Šta očekujem od sutrašnje utakmice? Očekujem da vidim dosta trke i zalaganja, visok presing bar u jednom dijelu utakmice na koji oni sigurno nemaju odgovor i mišljenja sam da bismo iz njihovih grešaka mogli stvoriti najveći broj naših šansi. Volio bih vidjeti i onoliko dobrih akcija koliko se u derbiju može imati. Svjestan sam da ekipa još uvijek nije uigrana, i sam trener je govorio o tome, ali bar trka i fizička sprema ne bi trebali doći u pitanje i na tom testu se ne smije pasti. Prvenstveno želim da vidim makar i blagi pomak u igri u odnosu na prošlu polusezonu, da poslije sutrašnje utakmice budem siguran da nećemo imati nikakvih problema pobjeđivati Krupu, Metalleghe i slične protivnike što je za postavljene ciljeve prioritet, ne smije biti gubljenja bodova od ekipa koje će biti u donjem dijelu tabele. Trofeji u ovoj ligi su se uvijek uzimali na kompaktnu i čvrstu odbranu, dosta pokretljivosti u veznom redu i mogućnost napada da iskoristi većinu prilika koje dobiju u toku utakmice. Lepršava i napadačka igra je tu samo bonus, tako sam uvijek gledao na to. Blagojević i Stevanović će nam mnogo nedostajati, ali samim tim se otvara prilika Šećeroviću i Radinoviću da pokažu zbog čega su dovedeni. Mislim da Bekrić sutra mora početi, spremniji je nego prošle sezone sigurno, a njegovo iskustvo u jednoj ovakvoj utakmici može biti od velike pomoći. Iskreno, malo me i strah kako će se igrači snaći u novoj formaciji, ali Kostić misli da ova formacija najbolje odgovara našoj ekipi i ja mu vjerujem. Dakle samo trka, čvrsta i muška igra i visok presing u trenucima kada želimo napasti i to bi trebalo biti dovoljno za pobjedu. Smatram da imamo bolju ekipu od njih, ali prvo je kolo i svašta se može desiti. Ono čega me strah jeste to da nam poraz odnosi više nego što bi nam eventualna pobjeda donijela. Pobjedom dobivamo tri boda, a porazom lošu atmosferu u ekipi i među navijačima i eventualnim kiksom u nekoj od sljedećih par utakmica, a znamo kakav raspored imamo, ni treneru ne bi bilo lako i bili bi ugroženi naši ciljevi, a Boga mi i njegova pozicija. Dakle, svi mi želimo pobjedu, ali situacija je specifična i ja bih bodom u derbiju uz solidnu igru bio zadovoljan više nego što inače budem nakon remija s komšijama.
I da, ospem se kad čujem ove press konferencije pune floskula, pa je li moguće da svi igrači i treneri od nastanka lige vrte u krug dvadeset rečenica i da niko nije u stanju razmišljati svojom glavom? Čak se i novinarska pitanja vrte oko toga, kao da postave pitanje samo da bi nešto pitali. Lijepi Amar i njegove izjave, u svakom trenutku realan i odmjeren, nema pardona prema svojim igračima nakon lošeg rezultata, a isto tako ogroman respekt prema svakom protivniku.
I kad svi postavljaju formacije, da i ja pokušam

--------------------------Fejzić---------------------
Memija----Kosorić----Boccaccini--Husić
---Radinović--Šećerović
Beganović Bekrić
Lendrić----Nikolić
Izmjene u zavisnosti od rezultata:
Loš rezultat: Beganović-Lazić, Nikolić-Pozder
Dobar rezultat: Beganović-Stevanović, Memija ispred Stevanovića, Bekrić- Bevab
P.S. ovo što sam postavio je formacija bez krila, Bekrić i Beganović bi više igrali neke vezne, više bi ulazili kroz sredinu, a od Memije i Husića očekujem da špartaju po stranama i da hrane napadače centaršutevima.
Sretno Željo!