Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 25, 2016 8:49 pm

fk1921 je napisao/la:samo se pitam gdje su oni insajderi, pile, krajprice, super1, tm863468234....uvijek su govorili tacne informacije, najbolje bi bilo da oni nesta napisu u vezi dialibe, stilica.
Okrecu jagnje :rofl1:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

fk1921

pon jul 25, 2016 8:50 pm

gavran je napisao/la:
fk1921 je napisao/la:samo se pitam gdje su oni insajderi, pile, krajprice, super1, tm863468234....uvijek su govorili tacne informacije, najbolje bi bilo da oni nesta napisu u vezi dialibe, stilica.
sa neandertalcom, dugo ga nesto okrecu, prije nego je kostic dosao okrece se hahahaha :mrgreen:
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

LARSSON
Kontakt:

pon jul 25, 2016 8:50 pm

Dialibu ne moramo okretati

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jul 25, 2016 8:52 pm

Jesi li mu zapamtio nick ili si isao da provjeris, priznaj :DD:
Ma sto se njih tice, sta bude, bit ce, necu da glavu razbijam. Postoji sansa, ali vise nista od toga ne znam. Ja mislim da bi se Dialiba i mogao platiti, za Stilica ne znam. Mada, naravno ako bi dolazio, ne bi igrao za istu niti pribliznu platu kao u proslim klubovima. Cujem ima neko i treci, pa vidjet cemo. Drzim fige, s njima dupla kruna bi bila nadohvat ruke.
Olimpic ne treba podcijeniti, ali ne bi trebali biti veci problem. Kada su najjaci bili, igrali smo se s njima. Blagoje i Mico se vracaju, koliko znam, tako da ce to biti perverzija. Volio bih da Pozder pocne od prve minute. Ne znam ko se vraca od ovih ozlijedjenih. Neka bude ovako:
Fejzic - Memija, Aco, Boccaccini, Bevab - Stevanovic, Blagojevic, Radinovic, Pozder(Lazic) - Lendric, Nikolic(Pozder)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jul 25, 2016 8:55 pm

LARS1921 je napisao/la:Dialibu ne moramo okretati
:rofl: :rofl: :rofl:
Sto se tog dream tima tice, uz neku srecu u zrijebu bi docekali proljece u EL, ali da je i jaka klupa, dodas Medunjanina Zeljovca, Hadziahmetovica, Bajica, Gojaka i jos nekog koga sam zaboravio i eto nas do 1/4 EL :DD:
A sad da se vratimo u realnost :kafa:
Nek Dialiba potpise i ja prezadovoljan. Kakve smo samo izbacili igrace u zadnjih 10 godina, bilo da su iz nase skole ili iz Zeljeznicara stvorili karijeru. Strasno.

Praise the sun \[T]/

LARSSON
Kontakt:

pon jul 25, 2016 8:57 pm

Omar500 je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Dialibu ne moramo okretati
:rofl: :rofl: :rofl:
Sto se tog dream tima tice, uz neku srecu u zrijebu bi docekali proljece u EL, ali da je i jaka klupa, dodas Medunjanina Zeljovca, Hadziahmetovica, Bajica, Gojaka i jos nekog koga sam zaboravio i eto nas do 1/4 EL :DD:
A sad da se vratimo u realnost :kafa:
Nek Dialiba potpise i ja prezadovoljan. Kakve smo samo izbacili igrace u zadnjih 10 godina, bilo da su iz nase skole ili iz Zeljeznicara stvorili karijeru. Strasno.
a ovaj? dajte upravo dižite kredite radite hipoeteke, samo dovedite dialibu i ima da napunimo sve tekme :D
Ko je blizak nek im prenese nisu svjesni sta bi znacilo
slika

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:00 pm

Zamislite dovedemo Dialibu i sljedecih 20 utakmica Kostic stavlja Bekrica na lijevo krilo :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Praise the sun \[T]/

Leon_Professional
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:01 pm

Protiv Olimpika bi trebalo i neke druge igrace ubaciti, ne puno izmjena, 3-4 mozda.. Ovako nesto bi ja :
Fejzic - Sinisa, Aco, Bocacini, Bevab - Blagoje, Secerovic, Miroslav, Lazic(Zera) - Pozder, Lendra

@Omar ahahahah :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

storm_raider
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:01 pm

I Fejzic bude prvi golman...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

fanaticZeljin

pon jul 25, 2016 9:02 pm

A ne kontam odkad je Dijaliba krilo
Srcu draga, boja PLAVA !

