi mi Fergusona otjerali poslije 5 kola . Dosta je vise promjena trenera,treba razmisljati na duze staze.Sacekajmo da se zavrsi prvi dio,onda je lako komenatrisati..Tebe sam spomenuo ne zato sto imam nesto protiv tebe,nego zato sto smo i prije diskutovali ! :)
E moj Diego da su svi ko Goodison, Kostić bi kod nas penziju zaradio ;)

Mi imamo kvalitetne igrače, to će se tek vidjeti kroz sezonu, a trener, nadolaziće on u vožnji a samo se nadam da će nas i sreća poslužiti ovo malo na početku dok ne krene lokomotiva punom parom. Već protiv Olimpica mora to biti mnogo bolje, Jovan i Miro će povezati te naše ofanzivne redove, još dok Jahić uleti e onda bi to već moglo ličiti na ekipu. Ova formacija je yebena za uigrati ali ako se uigra, bit će veselo za sve ;)
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.

Prijava