Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 21, 2016 10:52 pm

Plava Porodica je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la: Al dobro,mozda se vec sljedece godine na odredjeno vrijeme preselimo na grdaski stadion Kosevo.
Nadam se...
Amin!! Nek godinama sijedimo u lavoru,samo da i dočekam bagere ovde ;)
A koliko bih tek kone zaje.bavo što stadion djelimo :ganja:
A ako kone kazu "nemere to tako" :)
5. - 7. Okt 1992.

terabajt
Kontakt:

ned feb 21, 2016 10:52 pm

Onda cemo kupiti cijeli stadion :ganja:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned feb 21, 2016 10:54 pm

sjeca li se neko tekme Zeljo-Kamerun, 1990. godine?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned feb 21, 2016 10:55 pm

100 - ti rođendan na novom stadionu. :zeljeznicar1:
イビチャ・オシム

Ajzea
Kontakt:

ned feb 21, 2016 10:58 pm

Izlija je napisao/la:100 - ti rođendan na novom stadionu. :zeljeznicar1:
Utakmica sa Real Madridom, Enis Sadiković ukrotio Ronalda, bakljada na jugu izazvala prekid u trajanju od 59 minuta, Jovica Stokić postize pogodak za pobjedu te mu ime i prezime biva zlatnim slovima ispisano u historiju kluba.

sajo10
Kontakt:

ned feb 21, 2016 10:58 pm

diego1921 je napisao/la:Kakvo je stanje Ace i Halvadzica,hoce li se sutra prikljuciti ostalima ? :zeljeznicar1:
Sa oficijalne stranice:

19.02.2016.
Aleksandar Kosorić
Istegnuće aduktora ~ tri dana pauze
Mirza Halvadžić
Povreda lista ~ tri dana pauze

chile
Kontakt:

ned feb 21, 2016 10:59 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:sjeca li se neko tekme Zeljo-Kamerun, 1990. godine?
Mani u ljepsem sjecanju tekma protiv Yuge, prva na koju sam kao dripac s drustvom otisao, bez pratnje starog :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Hurmasica
Kontakt:

ned feb 21, 2016 11:02 pm

slika

Zabi ga naš Ado izgleda... :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

boccaccio
Kontakt:

ned feb 21, 2016 11:04 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:sjeca li se neko tekme Zeljo-Kamerun, 1990. godine?
Naravno. Kamerun na pripremama za svjetsko prvenstvo. Divna atmosfera bila.

Republika
Kontakt:

ned feb 21, 2016 11:06 pm

chile je napisao/la:
Mani u ljepsem sjecanju tekma protiv Yuge, prva na koju sam kao dripac s drustvom otisao, bez pratnje starog :zeljeznicar1:
Sedam komada Jugoslavija dala. Nikad jača i spremna da postane prvak Evrope

boccaccio
Kontakt:

ned feb 21, 2016 11:11 pm

Republika je napisao/la:
chile je napisao/la:
Mislim da je bilo 6:1...Stanić igrao poluvrijeme za želju,poluvrijeme za yugu,bilo ludilo,mislim da je bila neka godišnjica želje,ako se ne varam

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned feb 21, 2016 11:15 pm

boccaccio je napisao/la:
zanimljivo je da smo upravo iz te ekipe nakon rata imali cetiri trenera, Osim, Capljic, Krunic i Alihodzic.

boccaccio
Kontakt:

ned feb 21, 2016 11:18 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
zanimljivo je da smo upravo iz te ekipe nakon rata imali cetiri trenera, Osim, Capljic, Krunic i Alihodzic.
Čak i Ismet Stilić koji je tu utakmicu odigrao izvanredno.

ceze
Kontakt:

Da se i ja osvrnem na sve ono što se pisali prošlih dana. :)

Prvo i ujedno najvažnije, kapa dole svim ljudima koji su u klubu. Odlične stvari su odradili unazad par mjeseci, od igrača koje su doveli i načina na koji su odradili ovaj prelazni period, pa do šminkanja stadiona i novog fan shopa. Znamo da rad ove uprave ide unazad bar godinu dana, a plodove tog predanog rada viđamo u zadnje vrijeme.
Ono što mi se najviše sviđa, u moru dobro povučenih poteza, jeste ta promišljenost i planiranje unaprijed koje pokazuju ljudi u klubu, to prije nije nikad bio slučaj, ni blizu, ne samo u Želji nego ni u ostalim bh klubovima. Za jedan dobar i uspješan klub ključna je dobra uprava, pametni, promišljeni i školovani ljudi, a ja sve to vidim u ovim "našim".
Sve ovo što se dešava u Želji od usvajanja statuta me dosta podsjeća na cijelu priču oko Maribora. I oni su bili u finansijskim problemima, mislim da su bili i blizu ispadanja i onda je došla jedna nova garnitura ljudi u klub koja je uradila to što je uradila. Čak su i prvu sezonu pod novom upravom igrali sa većinom igrača iz svog pogona i prvi veći priliv novca je bio upravo od prodaje tih igrača :mrgreen:
Dug je put do tog nivoa na kojem se oni sad nalaze, predug, ali ovaj početak i sve što gledamo u zadnje vrijeme je dosta obećavajući.

Zahirović, za ovaj nivo i ovu ligu, vrhunski igrač. U reprezentaciji je uvijek bio bar korektan, dobar, igrač zadatka, dobar defenzivac, ali za ovaj nivo u kojem igra Željo, vjerujem da može biti i više od toga, odnosno, može biti dosta više od običnog defenzivnog veznog. Ono što me posebno raduje jeste da je odigrao bukvalno svaki minut u prošlom klubu. Zadnjie 3-4 utakmice nije igrao, ali tada je vjerovatno čekao raskid ugovora. Od njega baš očekujem dosta toga i uvjeren sam da je pojačanje.

Ono što mogu vidjeti kada pogledam igrače koje Mulalić ima na raspolaganju jeste da nikad nijedan trener u Želji nije imao ovako veliki broj opcija (barem unazad desetak godina). Ne mislim samo tu na kvalitet igrača, nego na uloge i karakteristike.
Amar je imao odličnu ekipu gdje se znalo desiti da mu Bekrić sjedi na klupi skupa sa Tomićem i Svrakom, ali nije imao ovo što Mulalić sada ima.
Ako želi igrati ultra napadački može staviti Stanića i Memiju na bekove zbog dobre igre u ofenzivi, ispred njih Thiaga i Stevanovića, u sredini Blagojevića, Bekrića i Dadu ili Beganovića ispred, naprijed dva napadača od kojih jedan može biti brži, pokretniji (Lendrić, Thiago, Beganović), a drugi jak, dobar u zraku (Đermanović, Mujagić). Ako želi igrati malo opreznije, povučenije, da postavi bunker, može staviti Kramarića i Stevanovića na bekove, ispred Memiju i Stanića i vezu sa Zahirovićem, Blagojevićem, Zolotićem ili Hasanovićem. Može igrati i 352 jer ima bekove koji su dosta dobri u oba pravca. Bukvalno može sve. :DD:
Ove kombinacije igrača sam napisao da vam dokažem poentu, svjestan sam da su ovo kombinacije za Football Manager.

I za kraj, vidim da često pišete kako je Hodžurda nepravedno izostavljen i da bi trebao igrati umjesto Bogičevića, ali ne bih se složio sa vama.
Mulalić je i sam bio defenzivac, zna on dobro kako to treba izgledali, daleko bolje nego mi ovdje. Uz to, izgleda da želi gledati ekipu koja će igrati visoki presing, a za to su potrebni stoperi koji su dobri sa loptom, koji su mirni, staloženi (iskusni), koji ne srljaju i koji su dobri u pozicioniranju, čitanju igre, pravljenu ofsajd zamki i slično, a Hodžurda teško da je u tome bolji od Bogičevića.
Njegov najveći adut je strašna duga lopta, ali u svakom drugom intervjuu je Mulalić govorio kako mu se ne sviđa kada stoperi počnu slati duge lopte, tako da je taj Hodžurdin kvalitet skoro pa nepotreban. Dobar je u zraku i duelu, defenzivno je solidan, ne više od toga, realno.

chile
Kontakt:

Republika je napisao/la:
chile je napisao/la:
Cini mi se da smo 6 primili, neka stara dobra vremena kada se bas loptalo po grbavici, nadam se da docekamo opet.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned feb 21, 2016 11:21 pm

boccaccio je napisao/la:
Čak i Ismet Stilić koji je tu utakmicu odigrao izvanredno.
...za ona dobra dobra stara vremena....

:zeljeznicar1:

diego1921
Kontakt:

pon feb 22, 2016 12:19 am

Kad je trening sutra ? :zeljeznicar1:

BHDragons
Kontakt:

pon feb 22, 2016 1:10 am

ceze je napisao/la:Da se i ja osvrnem na sve ono što se pisali prošlih dana. :)

Prvo i ujedno najvažnije, kapa dole svim ljudima koji su u klubu. Odlične stvari su odradili unazad par mjeseci, od igrača koje su doveli i načina na koji su odradili ovaj prelazni period, pa do šminkanja stadiona i novog fan shopa. Znamo da rad ove uprave ide unazad bar godinu dana, a plodove tog predanog rada viđamo u zadnje vrijeme.
Ono što mi se najviše sviđa, u moru dobro povučenih poteza, jeste ta promišljenost i planiranje unaprijed koje pokazuju ljudi u klubu, to prije nije nikad bio slučaj, ni blizu, ne samo u Želji nego ni u ostalim bh klubovima. Za jedan dobar i uspješan klub ključna je dobra uprava, pametni, promišljeni i školovani ljudi, a ja sve to vidim u ovim "našim".
Sve ovo što se dešava u Želji od usvajanja statuta me dosta podsjeća na cijelu priču oko Maribora. I oni su bili u finansijskim problemima, mislim da su bili i blizu ispadanja i onda je došla jedna nova garnitura ljudi u klub koja je uradila to što je uradila. Čak su i prvu sezonu pod novom upravom igrali sa većinom igrača iz svog pogona i prvi veći priliv novca je bio upravo od prodaje tih igrača :mrgreen:
Dug je put do tog nivoa na kojem se oni sad nalaze, predug, ali ovaj početak i sve što gledamo u zadnje vrijeme je dosta obećavajući.

Zahirović, za ovaj nivo i ovu ligu, vrhunski igrač. U reprezentaciji je uvijek bio bar korektan, dobar, igrač zadatka, dobar defenzivac, ali za ovaj nivo u kojem igra Željo, vjerujem da može biti i više od toga, odnosno, može biti dosta više od običnog defenzivnog veznog. Ono što me posebno raduje jeste da je odigrao bukvalno svaki minut u prošlom klubu. Zadnjie 3-4 utakmice nije igrao, ali tada je vjerovatno čekao raskid ugovora. Od njega baš očekujem dosta toga i uvjeren sam da je pojačanje.

Ono što mogu vidjeti kada pogledam igrače koje Mulalić ima na raspolaganju jeste da nikad nijedan trener u Želji nije imao ovako veliki broj opcija (barem unazad desetak godina). Ne mislim samo tu na kvalitet igrača, nego na uloge i karakteristike.
Amar je imao odličnu ekipu gdje se znalo desiti da mu Bekrić sjedi na klupi skupa sa Tomićem i Svrakom, ali nije imao ovo što Mulalić sada ima.
Ako želi igrati ultra napadački može staviti Stanića i Memiju na bekove zbog dobre igre u ofenzivi, ispred njih Thiaga i Stevanovića, u sredini Blagojevića, Bekrića i Dadu ili Beganovića ispred, naprijed dva napadača od kojih jedan može biti brži, pokretniji (Lendrić, Thiago, Beganović), a drugi jak, dobar u zraku (Đermanović, Mujagić). Ako želi igrati malo opreznije, povučenije, da postavi bunker, može staviti Kramarića i Stevanovića na bekove, ispred Memiju i Stanića i vezu sa Zahirovićem, Blagojevićem, Zolotićem ili Hasanovićem. Može igrati i 352 jer ima bekove koji su dosta dobri u oba pravca. Bukvalno može sve. :DD:
Ove kombinacije igrača sam napisao da vam dokažem poentu, svjestan sam da su ovo kombinacije za Football Manager.

I za kraj, vidim da često pišete kako je Hodžurda nepravedno izostavljen i da bi trebao igrati umjesto Bogičevića, ali ne bih se složio sa vama.
Mulalić je i sam bio defenzivac, zna on dobro kako to treba izgledali, daleko bolje nego mi ovdje. Uz to, izgleda da želi gledati ekipu koja će igrati visoki presing, a za to su potrebni stoperi koji su dobri sa loptom, koji su mirni, staloženi (iskusni), koji ne srljaju i koji su dobri u pozicioniranju, čitanju igre, pravljenu ofsajd zamki i slično, a Hodžurda teško da je u tome bolji od Bogičevića.
Njegov najveći adut je strašna duga lopta, ali u svakom drugom intervjuu je Mulalić govorio kako mu se ne sviđa kada stoperi počnu slati duge lopte, tako da je taj Hodžurdin kvalitet skoro pa nepotreban. Dobar je u zraku i duelu, defenzivno je solidan, ne više od toga, realno.
:pljesak: :pljesak:
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Brkoo
Kontakt:

pon feb 22, 2016 1:29 am

Hurmasica je napisao/la:Sad kad mirso brat uleti sa onom imaaaa li pojačanjaaaaaaaaa, živković aaaaaaaa jeldeee :mrgreen: :mrgreen:

:rofl1: :rofl1:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

BC1921
Kontakt:

pon feb 22, 2016 1:29 am

Jeste Mulalic bio stoper, ali kiks stoper. I sigurno nije ni medju 10 stopera koji su igrali u Zelji poslije rata...
Krivina Jug

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava