Sve strucnjaci na forumu. Pogledali uzivo 50 tekmi, slagali formacije na pessu i FM pa naglo skontali da ee itekako razumiju i da bi trebali vaziti u skoro svakom postu.
Nesto kao amater Dejan Nikolic, menager u pokusaju, levat i poltron!
Kao sto mi je i rekao Kostic a zna par vas sa kojima sam razmijenio pp, najvise se sa razlogom pribojavao golmana. Lose postavljanje kod gola, reakcija amaterska gdje nije skinuo balonku u petercu. Strasno.
Takodje i Aco, nedopustiva reakcija, slabo postavljanje, mlak duel. Takodje jako slabo.
Dalje. Sedam dana prije tekme povrijede se dva igraca koja su imala veliku minutazu u pripremnim utakmicama, Lazic i Zeric. Cetiri dana prije ode Hervas, citave pripreme svi prekidi i akcije su uigravani na njegovim centarsutevima, formacijski bili dosta jaci sa njim, svi se slazu da je itekako imao kvalitet i da se osjecao kada je u igri. Skoro cijeli vezni red!
To je uveliko poremetilo sve planove trenera za ovu utakmicu pa je morao igrati sa onim sto ima. Ne bih sada ulazio u njegove zamisli, sta je htio i da li je mogao bolje ili pak je li ovo super ali sigurno je da Lendric, Pozder, Nikolic, Beganovic ni u ludilu nisu bili zamisljani na LM i RM. Tu nalazimo jos jednog krivca za go, Nikolic nije ispratio fino iako je pitarska akcija i utrcavanje bilo odlicno, najmanji krivac iz vise razloga. Memiju ko spomene ovde ili ga mrzi ili veze blage nema.
Dakle do crvenog nisi mogao ni vidjeti neku igru jer nikada ni na trenigu nisu ovako igrali. Dva dana prihe derbija nesto malo, smijesno, malo vremena da uigras bilo sta. Onda taj crveni koji nas je dodatno sjebo, tu smo se tek pogubili. Tu dolazimo do druge stvari, uigranost i shvatanje formacije. Po Kosticu dosta igraca nema naviku da trci bez lopte, da istrcava u prazno a ova formacija zavisi od toga. Jos svi ovi pehovi, pa sta ste ocekivali.
Ne pricajte protiv bilo kojeg igraca i ne hvalite nikoga previse. Sackajte jos koju utakmicu. Pogotovo za Bekrica. Evo ja cu reci, do crvenog solidan, jako puno trcao, prilazio po loptu, pravio presing, otkrivao sr, razigravao. Pogledajte tekmu ko ne vjeruje.
To sto vam je Model@ ubacio bubu jos sa priprema i losa prosla sezona ne daje pravo; prvo da ga olajavate, a drugo da gledate neobjektivno.
Sreca pa su oni igrali na remi kao i mi pa su strahom isli u svaki napad, ostavljajuci osigurace i po 4 nazad. Slicni problemi kao i kod nas.
Sve u svemu ja zadovoljan. Pohvalite trku i borbenost, zalaganje, onu pogibuju koja se ocekuje, srce na terenu. Remi ko kuca uzimajuci u obzir sve navedno. Ova ekipa ce biti samo bolja, dizat ce se iz utakmice u utakmicu i osim ako nas ne zadese neki extremni pehovi imamo velike sanse za trofej. Tek kada se uigraju doci ce do izrazaja individualni kvalitet a imamo ga i te kako, pokazala je to akcija kod gola. Briljantna tri poteza. To ne moze svako, samo klase.
Sa povratkom Steve i Cele, te sa Lazicem koji je uigravan lijevo, protiv loseg Olimpica, tek tu ce se malo nazirato obrisi Kosticevih zamisli i nase kvalitete.
Ostavicu koju za iduce postove, da se malo progovori koja, replicira itd