Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

fanaticZeljin
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 09, 2016 5:09 pm

DANAN je napisao/la:Loze vas bez veze.Nema od Amara nista.
Covjek ceka produzenje ugovora ako ga vec i nije produzio.
Hajde sad moderator ovog sto laze raju lagano banuj.
Srcu draga, boja PLAVA !

Hurmasica
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:10 pm

FKZ1921 je napisao/la:Neandertalac,ne lozi raju...Ljudi ce pomisliti da sam neka faca. Nemam nista sa bacanjem bombi.
Ponekad napisem nesta sto znam a ne remetim red...Za ovu stuaciju oko trenera se nista ne zna sto znaci da nemoze niko ni znati.
Ono sto znam sam napisao,a to je da prica oko Amara u ovom momentu nema mjesta. On se sigurno nece brzo vratiti odozdo.
Drugo sto znam i sto me jako raduje jeste informacija da se Svabo konsultuje oko potencijalnih kandidata za trenera.
Trece sto znam jeste toda istok ide po planu,prva faza ove godine,zavrsna do kraja naredne. Zapad naravno do kraja maja sve.
Igraci...u planu su jos dvojica,stoper i lijevo krilo i to je to. Kad,koga...? Ne zna niko...Vjerovatno ce se tajming riktati sa izborom trenera.
Informacija...Delegacija iz kluba je boravila u posjeti NK Dinamu. Cilj je bio prije svega snimanje funkcionisanja omladinskog pogona kod njih. Serbo kaze da su ih bas izgotivili,da su vidjeli puno korisnih stvari i da je posjeta pun pogodak.
Eto,ponesto zanimljivo...
Bombasi,ohanite malo.
:palacgore: , kakva je situacija sa ovim kadetima, planiraju li se potpisi ugovora sad na ljeto?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

cala
Kontakt:

Koji ce broj Spanac zaduziti?

Ajzea
Kontakt:

FKZ1921 je napisao/la:Neandertalac,ne lozi raju...Ljudi ce pomisliti da sam neka faca. Nemam nista sa bacanjem bombi.
Ponekad napisem nesta sto znam a ne remetim red...Za ovu stuaciju oko trenera se nista ne zna sto znaci da nemoze niko ni znati.
Ono sto znam sam napisao,a to je da prica oko Amara u ovom momentu nema mjesta. On se sigurno nece brzo vratiti odozdo.
Drugo sto znam i sto me jako raduje jeste informacija da se Svabo konsultuje oko potencijalnih kandidata za trenera.
Trece sto znam jeste toda istok ide po planu,prva faza ove godine,zavrsna do kraja naredne. Zapad naravno do kraja maja sve.
Igraci...u planu su jos dvojica,stoper i lijevo krilo i to je to. Kad,koga...? Ne zna niko...Vjerovatno ce se tajming riktati sa izborom trenera.
Informacija...Delegacija iz kluba je boravila u posjeti NK Dinamu. Cilj je bio prije svega snimanje funkcionisanja omladinskog pogona kod njih. Serbo kaze da su ih bas izgotivili,da su vidjeli puno korisnih stvari i da je posjeta pun pogodak.
Bombasi,ohanite malo.
To Vukoticu. :kafa: :mrgreen:
Znao sam ovo za Svabu, i to je ono što me bas obradovalo kada sam cuo. Ali ovo za NK Dinamo me narocito raduje, ako iko zna sa omladinskim pogonom, oni znaju.
Sto se stadiona tice, dakle, ipak cemo se voditi onom mojom "Gradi Zeljo, boli te k urac.". :kafa:

FKZ1921
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:14 pm

Hurmasica je napisao/la:
Bombasi,ohanite malo.
:palacgore: , kakva je situacija sa ovim kadetima, planiraju li se potpisi ugovora sad na ljeto?
Sestorica potpisuju...Mislim da ce to brzo biti zvanicno. Po povratku reprezentacije iz Azerbejdzana.

Dzezvar
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:15 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
?
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:16 pm

Bombasi,ohanite malo.
drago mi je da se po pitanju novog trenera savjeti traze od ljudi poput Ivice. to je znak da se nece srljati.
drago mi je cuti da postoji ozbiljna namjera za iskorake u omladinskom pogonu.
drago mi je cuti da nastavljamo sa rekonstrukcijom stadiona prema planovima uz minimalna ili nikakva otstupanja.
lijepe vijesti.

:zeljeznicar1:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

fanaticZeljin
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:18 pm

DANAN je napisao/la:
?
Nije tebe brate, nego ovog sto lozi raju za Amara
Srcu draga, boja PLAVA !

fk1921

pon maj 09, 2016 5:19 pm

DANAN je napisao/la:
?
Misli na neandertalca
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

FKZ1921
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:20 pm

A znate li vi da je Senad Mehicevic,direktor SD Zeljeznicar, mrtvi pitar? Ja nisam znao...

Hurmasica
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:22 pm

Vala ponašanjem i baca na pitara :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Ajzea
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:23 pm

Hurmasica je napisao/la:Vala ponašanjem i baca na pitara :mrgreen:
Izgledom takodjer. :lol:

sergejevic

pon maj 09, 2016 5:24 pm

Ma ako cemo zavisiti od Amara i hoce li njemu biti cejf da vodi klub onda mozemo lagano pod katanac sve. Moramo krenuti pravim putem, a ne cekati nekoga ili nesto(pare) pa da se igra lopte. Sve se razmatra i vjerujem da ce ljudi naci pravo rijesenje za strucni stab i posebno ono sto je pile pisao, a evo vidimo da se radi i na tome. Postaviti prave temelje, podici jednu generaciju mladih igraca koji ce biti kostur prvog tima, prodati jednog godisnje, a ostalo uigravati i traziti iskorak u Evropi. To je plan i raduje me sto se ozbijno pristupilo svemu. Opet, nije moguce nekog zadrzati ko bas zeli da ide, ali kada stvoris jednu generaciju igraca, onda ces lakse zadrzati i podici kvalitet ekipe. Hvala Bogu danas se imaju na koga ugledati(Stevanovic), imaju dobre kolege(Jovan, Lendric, Aco, Zahirovic) i to je taj put kojim idemo.

Sigurno da uvijek moze bolje, ali ce se i to postaviti na svoje mjesto, treba gledati kako rade oni koji imaju rezultate, prepisivati i primjeniti. Jos ako pogodimo s trenerom i dobijemo covjeka koji ce sve uklopiti kako treba, ubacivati ove mladice i od njih praviti dobre igrace, onda smo napravili ogroman korak. Mozemo mi sada rasprodati ovo sto valja, gurnuti pare na neke igrace, sudije, savez, protivnike i osvojiti titulu, ali sta onda dalje?

cala
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:32 pm

sergejevic je napisao/la:Ma ako cemo zavisiti od Amara i hoce li njemu biti cejf da vodi klub onda mozemo lagano pod katanac sve. Moramo krenuti pravim putem, a ne cekati nekoga ili nesto(pare) pa da se igra lopte. Sve se razmatra i vjerujem da ce ljudi naci pravo rijesenje za strucni stab i posebno ono sto je pile pisao, a evo vidimo da se radi i na tome. Postaviti prave temelje, podici jednu generaciju mladih igraca koji ce biti kostur prvog tima, prodati jednog godisnje, a ostalo uigravati i traziti iskorak u Evropi. To je plan i raduje me sto se ozbijno pristupilo svemu. Opet, nije moguce nekog zadrzati ko bas zeli da ide, ali kada stvoris jednu generaciju igraca, onda ces lakse zadrzati i podici kvalitet ekipe. Hvala Bogu danas se imaju na koga ugledati(Stevanovic), imaju dobre kolege(Jovan, Lendric, Aco, Zahirovic) i to je taj put kojim idemo.

Sigurno da uvijek moze bolje, ali ce se i to postaviti na svoje mjesto, treba gledati kako rade oni koji imaju rezultate, prepisivati i primjeniti. Jos ako pogodimo s trenerom i dobijemo covjeka koji ce sve uklopiti kako treba, ubacivati ove mladice i od njih praviti dobre igrace, onda smo napravili ogroman korak. Mozemo mi sada rasprodati ovo sto valja, gurnuti pare na neke igrace, sudije, savez, protivnike i osvojiti titulu, ali sta onda dalje?
To je to!
Lijepo je titule osvajati ali nema tu dugorocnog napretka sa Amarom.

pile87
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:33 pm

Ja mislim da ce trener koji dodje imati laksi posao nego Edis. Imace nedvojbeno bolju ekipu i veci izbor igraca ako dobijemo nesto boljeg trenera a vjerujem da hocemo to nebi trebao biti problem vrijeme je da napravimo neki rezultat. Nesto kontam i oko nase ekipe imamo mi nekako ekipu za 433 i to pogotovo ako ganjamo rezultat valjda novi trener donese neato iz modernog fudbala.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

braco
Kontakt:

pon maj 09, 2016 5:49 pm

Hurmasica je napisao/la:Fakat se činilo na pripremama da u nekim kombinacijama mogu igrati Đermanović i Lendrić u vrhu napada. Što se to nije koristilo ko će znati...
Ma ova formacija se već forsira godinama u klubu,od pjetlića do seniora djeca se uče da igraju u ovoj formaciji. Eh sad, to što kažeš za Lendrića i Đermanovića, ok Edis je odlučio da igra sa jednim napadačem čak i protv ekipa iz donjeg dijela tabele i to je njegova trenerska odluka koju moramo poštovati. Ali ono što mu zamjeram u tom pogledu je ta jednodimenzionalnost u pogledu taktike u drugoj polovini utakmice kad ganjaš rezultat. Pa svaki trener mora imati neku rezervnu taktiku u slučaju da ne ide dobro. Ne mora promjena taktike nužno da znači i promjenu formacije, možeš igrati i dalje u istoj formaciji ali da se fokusiraš na protivničku slabost koju si uočio u toku utakmice,lupam ako primjetiš da je protivnički lijevi bek krampa,onda daš instrukcije igračima da se malo više igra po toj strani na kojoj je protivnik slabiji. A ono što Edis uradi da samo prebaci Lendru na krilo,a Đermu stavi u špic ne postiže nikakav efekat jer prvo zato što si napadača stavio na poziciju koja mu nije prirodna,a drugo što opet nema nikakve promjene u igri prema naprijed. Taktika je mnogo više od toga da samo prebaciš špica na krilo.

Neko je spominjao igra Zahirovića ovdje. Mišljenja sam da bi ako ništa bar na treningu ga trebalo pokušati na štoperu. Da se razumijemo nije on krampa na zadnjem veznom,ali nije ni pružio partije koje smo očekivali. On je zadnji vezni starog kova, bazira se striktno na defanzivu,a ofanziva mu je 0. Takav tip zadnjih vezni "izumire" u današnjem fudbalu, jer danas se i tu traže fudbaleri koji su tehnički potkovani. Doduše,ne očekuje se od njega da šalje lopte ko Pirlo ali mislio sam da će biti bar malo konkretniji. Znao je i u defanzivi ponekad da pogriješi,ali ono što mi je najviše zapalo za oko je kad treba da iznesemo loptu sa naše polovine šta se dešava: Lupam Aco dodaje Zahi od kojeg se očekuje neki pas prema Blagojeviću ili Samiru koji su kreatori naše igre. Eh fazon je tu što on u dosta situacija umjesto da to uradi,on je vrati opet Aci ili Bogiju i protivnička ekipa počinje da vrši presing na zadnju liniju čime tjeraju našu defanzivu da ispucavaju lopte prema naprijed koje u većini situacija završe u autu ili kod protivničkog igrača i to je ono naše famozno nabijanje lopte kojem smo svjedočili x puta ove sezone. Tu je potreban dosta bolji igrač s loptom od Zahe da uradi taj prvi pas prema naprijed u našem napadu, a ja se nadam da će to biti Uglješa koji bi mogao da bude veoma bitan faktor u našoj igri. Mada ja se i dalje nadam da će se Adnan dohavizat, jer svi mislimo da Adnan to može puno bolje.

Neandertalac

pon maj 09, 2016 5:57 pm

Vidjecemo, pred nama je.

Ako ne bude tako, sam cu se odjaviti. Ovi sto prozivaju za ban neka mi se napuse qurza, dovoljno obraza imam, kmecite bespotrebno.
Željeznicar za život cijeli!

exdomorocki
Kontakt:

pon maj 09, 2016 6:01 pm

cala je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Ma ako cemo zavisiti od Amara i hoce li njemu biti cejf da vodi klub onda mozemo lagano pod katanac sve. Moramo krenuti pravim putem, a ne cekati nekoga ili nesto(pare) pa da se igra lopte. Sve se razmatra i vjerujem da ce ljudi naci pravo rijesenje za strucni stab i posebno ono sto je pile pisao, a evo vidimo da se radi i na tome. Postaviti prave temelje, podici jednu generaciju mladih igraca koji ce biti kostur prvog tima, prodati jednog godisnje, a ostalo uigravati i traziti iskorak u Evropi. To je plan i raduje me sto se ozbijno pristupilo svemu. Opet, nije moguce nekog zadrzati ko bas zeli da ide, ali kada stvoris jednu generaciju igraca, onda ces lakse zadrzati i podici kvalitet ekipe. Hvala Bogu danas se imaju na koga ugledati(Stevanovic), imaju dobre kolege(Jovan, Lendric, Aco, Zahirovic) i to je taj put kojim idemo.

To je to!
Lijepo je titule osvajati ali nema tu dugorocnog napretka sa Amarom.
Samo smo napredovali bez Amara al ono strasno.poslije prvog mandata jednom izasli u Evropu (bolje da nismo).a bgmi i sad mrka kapa.
U jednu ruku mi je i drago sto ne mozemo meda samo zbog onih 6000 ljudi na zadnjoj tituli.
Sta`s kad smo stoka ne zahvalna.I nek nas gaze i nek nam crtaju linije.
Sve po zaslugama .bog te ne **** covjek samo sto jos nije travu kosio a duple krune uzimao sa violinama i sl.heeej
Malo vise respekta i mirno stajati kad se pominje ime GOSPODARA FAMILIJE.
Zivjeli
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

salemprolic
Kontakt:

pon maj 09, 2016 6:06 pm

Meni je ovo sto je @FKZ1921 napisao vrijednije od tog booma sa Amarom...nastavljamo sa gradnjom stadiona, sa ozbiljnim radom u klubu, kadeti ce potpisati ugovore. A ovo da je Ivica ukljucen u rad i da ce odlucivati o izboru trenera mi je boom boomova...kakvi smo mi sreckovici, pa klubovi u regionu a Boga mi i sire bi suhim zlatom platili jedan Babukin savjet, a mi ga imamo za dzabe jer je naš, Željezničar!!!
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

fk1921

pon maj 09, 2016 6:08 pm

Neandertalac je napisao/la:Vidjecemo, pred nama je.

Ako ne bude tako, sam cu se odjaviti. Ovi sto prozivaju za ban neka mi se napuse qurza, dovoljno obraza imam, kmecite bespotrebno.
Ja se ne bih javljao par dana, samo zato sto si furao svoju neku furku sa boom a na kraju izjeo sopstveni izmet. Budi barem korektan ako ti raja pise u pp reci im sta je u pitanju ako ne onda otprl kad da se boom ocekuje, svi tako rade
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava