psihopata je napisao/la:GoodisonPark je napisao/la:Valter je napisao/la:Utakmica protiv Metaleghea i ova u subotu na žalost nisu nam ponudili boljeg Želju. Ova utakmica protiv pitara u prvih pola sata nije pokazala nikakvu novost što nismo vidjeli zadnje dvije sezone, nabi gore pa ako šta bude. Za onih preostalih sat vremena dođe nam ko alibi igranje sa igračem manje, a mišljenja sam da smo i mi bili kompletni da bi utakmica završila bez ijedne prave šanse i na jednoj i na drugoj strani. Zbog razvoja situacije na terenu nemamo razloga biti nezadovoljni bodom, ali jedva čekam naredne utakmice i povratak preostalih prvotimaca sa nadom da ću napokon vidjeti taj napredak u igri. Sastav sa kojim smo počeli utakmicu bio mi je taktički nejasan, krenuti utakmicu sa četiri špica i dva vezna igrača volio bih da mi neko kaže u kojem udžbeniku se razrađivala ta varijanta. To što se nazor pokušalo od (u početku) Beganovića, a kasnije od Lendrića i Pozdera napraviti krila neodoljivo me podsetilo na Mulalića. Dobra možda nam jesu prava krila bila povrijeđena ali krenuti na pitare sa dva vezna u najmanju ruku mi je nelogično. Ja ne vidim da u ovakoj formacija igra može biti iole tečna. Međutim osvojen bod sa igračem manje i to još uz vodstvo po meni mnoge stvari gura pod tepih. Da smo u subotu igrali protiv Metalegea ili Zrinjskog sa igračem manje i sa onom postavom siguran sam da bi neslavno prošli. Na sreču i pitići su prilično skromni i nisu uspjeli iskoristiti ono što im se na tanjiru nudilo. Kostić je poslije datog gola morao je mijenjati odmah Nikolića jer se i prije toga iz aviona vidjelo da ne može pomagati Memiji defanzivno po desnoj strani. Igrati sa deset igrača i ostati na dvije izmjene, a ubaciti Mujagića umjesto Šećerovića koji sigurno može pokriti veći prostor meni taktički nije baš najjasnije. Ponavljam sva sreča pa smo igrali protiv pitara koji očito imaju veliki respekt prema nama. Iako nisam imao namjeru da ovo moje pisanje izgleda kao kritika Kostiću, znam da je na kraju tako ispalo. Želim samo vjerovati da čovjek ima neku drugu varijantu igre i da mu glavna karekteristika neće biti tvrdoglavost.
O igračima je sve već rečeno ali ipak treba spomenuti igru Radinovića. Momak pozadi djeluje tako smireno, odigrava bez panike kao da ovakve utakmice igra svaki dan. Samo mu fali još suigrača u veznom redu. A to moj Uglješa nije do mene.
Valter, fino sročeno, to je i bila greška. Morao je Nikolića izvaditi bar poslije gola jer on u životu nije igrao defanzivno. Isti slučaj je i sa Pozderom po lijevoj strani vraćao se i on i pokušavao zatvarati ali nije to to. To su dva skoro klasična napadača i oni defanzivu ne znaju igrati a bili su u nekim trenucima prinuđeni glumiti bekove. Kad je već ostavio ovakvu postavu očekivao sam da izađemo malo visočije i da im suzimo prostor za manevrisanje ali povući se i braniti sa takvim igračima je suludo, imali smo i sreće pa nismo primili drugi gol. Baš smo na sjeveru u drugom pol. komentarisali da se ne uvlače u krilo golmanu pogotovo nakon vodstva, nema potrebe da im tjeraš vodu na mlin Ahmetović i Benko nisu neki brzaneri da ti u šprintu pobjegnu njima je i odgovarala igra centaršuteva jer je Ahmetović najjači u skoku.
Što se tiče pojačanja mi svakako imamo kvalitetnu ekipu ali je problem što se oni ne razumiju na terenu isto kao da su jučer prvi put istrčali da igraju, nikakve kombinatorike za 90 minuta je jadno. Ostaje da se vidi na narednim utakmicama koliko se to unaprijediti pa će se svakako moći dati i kvalitetnija ocjena naše igre, ovo do sada osim trke 0 kroz 0.
dobro se i prostor pokrivao,nemojte zajebavati,pa pitari nisu dva pasa sastavili kad smo bili kompletni,jako blizu su naši uvijek stajali i odmah zatvarali i presjecali svaki njihov pokušaj.
treba imati mu.da pa igrati onako "ofanzivno"
dodušem možda, ma ne možda nego sigurno da nebi igrali da smo bili kompletni, ali u situaciji kad imaš igrača manje, kad je protivnik gradski rival i kad sva pravila nalažu da se zatvoriš, kostić to ne želi
meni se recimo to sviđa, nema respekta i straha, ili sve ili ništa...mogli smo se zatvoriti, poizbacivati sve napadače i braniti se ko žepa
čemu to? ko bi volio takvog želju gledati, pogotovo na grbavici, pogotovo u derbiju
ljudi moji, mi smo igrali bez 1/3 ekipe sigurno i opet ja nisam vidio da su pitari išta konkretno napravili, sve nešto navrat, nanos...ono što su pucali po golu, samo jedna je bila ozbiljna, ostalo odlično zatvoreno tako da se nije moglo bolje ni šutirati
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