Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 24, 2016 1:28 am

slika

Sta su nam uradili, olos. Ali treba i to shvatiti, to nema nista svoje, nema osjecaj pripadnosti necemu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plava Porodica
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:29 am

Ne znam više kako da nahvalim Ivana majke mi..
Daj Bože da ga što duže gledamo u najdražem dresu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:29 am

Hadzijalagic je napisao/la:Ne ulazim u to koliko je Kostic dobar ili nije ali ni sa Amarom nismo imali neki dobar skor sa pitarima ni kada smo najaci bili..
Kad skontas, derbi je utakmica kao i svaka druga, Amar ima ja mislim negativan skor u derbijima, pa je osvojio trofeja boze sacuvaj, ne mozes ih izbrojati. Edis uzeo oba derbija, ali se prosuli bodovi protiv 'malih' ekipa, da ne pricam jos u prvoj polusezoni...Ja zadovoljan bodom, kad uzmemo u obzir okolnosti koje su se desile. Idemo dalje, sljedeci je Olimpic :kafa:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:30 am

Samo da produzimo ugovor sa Stevanovicem...

nego, sto se kitara tice, dovoljno ovo vidjeti

slika

Praise the sun \[T]/

Plava Porodica
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:32 am

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 0uZoDIlh84" target="_blank
"Znate kako je na Grbavici uvijek,to je najbolja atmosfera u državi,tako da je sve to normalno za nas"
:karanje: :karanje:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Ajzea
Kontakt:

slika
Bogotac !

Popušim ti ga, majstore !

Vrag

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

chile je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
chile je napisao/la: Za tu formaciju ti bas i nisu neophodna krila narocito romb sto Kostic potencira tu vanjski vezni mnogo ulaze unutra a bekovi izlaze naprijed.
Samo toga veceras nije bilo i nadam se da vec protiv olimpika igramo sa 4 klasicna vezna i 2 napadaca.

Sent from my Plavo Sokocalo
Ja koliko sam vidio klasicna 442 formacija bila
Ako cemo realno ovo je vise bilo 4 1 1 4
Gdje su manje vise igraci bili pogubljeni i sreca pa su pitari nikad losiji.

Ovo je bilo 4 1 0 4. Bekric od prosle sezone je smetalo na terenu. Pa i Enis je bio korisniji od njega. Samo mi nije jasno zasto Secerovic nije zamijenio Bekrica. Pa barem i 5 minuta

Okolele
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jul 24, 2016 1:33 am

chile je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
chile je napisao/la: Za tu formaciju ti bas i nisu neophodna krila narocito romb sto Kostic potencira tu vanjski vezni mnogo ulaze unutra a bekovi izlaze naprijed.
Samo toga veceras nije bilo i nadam se da vec protiv olimpika igramo sa 4 klasicna vezna i 2 napadaca.

Ja koliko sam vidio klasicna 442 formacija bila
Ako cemo realno ovo je vise bilo 4 1 1 4
Gdje su manje vise igraci bili pogubljeni i sreca pa su pitari nikad losiji.

Istog sam misljenja 4-2-4 formacija pri cemu Bekrica mozes slobodno izbaciti i pritome ostanes samo sa Uglješom u sredini..I onda kad uzmes u obzir da skoro citavu utakmicu igras sa igracem manje dodjes do zakljucka da su napadaci igrali sve moguce pozcije osim golmanske jer nije bilo sredine..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

LARSSON
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:34 am

slika

"Hee, ubleho jedna" :karanje:

Nego ajzea nastavi uglješa ono što ti reče zadnji put, marisao bi se i on :D

Grbavica
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:35 am

Lijepo je to i fino izgleda na papiru 4-4-2, ali kad ti "krila" moraju igrati Lendrić i Beganović koji su klasični špicevi, to je već bespotrebno trošenje igrača. A kasnije su po tim bočnim pozicijama igrači i Pozder i Nikolić. Niti imaš krila, jer nijedan nije brz i neki poseban dribler da može sam sebi stvoriti prostor za udarac ili centaršut, a trošiš igrače i gubiš ih u završnici gdje su se potrošili defanzivno pa onda nemaju snage za duel, a ni koncentracije za završnicu.
Doduše ovo je sada malo improvizovano zbog suspenzije Stevanovića, jer bi on igrao tog desnog bočnog. Ja bih, ali ko sam ja da nešto zahtjevam, igrao 4-5-1 sa Blagojevićem, Radinovićem i Šećerovićem u vezi, desno Stevanović a lijevo Žerić i u napadu Lendrić.
Ali opet sumnjam da je Kostić toliko jednodimenzionalan pa da neće mijenjati formacije u zavisnosti od situacije. Tako da mislim da će se nekad igrati i sa jednim špicem.
Ali tek je sezona počela, vidjećemo, možda u sljedećoj utakmici već ova formacija pokaže puno bolje rezultate, jer realno derbi ne može biti mjerilo jer tu nema pravila.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

mkulaglic
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:35 am

Svaka čast momcima na borbi i pretrcanim kilometrima. Crveni nas je poremetio, al ni Husica ne treba kriviti toliko. Momak je jednostavno izgorio. Nije lako kad prvi put igraš pred ispunjenim stadionom. Sve ce ovo na kraju dobro ispasti.

Sent from my C5303 using Tapatalk

mirsad94
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:36 am

Moramo da shvatimo jedno a to je da smo veceras igrali sa 4 napadaca u ekipi, od toga dva zavaljena na neprirodnim pozicijama. Trener je vjerovatno htio da istrce najboljih, najkvalitetnijih 11 igraca a to je bila postava sa 4 napadaca. Falilo nam je igraca u sredini, da bi se bilo sta kreiralo. Ne mozes ocekivati od Lendre i Begana da odrade posao kao Lazic i Miroslav. Fejzicu yebo si nas da valja ! Nije to samo kod gola bilo, i nije golmanovo samo da odbrani udarac sa odredjene udaljenosti. Njegovo postavljanje je bilo odron tom cijele utakmice. Stoperi cijeli svoj zivot uce gdje oni intervenisu a gdje golman, a on je 90 posto centarsuteva u peterac ostao na liniji, gdje su se Talijan i Aco patili sa njegovim loptama a iz slicne smo primili gol gdje je krenuo pa stao, da je ostao na svom mjestu ili bio odlucan pa istracao na loptu mi nebi primili gol. Bio je pod pritiskom a golmanu samo ide niz brdo ako udje pod pritiskom u tekmu. Samo ne mogu da shvatim da cijeli zivot treniras i da tri puta zaredom ispucas loptu u aut kada si ne ometan potpuno prilikom zapocinjanja napada. Svi kukaju na Bekriju ok nije bio primjecen, jer nema igrace jednostavno s kojima ce kvalitetno kombinovati. On ne moze kombinovati sa Lendrom i kreritao kao sto bi sa Blagojevicem, Lendra ceka zadnji pas nakon njihove kombinacije a ne da kreira zadnji pas i visak prostora sa Bekricem. On je itekako bitan za jednu ekipu,sa aspekta auterita i dizanja ekipe jer on zna dobra sta je Zeljo i koliko znaci sve ovo ljudima, pa kako se samo izdera na golmana nakon njegovog odrona od igre i postavljanja, objasnjava mu ako nemas muda uhvatiti loptu onda je bar boksuj majku mu. Husic dobar igrac ali mentalno limitiran tako da se izrazim, ne diraj govno neka prodje ali problem je u nerazmisljanju i datom trenutku i posljedicama koje vuce za sobom taj crveni karton na ostatak meca. Ljudi su razocarani koji slabo dolaze na tekme, kao Zeljo odron veceras bio ali ne mogu da shvate sta je ustvari problem bio za vecerasnju utakmicu, a to je da smo mi druga dimenzija i drugaciji nacin igre nakon sto nam se prikljuce povrijedjeni i suspendovani. Mi smo bili primorani na igru izbi, nabij, duga lopta na napadaca, jer nema dovoljan broj igraca u sredni koji ce iskombinovati nesto jos kada se na to doda igrac manje ovo je maximum svih maximuma sto se moglo izvuci iz ove tekme. Ali ne razumije to derbi navijac, dijasporac, sipmatizer a takvih je vcrs bilo mnogo. SVE DO KRAJA ZELJO NEMA PREDAJE.

Haklapuc
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:41 am

boja mora je napisao/la:Nema nama napretka sa ovim Kostićem i njegovim nemogučim formacija. Navijačima, upravi igračima svaka čast al smo fulali sa Kostićem i što prije ga se treba riješiti dok nismo potonuli. Pitari nikad slabiji. Da je naprimjer Amar vodio ove iste igrače sa ovakvom atsmosferom i uslovima dobili bi ih najmanje 3 razlike. Ovo je suština a sve ostalo su prazne priče :zeljeznicar1:
Ma bravo, tjerati trenera nakon prvog kola, to je rješenje! Imaš li možda neko bolje rješenje kad si već Kostića uspio procijeniti za jednu utakmicu? Željno iščekujem tvoj odgovor, taktički magu ove popularne igre!

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:43 am

Haklapuc je napisao/la:
boja mora je napisao/la:Nema nama napretka sa ovim Kostićem i njegovim nemogučim formacija. Navijačima, upravi igračima svaka čast al smo fulali sa Kostićem i što prije ga se treba riješiti dok nismo potonuli. Pitari nikad slabiji. Da je naprimjer Amar vodio ove iste igrače sa ovakvom atsmosferom i uslovima dobili bi ih najmanje 3 razlike. Ovo je suština a sve ostalo su prazne priče :zeljeznicar1:
Ma bravo, tjerati trenera nakon prvog kola, to je rješenje! Imaš li možda neko bolje rješenje kad si već Kostića uspio procijeniti za jednu utakmicu? Željno iščekujem tvoj odgovor, taktički magu ove popularne igre!
Lupa, ne obracat paznju. Pa u drugom mandatu ja msm da Amar ima negativan bilans u okrsajima sa Sarajevom. Ima kratko pamcenje (ne pljujem Amara, nego samo kazem)

Praise the sun \[T]/

Haklapuc
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:45 am

Omar500 je napisao/la:
Haklapuc je napisao/la:
Lupa, ne obracat paznju. Pa u drugom mandatu ja msm da Amar ima negativan bilans u okrsajima sa Sarajevom. Ima kratko pamcenje (ne pljujem Amara, nego samo kazem)
Ovo je jedan od botova sa ss.ba čini mi se, zato sam ovako i reagovao.

Brkoo
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:46 am

mkulaglic je napisao/la:Svaka čast momcima na borbi i pretrcanim kilometrima. Crveni nas je poremetio, al ni Husica ne treba kriviti toliko. Momak je jednostavno izgorio. Nije lako kad prvi put igraš pred ispunjenim stadionom. Sve ce ovo na kraju dobro ispasti.

Sent from my C5303 using Tapatalk
Da nije bila derbi utakmica Husic bi i za prvi start za koji je dobio zuti karton dobio direktni crveni. NE treba opravdavati seljacko ponasanje.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

fk1921

ned jul 24, 2016 1:51 am

nek neko zalijepi nam ovdje video nasih navijaca, navijanje :D puna grbavica pravo :D
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Charlie Sheen
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:55 am

Kostic pohvali Bekrica i kad skontas ja se ne sjecam napada njihovog kroz sredinu ono sto su napravili bilo je sa krila ali ofanzivno ogromna nulaa.Nije me bas odusevio Kostic od samog sastava pa do kasnije kako je vodio utakmicu,puno nelogicnih stvari bar po meni.Mozda sam ja imao prevelika ocekivanja al nisam zadovoljan,istina je da smo mi bez Jovana karina malina ali igra ista,nabij pa sta bog da dokurcilo mi je vise,psihicki su dosta lose usli u ovu utakmicu,onaj potez husica je za ispisnice,fejzic takodje zakucan za onu jebenu liniju o izbijanju lopte da ne govorim,od pocetka se dala lopta njima,predaleko su stajali od igraca,puno se pustalo protivniku i za centarsut i zza sut.Od onog pucanja snagom i onih stvari sa treninga ja slabo sta vidjoh,opet mi nekako fizicki djeluju lose njih 2,3 ne mogu duljevicu nista.Vidim hvali se Pozder,vala meni nista posebno sem tog ubacaja za Nikolica,odusevio me Ugljesa i jedva cekam da ga vidim u paru sa Jovanom,Lendric ko Lendric grehota je ono staviti na krilo majke mi,Talijan dobar.Bas sam sjeban mozda sto sam previse ocekivao ali iskreno bar po ovoj danas utakmici preslikana igra Edisa Mulalica,Izbij loptu,napadi uglavnom idu po istoj strani,Bekric nedodirljiv i dalje i tako.Rekao sam da cu pustiti 5,6 kola pa da dam svoj konacan sud nadam se da ce Kostic znati uvidjeti svoje greske i da nece forsirati na nekim stvarima i biti tvrdoglav.
Generalno bas los derbi i na tribinama i na terenu,mi smo losi bili ali su i oni katastrofa i siguran sam da bi ih klepili da Husic nije uradio sto je uradio.NEko je pito za krpu pala je ona vi nas mrzite mi vas jebemo...i da,sto se stolica tice i gadjanja bakljama ne treba biti licemjer,one stolice na sjeveru da nisu onakog materijala sjever bi bez stolica bio.VOLIIIIIIM TE ZELJOOOOOOOO

Ajzea
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:58 am

slika
Gledaj zvijeri, gledaj para !

LARSSON
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:59 am

Kako Kadušić prco zaplati, prvo Aco ga odbi, onda Uglješa prileti jednom rukom ga sredi a onda Stevo ga dokrajči

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava