Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 25, 2016 1:37 pm

ja kažem najlakše se vratiti na 4-5-1, sa kostićem ili bez njega. to naši igrači mogu i bez trenera :rofl:
gradi željo boli te *****

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon jul 25, 2016 1:37 pm

Lendric je objasnio to o cemu @neandertalac prica. Pogledajte mu kretanje kod gola.
Ista stvar kao proljetos na jednoj utakmici kada je ukrao loptu na centru, proslijedio je i onda gore istrcao i zabio gol.

crnamamba96
Kontakt:

pon jul 25, 2016 1:41 pm

Ima li negdje čitava utkamica da se pregleda, da postavite ovdje ako vam nije mrsko ili u pp

fk1921

pon jul 25, 2016 1:42 pm

Kakva lozionicka za bubu, cisto sumnjam da ce potpisati
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

psihopata
Kontakt:

pon jul 25, 2016 1:48 pm

bekrić je bio kanta,ustvari nastavio je tamo gdje je stao proljetos, i to ne može demantovati nikakav drsko-prijeteći komentar.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Neandertalac

pon jul 25, 2016 1:49 pm

ChWilla je napisao/la:ja kažem najlakše se vratiti na 4-5-1, sa kostićem ili bez njega. to naši igrači mogu i bez trenera :rofl:
Ostavimo to sa Kosticem ili bez njega.
Ja sam za njega trenutno, apsolutno bez ikakve rezerve.

Tako bi trebali svi, `svidjao` se nekome njegov nacin rada ili ne, ako znas na sta mislim. Nista njegova greska nije, bas nista.
Željeznicar za život cijeli!

1921.ba
Kontakt:

pon jul 25, 2016 1:50 pm

ovdje se nasi igraci komentarisu kao da su to igraci obilica ili nk catolica....strasno
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

cikazubo
Kontakt:

pon jul 25, 2016 1:52 pm

psihopata je napisao/la:bekrić je bio kanta,ustvari nastavio je tamo gdje je stao proljetos, i to ne može demantovati nikakav drsko-prijeteći komentar.
Kanta je bio najbolji po mom skromnom misljenju do kartona, a misljenje s dijelili i ljudi oko mene na tribini, trcao kao navijen, jedini kojem si mogao loptu predat u skoro svakom trenutku, igracima definitivno Samir treba na terenu jer je prva stanica za odigravanje lopte, druga je stvar kad smo ostali s igracem manje sto su Ugi i on igrali s cetvoricom samo u svojoj liniji i imali duplo vise zadataka u defanzivi, na kraju krajeva otvorio je cijelu akciju kod gola sa dva pasa iz prve, ali kad se navijaci nekom nakace na ledja dzaba je..

mula
Kontakt:

pon jul 25, 2016 1:55 pm

Bekric uopste nije bio loš. Momak je dobro pokrivao sredinu terena, dobro se kretao i par puta je presjekao akciju, ulazio u duele itd. Treba imati u vidu da je dobio defanzivniju ulogu nego što je obično imao.
Imao je par netačnih pasova i koju grešku, ali na našu sreću to se nije odrazilo na našu igru. Ne znam zašto momka, pojedinci prozivaju u ovoj utakmici, ili se ne razumiju ili imaju nešta protiv njega. Volio bih samo da to ne bude prozivka ili zvizduci od strane onih navijača koji su to radili Svraki, Sadikovićima,Jamaku itd.
Ja sam lično pisao prošle sezone protiv Bekrića kada god je imao lošu utakmicu, ali sada stvarno nisam našao razlog da nađem neku veliku zamjerku.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

psihopata
Kontakt:

pon jul 25, 2016 1:58 pm

cikazubo je napisao/la:
psihopata je napisao/la:bekrić je bio kanta,ustvari nastavio je tamo gdje je stao proljetos, i to ne može demantovati nikakav drsko-prijeteći komentar.
Kanta je bio najbolji po mom skromnom misljenju do kartona, a misljenje s dijelili i ljudi oko mene na tribini, trcao kao navijen, jedini kojem si mogao loptu predat u skoro svakom trenutku, igracima definitivno Samir treba na terenu jer je prva stanica za odigravanje lopte, druga je stvar kad smo ostali s igracem manje sto su Ugi i on igrali s cetvoricom samo u svojoj liniji i imali duplo vise zadataka u defanzivi, na kraju krajeva otvorio je cijelu akciju kod gola sa dva pasa iz prve, ali kad se navijaci nekom nakace na ledja dzaba je..
onda nismo gledali istu utakmicu,uostalom taj početak akcije za gol je bio jedini put da je odigrao na prvu na cijeloj utakmici,duela više nije dobio,sve ostalo je odradio mizerno u odnosu na ono zašto je doveden,ali eto vidjećemo u narednim utakmicama ko je bio u pravu.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

mula
Kontakt:

pon jul 25, 2016 1:59 pm

cikazubo je napisao/la:
Upravo tako!
Svake godine u ekipi mora biti najmanje jedan igrač da svaka negativna kritika završi na njegov račun.
CCC kakvi smo

pile87
Kontakt:

pon jul 25, 2016 2:02 pm

Meni dovoljno govori jedna stvar da smo mi poveli sa igracem manje i to ne iz prekida ili neke odbice nego iz akcije. A prica o podrsci Kosti je suvisna i nepotrebna.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jul 25, 2016 2:04 pm

Ma sest kola minimalno treba proci da bi mogao nesto reci o igracima. Ovako, u jednoj utakmici, i to specificnoj, derbi, mozes imati samo neke impresije, tipa Radinovic, ali bgm je i Bekric uklizavao, uzimao na iskustvo lopte, gdje bi uklizao bez prekrsaja, defanzivno je dosta dobar bio. Meni je najvise drago da je ekipa fizicki prespremna (jbt, Beganovic i Bekric se prepolovili), a da se takticki sve to jos uvijek uvjezbava. Ona akcija je bila fantasticna, kada smo postigli gol. Koji dupli pasovi, izbacili par igraca Sarajeva, sjebali se, ide na Pozdera, on je uvrnuo, Nikolic iskusno spusti i Lendric golgeterski, spuca je direkt lijevom nogom u zraku. Ako to nije izradjena akcija, onda ne znam sta je.
Sta mi je takodjer drago, jeste da pored silnih povreda i suspenzija, nismo bili u tolikoj mjeri osakaceni. Kostic je uspio, i skupio je otprilike po dva igraca na svakoj poziciji (a kada smo ostali bez sva cetiri krila, i tu je smislio rjesenje). Znaci, eto, i ja cujem, Bevab je igrao u zadnje vrijeme lijevo krilo, a ne bek. Imamo polivalentne igrace, mogu odgovoriti razlicitim zadacima. Ja da vidim napadace klasicne da igraju odgovorno i pozrtvovano odbranu. Pozder cuva komplet stranu, Lendric se milion puta vratio, nije pustio igraca da prodje, uzme loptu nazad i salje dalje, Nikolic koji ima 31 godinu da stoji nazad...to mnogo govori, to je onaj moderni fudbal, gdje igras i napad i odbranu, gdje imas transformacije u odredjenim trenucima utakmice. Nema vise da neko stoji i ceka loptu. Pa jbt, i Bekric trci kao lud, nije bas da je prije to radio. Ono sto je problem kod nas jeste sto mi ne znamo sta trebamo ocekivati od ove formacije i odredjenih igraca, tj sta je njihov zadatak i sta trebaju da rade tokom utakmice. Mozda se zato nekad razocaramo. Ja sam optimistican, sad, vidjet cemo kako ce se razvijati situacija. Da nismo ostali bez igraca, mi bi ih u drugom poluvremenu fizicki slomili, ja vam garantujem.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

cikazubo
Kontakt:

pon jul 25, 2016 2:07 pm

psihopata je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
onda nismo gledali istu utakmicu,uostalom taj početak akcije za gol je bio jedini put da je odigrao na prvu na cijeloj utakmici,duela više nije dobio,sve ostalo je odradio mizerno u odnosu na ono zašto je doveden,ali eto vidjećemo u narednim utakmicama ko je bio u pravu.
Pogledaj reprizu jos jednom, do crvenog prati Bekrica, a posle prati koliko trci i radi za defanzivu, sam Kostic je sinoc pohvalio vezne igrace kako su zatvarali prostor i dobro se postavljali tako da smo im samo ostavljali mogucnost da sutaju van 16, loptu je peglao iskljcivo kad nema druge mogucnosti, i kao sto rekoh s dva pasa iz prve zajedno s Rdinovicem je otvorio stranu Pozderu i zabijamo go nakon toga. Kritikovao sam ga i ja al sad je sasvim korektno odradio posao, ovdje vecina nesto pise protiv njega i Ace a naletite na trning i vidjecete da su njih dvojica vodje u svojim linijama u pravom smislu te rijeci, ne prestaju pricati i dirigovati ostalim igracima koji ih itekako slusaju i prate, a kad si 60 min pod teskim pristiskom moras nekad kiksati i tu prije svega Aci ne mogu nista zamjeriti kod gola, meni je tu najvise kriv Fejzic koji je trebao iznijet i igrace i loptu da je kreno na nju sigurno bi je mogao boksirati ili izvuci bar faul..
Zna li neko jesul spremni Halvazic, Lazic i Žerić za sljedecu utakmicu ?

mamaSmurf
Kontakt:

pon jul 25, 2016 2:08 pm

Pošto mi fudbal nije struka, ne ulazim nikad u detaljne analize.
Smatram da nisam kompetentna.
Kao gledalac i ljubitelj ove divne igre, vrlo dobro primjećujem kad mi se nešto dopada, a kad ne.
U ovoj utakmici primjećujem da se drastično poboljšalo kretanje bez lopte, pokrivanje terena.Ranije mi je najviše smetao taj segment, bez lopte su stajali k'o nišani :). Počeli smo ličiti na TIM, a to će napredovati kako prvenstvo bude odmicalo. Svaki igrač koji je istrčao dao je sve od sebe.
Ja zadovoljna.

Jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo...[BLUE HEART]
Jer stojimo, prkosimo,
U srcima te našim nosimo! <3

Neandertalac

pon jul 25, 2016 2:09 pm

Navedes covjeku pet pravo jakih razloga zasto ne bi trebao individualni ucinak pretjerano ocjenjivati, on opet po svom.

Suflirano vam je jos sa priprema da je los, da nije za ove formacije itd. Neobjektivno gledate stvari, upecali se na `druga Slovenca, Violu strucnjaka`. Onda taj crveni.
Ohladite malo.

Ako nista, trkacki napredak u njegovoj igri je jako veliki. Takodje i odgovornost, jako dobro je `svoje` zadatke odradio.
Ako cemo mak na konac.
Željeznicar za život cijeli!

mula
Kontakt:

pon jul 25, 2016 2:10 pm

Kostić je najmanje kriv što nismo pobjedili i po meni niti jedan pogrešan potez nije napravio na utakmici.
90% bi trenera kod crvenog kartona izbacio jednog od trojice napadača kod izmjene Bevaba i pokušao na svaki mogući način zatvoriti utakmicu. On je uradio sasvim suprotno i ostavrilo se ono što je zacrtao, a to je da iz kontre zabijemo gol. Onaj go što smo primili nije bila neka izigrana akcija, niti oštar centaršut, nego kiks golmana i odbrane.
Smatram da će sa ovom taktikom koju Kostić forsira aBd Željo biti puno ofanzivniji i zabijat više golova, nego u zadnjih 10tak sezona.

vrbanjusa
Kontakt:

Bezobrazno je pričati o "lošem" učinku nekih igrača (pa i Bekrića) nakon jedne jako složene utakmice. Igrali smo bez 3 igrača vrlo važna za našu koncepciju igre (Stevanović, Blagojević i Kjosevski). Zatim imali smo par prehova u sedmici prije derbija. Onda crveni u 30-toj minuti. Još najvažnija utakmica prvenstva. Ako Bekrić i kompanija (mislim na sve ostale igrače) ovako nastave igrati a Kostić to bude trpio i ekipa kao ekipe ne bude napredovala u igri onda imamo problem.
Ja sam ubjeđen da neće biti tako već da će ova ekipa Želje iz utakmice u utakmicu izgledati bolje i da ćemo na kreju doći do cilja a to je titula.
21 10 4

Petrović Slavko

delinjo
Kontakt:

boccaccio je napisao/la:Zaista je mnogo toga rečeno vezano za derbi, i lijepo mi je bilo isčitavati sve to, vidjeti različita mišljenja, koliko različito gledamo i vidimo stvari na terenu, vodi se zdrava diskusija, sazreli smo većinom u raspravama i ovaj forum raste iz dana u dan u jednoj ozbiljnoj diskusiji, sa potrebnim pohvalama i jos potrebnijim kritikama kada se radi o svim stvarima koje su vezane za klub.

Imao sam ranije običaj da vazim poslije svakog susreta i da malo šire analiziram igru ekipe, onako kako ja to vidim, ali ovaj put je zaista mnogo toga ispisano i bilo bi dosadno čitati još i moje opširne rečenice o postavkama svakog igrača i učinak cijele ekipe kroz neke analize. Radiću ja to svakako ubuduće jer tako se praznim, ali u ovom trenutku ne vidim smisao da u većini mišljenja ponavljam i ja svoje.

S obzirom na stanje na terenu i taj nedostatak jednog igrača u većem dijelu utakmice, čovjek mora biti zadovoljan kada u derbiju čak i izvuče remi. Vidi se u našoj igri svašta. Bar sam ja vidio. Mogao bih zaista dugačak post napisati oko mnogih detalja utakmice. Ali neki generalni zaključak je da smo fizički jako dobro pripremljeni kao ekipa i vidi se da je Seferović veliko klupsko pojačanje kada je u pitanju pozicija kondicionog trenera. Sa deset igrača na terenu, generalno se nije vidjela razlika u tom fizičkom segmentu, a mislim da bi to bilo vidljivije u prošlosti, bar kada je u pitanju zadnji period igre. Naši igrači su natjerani na veliko trošenje i nadoknadjivanje tog igračkog zaostatka i sigurno je da je to odnijelo veći period igre u energetskom smislu, gdje su se igrači morali više fokusirati na tu nadoknadu u trkačkom smislu, što je otežavalo da se s naše strane više igra.

Mislim da u svojoj karijeri Nikolić kao igrač nije doživio da mora da ganja jednog igrača čak do našeg kornera i pokuša da blokira igru na tom dijelu. Zna se koji dio je kroz karijeru on pokrivao i šta je njegov zadatak bio uvijek. To su neke nove uloge i drago mi je da su igrači poput Lendrića, Beganovića, Pozdera i Nikolića gledali da to maksimalno ispoštuju. Svaka im čast na tome i u tome se ogleda želja jednog igrača da na ovakvoj utakmici oni daju sve od sebe u fizičkom smislu kako tim kao cjelina ne bi trpio. Otuda svakako i nedostatak igre prema naprijed, jer crpljenje energije u tom defanzivnom smislu odvlači koncentraciju u igri prema naprijed, pa se tu onda često dese greške.

Oni su tako morali igrati jer su postavljeni više silom prilike da igraju te pozicije u nedostatku već dosta puta pomenutih igrača koji su propustili derbi. Fascinantno mi je bilo kroz utakmicu vidjeti mijenjanje tih pozicija u napadu i kod krila. Tako se jasno vidjela prednost u položaju jednog igrača kroz utakmicu, koji je u nekih 15 minuta morao da ganja na desnoj strani sve što je morao da ganja. da bi onda prešao da igra na špic poziciji, dok bi drugi napadač zauzeo to mjesto i ganjao po strani. To je bila velika prednost i ostala je tako svježina unutar ekipe, te moram da čestitam Kostiću što je pronašao tu opciju kao ideju koja je bila odlično sprovedena.

O učinku pojedinih igrača neću ovom prilikom. Otprilike sam znao šta se od svakog igrača moglo očekivati na terenu, jedino nisam znao kako će svoju ulogu odigrati Pozder, jer mi je taj igrač zaista bio potpuna nepoznanica. Moram priznati da mi je on bio jedan od dva najbolja igrača naše ekipe. Jako se trudio, istrčao je mnoge kilometre, na svoju visinu pokazao je po meni jako dobar kvalitet u znanju s loptom. Imao sam sliku njega kao visokog igrača koji nije velike pokretljivosti, sa izrazitim skokom, nešto slično poput Ahmetovića u Sarajevu. Medjutim, ovaj je nivo više, Pozder posjeduje mnogo kvaliteta koje sam ja vidio u ovoj utakmici i bilo bi mi krivo da dolazak Stevanovića i Blagojevića u ekipu poremeti njegov položaj u prvih 11. Mislim da je pokazao da apsolutno zaslužuje da daje ogroman doprinos u budućim susretima kroz prilično veliku minutažu.
Još bih pokoju riječ o Bekriću. Kada onako gledam susret, zaista mi laici dobijamo takvu sliku kakvu je većina prenijela kroz svoje mišljenje u ovim postovima. Pa i ja sam jedan od takvih. Medjutim, dobro sam razmislio kada sam negdje pročitao da Kostić kaže kako je Bekrić zajedno sa Radinovićem odradio dobar posao na sredini terena. I zaista kada razmislim malo, možda bi dobro bilo da pogledamo širu sliku njegovog zadatka u ovoj utakmici. Ako imamo neke kritike, kao što ih imamo, onda smo svjesni da smo u ovoj utakmici imali probleme sa stranama terena. Krpili smo i uduplavali koliko smo mogli lijevi i desni bok, jer je igra isla kroz te dijelove. Mislim da to nije slučajno i da bi igra išla malo više kroz sredinu, jer su se pitari formacijom tako i spremili. Oni su od starta formacijski na sredini terena imali odmah igrača više. To bi značilo da su bili spremni da pokušaju da naprave dominaciju kroz posjed lopte u čemu bi sredina terena bila preuzeta, te bi tom dominacijom napravili nešto više kroz sredinu prema naprijed.
Jako mi je zanimljivo da se to zapravo nije desilo u tolikom obimu. Pitarima je tada ostalo da probaju preko bokova brzinom da probiju i da poentiraju centaršutevima, što im je eto jednom i uspjelo. Kroz sredinu nisu imali dominaciju. Jasno je da je vizuelno nama koji smo gledali, **** tu bio na Radinoviću koji je zaista fenomenalno djelovao po tom dijelu terena, ali ne bi trebali baš toliko minimizirati ulogu Bekrića u tom kretanju, jer je i on to zajedno radio sa Uglješom. Iako su bili brojno podredjeni u samoj srdini, Sarajevo nije uspijevalo da organizuje mnogo toga oko centra gdje su ova dvojica ordinirali. Mi smo malo navikli na Bekrića u drugim zadacima, sada je imao mnogo više zadaće da odradi i mislim da je Kostić u pravu kada je jednom rečenicom pohvalio Bekrića sa učinkom koji mu je po zadatku dao naš šef. Mi očekujemo blistavije partije, da bude vodja na terenu, da povuče loptu prema naprijed , da organizuje akcije, i to kroz igranje u dva pravca ovaj put nije bilo toliko moguće, Bekrić je poput ostalih morao da troši svoju energiju na druge nevidljivije stvari na terenu, a to je igra i trka bez lopte. Mora se priznati da ovaj put nije postojala praznina na samom centru,nasa dva igrača su bez lopte jako dobro to poklopila. Mislim da je i Kostić vidio tu jednu bit u Bekrićevoj igri. A to se baš puno i ne vidi u očima nas običnih gledalaca, jer mi pratimo igrača koji je u posjedu lopte. Očekivali smo da će Bekrić u stvari biti taj koji će dominirati u posjedu lopte i igri prema naprijed, ali ovaj sistem sa manje igrača u sredini inače ne donosi preveliki posjed lopte, pa ne treba da čudi krajnja statistika gdje je Sarajevo dominiralo u posjedu. Bitno je da je odradjen zadatak u trkačkom smislu, a sve je naravno bilo puno teže sa isključenjem našeg bočnog igrača.

:klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

posebno ovo za svjezinu kad si napisao...rijetko ko je to vidio :palacgore:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

LARSSON
Kontakt:

pon jul 25, 2016 2:13 pm

oooooo Edin Džekooooo

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 23 gosta.

Prijava