Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Tap3aH
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 24, 2016 10:15 am

Pozdrav svima, ne pišem često, ali čitam redovno pa da se i ja upetljam.
Ako uzmemo u obzir da se i najuigranije ekipe pogube na derbijima, meni ovo djeluje pravo dobro. Ljudima je bila prva utakmica zajedno, pola tima ne igra, tako da ne treba tražiti dlaku u jajetu. Čak bih i Husića sačekao još nekoliko utakmica jer nije prvi igrač koji je pregorio u derbiju. Ne bi me čudilo da za deset kola bude jedan od nama dražih igrača.
Raduje i fizička spremnost igrača koja će naročito doći do izražaja kako sezona bude odmicala i kada svi budu tu.
Neću o igračima, samo se slažem sa onim koji misle da Bekrić nije za prve postave. On nekako igra u naletima, kao da se samo ponekad u toku tekme sjeti da se mora trčati i boriti, a inače počesto kasni. Čini mi se da je problem kod njega psihičke prirode. Ovaj fudbal koji mi trebamo igrati ne može se zasnivati na dva poteza koja će možda doći, a možda ne.
U svakom slučaju se radujem ovoj sezoni pravo jer se na svim poljima u našem klubu događaju sjajne stvari. Na primjeru stolica se vidi da samo trebamo biti strpljivi pravo jer svi znamo koliko je truda trebalo da se postave, a koliko da se počupaju.
Eto, halalite na dužini...

fanaticZeljin

ned jul 24, 2016 10:18 am

Jos jedna stvar jug ne pamtim puniji... Volim te Zeljo!!!
Srcu draga, boja PLAVA !

Alipasino
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:18 am

Ma halo kad skontas pola tima falilo golman Husic crveni Stevo Blagoje i Bekric .Bio sam sumljiv za trenera ali ovaj trener je vrhunski profesionalac.Sto na klupi sto na presici.On je vec zavolio Zelju.Ipak rano je jos rec ali mi Zrinjski djeluje pravo jak.Mi imamo 4 gradska derbija za ligu prvaka ce bit 2 nema vise laganih tekmi Zrinjski ili Siroki ako budu imali imalo vecu prednost prije lige za prvaka ce je i osvojit jer oni se lako dogovore a mi pitari i Sloboda cemo se bukvalno klat za bodove.Kazem rano je ali kratak je ovaj prvi dio i svaki izgubljeni bod je tesko nadoknadit.Mi smo vec izgubili 2.

godrina
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:25 am

Lomljenje i paljenje stolica, to bi trebala bit bas zajjebana kazna tj.u normalnim okruzenjima. Meni jos nije jasno sta se trebalo desit pa da ih izbace sa tribina.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

ChWilla
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:26 am

obzirom na crveni bodom je teško biti nezadovoljan. kad smo izdržali ovih 70ak minuta sa produžecima ovako izdržaćemo i protiv drugih. još kad se vidi da fale tri neprikosnovena startera + jedno pojačanje koje bi trebalo biti starter kad dođe u formu. onaj gol ne vjerujem da primamo sa vedranom i 11 igrača na terenu.

individualno uz lendrića po meni najbolji uglješa. bevab solidan kad je zamijenio husića po meni, na toj strani su nam manje napravili. talijan isto meni solidan, ima nešto u njemu. pozder odličan, trčao i ganjao cijelu utakmicu + asistencija.

postavka ja mislim da će biti i više nego okej već sa povratkom blagojevića i stevanovića. vidjeli smo da ultra ofanzivno na papiru može biti ultra defanzivno u praksi. ako ovako nastavi bekrić definitivno štokrlja što bi model rekao.
gradi željo boli te *****

Elegant
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:26 am

Jesu li placenici sa gg.ba objavili slike sjeverne tribine nakon divljanja ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

exbabilon
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:28 am

Nakon prospavane noci..

Raduje rezultat, borba, zalaganje i taj bod s igracem manje bez tri standardna. Raduje sto nas pitice opet nisu pobijedile i sto je sinoc prikazano njihov maksimum otprilike za ovu sezonu, jos kad ode Benko to je to od njih...

Ne raduje igra u prvih pola sata, a hajd nek je samo to mjerodavno. Okej derbi je, ali bez ijedne smislene akcije, izgradjene sanse, bilo sta.. sve je to OPET izbiji, nabiji i slicno.. skeptican sam samo da se to nece promijeniti i kad se vrate ovi igraci jer sustinski stil je izgleda tako postavljen, pa bio u sredini Enis Sadikovic ili Iniesta... iduce dvije utakmice ce otkriti puno. Olimpic kao na papiru "laksa" utakmica i Siroki kao veliki ispit, ali u kojem se ne mozemo vaditi na derbi i sve ostalo, ko bude bolji uzima.. valjda ce na dobro.

ChWilla
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:36 am

bez najbolja dva od tri igrača u polju + prvog golmana nijedna ekipa u ligi ne bi ličila na bogzna šta. možda zrinjski, oni i nemaju najbolje igrače.

Veteran1965
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:38 am

Ovaj trener svoju igru prvenstveno zasniva na kontinuitetu trke, kontinuitetu zalaganja i kontinuitetu požrtvovanja, ustvari svaki trener bez obzira da li je liga petice ili naša 100-ta liga u Europi traži isto. To je baza. Na to dolaze individualne kvalitete pojedinaca, i na kraju taktička nadogradnja. Kada sve to uskladimo, bićemo top ekipa jer imamo sve preduslove za to.
Iskreno možda previše gledamo lige petice pa nam se naša igra i naši igrači ne dopadaju, pa ih pljujemo, vrijeđamo, neke sa kojima smo dobri neopravdano hvalimo, a neke koji nam se ne sviđaju bez obzira na sve kudimo....
Par stvari bi spomenuo, prvo golman....momak je doveden da bude rezerva, na poziciji gdje obično dobiješ šansu u kupu, protiv nekih lijevih ekipa i malo na prijateljskim...on staje na go protiv tima gdje je ponikao, pred punom Dolinom, i mislim da je najveći pritisak od svih imao baš on. Direktan krivac za go nije, klasični nesporazum golmana i stopera gdje su čekali jedan drugog, hiljadu sam ovakvih situacija vidio. Koliko su njih dvojica krivi ( Fejzić i Aco) i Memija je čovjek ko duh sam centrira a on dvije sekunde kasni. Husić, fakat nerezonski faulovi i dva više nego bezvezna žuta (oba zaslužena- povlačenje za dres). Preiskusan za ovakve gluposti, ali očito je da ovakvu tekmu u karijeri nije igrao. Bevab, ko kantom hladne vode zaliven kad je ušao, izgubljen, i takođe izgorio i izgubio se u grotlu derbija. Aco od povrede nema forme, traži se kiksa...nekako nisam siguran da nije kapiten da bi starter bio. Tuce...mnogo trke požrtvovanja, želje, prema nazad disciplinovano, ali prema naprijed gdje nam treba ništa...prazno. Bokacini, Lendra, Uglješa, Pozder, Stevo, dobro izdanje, mentalno i fizički jaki, sa posebnim osvrtom na Stevu, koji će svojim iskustvom, rutinom, timskom igrom, biti od velike koristi za ovu ekipu. Jedino što me iznenadilo je da Šećer nije igrao, očekivao sam ga kao startera, ili bar umjesto Tuceta kad je pao, i kad nam je dodatne trke falilo u finišu.Na kraju Memija i Dženis u prvih 11, Mujaga uđe, Žera klupa...Veca kazna još uvijek....ne govorite da nema Željine djece u ekipi i da im se ne daje šansa....možda i više nego zaslužuju...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Elegant
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:41 am

Protiv Olimpika je prilika da Kostic dadne priliku Seceru, Grku, Lazicu, vracaju se Stevanovic, Blagojevic, moramo zabiljeziti pobjedu da nadnoknadimo bodove.

Onda kasnije za Siroki i Slobodu nema zajebancije, mislim da je vrijeme da Bekric ide na klupu !

delinjo
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:43 am

volio bih protiv Olimpica vidjeti tandem talijan i grk nazad...kapitenu treba hladjanje
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

ChWilla
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:44 am

exbabilon je napisao/la:Okej derbi je, ali bez ijedne smislene akcije, izgradjene sanse, bilo sta.. sve je to OPET izbiji, nabiji i slicno..
ne znam, u istom periodu nisu ni oni nama prišli golu. a takvih derbija je bilo koliko hoćeš, i u bolja i u gora vremena. bilo ih je gdje cijela utakmica prođe tako.

storm_raider
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:44 am

Bravo @Veteran, odlican osvrt. Ja bih samo jos dodao da bi se Aco mogao zabrinuti za svoju poziciju. Boccaccini je odlican stoper i pojacanje, a i Grk bi ga uskoro mogao potisnuti iz sastava. Kostas je losiji tehnicar od Boccaccinija, nesto malo brzi, ali je uzasno jak i pozrtvovan. Voli i da udari.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Elegant
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:46 am

Onaj sinoc gol je Acin i Fejzicev, prepao se golman jeste da mu je prvi derbi ali je bio strasno nesiguran.

Jos dvije utakmice i eto Vece za Slobodu.

delinjo
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:49 am

Elegant je napisao/la:Onaj sinoc gol je Acin i Fejzicev, prepao se golman jeste da mu je prvi derbi ali je bio strasno nesiguran.

Jos dvije utakmice i eto Vece za Slobodu.
da upravu si,Ahmetovic je dobar u skoku ali ja ne mogu da vjerujem da naseg kapitena onako naskoci frajer ....da je manji 30 cm od njega pa bi shvatio ...i u prvom je bila situacija kada Acu preskace lopta sreca Ahmetovic nije dobro reagovao...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

exbabilon
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:49 am

ChWilla je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:Okej derbi je, ali bez ijedne smislene akcije, izgradjene sanse, bilo sta.. sve je to OPET izbiji, nabiji i slicno..
ne znam, u istom periodu nisu ni oni nama prišli golu. a takvih derbija je bilo koliko hoćeš, i u bolja i u gora vremena. bilo ih je gdje cijela utakmica prođe tako.
Bilo je, nije da nije. Ne kazem da je tragedija to sto nije bilo nista u prvih pola sata, ali ako cu posteno nemam zbog cega biti ni sretan ni optimistican gledajuci tih pola sata (ostatak utakmice s igracem manje uopce ne uzimam u analizu, da se ne zalijepi neko i kaze mi da smo imali igraca manje). Nabili smo 20 puta loptu na napadace i probali poslije toga nesto izmisliti, na neki prepad, ne znam ni ja. Volio bih vise da je lopta isla od noge do noge, pa makar isti epilog bio, ali bar da smo probali igrati. Ovako ne mogu reci ni da smo probali igrati, ali zato predstoje iduce dvije utakmice koje nisu derbi i u kojima se mora igrati, pa cemo vidjeti jel nas s Kosticem ocekuje opet nabijanje i igra bez igre ili je ono sinoc iznimka jer je derbi.

SWRA_1921
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:51 am

Hadzijalagic je napisao/la:Jesmo li zaradili blizu 100 milja na kartama?

I crko nam neki panel na semaforu.. Treba ono popraviti. Valjda je jos pod garancijom..
Mislim da nije ni blizu te cifre. Protiv Sirokog je bilo 58.000 KM, sada ocekujem nesto slicno s obzirom na 2 prazna slova tampon zone.

nikson
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:51 am

Acin gol vise nego Fejzicev...onako lose graditi igraca je u najmanju ruku smijesno...Boccacini sasvim dobar, Ugljesa vrhunski, mislim da bi on i Blagojevic trebali igrati prvu zajedno..Pozder lavovski dio posla odradio, o Lendricu ne treba ni pricati.. Sve u svemu ja zadovoljan s obzirom sta je sve moglo biti, mi smo s igracem manje poveli. Horde ne bih komentarisao...nista drugo nismo ni ocekivali.

Jesam li ja lud il se samo meni ucinilo da je kod njihovog gola onaj bio u ofsajdu minimalnom - ispred memije...nisam snimak gledao pa pitam.
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

ž'21
Kontakt:

ned jul 24, 2016 10:53 am

nikson je napisao/la:Acin gol vise nego Fejzicev...onako lose graditi igraca je u najmanju ruku smijesno...Boccacini sasvim dobar, Ugljesa vrhunski, mislim da bi on i Blagojevic trebali igrati prvu zajedno..Pozder lavovski dio posla odradio, o Lendricu ne treba ni pricati.. Sve u svemu ja zadovoljan s obzirom sta je sve moglo biti, mi smo s igracem manje poveli. Horde ne bih komentarisao...nista drugo nismo ni ocekivali.

Jesam li ja lud il se samo meni ucinilo da je kod njihovog gola onaj bio u ofsajdu minimalnom - ispred memije...nisam snimak gledao pa pitam.
De brate budi ozbiljan, nema sudije koji Fejzi ne bi svirao prekršaj u pet metara samo da je krenuo na loptu, ali on je ostao ukopan na liniji.

iggy2377

ned jul 24, 2016 10:53 am

Evo hladne glave, Bekric nemoze igradi u ovoj formaciji ali nikako jer on ovo nezna da igra,vjerovatno nikad nije ni igrao u ovoj novoj formaciji,nama su fakticki falila dva igraca Husic i Bekric, sinoc sam napisao da sam ga gledao protiv Arsenala u SLO iste greske je radio, gubio se, nije znao sta i kako,i konstatno se vracao na igru koju je on navikao ali to u ovoj fomaciji nemeze tako da se igra, u SLO je cijelu utakmicu Kostic se derao na njega i stalno je dolazio pored aut linije na instrukcije..Nije da on nezna ali jednostavno ovo je za njega previse i treba mu vremena da skonta sta treba da radi.
Bevab se izgubio
Fejzic potonuo
Husic pregorio
Ostali ODLICNO
Bit ce ovo sve jos bolje, a ja se iskreno nesjecam kada smo sa igracem manje igrali sat vremena i dali gol nekome,
Kostic i Ljesnjak takticki jako mudro,namazano i mislim da ce ovo biti iz kola u kolo jos bolje, i da smo dobili SS jako moderan,sa vise opcija koje imaju, a vrijeme ce pokazati da li sam pogrjesio

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava