Nevjerovatno je zaista kako neki ne uče ništa iz grešaka koje su pravili u prošlosti. Opet kao i pred svaki derbi možemo pročitati žalbe na sudije, neku kuknjavu, traženje alibija itd. Kroz sve to opet se može primijetiti doza bahatosti kao i ranije, opet se pokušava uticati na sve moguće faktore kako bi se došlo do pobjede. Već viđeno? Svakako. Al' hajd ne može se neko promijeniti pa makar prošlo još 100 godina, jednostavno tako je negdje zapisano. Mentalitet kažu ljudi...
Mi? Opet u nekoj čudnoj situaciji, tipično za Želju reklo bi se. Smjena trenera na kraju prošle sezone, turbulencije pred skupštinu, pokušaji da se poremeti i ugrozi rad kluba na sve moguće načine. Prljave igre od raznoraznih interesdžija, kriminalaca koji su „muzli“ Želju godinama pa kada su konačno odstranjeni iz kluba počeli su da ujedaju. Međutim kao i uvijek, Željo se uz pomoć svojih vjernih navijača uspješno odbranio.
Što se ekipe tiče i tu je, kako rekoh ranije, bilo turbulencija. Odlazak dosta igrača, nekih očekivano, nekih možda neočekivano ali isto tako i dolazak velikog broja igrača. Gdje smo u odnosu na prošlu sezonu? Moje mišljenje je da je ovaj tim jači, naročito individualno. Možda se neki i neće složiti ali mislim da smo u nekim igračima koji su došli onako tiho, bez nekog pompeznog najavljivanja dobili igrače koji će dostojno braniti boje ovog kluba. Očekivanja su naravno velika i od starih lisaca Bekrića, Jahića, Nikolića pa i Ace kao kapitena, od kojih očekujem da budu potpora mlađim igračima, pogotovo našim omladincima. Prvo kolo i utakmica sa Sarajevom? Kao i u svakom derbiju sve je moguće i apsolutno se mi tu ne možemo i ne smijemo ponašati kao da smo favoriti jer kada je ta utakmica u pitanju tu favorita nema. Iako je gradski derbi, treba napomenuti da je to utakmica za 3 boda kao i svaka druga. Naročito jer je početak sezone tj. prvo kolo i ona ne mora ustvari ništa ni da znači na kraju balade. Naravno, lijepo je pobijediti gradskog rivala i poslije utakmice malo „meziti“ komšije, prijatelje.. ali kakav god rezultat bio u subotu ne treba bespotrebno dramatizirati. Oko sastava ne bih nešto nagađao ali sam siguran da ko god izađe na teren da će izginuti (halali Čvila) za pobjedu. Imamo dobru ekipu, konačno i dobru klupu, trenera koji ima svoje zamisli i u kojem se vidi taj pobjednički duh i želja za uspjehom što je po meni velika prednost za ovaj tim. Ekipa će dobiti u drugom kolu odlična pojačanja u povratku Blagojevića i Stevanovića od kojih očekujem da u ovom sistemu kojeg Kostić uvježbava daju svoj šmek.
Kao i prošli derbi na Grbavici osvrnuo bih se na navijače. Željo je braćo moja poseban klub. Klub koji je u svojoj historiji uvijek prolazio kroz neke turbulencije, previranja, više puta bio „donji“ što bi se reklo, ali jedna stvar ga je uvijek krasila i razlikovala od ostalih klubova. To su navijači. Naša podrška će i ovaj derbi biti od velikog značaja. Mi ćemo biti ta posljednja linija odbrane i prvi u napadu našeg tima. Proživljavat ćemo svaki pogrešan potez ali i svaki dobar potez zajedno sa njima na terenu. Možemo mi imati različita mišljenja o nekim stvarima kao što je i sasvim normalno međutim, kada krene sezona, sve se to zaboravlja i prepuštamo se huku naše Doline. U subotu, od prvog pa do posljednjeg sudijskog zvižduka volio bih kada bismo bili sa igračima na terenu, duhom naravno, a sa tribina da se ori Željina pjesma kao nikada do sada. Ne samo u subotu, nego kroz cijelu sezonu. Zaslužio je to ovaj klub i svi dobri ljudi oko njega. Od ljudi koji su vani i koji će ovu tekmu gledati preko nekog streama i jesti nokte očekujem također doprinos u navijanju pa makar komšije policiju zvale.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=5dCxneNcecM[/video]
Prepreke uvijek svladaćemo smjelo
U našoj igri pobjeda je cilj
Bodreni uvijek od vjernih navijača
Za Želju časno borimo se mi
Baš svi!