Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

sajo10
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 25, 2016 12:13 pm

Dovodjenjem Bube (ili nekog drugog zvucnog imena) bi bila ogromna inekcija za nastavak prvenstva. Kako u igrackom smislu tako i za navijace jer bi to privuklu sve vise "obicne" raje na stadion. Tako da bi to bio PR posao samo takav, a jos kad bi se igrac uklopio eh onda mozemo pricati o peharima :P hahaha. Buba bi bio stvarno san na tom lijevom krilu! Ali moram naglasiti sto su vec neki forumasi potencirali. Kosticu stavi trio Secer, Jovan, Ugi MOLIIIM TE!

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Vidim da su vec neki najavili odlazak Milosa (Eh to necete jos docekati) i crnje sve zivo posle prvog meca u prvenstvu. Halal vam vijera. I to derbi. I to 60 minuta sa igracem manje. Znalci ove igra, svaka vam dala.. Jeli bilo bajno? Daleko od toga. Patnja je to bila 80 % utakmice. Ali nemogu da budem nezadovoljan cinjenincom da smo mi sa hajmo reci pola standardni igraca drzali Sarajevo koji je dosao u najjacem sastavu! Sa igracem manje 60 minuta! Secerovic je morao igrati umjesto Bekrica. To je jedina mana i sto zamjeravam Milosu. Ali i sa Bekricem smo drzali sredinu. Svijesno smo prepustili Sarajevu inicijativu po krilima. U sredini stvarno nisu mogli nista uraditi osim nekoliko polusansi. Fizicki smo kako stvari stoje vrlo jaki i to je to sto raduje! Nismo padali u finisu utakmicu. Nakon onakog soka (crveni karton), tesko je bilo sto ocekivati. I sam Kostic je rekao da kada se pripremas 40 dana za taj mec i u 30oj minuti dobijes crveni i taj sav plan padne u vodu...tesko je se vratiti tek tako. Pogotovo kad imas s druge strane jednu od najbolji momcadi lige. Sve u svemu, 3 boda s Otoka i ja zadovoljan sa otvaranjem prvenstva!

Dr. Adzem
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:20 pm

Šećer, Jovan i Ugi krija Miro i ? napad Lendra i Pozder( Nikolić) Nemamo trenutno bolje igrače.
Cuva Bog Zelju svog!

ChWilla
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:21 pm

ma miloš i ako dobije otkaz, nasljedniku će biti lako jer 4-5-1 ne mora ni uigravati, svi to igraju cijeli život, a fizički djelujemo odlično :rofl:

evo vam lopta i igrajte :rofl:
gradi željo boli te *****

Dr. Adzem
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:21 pm

U formaciji 352
Cuva Bog Zelju svog!

Hadzijalagic
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:30 pm

Trebalo je Bobica dovesti a moglo se.. Rjesis poziciju golmana i kad Veca ode.. Losa nam je transfer politika..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ponosannavas
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:34 pm

cikazubo je napisao/la:
bablaz je napisao/la:Mada je tesko nakon jedne utakmice donositi neki sud, ipak evo par mojih zapazanja:
1. Imamo snage.
2. Golmana smo trebali dovesti vise od bilo kog igraca. Fejzic ulijeva nesigurnost.
3. Nemamo igre nikako.
4. Mislim da Kostic nije dorastao zadatku.
5. Odbrana nam dobro stoji, ali protiv pitica su prinudni vezni (Stevo i Pozder) ispadali samo tako- prespori.
6. Ako Jovan i Mico ne poprave igru cijele ekipe (nadam se da hoce) nemamo se cemu nadati.
7. Pozder, Lendric, Dzenis, Nikolic, Mujagic su napadaci i u formaciji 442 dvojica mogu biti u sastavu.

NADAM SE DA CEMO DOCI NA SVOJE, JER OVO NE LICI NI NA STAM NEMAMO IGRE NIKAKVE.
Care igrao si prvo kolo derbi s novim trenerom i izmijenjenim igrackim kadrom, bez 2 najbolja igraca (Mićo i Jovan), bez prvog golmana, bez oba igraca koji su trebali na lijevo krilo (Šved i Lazić), bez igraca koji je trebao na desno krilo (Žera), i pored svega Husic dobije crveni skroz rano, i ti si nasao fol analizirat igru i vec vidis da tu nema igre nikakve. :r
Jeidni po meni loš potez Kostića a tiče se bolje igre je Bekrić. On je trebao biti taj koji je trebao povezati sve, a nije. Sve ostalo sam gore rekao. Isključivo radi Bekrića mi smo i prvih 30 min, do isključenja, bili u egalu. Tri četiri situacije u tim prvim minutama gdje smo trebali napraviti višak on je zasrao, a otvarala se šansa za dobar napad. To se sa sjevera odlično vidjelo. Pratiš baš dobro kako se kreću i napadači i krila.

pile87
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:35 pm

ponosannavas je napisao/la:
Jeidni po meni loš potez Kostića a tiče se bolje igre je Bekrić. On je trebao biti taj koji je trebao povezati sve, a nije. Sve ostalo sam gore rekao. Isključivo radi Bekrića mi smo i prvih 30 min, do isključenja, bili u egalu. Tri četiri situacije u tim prvim minutama gdje smo trebali napraviti višak on je zasrao, a otvarala se šansa za dobar napad. To se sa sjevera odlično vidjelo. Pratiš baš dobro kako se kreću i napadači i krila.
pa ne mozes ni to reci da je greska, hervas ti je otisao dva dana pred utakmicu.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Okolele
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:38 pm

cikazubo je napisao/la:
bablaz je napisao/la:Mada je tesko nakon jedne utakmice donositi neki sud, ipak evo par mojih zapazanja:
1. Imamo snage.
2. Golmana smo trebali dovesti vise od bilo kog igraca. Fejzic ulijeva nesigurnost.
3. Nemamo igre nikako.
4. Mislim da Kostic nije dorastao zadatku.
5. Odbrana nam dobro stoji, ali protiv pitica su prinudni vezni (Stevo i Pozder) ispadali samo tako- prespori.
6. Ako Jovan i Mico ne poprave igru cijele ekipe (nadam se da hoce) nemamo se cemu nadati.
7. Pozder, Lendric, Dzenis, Nikolic, Mujagic su napadaci i u formaciji 442 dvojica mogu biti u sastavu.

NADAM SE DA CEMO DOCI NA SVOJE, JER OVO NE LICI NI NA STAM NEMAMO IGRE NIKAKVE.
Care igrao si prvo kolo derbi s novim trenerom i izmijenjenim igrackim kadrom, bez 2 najbolja igraca (Mićo i Jovan), bez prvog golmana, bez oba igraca koji su trebali na lijevo krilo (Šved i Lazić), bez igraca koji je trebao na desno krilo (Žera), i pored svega Husic dobije crveni skroz rano, i ti si nasao fol analizirat igru i vec vidis da tu nema igre nikakve. :r
On nije vise igrac za prve postave vec za posljednjih 20-tak minuta da udje..Ili ocajno primi loptu pa se odbije 2 m od njega ili kad dobro primi krene da dribla nesta i bilo ko jace da udje u njega on je izgubi..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

nikson
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:40 pm

Jao majko ako kojim slucajem uvalimo Olimpicu tricu kako ce ovi anti-Kostic znalci poletiti da ga dizu u nebesa...pa to je fuj kakvi smo mi navijaci...fuj...I pisam vam se na ta zapazanja, opazanja, nebuloze i te vase kvazi taktike i postavke.. ZNALCI!!!!
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

pintol_TM87
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:42 pm

ne treba ti dialiba kad imas lazica samo dok se oporavi mali..

Dr. Adzem
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:43 pm

pintol_TM87 je napisao/la:ne treba ti dialiba kad imas lazica samo dok se oporavi mali..
Zar se neki igrač kod nas može usporediti sa Dialibom?
Cuva Bog Zelju svog!

ponosannavas
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:45 pm

pile87 je napisao/la:
pa ne mozes ni to reci da je greska, hervas ti je otisao dva dana pred utakmicu.
Opisao sam više u nom mom dugom postu na stranici ispred šta mislim za Bekrića pa sam ovdje dopunio pa zbog toga djeluje da se ne slažemo. I šta mislim što mu je igrao 90 min i to sam tamo rekao. Stoji i to da je ovaj otišao i logično je bilo da Bekrija počne ali mi je greška što nije bilo reakcije i vađenja, pogotovo nakon crvenog. Nije moralo ni odmah nakon crvenog. Možda smo čekali neki bljesak, ali u 70 min je bilo kristalno jasno da od Berkića ništa nema. Šećer je brži igrač, jači u duelu i svjež u sredini koji zna dati dobru loptu. Morao je ući. TO je osnovna i jedina greška po meni. Sve ostalo sam objasnio tamo i djeluje mi da KOsta itekako dobro čita i vidi igru.