Valter
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:03 pm

Utakmica protiv Metaleghea i ova u subotu na žalost nisu nam ponudili boljeg Želju. Ova utakmica protiv pitara u prvih pola sata nije pokazala nikakvu novost što nismo vidjeli zadnje dvije sezone, nabi gore pa ako šta bude. Za onih preostalih sat vremena dođe nam ko alibi igranje sa igračem manje, a mišljenja sam da smo i mi bili kompletni da bi utakmica završila bez ijedne prave šanse i na jednoj i na drugoj strani. Zbog razvoja situacije na terenu nemamo razloga biti nezadovoljni bodom, ali jedva čekam naredne utakmice i povratak preostalih prvotimaca sa nadom da ću napokon vidjeti taj napredak u igri. Sastav sa kojim smo počeli utakmicu bio mi je taktički nejasan, krenuti utakmicu sa četiri špica i dva vezna igrača volio bih da mi neko kaže u kojem udžbeniku se razrađivala ta varijanta. To što se nazor pokušalo od (u početku) Beganovića, a kasnije od Lendrića i Pozdera napraviti krila neodoljivo me podsetilo na Mulalića. Dobra možda nam jesu prava krila bila povrijeđena ali krenuti na pitare sa dva vezna u najmanju ruku mi je nelogično. Ja ne vidim da u ovakoj formacija igra može biti iole tečna. Međutim osvojen bod sa igračem manje i to još uz vodstvo po meni mnoge stvari gura pod tepih. Da smo u subotu igrali protiv Metalegea ili Zrinjskog sa igračem manje i sa onom postavom siguran sam da bi neslavno prošli. Na sreču i pitići su prilično skromni i nisu uspjeli iskoristiti ono što im se na tanjiru nudilo. Kostić je poslije datog gola morao je mijenjati odmah Nikolića jer se i prije toga iz aviona vidjelo da ne može pomagati Memiji defanzivno po desnoj strani. Igrati sa deset igrača i ostati na dvije izmjene, a ubaciti Mujagića umjesto Šećerovića koji sigurno može pokriti veći prostor meni taktički nije baš najjasnije. Ponavljam sva sreča pa smo igrali protiv pitara koji očito imaju veliki respekt prema nama. Iako nisam imao namjeru da ovo moje pisanje izgleda kao kritika Kostiću, znam da je na kraju tako ispalo. Želim samo vjerovati da čovjek ima neku drugu varijantu igre i da mu glavna karekteristika neće biti tvrdoglavost.

O igračima je sve već rečeno ali ipak treba spomenuti igru Radinovića. Momak pozadi djeluje tako smireno, odigrava bez panike kao da ovakve utakmice igra svaki dan. Samo mu fali još suigrača u veznom redu. A to moj Uglješa nije do mene.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

gavran
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:04 pm

fanaticZeljin je napisao/la:A ne kontam odkad je Dijaliba krilo
Ja konto da je crnac
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

barbarez
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:04 pm

gavran je napisao/la:
Dobro sam ja danas rekao. 100 puta dao tacne informacije gavran, ali ja njemu nikad ne vjerujem. Ne znas kad se zajebava, kad je ozbiljan hahahahah.

storm_raider
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:06 pm

Bravo @Valter! Odlicno sazeto. Blagojevic ce se pored Ugljese bas naigrati.

LARSSON
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:07 pm

Dialiba

61 nastup - 19 golova

Jahić

37 nastupa - 19 golova

Nafatao negdje podatke, za Jahića samo kad je igrao zajedno sa Bubom

chile
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:10 pm

Ja se pitam ima li neki movi mladi igrac ili samo sanjamo i ganjamo povratnike.
Prosle godine bi neki dupeta dali da vide Bekrica u plavom dresu sad bi najradije da ga izbace, sad Dialibu prizivaju, donedavno Jahica...
Mnogo losa politika za klub vracanje istrosenih igraca koji manje vise da mogu bilo gdje ozbiljnije igrati nebi dosli.
Sezonu dvije tanije djeca prioritet sad izraubani igraci nikako naci mjeru, za nadati se da u klubu pocnu gledati ka naprijed i sto se igrackog kadra radi i ne slusaju mnogo navijace jer bi mogli pasti gore od menstrualnih u tom segmentu ih kopiramo i previse.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

LARSSON
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:13 pm

Imamo 9 naših omladinaca + Halvadzica koji je jos uvijek mlad :D

Imaš mateo, bevab, radinovic, lazic, secerovic, pa i lendric, sve do 24 godine

a ne vjerujem da se iko od ovih što bi ih mi vratili može porediti sa njihovim koga su oni vratili

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:14 pm

chile je napisao/la:Ja se pitam ima li neki movi mladi igrac ili samo sanjamo i ganjamo povratnike.
Prosle godine bi neki dupeta dali da vide Bekrica u plavom dresu sad bi najradije da ga izbace, sad Dialibu prizivaju, donedavno Jahica...
Mnogo losa politika za klub vracanje istrosenih igraca koji manje vise da mogu bilo gdje ozbiljnije igrati nebi dosli.
Sezonu dvije tanije djeca prioritet sad izraubani igraci nikako naci mjeru, za nadati se da u klubu pocnu gledati ka naprijed i sto se igrackog kadra radi i ne slusaju mnogo navijace jer bi mogli pasti gore od menstrualnih u tom segmentu ih kopiramo i previse.

Sent from my Plavo Sokocalo
Nije bas na mjestu poredjenje Bekrica sa Jahicem, Dialibom...pogledaj samo u kojim klubovima je igrao Bekric, a u kojima ova dvojica.
Kao drugo, bas se na derbiju vidjelo da je igralo masa nase djece. Ubacio Mujagica, Beganovic i Memija od prve minute. Igrao bi i Zeric, siguran sam, samo je bio povrijedjen. Ali, nadam se i ja da cemo, posto smo napravili odlicnu podlogu za stvaranje super tima, polako dovoditi dobre mlade igrace iz BiH. Ali, ako pogledamo, Radinovic ima 22, tako da nije neka potrosna roba. Nije ni Secerovic previse star, a bit ce i on pojacanje, siguran sam.

Praise the sun \[T]/

storm_raider
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:16 pm

Eto da vas obradujemo:

viewforum.php?f=67" target="_blank

Sazeci utakmica. :)

LARSSON
Kontakt:

pon jul 25, 2016 9:17 pm

Od Olimpica vjerovatno počinjemo detaljniji će sažeci biti. Ubrzo će biti postavljen snimak derbija u HDu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava