U 5min u tako ranoj fazi jedne derbi utakmice dat 2 zuta za dva ne gruba starta na sredini terena je smijesno brate, pa ni na euru nisu za takva povlacenja davali zute ukoliko nije bilo previse prostora prema naprijed narocito ne drugi zuti, pravilnik je takav istina al ne vrijedi to toliko u praksi, nije imao isti kriterij sudjenja u svih 90min jednostavno, i onda je tesko procijenit igracu kako da postupa u odbrani.sergejevic je napisao/la:Pa postoji jasno pravilo i svaki start s ledja, bilo povlacanje za dres, ili podapinjanje igraca koji prolazi je zuti karton. Progledao je jednom Ugljesi zbog toga i jednom Saricu kada je napravio faul na Bekricu, a ostalo je pokazao kako treba. Nema tu sta Valjic izmisljati ako si zaustavio covjeka koji te prolazi i ide prema golu dobijas zuti karton. Tako pise u pravilima i sasvim opravdan karton. Kao sto je recimo Duljevic dobio za podapinjanje Ace s ledja pred nasim golom. Valjic je ubjedljivo nas najbolji sudija i tu nema dileme. Mozda je nesto pogrijesio, ali nije on kriv sto se Husic pogubio i mogao mu je hladno dati crveni karton zbog prvog starta.cikazubo je napisao/la:Ko kaze da je ono za drugi zuti veze nema, dva zuta u 5min covjek dobije za faul koji je napravio rukama na sredini terena bez prevelikog uticaja na nastavak napada, jos tako rano jos u derbi utakmici, smijesno iskljucenje stvarno, kao sto je i smijesno neiskljucivanje Boce za onaj low kick nad Ahmetovicem, ne znam jel zuti uopste dobio, Valjic se izgubio totalno u tim trenucima.
Objasnio covjek.sergejevic je napisao/la:Pa postoji jasno pravilo i svaki start s ledja, bilo povlacanje za dres, ili podapinjanje igraca koji prolazi je zuti karton. Progledao je jednom Ugljesi zbog toga i jednom Saricu kada je napravio faul na Bekricu, a ostalo je pokazao kako treba. Nema tu sta Valjic izmisljati ako si zaustavio covjeka koji te prolazi i ide prema golu dobijas zuti karton. Tako pise u pravilima i sasvim opravdan karton. Kao sto je recimo Duljevic dobio za podapinjanje Ace s ledja pred nasim golom. Valjic je ubjedljivo nas najbolji sudija i tu nema dileme. Mozda je nesto pogrijesio, ali nije on kriv sto se Husic pogubio i mogao mu je hladno dati crveni karton zbog prvog starta.cikazubo je napisao/la:Ko kaze da je ono za drugi zuti veze nema, dva zuta u 5min covjek dobije za faul koji je napravio rukama na sredini terena bez prevelikog uticaja na nastavak napada, jos tako rano jos u derbi utakmici, smijesno iskljucenje stvarno, kao sto je i smijesno neiskljucivanje Boce za onaj low kick nad Ahmetovicem, ne znam jel zuti uopste dobio, Valjic se izgubio totalno u tim trenucima.
Ma shvatam ja to, ali jednostavno prvi start bezobrazan, a opet i drugi povlacenje i obaranje covjeka koji te prosao, pa onakav faul junior ne bi napravio kad ima vec zuti. Zbog takvih stvari utakmica ode u drugom smjeru, kako su svi poslije crvenog bili mirni i to je posao sudije u takvim utakmicama. Problem je sto do sad niko nije imao muda da ono sankcionse, a vidjeces u buducim derbijima kad Valjic bude sudio kako ce paziti sta rade jer su vidjeli da ce ih covjek isljuciti. Jos samo da pocne davati kartone Dulji, Bekricu i ostalim koji pametuju na svaku odluku i bice perfektno. Kazes da je pravilnik takav i to sve govori, dakle nema se covjeku sta prigovoriti kad je postupio u skladu pravila. Nije on kriv sto je neko glup i racuna na neko gledanje kroz prste.cikazubo je napisao/la:U 5min u tako ranoj fazi jedne derbi utakmice dat 2 zuta za dva ne gruba starta na sredini terena je smijesno brate, pa ni na euru nisu za takva povlacenja davali zute ukoliko nije bilo previse prostora prema naprijed narocito ne drugi zuti, pravilnik je takav istina al ne vrijedi to toliko u praksi, nije imao isti kriterij sudjenja u svih 90min jednostavno, i onda je tesko procijenit igracu kako da postupa u odbrani.sergejevic je napisao/la:Pa postoji jasno pravilo i svaki start s ledja, bilo povlacanje za dres, ili podapinjanje igraca koji prolazi je zuti karton. Progledao je jednom Ugljesi zbog toga i jednom Saricu kada je napravio faul na Bekricu, a ostalo je pokazao kako treba. Nema tu sta Valjic izmisljati ako si zaustavio covjeka koji te prolazi i ide prema golu dobijas zuti karton. Tako pise u pravilima i sasvim opravdan karton. Kao sto je recimo Duljevic dobio za podapinjanje Ace s ledja pred nasim golom. Valjic je ubjedljivo nas najbolji sudija i tu nema dileme. Mozda je nesto pogrijesio, ali nije on kriv sto se Husic pogubio i mogao mu je hladno dati crveni karton zbog prvog starta.cikazubo je napisao/la:Ko kaze da je ono za drugi zuti veze nema, dva zuta u 5min covjek dobije za faul koji je napravio rukama na sredini terena bez prevelikog uticaja na nastavak napada, jos tako rano jos u derbi utakmici, smijesno iskljucenje stvarno, kao sto je i smijesno neiskljucivanje Boce za onaj low kick nad Ahmetovicem, ne znam jel zuti uopste dobio, Valjic se izgubio totalno u tim trenucima.
Hurmasica je napisao/la:Prihod od ulaznica sa utakmice protiv Sarajeva 67.220 KM
http://fkzeljeznicar.ba/prihod-od-ulazn ... -km/21453/" target="_blank
Ma bravo. Da je svaku tekmu 50% od ovoga i mozda jos dvije kao ova to je pola mil od ulaznica samo u reg. dijelu bez lige za prvaka ili kako se vec zove onaj drugi dio.Hurmasica je napisao/la:Prihod od ulaznica sa utakmice protiv Sarajeva 67.220 KM
http://fkzeljeznicar.ba/prihod-od-ulazn ... -km/21453/" target="_blank
To je tacno, problem je sto su se zadnji derbiji bas previse tolerisali pa su i sinoc usli u utakmicu jako grubo narocito nasi u par navrata vidis da je samo i jedino cilj opalit protivnika po nogama, al to je rezultat loseg kriterija u proslim utakmicama, nek sljedecu sudi s malo vise muda bez kompenzacije i razmisljanju da je derbi, nas slovenac me obradovao postavkom cisto iz razloga jer je pokazao boli me uho sto je derbi ide nova formacija s bruku ofanzivaca u ekipi, jos da organizaciono stanemo i odlucujemo po pravilima kad je derbi u pitanju bilo bi super, zato se nadam sljedeci put 5% gostima kapaciteta pa da ne gledam kako ljudi zaklanjaju svoji djecu od baklji koje dolijecu. Samo profesionalno i po pravilima.sergejevic je napisao/la:Ma shvatam ja to, ali jednostavno prvi start bezobrazan, a opet i drugi povlacenje i obaranje covjeka koji te prosao, pa onakav faul junior ne bi napravio kad ima vec zuti. Zbog takvih stvari utakmica ode u drugom smjeru, kako su svi poslije crvenog bili mirni i to je posao sudije u takvim utakmicama. Problem je sto do sad niko nije imao muda da ono sankcionse, a vidjeces u buducim derbijima kad Valjic bude sudio kako ce paziti sta rade jer su vidjeli da ce ih covjek isljuciti. Jos samo da pocne davati kartone Dulji, Bekricu i ostalim koji pametuju na svaku odluku i bice perfektno. Kazes da je pravilnik takav i to sve govori, dakle nema se covjeku sta prigovoriti kad je postupio u skladu pravila. Nije on kriv sto je neko glup i racuna na neko gledanje kroz prste.cikazubo je napisao/la:U 5min u tako ranoj fazi jedne derbi utakmice dat 2 zuta za dva ne gruba starta na sredini terena je smijesno brate, pa ni na euru nisu za takva povlacenja davali zute ukoliko nije bilo previse prostora prema naprijed narocito ne drugi zuti, pravilnik je takav istina al ne vrijedi to toliko u praksi, nije imao isti kriterij sudjenja u svih 90min jednostavno, i onda je tesko procijenit igracu kako da postupa u odbrani.sergejevic je napisao/la: Pa postoji jasno pravilo i svaki start s ledja, bilo povlacanje za dres, ili podapinjanje igraca koji prolazi je zuti karton. Progledao je jednom Ugljesi zbog toga i jednom Saricu kada je napravio faul na Bekricu, a ostalo je pokazao kako treba. Nema tu sta Valjic izmisljati ako si zaustavio covjeka koji te prolazi i ide prema golu dobijas zuti karton. Tako pise u pravilima i sasvim opravdan karton. Kao sto je recimo Duljevic dobio za podapinjanje Ace s ledja pred nasim golom. Valjic je ubjedljivo nas najbolji sudija i tu nema dileme. Mozda je nesto pogrijesio, ali nije on kriv sto se Husic pogubio i mogao mu je hladno dati crveni karton zbog prvog starta.
+ malo vise od hiljadu godisnjih....flux je napisao/la:Ne kontam, 8k pojedinacnih ulaznica prodato? Jel moguce
dodaš tu preko 1000 godišnjih ulaznica, onu tampon zonu između uhljupa i nas i to je to otprilike..flux je napisao/la:Ne kontam, 8k pojedinacnih ulaznica prodato? Jel moguce
Ja sam očekivao i manji, uzmi u obzir da je jedan dobar dio karata za sjever i zapad otišao sponzorima i firmama koje su učestvovali u kaciji stolica za Grbavicu. Ipak je derbi a i otvaranje sezone. Moja članska za Jug je broj 422. Uzmi i to u obzir kao i godišnje za sjever. To je to.1921.ba je napisao/la:ocekivao sam veci prihod