EDIT: @okelele po meni Bekrić nam može koristiti tih zadnjih 20 min kad uđe svjež na umorne protivnike i protiv slabijih ekipa zbog bunkera jer ima taj Misimovićevski potez. A na njega i najviše liči. :)
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u pon jul 25, 2016 12:47 pm, ukupno mijenjano 1 put.

exbabilon
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:46 pm

Nama treba 4-5-1 vise i od Dijalibe.

pintol_TM87
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:46 pm

Dr. Kostic je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la:ne treba ti dialiba kad imas lazica samo dok se oporavi mali..
Zar se neki igrač kod nas može usporediti sa Dialibom?
ne znam kakav je sad Dialiba al znam i gledao sam Lazica tako da mislim da je bolje da se ne dovodi niko ako ce se ovaj oporaviti uskoro..i ne mogu ja nista suditi, nemam jos pro licencu niti a nit b a nit c..velika je navala na seminarima vidim :)

Hadzijalagic
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:47 pm

Ma ne mozes znati ni u kakvoj je formi Dialiba, jel rovit, koliko je spreman i sl..

Izuzmelo li Miroslava i Ivana ostali koji su igrali vani nisu nista veci kvalitet od nekih igraca iz nase lige..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon jul 25, 2016 12:47 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

iggy2377

ChWilla je napisao/la:ma miloš i ako dobije otkaz, nasljedniku će biti lako jer 4-5-1 ne mora ni uigravati, svi to igraju cijeli život, a fizički djelujemo odlično :rofl:

evo vam lopta i igrajte :rofl:
Slazem se i samo bi jos dodao..VRACAMO SE PONOVO U PROSLOST sto znaci da nikad necemo moci napraviti iskorak u bilo cemu jer smo limitirani u mozgu daj ove nase trenere i igraj 8-1-1 pa sta bude..

Kapiten
Kontakt:

bice spreman za olimpik ?
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

gavran
Kontakt:

Proteklog vikenda odigrane su utakmice prvog kola Premijer lige BiH, a najviše pažnje privukao je gradski derbi između Željezničara i Sarajeva. Povodom nemilih dešavanja na tribinama stadiona Grbavica na proteklom 108. sarajevskom derbiju, FK Sarajevo je izdalo saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti. "Cijeneći svaku aktivnost, koja za cilj ima poboljšanje infrastrukture, jednog od višegodišnjih, glavnih problema bosanskohercegovačkog fudbala, te znajući koliko je potrebno napora da se kvalitetno okonča infrastrukturalni projekat, obzirom na vlastita iskustva sa Trening centrom FK Sarajevo u Butmiru, izražavamo žaljenje za materijalnom štetom koja je učinjena od strane manjeg broja neodgovornih pojedinaca. Veliki broj naših navijača je na utakmicu došao sa prevashodnim ciljem da pruži podršku voljenom klubu na prvom susretu u novoj sezoni. Isključivo zajedničkim djelovanjem klubova, navijača i Saveza, nova sezona elitnog ranga bh. fudbala može postati prepoznatljiva u regiji i biti istinski kvalitetna i atraktivna za publiku, medije i sponzore, što je, vjerujemo zajednički cilj. U skladu sa važećim pravilnicima NS/FS BiH, FK Sarajevo će nadomjestiti FK Željezničar nastalu štetu u sektoru na tribini 'Sjever' stadiona Grbavica sa kojeg su navijači našeg Kluba posmatrali utakmicu", navodi se u saopštenju bordo kluba.

Pročitaj više na: http://gg.ba/bh_fudbal/saopsten ... ija/201421" target="_blank
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:48 pm

neko spomenu bekrica i primanje lopte, koja se odbija 2 metra od njega... pa da mu se ne odbija tako, ne bi igrao premijer ligu :D sjetite se vazde i te zlatne generacije, prime loptu pa trce 5 metara da je stignu :D
100/94/37/34 - i to je to!

diego1921
Kontakt:

pon jul 25, 2016 12:48 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Trebalo je Bobica dovesti a moglo se.. Rjesis poziciju golmana i kad Veca ode.. Losa nam je transfer politika..
Mislis da bi on pristao da bude rezerva momku od 20 god? Bgm ne bi,evo u subotu je branio od prve minute i zbog toga su ga doveli,da im bude prvi golman.Pirica planiraju prodati,samo ne moze ga Husaric nikome uvaliti !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava