Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

GoodisonPark
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 25, 2016 11:02 pm

salle86 je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:
salle86 je napisao/la:

treba imati mu.da pa igrati onako "ofanzivno"
dodušem možda, ma ne možda nego sigurno da nebi igrali da smo bili kompletni, ali u situaciji kad imaš igrača manje, kad je protivnik gradski rival i kad sva pravila nalažu da se zatvoriš, kostić to ne želi
meni se recimo to sviđa, nema respekta i straha, ili sve ili ništa...mogli smo se zatvoriti, poizbacivati sve napadače i braniti se ko žepa
čemu to? ko bi volio takvog želju gledati, pogotovo na grbavici, pogotovo u derbiju

ljudi moji, mi smo igrali bez 1/3 ekipe sigurno i opet ja nisam vidio da su pitari išta konkretno napravili, sve nešto navrat, nanos...ono što su pucali po golu, samo jedna je bila ozbiljna, ostalo odlično zatvoreno tako da se nije moglo bolje ni šutirati
Ne možeš meni pričati za Kostića kad sam ga ja hvalio na sav glas cijelo vrijeme, ima kamara postova koji to potvrđuju. Međutim to ne znači da kad svojim očima vidim nešto da ću sam sebi ići u kontru. Pokazao je on muda ali nedovoljno taktičke i trenerske mudrosti, mi smo se dragi moj Salle branili ko Žepa svakako ali smo se branili sa napadačima i to je izgledalo jako žalosno da ti nakon par laganih promjena strana dolaze u situaciju da opasno ugroze naš gol. Ti gledaš udarce u okvir i mrtve šanse a meni je mrtva šansa i kad gledam dosta lopti hoće li otići pored gola ili u gol, bilo je takvih situacija podosta. Mi smo u drugom pol. većinom panično izbijali lopte koje su njihovi štoperi lagano kupili i za 40 sec. su bili u situaciji da ponovo zaprijete. Mi smo se drug moj branili grčevito a najgore što smo i pored tolikih silnih napadača samo iz daleka gledali prema pitarskom golu. Po meni Kostić nije položio ispit u derbiju, nije bilo žestokog presinga od prve minute, nismo napravili ama baš ništa na utakmici osim tog gola. Premalo vala pa taman da nam je i Osmo iz Travnika trener.
ne znam, ali ja sam bio mrtav-hladan kod napada pitara jer mi nikako nisu izgledali opasno
sve se svodilo na individualne pokušaje zalizanog
te još par njih, jbg ne znam im imena :)
ali eto pogledaću po prvi put snimku meča pa možda i vidim ovo branjenje što ti navodiš :D

Bgm je sijevalo sa svih strana, naravno govorim za drugo pol. ali u prvom su nam nekako prolazili i dobijali neke kornere iz ničega. Ne razumijem Kostića koji je gledao pitare i ako je gledao vidio je da niko pojma nema osim Sarića i Duljevića, umjesto da njih zatvori što je moguće više i bolje on igra neko svoju igru sa 4 napadača koji igraju poziciono? Neću dalje nabrajati ali mnogo propusta je napravio u njegovoj debitantskoj utakmici pred domaćim navijačima, ali nema veze dobar je i bod idemo dalje ali je vrijeme za maksimalnu ozbiljnost, svaki naredni kiks bi unio dodatnu nervozu, naša raja je strpljiva relativno, ali ne vole kada ih neko pravi budalama.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Model1964

pon jul 25, 2016 11:03 pm

psihopata je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:Model vjerujem ja tebi, ova formacija jednostavno to i zahtjeva, zato i jesam debelo razočaran nakon dvije odgledane tekme. Da budem realan bilo je presinga i pritiska zadnjih 20 minuta protiv Metalegea, (konkretno od ulaska Pozdera) ali to nije bila 4 4 2 formacija već 4 3 3 sa Beganovićem u vezi. Luta Miloš opasno, nadam se samo da ovo nije vrhunac njegovog trenerskog umijeća i da će mnoge stvari popravljati što prije.

Psihopata, mnogo nelogičnosti je bilo, previše, samo nas je sreća spasila da ne primimo još poneki gol, ovaj bod pripisivati Kostiću i njegovom umijeću je smiješno. Možda neko i pokušava to braniti u stilu kao ne kontate vi trenerski posao, to je dio taktike i slične floskule ali to ne prolazi kod nekoga ko je na Grbavici odgledao hiljadu utakmica.
ma samo da se više riješimo one igre iz prethodnih nekoliko sezona,užas živi je bio,patnja sa svakom ekipom,a ovo će garantovano biti drugačiji koncept igre,treba čovjeka pustiti da uradi ono što je zamislio koliko god vremena da uzme,samo nemojte da opet mijenjamo trenere,to će nas pokopati.
Bože sačuvaj da sam ja za promjenu trenera, ja bih mu dao cijelu sezonu pa bi na kraju na miru sumirali šta i kako. Ima on ideju i fino je zamislio našu igru ali na terenu nije ni blizu toga. Nadao sam se da ću konačno na Grbavici gledati presing veći dio utakmice ali jok uspavanka samo takva, ako ovako nastavi otjeraće raju jer niko ne dolazi na stadion da vidi "ništa". Igrači ga apsolutno ne razumiju, vidjet ćemo kad budu svi igrači kako će to izgledati ali bojim se da ako uđe u lošu seriju ostali navijači (većina) neće imati baš mnogo razumjevanja i vremena da sačekaju njegovog "evropskog Želju" koji ne može da priđe protivničkom golu.
Da, ta nestrpljivost je yebena.Naravno, kada su drugi u pitanju :) .
Ja vjerujem da možemo puno bolje. Mislim da je psihološki derbi :r loše uticao na nas. Prva tekma na Grbavici, želja da se pokažeš... i blokada, pregoriš. Na to se još priljepio crveni karton i vozdra igra. Kad se ne znaš nositi sa pritiskom, kada se u glavi otvori mogucnost potopa, onda radis ono u šta si milion posto siguran sve u namjeri da ograniciš štetu.
Za sve dobre stvari je potrebna evolucija a ne revolucija.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

exbabilon
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:08 pm

sergejevic je napisao/la:Dobro je @Goodison primjetio vecinu stvari. Ja sam bio takodjer razocaran igrom do crvenog kartona i pitao se sta se uopste pokusava. Onda sam mislio da ce se ici tim dugim loptama jer imas 4 centarfora na terenu, ali mi niti jedan takav duel nismo dobili, uopste nismo uspjeli spustiti loptu na njihovoj polovini. Mislim da su stoperi Sarajeva izuzetni u zraku i da im je to najjace oruzje, dok im je velika mana brzina i potpuno me iznenadilo sto nismo pokusali nekom brzom varijantom da iskoristimo njihovu sporost i losu defanzivu bekova koji su dosta orijentisani naprijed. Stvarno me iznenadilo.
Takodjer i ta prica za krila nije bas da ih nismo imali. Opet se slazem sa @Goodisonom za kombinaciju Bevab i Husic lijevo, a moglo se i desno sa Sinisom i Memijom koji takodjer igra i krilo mozda cak i bolje od beka. Pored 4 centarfora stavis jos i Bekrica u vezni red iako je Secerovic mnogo bolji u tom trkackom segmentu, mada nije Tuce tu bio los, ali opet nema logike.
U jednom postu sve nelogicnosti i u najmanju ruku cudne odluke Kostica na ovom derbiju. Upravo zbog ovoga se bojim da cemo i kad se vrate Blagojevic i Miroslav opet gledati neke cudne kadrovske odluke, igrace koji lutaju u 4-4-2 formaciji, igrace na pozicijama koje im nisu primarne i tako dalje.. sem toga, Memija je imao dobrih partija na krilu, a Beganovic to nikad do Kostica nije igrao i jednu ovakvu utakmicu Beganovic pocne na desnom krilu, cudno.. Kostic ocito jos ne poznaje mogucnosti svih igraca, sta mogu igrati, sta trebaju igrati i slicno..dok ne pohvata sve konce nadam se da zaostatak nece biti nedostizan.. vec u subotu je prva utakmica u kojoj nece biti nikakvih isprika, Olimpicu se nece navlaciti protiv nas, osim Kjosevskog nema izostanaka, solidan teren, podrska navijaca, svi preduslovi da ekipa pruzi neki svoj maksimum u ovom trenutku, naravno da ocekujemo da cemo napredovati kako vrijeme odmice, ali vec sada bi morali biti na nekih 80%..

Roberto Baggio
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:09 pm

Večeras je na književnom festivalu Bookstan, u Akademiji likovnih umjetnosti, poklonjen dres Aleksandru Hemonu (Hemon, broj 10). Kako vidim, još uvijek nije objavljena nigdje vijest. A vidim ni ovdje se ne priča o tome, znači ne posjećuju se kulturni sadržaji. :mrgreen:

Bajramović je dao dres, a čini mi se da je tu bio i Vukotić, nisam siguran. Bajramović se zahvalio Hemonu što je uvijek bio s nama, u ime svih nas iz države Željo. Tako nekako. Uglavnom, klasična književna večer, a uletili naši na početku.
FK Željezničar 1921

psihopata
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:10 pm

psihopata je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:Model vjerujem ja tebi, ova formacija jednostavno to i zahtjeva, zato i jesam debelo razočaran nakon dvije odgledane tekme. Da budem realan bilo je presinga i pritiska zadnjih 20 minuta protiv Metalegea, (konkretno od ulaska Pozdera) ali to nije bila 4 4 2 formacija već 4 3 3 sa Beganovićem u vezi. Luta Miloš opasno, nadam se samo da ovo nije vrhunac njegovog trenerskog umijeća i da će mnoge stvari popravljati što prije.

Psihopata, mnogo nelogičnosti je bilo, previše, samo nas je sreća spasila da ne primimo još poneki gol, ovaj bod pripisivati Kostiću i njegovom umijeću je smiješno. Možda neko i pokušava to braniti u stilu kao ne kontate vi trenerski posao, to je dio taktike i slične floskule ali to ne prolazi kod nekoga ko je na Grbavici odgledao hiljadu utakmica.
ma samo da se više riješimo one igre iz prethodnih nekoliko sezona,užas živi je bio,patnja sa svakom ekipom,a ovo će garantovano biti drugačiji koncept igre,treba čovjeka pustiti da uradi ono što je zamislio koliko god vremena da uzme,samo nemojte da opet mijenjamo trenere,to će nas pokopati.
Bože sačuvaj da sam ja za promjenu trenera, ja bih mu dao cijelu sezonu pa bi na kraju na miru sumirali šta i kako. Ima on ideju i fino je zamislio našu igru ali na terenu nije ni blizu toga. Nadao sam se da ću konačno na Grbavici gledati presing veći dio utakmice ali jok uspavanka samo takva, ako ovako nastavi otjeraće raju jer niko ne dolazi na stadion da vidi "ništa". Igrači ga apsolutno ne razumiju, vidjet ćemo kad budu svi igrači kako će to izgledati ali bojim se da ako uđe u lošu seriju ostali navijači (većina) neće imati baš mnogo razumjevanja i vremena da sačekaju njegovog "evropskog Želju" koji ne može da priđe protivničkom golu.
Ma dobro sad,treba sačekati naredne utakmice,ipak je ovo bio derbi,a naš derbi je po načinu igre sigurno jedan od najvećih na svijetu što se rivalstva tiče,koliko god to čudno zvučalo,ali naš derbi je specifičan po tome što i igrači i navijači smatraju smrtnom sramotom izgubiti na derbiju,svugdje u svijetu se igraju derbiji na pobjedu,samo naš da ne zijaniš,u prilog tome ide činjenica da je petnestak od zadnjih 20 derbija završio remijem,volio bih da vidim ima li to još igdje na planeti.zato meni ova utakmica ne može biti relevantna,jer igrači se jednostavno pogube i koliko god da si dobar stručnjak i psiholog teško ih je natjerati da ispoštuju sve tvoje zamisli.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

hardwell
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:13 pm

Ocjenjujete igru ekipe na derbiju na kojem u zadnjih dvadeset utakmica nikada nismo pokazali igru. Strpite se da vidimo situaciju na terenu protiv Olimpika :)
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:14 pm

Roberto Baggio je napisao/la:Večeras je na književnom festivalu Bookstan, u Akademiji likovnih umjetnosti, poklonjen dres Aleksandru Hemonu (Hemon, broj 10). Kako vidim, još uvijek nije objavljena nigdje vijest. A vidim ni ovdje se ne priča o tome, znači ne posjećuju se kulturni sadržaji. :mrgreen:

Bajramović je dao dres, a čini mi se da je tu bio i Vukotić, nisam siguran. Bajramović se zahvalio Hemonu što je uvijek bio s nama, u ime svih nas iz države Željo. Tako nekako. Uglavnom, klasična književna večer, a uletili naši na početku.
Vidis, nisam znao. Za pohvalu :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

GoodisonPark
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:18 pm

Model1964 je napisao/la:
psihopata je napisao/la:
Da, ta nestrpljivost je yebena.Naravno, kada su drugi u pitanju :) .
Ja vjerujem da možemo puno bolje. Mislim da je psihološki derbi :r loše uticao na nas. Prva tekma na Grbavici, želja da se pokažeš... i blokada, pregoriš. Na to se još priljepio crveni karton i vozdra igra. Kad se ne znaš nositi sa pritiskom, kada se u glavi otvori mogucnost potopa, onda radis ono u šta si milion posto siguran sve u namjeri da ograniciš štetu.
Za sve dobre stvari je potrebna evolucija a ne revolucija.
Ja nisam čuo mnogo povika jer sam bio bliže onoj zdenci do zapada ali pisala je raja ovdje da je i protiv Metalegea već bilo kritika. Znaš kako najavljeno je nešto novo, brže, ljepše, i to je raja očekivala da vidi i ja sam, pa bar 10 minuta tog opasnog Željezničara. Sad je već malo splasnula ta euforija i sad će biti sve više psovki i kritičara ako ne daj Bože ne bude išlo kako treba.

Dobro realno i Kostić je bio pod strašnim pritiskom, prva tekma, derbi, Hervas, suspendovani igrači, sve se okrenulo protiv njega i možda ga je to malo poremetilo. Sad bar ima skoro sve igrače i može nastaviti sa poslom koji je zamislio. Nadati se najboljem.
Zadnja izmjena: GoodisonPark, dana/u pon jul 25, 2016 11:21 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Okolele
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:18 pm

Hoce li taj bubakar uskoro..?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Model1964

pon jul 25, 2016 11:19 pm

Vjerujem da Kostic nece dugo insistirati na 442 ako vidi da baš i ne ide. Rekao je da ima rezervnu varijantu. Ja mislim da je to 352 koja se po potrebi brzo transformira u 532. Cesto je tu formaciju koristio, više od 442. Kao hobi stucnjaku :-) mi se cini da se je igracki kadar ubio za to.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:20 pm

Okolele je napisao/la:Hoce li taj bubakar uskoro..?
Cekamo gavrana i nocnu smjenu :mrgreen:

Praise the sun \[T]/

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:21 pm

Omar500 je napisao/la:
Roberto Baggio je napisao/la:Večeras je na književnom festivalu Bookstan, u Akademiji likovnih umjetnosti, poklonjen dres Aleksandru Hemonu (Hemon, broj 10). Kako vidim, još uvijek nije objavljena nigdje vijest. A vidim ni ovdje se ne priča o tome, znači ne posjećuju se kulturni sadržaji. :mrgreen:

Vidis, nisam znao. Za pohvalu :palacgore:
Urucen mu je sampionski dres generacije 1971/72.
Da ne bi ko rekao kako za ove imaju dresove a u fanshopu nemaju :DD:

Tryg
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:21 pm

http://m.avaz.ba/clanak/247605/amar-osi ... -genijalac" target="_blank

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:24 pm

Tryg je napisao/la:http://m.avaz.ba/clanak/247605/amar-osi ... -genijalac

Amar u svom stilu :D

Praise the sun \[T]/

storm_raider
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:25 pm

Ne znam... nama se mnogo toga poklopilo ovaj derbi. Na stranu crveni, oni su imali 14 suteva prema golu, a mi 2. Previse brate... previse.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Dr. Adzem
Kontakt:

Pa istina da je Ivica Osim :klanjase2:
nahvalio Kostica?
Cuva Bog Zelju svog!

storm_raider
Kontakt:

Nije Ivica, vec "covjek kojem Ivica jako vjeruje i cijeni ga".

Model1964

pon jul 25, 2016 11:27 pm

Tryg je napisao/la:http://m.avaz.ba/clanak/247605/amar-osi ... -genijalac

Amar kao i obicno :) :) U srž

Dr. Adzem
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:29 pm

Eto vidjet cemo ubrzo sve. Al zašto ne vjerovati genijalcu i najvećem stručnjaku u svijet
Cuva Bog Zelju svog!

storm_raider
Kontakt:

pon jul 25, 2016 11:30 pm

Slazem se. Protiv Olimpica je pravi test, a tek protiv Sirokog. Derbi je specificna utakmica, pa ni ne treba postavku tu gledati.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.

Prijava