pon jul 25, 2016 11:48 pm
Odgledao sam prvih 45 minuta i primjetio neke stvari. Mada prije toga zelio bi reci da mislim da Kostic nije iz nekog svog hira ubacio Dzenisa i Lendru na "krilo" vec da su tome kumovale povrede. Lendri to nije strano da igra krilo, a Dzenis gdje god da odigra poginut ce, neki su spominjali da je mozda Memija trebao igrati naprijed ali ja msm da nije Mema to "krilo" koje ide u ovoj formaciji, ima puno posla i u sredini a Mema je vise linijsko krilo.
Eh sad ovako u kratkim crtama :
1. Kada imamo loptu bekovi su na centru, a veznjaci dolaze po loptu od stopera. "Krila" stoje duboko u polju.
Ovakom postavom, za ocekivati je da veznjaci okomitim loptama po zemlji(jaka lopta po zemlji) dodaju napadacima koji malo pridzu centu. U tom trenutku ovi krilni mogu uci u sredinu ili malo rasiriti ali biti blizu napadaca da napadac odlozi njemu loptu i krene brzo prema golu. Time osvajas brzo veliki dio terene i na neki dupli pas mozes lako doci do gol sanse. Napadaci da budu nesto kao sidrasi, Pozder to moze igrati.
U ovoj tekmi se to par puta pokusavalo u 1. pol. ali ne bas mnogo, a i napadaci i krila nisu radili posao kako treba.
2. Drzimo loptu, vidi se napredak kod stopera sto brzo dodaju od prve da sto prije se to izrotira i okrene strana.
Medjutim, stoperi su nam dosta nestrpljivi i brzo nabijaju loptu naprijed. Doduse uz mali pritisak protivnika, ali mislim da se to treba jos pokusati drzati i strpljivo graditi napad.
3. Bekric prvih 25 minuta pravo dobar. Do poluvremena nista bolji Ugljesa nije bio od njega.
4. Storm rece da su imali 14 suteva. Moram reci da je to istina, ali treba i pogledati te suteve. Msm da u prvom poluvremenu nisu imali ni jedan u okvir gola a da su imali vise od 5 suteva. Dosta je to pucanje u prazno, nisu bili prijetnja. Standardno sa Mulalicem smo isto ovako imali drasticno manje suteva, samo sto su tad njihovi sutevi bili dosta opasniji i precizniji.
Za kraj da dodam da je ovo opet derbi a i prva tekma. Svjedoci smo da u derbiju ni kad je u sredini prvenstva tekma nema neke igre i ljepote. Treba vidjeti kako cemo izgledati sljedece tekme kada budemo kompletni i ne budemo morali krpiti pozicije.
Husic je za 3 minute dobio 2 zuta kartona, do tad nije imao ni jedan faul. Prvi zuti sigurno da jeste bio, klasicna glupost, bez lopte kosi igraca. Eh drugi po meni se mogao oprostiti, pustis prednost kao sto je i bio uradio sudija jer Sarajevo je imalo napad izgledan. Po meni prestrogo i stvarno moglo se proci bez crvenog. Ako nista Saric je trebao zuti dobiti kad udara Bekrica a dobija opomenu, al hajd ipak Valjic je ostalo sasvim korektno odradio.